E8400 temperatura preko 55°C

poruka: 120
|
čitano: 30.584
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Ma komp je nov,  dobio ga u ponedjeljak, ja mislim da malo zezaju senzori, a pogotovo Everest jer u njemu mi je temperatura 10-20°C veća nego u Real Temp, a kad mi je bila temperatura oko 70-80 ja pipa rukom cooler, pa i ispod i hladniji je od moje ruke, a maticna je Gigabyte EP45-DS3 neznam od čega su mogli senzori crknit(pokvarit), a prave temperature su ja mislim dosta niže jer dosta hladno, i u kućištu i u svakom djelu(i maticna i graficka i procesor, kućište je antec 300, dobio sam dva ventilatora, već pričvršćena).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: E8400 temperatura preko 55°C
markoal kaže...

Ma komp je nov,  dobio ga u ponedjeljak, ja mislim da malo zezaju senzori, a pogotovo Everest jer u njemu mi je temperatura 10-20°C veća nego u Real Temp, a kad mi je bila temperatura oko 70-80 ja pipa rukom cooler, pa i ispod i hladniji je od moje ruke, a maticna je Gigabyte EP45-DS3 neznam od čega su mogli senzori crknit(pokvarit), a prave temperature su ja mislim dosta niže jer dosta hladno, i u kućištu i u svakom djelu(i maticna i graficka i procesor, kućište je antec 300, dobio sam dva ventilatora, već pričvršćena).

ja imam isto everest i neman nikakvih problema sa njim.everest ti krivo ne pokaziva nego je tebi ocito nesto ne stima sa plocom ja nisam uspija napravit svoj stari komp slican problem skroz i prijatelji su mi dolazili gledali cipset skroz leden a ono pakaziva 79°C a sto rec na to????????i u biosu sam prova iskljucit senzore da se ne resetira komp ali ni to nije pomoglo nista...tako da ti pravo kazem nisam bas siguram da ce ti tko uspit pomoc.drage volje ali ocito nemogu nikako.sory.
MB Gigabyte EP45-DS5,s775,ip45 Intel Core 2 Quad Q8300 Box 4×2.5GHz,1333MHz-ddr2 4GB(2×2GB kit)pc8500(1066MHz)OCZ,Reaper--OCZ 700W SLI-ready--Nvidia 8800ultra×2
16 godina
protjeran

evo da ne otvaram novu temu prema kojem programu moram gledati temperature evo pogledate sliku bit ce vam sve jasno!!!

http://www.imagesforme.com/show.php/330683_temp.JPG

razlika izmedu progamima mi je 10 C, i sad kojem da vjerujem prije sam imao problem sa colerom ali sam to sredio ali mene zanima kojem da vjerujem jer mislim klokati do max pa me zanima!!

Intel e5200 3.0 GHz, ati 4850, Hitachi 160GB, MB ECS P43T-A2, 4GB Buffalo, fortron 400W ,Xp sp3

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

To sto ti everest pokazuje ti je statistika od stress testa, minimalna, maximalna i prosjecna temperatura. Odi na senzor u everestu, trebao bi ti pokazati trenutne vrijednosti temperature, koje bi se onda poklapale s trenutnim od tog drugog programa. Pogledaj sliku, uporedio sam speedfan i everest.

Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast.
16 godina
protjeran
DrNasty kaže...

To sto ti everest pokazuje ti je statistika od stress testa, minimalna, maximalna i prosjecna temperatura. Odi na senzor u everestu, trebao bi ti pokazati trenutne vrijednosti temperature, koje bi se onda poklapale s trenutnim od tog drugog programa. Pogledaj sliku, uporedio sam speedfan i everest.

istina everest i speedfan imaju iste temperature ali zasto real temp ima 10 C manje a svi kazu da jedini pravi mjerac je real temp da li je to istina!
i jos nesto kako da ugasim intel speed step da mi je stalno na 3.0 a ne da smanjuje racunalo na 1.5
imam ovakav bios

http://www.modders-inc.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story3&reid=233

Intel e5200 3.0 GHz, ati 4850, Hitachi 160GB, MB ECS P43T-A2, 4GB Buffalo, fortron 400W ,Xp sp3
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2009 21:54 (kris_marko).
17 godina
moderator

Na trecoj slici imas, Intel EIST.

Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast.
16 godina
protjeran
DrNasty kaže...

nije to to opet se smanjuje!Plač
17 godina
neaktivan
kris_marko kaže...
DrNasty kaže...

Isključi C1E.
ASUS P5Q DELUXE, NVIDIA 9800 GX2, INTEL CORE 2 DUO E8500 @ 3,5GHz, CORSAIR DOMINATOR 2X2GB, CORSAIR HX620 W, SEAGATE BARRACUDA 320GB, WINDOWS VISTA ULTIMATE SP1.
16 godina
protjeran
Razer_Copperhead kaže...
kris_marko kaže...
DrNasty kaže...

Isključi C1E.
 thx to je toOsmijeh
17 godina
neaktivan
kris_marko kaže...
Razer_Copperhead kaže...
kris_marko kaže...
DrNasty kaže...

Isključi C1E.
 thx to je toOsmijeh
 No problemos, a ako misliš klokat CPU mora ti biti isključen C1E i EIST.
ASUS P5Q DELUXE, NVIDIA 9800 GX2, INTEL CORE 2 DUO E8500 @ 3,5GHz, CORSAIR DOMINATOR 2X2GB, CORSAIR HX620 W, SEAGATE BARRACUDA 320GB, WINDOWS VISTA ULTIMATE SP1.
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2009 14:58 (Razer_Copperhead).
16 godina
protjeran
Razer_Copperhead kaže...
kris_marko kaže...
Razer_Copperhead kaže...
kris_marko kaže...
DrNasty kaže...

Isključi C1E.
 thx to je toOsmijeh
 znaci trebam iskljuciti i eist!!
17 godina
neaktivan
kris_marko kaže...
Razer_Copperhead kaže...
kris_marko kaže...
Razer_Copperhead kaže...
kris_marko kaže...
DrNasty kaže...

Isključi C1E.
 thx to je toOsmijeh
 znaci trebam iskljuciti i eist!!
 Da trebaš isključit EIST i C1E.
16 godina
protjeran

ok thx!!

0 0 hvala 0
16 godina

Evo mene, opet nisam još nista poduzeo vezi ove glupe temperature, koja je vrlo visoka, mislim da su mi senzori ošli, sad cu narucivat uz monitor i graficku i  cooler MUGEN 2, pa cu vidit jeli drugacije, a moga bi usput vratit svoj procesor da ga zamjene, ako su ošli senzori!

Sto vi mislite??

I don't care...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pokušaj staviti vrtnju ventilatora na max.

Ili u BIOS-u ili sa SpeedFanom

Don't worry Cartman. There are no stupid answers, just stupid people.
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Moljac kaže...

Pokušaj staviti vrtnju ventilatora na max.

Ili u BIOS-u ili sa SpeedFanom

Kako da povecam, snimio sam program, sta sad Configure, nemogu nista povecat, more se jednio odznacit Automatski, i nema ono Apply!
I don't care...
16 godina
markoal kaže...

Evo mene, opet nisam još nista poduzeo vezi ove glupe temperature, koja je vrlo visoka, mislim da su mi senzori ošli, sad cu narucivat uz monitor i graficku i  cooler MUGEN 2, pa cu vidit jeli drugacije, a moga bi usput vratit svoj procesor da ga zamjene, ako su ošli senzori!

Sto vi mislite??

Vidim gore si napisao da ti everest pokazuje visu temperaturu dok speedfan manju, a kod mene je obrnuto everest pokazuje manju dok speedfan i real temp pokazuju vecu. Mozda i meni nesto ne valja sa senzorima.
xfire: ivan01992 / msn: ivanpijepivo@hotmail.com
16 godina
BORG kaže...
markoal kaže...

Sto vi mislite??

Vidim gore si napisao da ti everest pokazuje visu temperaturu dok speedfan manju, a kod mene je obrnuto everest pokazuje manju dok speedfan i real temp pokazuju vecu. Mozda i meni nesto ne valja sa senzorima.
 A gdje si ti uzeo procesor, jesi ga clocka, koje temperature ti pokazuje?
Meni je vrlo retardiran onaj način stavljanja stock coolera, zar ne!
I don't care...
16 godina
markoal kaže...
Iz Adm-a je cijeli komp, idle (prema real tempu)  47°C 47°C 42°C 48°C a load oko 60°.
Proc je na stock-u oni su cijeli komp slagali.
16 godina
BORG kaže...
markoal kaže...
Iz Adm-a je cijeli komp, idle (prema real tempu)  47°C 47°C 42°C 48°C a load oko 60°.
Proc je na stock-u oni su cijeli komp slagali.
 Ja san sebi sam slaga, a nu sta misliš (i drugima govorim ako znaju) more li bit da krivo nesto pokazuje zbog krivo prikljucenih žica (bilo je puno onih mali zica, neke za paljenje, pa led,...) pa je moguce da sam 1 krivo prikljucio iako mislim da nisam.

Vec znam sta cete mi rec, da to nema veze,ali  sad neznam  sto da radim ?? (da vratim)
I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.5.2009 22:50 (markoal).
16 godina

A kakvo ti je stanje u kucistu jel ima prasine?

Probaj ispuhat hladnjak od procesora, ocistiti ventilatore i probaj bolje poslozit kablove u kucistu da imas bolji protok zraka.

16 godina
BORG kaže...

A kakvo ti je stanje u kucistu jel ima prasine?

Probaj ispuhat hladnjak od procesora, ocistiti ventilatore i probaj bolje poslozit kablove u kucistu da imas bolji protok zraka.

Ma sve je uredno osim kablova, jer nemogu ih sklonit sastrane jer neki su kraći neki duži, a imam ventilator iznad Coolera, i jedan sa stražnje strane kućišta (također kraj coolera), mislim da nije to problem!

Kućište mi je Antec 300 pa onio vec ima ugrađene ventilatore, pa nebi trebao imati problema s tim, Inace hvala!
I don't care...
16 godina

Onda nama dvojci nista drugo ne preostaje nego da štedimo pare za Mugen 2Cool

16 godina
BORG kaže...

Onda nama dvojci nista drugo ne preostaje nego da štedimo pare za Mugen 2Cool

A e, jedino to, a neznam moga bi popricat sa ovima iz ADMa preko emaila, mozda oni znadu, ili nesto, mozda su nam poslali malo neispravan primjerak.
I don't care...
16 godina
neaktivan
RE: E8400 temperatura preko 55°C hitno!!
markoal kaže...

Evo jučer sastavio kompjutor, i snimio Cod 2 i 4 kad malo igram odjednom se izgasi i tako nekoliko puta(ja mislio da san upro slučajno da se izgasi),ka d snimim Everest i vidim temperatura mu je preko 55°C, kad san u igri bude oko 63°C(otprilike).
Do čega bi moglo biti, procesor nisan clocka, možda je do paste, što da uradim nisam sad siguran?(da skinem proc.)
Procesoru za biti temperatura i 67°C, trebam pomoć hitno!!?

Radi se o sljedećem. Ljeto je, i temperature u kućištima rastu. Probaj napraviti sljedeće. Ugradi u bočnu stranicu fan dvanaesticu (12) tako da tuče u northbridge, i brikaj ga na +7V. Neka ti netko tko se kuži lu metal napravi okruglu rupu točno onoliko kolika je okrugla sredina fana od 12cm. Ako se i tada ne smanji temperatura, digni ga na +12V. Komp ti blocka zato što je vjerojatno napajanje preopterećeno, temperatura od 63C nije kritična. Silikon je dosta fleksibilan (osim na velikim visinama Osmijeh ). Kad igraš igrice, grafička traži više struje, matična traži više struje, porcesori traže više struje, memorija ju guta do besvjesti, i to je razlog koji dovodi do preopterećenosti napajanja koje i nije uvijek sukladno deklaraciji. Provijeri insturmentom na jednom naponskom izlazu da li su ti vrijednosti voltaže u granicama normale kod opterećenosti kompa, i pogledaj na netu da li su ta odstupanja za tvoje napajanje navedena od strane proizvođača kao podnošljiva. To što ti komp po opterećenjem blocka, to samo znači da napajanje vodi brigu da ne dođe do šlusa u kućištu. A zasigurno, ugradnja klime u prostoriju u kojoj imaš komp bi bila najbolja solucija u ove vruće dane.
16 godina
Kalea kaže...
 Komp ti blocka zato što je vjerojatno napajanje preopterećeno, temperatura od 63C nije kritična. Silikon je dosta fleksibilan (osim na velikim visinama Osmijeh ). Kad igraš igrice, grafička traži više struje, matična traži više struje, porcesori traže više struje, memorija ju guta do besvjesti, i to je razlog koji dovodi do preopterećenosti napajanja koje i nije uvijek sukladno deklaraciji. Provijeri insturmentom na jednom naponskom izlazu da li su ti vrijednosti voltaže u granicama normale kod opterećenosti kompa, i pogledaj na netu da li su ta odstupanja za tvoje napajanje navedena od strane proizvođača kao podnošljiva. To što ti komp po opterećenjem blocka, to samo znači da napajanje vodi brigu da ne dođe do šlusa u kućištu. A zasigurno, ugradnja klime u prostoriju u kojoj imaš komp bi bila najbolja solucija u ove vruće dane.
 Napajanje mu je sigurno dobro ipak je to Corsair da je neko no-name slozio bi se sa tobom, a i ima graficku koja ne zahtjeva dodatno napajanje znaci trosi oko 60W, tako da je nemoguce da je napajanje preslabo.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2009 1:06 (BORG).
16 godina
Kalea kaže...
markoal kaže...

Evo jučer sastavio kompjutor, i snimio Cod 2 i 4 kad malo igram odjednom se izgasi i tako nekoliko puta(ja mislio da san upro slučajno da se izgasi),ka d snimim Everest i vidim temperatura mu je preko 55°C, kad san u igri bude oko 63°C(otprilike).
Do čega bi moglo biti, procesor nisan clocka, možda je do paste, što da uradim nisam sad siguran?(da skinem proc.)
Procesoru za biti temperatura i 67°C, trebam pomoć hitno!!?

Radi se o sljedećem. Ljeto je, i temperature u kućištima rastu. Probaj napraviti sljedeće. Ugradi u bočnu stranicu fan dvanaesticu (12) tako da tuče u northbridge, i brikaj ga na +7V. Neka ti netko tko se kuži lu metal napravi okruglu rupu točno onoliko kolika je okrugla sredina fana od 12cm. Ako se i tada ne smanji temperatura, digni ga na +12V. Komp ti blocka zato što je vjerojatno napajanje preopterećeno, temperatura od 63C nije kritična. Silikon je dosta fleksibilan (osim na velikim visinama Osmijeh ). Kad igraš igrice, grafička traži više struje, matična traži više struje, porcesori traže više struje, memorija ju guta do besvjesti, i to je razlog koji dovodi do preopterećenosti napajanja koje i nije uvijek sukladno deklaraciji. Provijeri insturmentom na jednom naponskom izlazu da li su ti vrijednosti voltaže u granicama normale kod opterećenosti kompa, i pogledaj na netu da li su ta odstupanja za tvoje napajanje navedena od strane proizvođača kao podnošljiva. To što ti komp po opterećenjem blocka, to samo znači da napajanje vodi brigu da ne dođe do šlusa u kućištu. A zasigurno, ugradnja klime u prostoriju u kojoj imaš komp bi bila najbolja solucija u ove vruće dane.
 Ma nije do toga, xD, taj sam posta napisa još u proslom stoljecu, od tada sam drugaciji (pametnji,...).
Ovako imam VX450, neje u tome problem, kad sam tek uzeo komp u 1 mj. iste su bile temperature, znaci kako meni more bit jedno 50-tak °C vise od standarda,  najvjerojatnije je do senzora, jer igram igre sve bez problema,(GTA IV sam igra bez problema, a on zahtjeva jak proc), znaci li je do senzora ili coolera!
I don't care...
16 godina
neaktivan

Komp blocka ne bez razloga. Najčešće je gore navedeno. Ako nije idemo dalje. Da li si testirao memoriju MemTestom 2.11+?

16 godina
Kalea kaže...

Komp blocka ne bez razloga. Najčešće je gore navedeno. Ako nije idemo dalje. Da li si testirao memoriju MemTestom 2.11+?

Ne nisam, nisam rekao da comp blockira, nego pokazuje krivo temperature, sad dokaz je taj sto mi je maloprije bilo -27, pa 100, kad sam konvertiravao neki video.
I don't care...
16 godina
neaktivan
markoal kaže...
Kalea kaže...

Ne nisam, nisam rekao da comp blockira, nego pokazuje krivo temperature, sad dokaz je taj sto mi je maloprije bilo -27, pa 100, kad sam konvertiravao neki video.
 Ako tvrdiš da pokazuje krivo temperature, ne znam zbog čega si onda u strahu? Ako je komp pod garancijom, preporuka je servis. Ma, svejedno, to ne bi trebao raditi, jer su krivi podaci zbunjujući, ne samo za tebe, nego i za procesor. Pa pokazuje ti razliku od 127°C???
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice