Dugotrajne posljedice na CPU nakon visokih temp.

poruka: 3
|
čitano: 2.092
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Dugotrajne posljedice na CPU nakon visokih temp.

Opet nova tema, u zadnje vrijem e imam puno problema s temperaturama :(

Na kućištu sam ostavio otvorenu bočnu stranicu dok je sestra igrala TF2 te je (petpostavljam) nogom nekako otkvačila CPU cooler(Scythe Yasya) tako da je stajao samo na jednoj "nožici" te se komp ugasio. Idućih nekoliko puta se srušio prije BIOSa, a onda mi je javio "Overclocking failed" nako čega sam ga vratio na stock taktove te sam uspio bootati Windowse i otvorio sam Hardware monitor da bih imao što vidjeti-temperatura procesora bila je 97 stupnjeva.  

Odmah nakon toga sam ugasio komp i primjetio što se dogodilo s hladnjakom te sam promjenio pastu i vratio hladnjak i sada radi normalno(62 stupnja hladniji :D), ali strah me može li to ostaviti dugotrajnije posljedice na CPU?

I nije mi jasno kako je došao do te temperature jer je u BIOSu temp. za gašenje na 85 stupnjeva. Mislim da senzor ne laže jer su mi sada temperature iste(stupanj-dva niže zbog nove paste) kakve su i bile.

Hvala!

Volim jabuke :) | bugcraft.info
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Dugotrajne posljedice na CPU nakon visokih tem

Pošto nije pregorio nakod ispada hladnjaka, vjerojatno će ti prije zastarjeti nego crknuti. :) Možda mu se samo skratio vijek trajanja za par dana...

KaeR
14 godina
neaktivan
Re: Dugotrajne posljedice na CPU nakon visokih tem
power_user kaže...

Opet nova tema, u zadnje vrijem e imam puno problema s temperaturama :(

Na kućištu sam ostavio otvorenu bočnu stranicu dok je sestra igrala TF2 te je (petpostavljam) nogom nekako otkvačila CPU cooler(Scythe Yasya) tako da je stajao samo na jednoj "nožici" te se komp ugasio. Idućih nekoliko puta se srušio prije BIOSa, a onda mi je javio "Overclocking failed" nako čega sam ga vratio na stock taktove te sam uspio bootati Windowse i otvorio sam Hardware monitor da bih imao što vidjeti-temperatura procesora bila je 97 stupnjeva.  

Odmah nakon toga sam ugasio komp i primjetio što se dogodilo s hladnjakom te sam promjenio pastu i vratio hladnjak i sada radi normalno(62 stupnja hladniji :D), ali strah me može li to ostaviti dugotrajnije posljedice na CPU?

I nije mi jasno kako je došao do te temperature jer je u BIOSu temp. za gašenje na 85 stupnjeva. Mislim da senzor ne laže jer su mi sada temperature iste(stupanj-dva niže zbog nove paste) kakve su i bile.

Hvala!

Nije ništa strašno, procesor ima zaštitu od pregrijavanja tako da se nemaš što brinuti {#}

Mislim da se vecina procova gasi na 100°C ako se ne varam

Ofc.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice