Dolazak Core i5

poruka: 100
|
čitano: 15.202
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Dolazak Core i5
Stigao je i u vemil, cini mi se kako i nije preskup, jos kada padnu cijene maticnih ploca - vrlo zanimljiv izbor

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Dolazak Core i5
Batista kaže...
Stigao je i u vemil, cini mi se kako i nije preskup, jos kada padnu cijene maticnih ploca - vrlo zanimljiv izbor

Skup je u vemilu, bude u ADMu jeftinij 200kn.

4 tjedna i već 1 i pol zvjezdica :D
16 godina
Dolazak Core i5

Vemil je preskup 1800kn,jer ga je bilo u diskont24 za 1420 kn.Ali zanimljivi su jer prodaju proc za kojega nemaju mbo.

Edit: evo nabavili mbo za njega 11.9.2009

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2009 15:12 (dery).
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
protjeran
fabijan654321 kaže...

@Hyperion: Ti neradis u profesionalnim programa, ali igre nisu najuobičajnija svrha računala. Puno se vise koriste u profesionalnim programima (Photoshop, Blender, Cinema 4D, AutoCAD...) gdje i5 ubije boga u Athlonu II.

U tim programima rad i 5% ovog foruma, pa i C2Q serija je brža od PII u tim programima.

Tu na bugu ima najviše dječurlije kojima je bitan lock u CoD2 na najmanje 250 FPS-a.

Dolazak i5 će smanjit cijene i7 i PII, Athlon II procesora, a inače profesionalci najviše rade na serverskim procesorima te stvari, pravi profesionalci na ne oni koji sa vremena na vrijeme pokrenu AutoCad radi škole, ili Photoshop da dodaju neke gluposti na sliku koje će stavit na Facebook.

Za jedno mjesec dana kad dođe veča ponuda i5 ploča smanjit će se i cijene i7 procesora i ploča kao i PII procesora i ploča a onda če se tek vidjet koji  će sistem biti naisplativiji, naravno uz novu seriju ATI kartica. Pa če svi oni profesionalci i njihova brača također kupiti procesore za njihove profesionalne programe a ne za igrice zbog kojih 95% ljudi na forumu pa i u Hrvatskoj ima komp.

I don't need sex, T-com fucks me every day
15 godina
protjeran
pinkskin kaže...
fabijan654321 kaže...

@Hyperion: Ti neradis u profesionalnim programa, ali igre nisu najuobičajnija svrha računala. Puno se vise koriste u profesionalnim programima (Photoshop, Blender, Cinema 4D, AutoCAD...) gdje i5 ubije boga u Athlonu II.

U tim programima rad i 5% ovog foruma, pa i C2Q serija je brža od PII u tim programima.

Tu na bugu ima najviše dječurlije kojima je bitan lock u CoD2 na najmanje 250 FPS-a.

Dolazak i5 će smanjit cijene i7 i PII, Athlon II procesora, a inače profesionalci najviše rade na serverskim procesorima te stvari, pravi profesionalci na ne oni koji sa vremena na vrijeme pokrenu AutoCad radi škole, ili Photoshop da dodaju neke gluposti na sliku koje će stavit na Facebook.

Za jedno mjesec dana kad dođe veča ponuda i5 ploča smanjit će se i cijene i7 procesora i ploča kao i PII procesora i ploča a onda če se tek vidjet koji  će sistem biti naisplativiji, naravno uz novu seriju ATI kartica. Pa če svi oni profesionalci i njihova brača također kupiti procesore za njihove profesionalne programe a ne za igrice zbog kojih 95% ljudi na forumu pa i u Hrvatskoj ima komp.

Ja sam govorio za prodaju i5 u velikim zemljama, ne samo kolko ce ga kod nas kupit. i5 je trenutni bet buy u drugim, vecim zemljama. U tim zemljama ima jako puno ljudi koje rade u tim programima.

17 godina
fabijan654321 kaže...

Koliko vidim većini forumaša jesu, i ti mi nemoj pričat o tome kada i sam igraš igrice.

Šta se izvlačiš na to kada i7 975 dobije isto fps-a na velikoj rezi kao i neki E5200,x2 250 trun oc-ani.

A da netko treba prelazit sa phenoma, core 2 na to samo gubljenje novaca, ali čuj zadovoljiš dušu sa novim procesorom.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
15 godina
protjeran
Hyperion kaže...
fabijan654321 kaže...

Koliko vidim većini forumaša jesu, i ti mi nemoj pričat o tome kada i sam igraš igrice.

Šta se izvlačiš na to kada i7 975 dobije isto fps-a na velikoj rezi kao i neki E5200,x2 250 trun oc-ani.

A da netko treba prelazit sa phenoma, core 2 na to samo gubljenje novaca, ali čuj zadovoljiš dušu sa novim procesorom.

Ponavljam jos jednom: Igre nisu najuobičanija svrha računala u svjetu. Ne na ovom forumu. BTW, neigram igrice, davno sam to prestao, jos tamo sa 4-5 godina. Da igram igre, svakako da.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2009 18:27 (fabijan654321).
16 godina
odjavljen
Dolazak Core i5

DEčki,bez svađe. Bar je ova tema ispunila svrhu-nađeni i5 za malo para. Ja zadovoljan.Hvala!!!

If you have NOS,you are the BOSS!
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
fabijan654321 kaže...
Hyperion kaže...
fabijan654321 kaže...

Ponavljam jos jednom: Igre nisu najuobičanija svrha računala u svjetu. Ne na ovom forumu. BTW, neigram igrice, davno sam to prestao, jos tamo sa 4-5 godina. Da igram igre, svakako da.

Igrice = Igre

I briga te za svijet, važna je tvoja okolina.

1400kn baš i nije malo.

16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

1400kn baš i nije malo.

S prvi se slažem u potpunosti,a drugo-nije malo ,ali za te pare dobiješ bolje ili iste preformanse koje ti mogu dati još skuplji procesor (Phenomi 2 945,955,965,a u nekim testovima i i7 920).

Phenomi 2 imaju prednost što mogu koristiti DDR2 ili DDR3 i matične su jeftinije,a one s X58 čipsetom su dosta skupe (minimalno 1200 kn) te još DDR3 (u triple channelu).

Eto da probam pogodit koliko bi koštao CPU+MBO+RAM sa i5 sa 2-3 tjedna:

i5-1250 kn

matična (low end-npr. Gigabyte P55-UD2)-600 kn

2x2GB DDR3-550 kn

Znači 2400 kn sve skupa,dok za i7 920 i najjeftinija matična i RAM koštaju oko 3500 kn,a bi Phenom 2 955 izašao 2300 kn.

Usput-jeste primjetili koliku potrošnju ima i5 750??Ono je odlično rješeno Neodlučan

Znalci ovo sve već znaju,a ovi koji tek uče ne znaju Namigiva

st001cro@gmail.com-MSN
16 godina
neaktivan
Dolazak Core i5

čim dode u adm ovaj i5 860 uzimam si ga

evo usput popis ploča koje podržavaju i5 ima ih dosta http://www.pcekspert.com/news/20090910.html#58610

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2009 7:25 (RPG vs TENK).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Hyperion kaže...
fabijan654321 kaže...
Hyperion kaže...
fabijan654321 kaže...

Igrice = Igre

1400kn baš i nije malo.

S obzirom da Phenom II X4 965 kosta 1800KN, ova cjena je itekako povoljna jer dobijes procesor koji je u vecini slucajeva nijansu brzi.

17 godina
neaktivan
fabijan654321 kaže...

Programe za crtanje lijepih slikica u 3D, tipa StudioMax itd. ne smatram "profesionalnim" programima... jer je njihova jedina svrha lijepe sličice. Catia, Pro-E, Ansys su ozbiljni profesionalni programi... koji imaju neku realnu primjenu, a za njih čisto sumnjam da ćeš vidjet neku ogromnu razliku u prijelazu sa običnog Core2 Duo na i7 (dobro možda u povećanom kapacitetu memorije)... a da ne spominjem AutoCAD kojem ti je u single core dovoljan. U tim kako si ih ti nazvao "profesionalnim" programima je puno bitnija "profesionalna" grafička, koja te u svakom slučaju košta više od procesora, ploče, memorije i ostatka računala zajedno.

A što se tiče samo i5, izgleda da ga "koči" integrirani PCI-E kontroler, tako da se moje mišljenje nije promjenilo, ostajem kod X58+i7.  Veći bandwith prema chipsetu, i prema više grafičkih, a i bit će mogućnosti upgrejdanja na i9, koju socket za i5 neće imat koliko ja znam.

Ali opet, da moram kupit sad nešto u tom "budget-mainstream" segmentu definitivno bi slagao i5, a ne nekog Athlona... za godinu dana manje potrošnje energije si isplatiš razliku u cijeni :D

16 godina
Dolazak Core i5

Mislim da je besmisleno da pojedinci raspravljaju o "profesionalnom" radu kad ni sami nisu sigurni što u njega spada i koji su zahtjevi za isti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2009 14:31 (vrucajanjetina).

3 1 hvala 0
15 godina
protjeran
vrucajanjetina kaže...

Mislim da je besmisleno da pojedinci raspravljaju o "profesionalnom" radu kad ni sami nisu sigurni što u njega spada i koji su zahtjevi za isti.

Mislim da je besmiseno da pojednici raspravljaju o "necemu" cemu pojma nemaju kada ni sami nisu sigurno sto je to i kako radi.

17 godina
Dolazak Core i5

Da i5 je jači, da se više clockat na zraku, manje troši i na kraju manje košta.

Kada se cijene stabiliziraju phenom II će vjerovatno biti jeftiniji, ali čujte nobovi puše gigaherze pa će uzet phenoma.

I ja bi uzel i5 ne athlona x4 ni phenoma x4 ,a da imam para x58 i i7 tj. i9 ofc.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Dolazak Core i5

Vjerujem da će većina i5 procesora moći potegnuti na 4GHz tako da će to biti sasvim solidne konfice u kojima će se nalaziti dotični procesori :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
fabijan654321 kaže...

Upravo to.

Igre koje ce pokazati prednopst na quad nekih 10-ak FPS-ova ce stici tek tamo sredinom 2010., dotad ce ostati duo najbolji.

Pa recimo imamo GTR di cak i najslabiji X3 procesor apsolvira sve intelove dvojezgrene procesore. Pretražiti sobitzu pa vidjeti Izlanuo se

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
15 godina
protjeran
troublemaker kaže...
fabijan654321 kaže...

Upravo to.

Igre koje ce pokazati prednopst na quad nekih 10-ak FPS-ova ce stici tek tamo sredinom 2010., dotad ce ostati duo najbolji.

Pa recimo imamo GTR di cak i najslabiji X3 procesor apsolvira sve intelove dvojezgrene procesore. Pretražiti sobitzu pa vidjeti Izlanuo se

To je istina, al jedna ili dvije igre neznace nista. Kada tek bude 10-ak FPS-ova u prednosti Quad u vecini igara (barem 80% igara) onda svakako nema sumnje izmedu Duo i Quad. Al buduci da su danas takva vremena da nitko ziv vise ne kupuje Duo ( u budzetu iznad700KN) , sumnje nema.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2009 17:40 (fabijan654321).
17 godina
protjeran
Hyperion kaže...

Da i5 je jači, da se više clockat na zraku, manje troši i na kraju manje košta.

Kada se cijene stabiliziraju phenom II će vjerovatno biti jeftiniji, ali čujte nobovi puše gigaherze pa će uzet phenoma.

I ja bi uzel i5 ne athlona x4 ni phenoma x4 ,a da imam para x58 i i7 tj. i9 ofc.

Phenom II je doslovno INVESTICIJA danas. Ja da nisam uzo Quada lani sad bi išao na Phenoma. Tro- ili četverojezgraša baš me boli briga, ali bih si ga ubo u konfu danas već i ranije... I da i mene taj i5 grebe malo po džepu jer mi nije baš svejedno... Hehe lolCool

They see it right, they see it well but they think this saves us from our hell
15 godina
protjeran
Dolazak Core i5

Vec cjene padaju. U diskont24 Intel Core i5 750 dode 1360KN. Stvarno preeejeftino s obzirrom na ono sto nudi. Phenom II je definitivno Out pored ovog prockasa.

I ploče padaju, sada najjeftinija dode 900KN.

1 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
fabijan654321 kaže...

To je istina, al jedna ili dvije igre neznace nista. Kada tek bude 10-ak FPS-ova u prednosti Quad u vecini igara (barem 80% igara) onda svakako nema sumnje izmedu Duo i Quad. Al buduci da su danas takva vremena da nitko ziv vise ne kupuje Duo ( u budzetu iznad700KN) , sumnje nema.

Ma,teško da će ljudi shvatiti ovdje da dolazak i5 procesora znaći bolje i za intelaše i za aemdejovce zbog rezanja cijena(na potezu je AmD slijedećih dana)   pa će se nadam se 955 dat ubost po dobroj cijeni. Fijuka mi se kaj je par FPSa slabiji,netrebam ploču mjenjat a i ne sudjelujem u internet huliganskim spikama koje završavaju s kartonima & infractionima  Izlanuo se

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
16 godina
Dolazak Core i5
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2009 12:38 (ivann.n).

0 0 hvala 0
17 godina
troublemaker kaže...
fabijan654321 kaže...

Ma,teško da će ljudi shvatiti ovdje da dolazak i5 procesora znaći bolje i za intelaše i za aemdejovce zbog rezanja cijena(na potezu je AmD slijedećih dana)   pa će se nadam se 955 dat ubost po dobroj cijeni. Fijuka mi se kaj je par FPSa slabiji,netrebam ploču mjenjat a i ne sudjelujem u internet huliganskim spikama koje završavaju s kartonima & infractionima  Izlanuo se

U SAD-u na Neweggu cijena i5 750 je 210$, a Phenoma II X4 955 190$, pa kada bi se taj omjer cijena prenio i u naše trgovine gdje i5 750 dođe 1400 kuna, onda bi Phenom 955 trebao sa današnjih 1700 kuna pojeftiniti na otprilike 1260 kuna.

Tako da, živjela konkurencija!

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2009 13:50 (klimama).
16 godina
neaktivan
Dolazak Core i5

sad bas uzimam konfu i zapeo sam cim sam vidio ovaj core i5. mislio sam uzet i7 920,ga x58-ud4p,corsair 3x2gb 1600.i bas mi je upao u oko ovaj i7 860 i maticna ga p55-ud5 samo sta nemogu stavit ovu memoriju na to.ima li neko nekakvu preporuku sta bi bilo bolje ili da ostanem pri x58?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
skočko kaže...

sad bas uzimam konfu i zapeo sam cim sam vidio ovaj core i5. mislio sam uzet i7 920,ga x58-ud4p,corsair 3x2gb 1600.i bas mi je upao u oko ovaj i7 860 i maticna ga p55-ud5 samo sta nemogu stavit ovu memoriju na to.ima li neko nekakvu preporuku sta bi bilo bolje ili da ostanem pri x58?!

Ne misli se uzmi jeftiniju varijantu također izvrsnu i5 uz p55

mbo

proc

ram

ovo ti je dobra baza,a ostalo biraj

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2009 16:01 (dery).
16 godina
odjavljen
Dolazak Core i5

Cijene su ti:

i5 750 1500 kn

asus mbo p55 1000-1500 kn

ram 4 gb 400 kn

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
skočko kaže...

i7 za socket 1156 se nikako , ali baš nikako ne isplati kupovat. Ako uzimaš i5 onda OK, ali sve ostalo... Po meni ti je bolje držat se provjerene kombinacije i7 920 + jedna od hrpetine dobrih x58 ploča, dok su trokanalni i dvokanalni memorijski kitovi više manje iste cijene. Nije mi jasno zašto se želiš spuštat sa bolje konfiguracije na lošiju, samo zato jer je izašla baš sad?

vexx5555 kaže...

Cijene su ti:

i5 750 1500 kn

ram 4 gb 400 kn

Asus... fuuuj :D  ne bih to čudo stavljao u svoje računalo nikad više... na moju žalost sa njima, kroz period od 10-ak godina imam samo loša iskustva. Bolje da stavi neki Gigabyte, a koliko ja znam ona njihovaP55-UD3 ploča dođe nekih ~800kn  što je i jeftinije i bolje...

A ako bilo tko planira dat 1500kn za P55 ploču onda ste tudumi, jer za te novce možete složit 1366 konfiguraciju.

16 godina
odjavljen
Lightning kaže...
skočko kaže...

i7 za socket 1156 se nikako , ali baš nikako ne isplati kupovat. Ako uzimaš i5 onda OK, ali sve ostalo... Po meni ti je bolje držat se provjerene kombinacije i7 920 + jedna od hrpetine dobrih x58 ploča, dok su trokanalni i dvokanalni memorijski kitovi više manje iste cijene. Nije mi jasno zašto se želiš spuštat sa bolje konfiguracije na lošiju, samo zato jer je izašla baš sad?

vexx5555 kaže...

Cijene su ti:

i5 750 1500 kn

ram 4 gb 400 kn

Asus... fuuuj :D  ne bih to čudo stavljao u svoje računalo nikad više... na moju žalost sa njima, kroz period od 10-ak godina imam samo loša iskustva. Bolje da stavi neki Gigabyte, a koliko ja znam ona njihovaP55-UD3 ploča dođe nekih ~800kn  što je i jeftinije i bolje...

A ako bilo tko planira dat 1500kn za P55 ploču onda ste tudumi, jer za te novce možete složit 1366 konfiguraciju.

Koliko sam vidio,za 1366 treba najmanje 5k kuna a najjeftinija kombinacija sa i5 je 3k kuna. Uostalom,šta tebe briga šta neko troši svoje novce i na što.

16 godina
odjavljen
Dolazak Core i5

Da ne otvaram novu temu, koji je najbolji hladnjak za i5 u rangu 200-300 kn?

Moj PC  
1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice