Kupuje za 2 soma cpu i mbo i vi mu počeli predlagat dualce...
gg ali na kojim ste vi drogama?
Kupuje za 2 soma cpu i mbo i vi mu počeli predlagat dualce...
gg ali na kojim ste vi drogama?
Ma kakvi !! Nikako nikom ne preporučivati dual core za gaming !! Već sada neke igre ne možeš niti pokrenuti sa dvije jezgre a neke ti ko rade kao slide show. Rade neke normalno ali svakako ne preporučam nikom dual core ako se misli igrat normalno nove igre.
razmišljao sam o soluciji g3258 ili fx-6300, međutim zbog premalog napretka u odnosu na postojeću konfiguraciju (osim u wotu di je g3258 nenadhebiv), sam se i rastegao na i5/8320, a i nikad nisam težio da imam barem što se kompa tiče nešto naj,naj, zadovoljava me neki srednji segment......, tako da nema potrebe za forsiranjem nekog z chipseta, i kasnije nadogradnje....
Ti pentiumi su super ali par novih igara ne mogu ni pokrenuti.
Što je žešća glupost, jer npr. u navedenom Far Cry 4 stari i3-3220 daje bolje rezultate od recimo FX-8350, a G3258 clockan na 4.2GHz nadjačava tu i3-cu.
Ti pentiumi su super ali par novih igara ne mogu ni pokrenuti.
Što je žešća glupost, jer npr. u navedenom Far Cry 4 stari i3-3220 daje bolje rezultate od recimo FX-8350, a G3258 clockan na 4.2GHz nadjačava tu i3-cu.
I3 nije pentium i ima HT zbog kojih nema problema i radi odlično. Pentium nema HT i baca crni ekran u navedene dvije igre. Moguće da je riješeno naknadnim patchom...
razmišljao sam o soluciji g3258 ili fx-6300, međutim zbog premalog napretka u odnosu na postojeću konfiguraciju (osim u wotu di je g3258 nenadhebiv), sam se i rastegao na i5/8320, a i nikad nisam težio da imam barem što se kompa tiče nešto naj,naj, zadovoljava me neki srednji segment......, tako da nema potrebe za forsiranjem nekog z chipseta, i kasnije nadogradnje....
Ako tako misliš onda idi na i5 4460 i H81 i bit če super. I ako moram ovo reči: AM3+ socket za sada nema neku budučnost što se nadogradnje tiče na buduče novo izdane AMD procesore,ali nikad se nezna,dok s H81 čipsetom si zakopao "ratnu sikiru".
I3 nije pentium i ima HT zbog kojih nema problema i radi odlično. Pentium nema HT i baca crni ekran u navedene dvije igre. Moguće da je riješeno naknadnim patchom...
Ma znam ja to, nego eto samo kažem da nije stvar u tome da je dual core slab, već u lijenosti i/ili nesposobnosti programera. Ili je kakav lobi u pitanju.. Što god da je, ne valja.
...dok s H81 čipsetom imaš mogučnost nadogradnje na broadwell.
Intel kaže ne, tek H9x, Z9x serije ploča će podržavati Broadwell.
obzirom na početnu cijenu H81, ionako je nebitna podrška za broadwell, jer se u konačnici mogućom prodajom iste ne gubi puno....
obzirom na početnu cijenu H81, ionako je nebitna podrška za broadwell, jer se u konačnici mogućom prodajom iste ne gubi puno....
Dali namjeravaš prodavati xeona,ploču i ram na njuškalu?,za navedeno sigurno možeš dobiti 600+kn,2000+600kn evo ti i5 K i solidna Z97 ploča...
nije baš 5 fps-a, rekao bih u prosjeku 20-30 , što recimao sa sadašnjih 30-40 vodi do ugodnijih 60-70
, rok trajanja od 2 godine mi čak i odgovara....
Ma piše gluposti lik, po njemu ja sa 2500K ne bi mogao niti komp upalit jer je proc izašao prije skoro 4 godine.
Pa 2500k je zvijer od procesora koji traje 5+ godina, lik ce sad dat 2 soma kuna da bi mogao imat iste, pa cak i slabije performanse u starijim igrama od tvojeg procesora starog 4 godine umjesto da si za 3 soma si kupi nasljednika tvojeg procesora.
Čim sam vidio ime teme znao sam da ce biti war - ajd ti nama napisi:
1. Koje trgovine dolaze u obzir ?
2. Da li planiraš klokati ?
3. Da li ti je bitna potrošnja CPU-a ?
4. Da li više igraš Online igre poput FSP i MMO igara ili si više fokusiran na SP igre ?
5. Koje bi ti radije kupio nevezano za sve ostalo, da li ti je draži Intel ili AMD ?
Nakon ovih odgovora ce biti sve jasno.
Uzeo ima mjesec dana preko njuškala fx 8350, xtreme3 9xx matičnu, evo 212 cooler. Prepre zadovoljan. Sve igre idu, OC'a procesor na 8 * 4400 mhz, temperatura je 30 prosjek u archeage/battlefield igrama. Neznam kakav je intel, ali ja sam prezadovoljan. tip mi prodao za 1600 kn
Uzeo ima mjesec dana preko njuškala fx 8350, xtreme3 9xx matičnu, evo 212 cooler. Prepre zadovoljan. Sve igre idu, OC'a procesor na 8 * 4400 mhz, temperatura je 30 prosjek u archeage/battlefield igrama. Neznam kakav je intel, ali ja sam prezadovoljan. tip mi prodao za 1600 kn
Ako ti je temp 30, mozes ti to jos sigurno :o
Sve 5 ali temperature sigurno nisu tolike, niti u idleu a kamoli u loadu na tom taktu.
Autore koje naslove igraš?
Sve 5 ali temperature sigurno nisu tolike, niti u idleu a kamoli u loadu na tom taktu.
Autore koje naslove igraš?
Evo na brzinu sam screenshot uzeo. Archeage većinom i battlefield. Obe su jako zahtjevne. Od 20-40 se kreće temperatura u obje, prosjek 30.
Skini HW monitor i postaj ss tu.
Čim sam vidio ime teme znao sam da ce biti war - ajd ti nama napisi:
1. Koje trgovine dolaze u obzir ?
2. Da li planiraš klokati ?
3. Da li ti je bitna potrošnja CPU-a ?
4. Da li više igraš Online igre poput FSP i MMO igara ili si više fokusiran na SP igre ?
5. Koje bi ti radije kupio nevezano za sve ostalo, da li ti je draži Intel ili AMD ?
Nakon ovih odgovora ce biti sve jasno.
dakle što se igara tiče trenutno igram wot tako da mi je najbolji izboe oc-ani g3258 , šalu na stranu ne želim favoritizirati jer igram sve što mi se svidi....
@stellman, lik pokušava utopit nešto za 13k kn pa pristaje uzet i 11k i razvuć 2k na rate jer čovijek nema dosta, nije mi sila upgrade ali zašto ne
@ enemi, xeon će ići u prodaju ali lova ide na neke druge stvari
@igračina
1. iz zagreba, ona koja da najmanju cijenu za traženu robu na amex rate
2. i slučaju 8320 da, u slučaju 4460 ne
3. obzirom da mi plazma guta 250w, a dijetwe mi ju pali čim ustane iako ne gleda 50w gore dolje mi je tako svejedno
4. igram sve što mi se svidi
5. ono što mi kroz iduće dvije godine može ponuditi više.
i jel jasno
btw. očekivao sam i gori war, ali fanboyizam je zauzdat, čak me iznenađuje koliko se može i normalna konverzacija vodit u ovakvoj temi...
kaj god da uzmes, jace ce bit od tvog sadasnjeg. u buducnosti ces se naigrat i s jednim i s drugim. e sad dal zelis vise amd ili intel tvoja stvar. ja sam uzel fx prije koji mjesec. prezadovoljan. uzeo sam ga radi toga jer sam imal vec am3+ maticnu i nisam pozalil.
a ak mislis uzimat za 2g nekaj drugo onda uzmi intela. jer trenutno daje bolje peformanse kako u kojoj igri naspram fx-a.
isto takva situacija je bila prije par godina kad je dc bil zakon, i kad je qc imal losije rezultate od dc u igrama. ali zato sam ja onda uzel q6600 i ima ga jako jako dugo i poslje je imal bolje performanse od dc-a.
moj savjet intela ak mislis ubrzo upgrejdat
fx ak mislis ostat na njemu duze vrijeme
Forumašica prodaje i5 2500K i Asrock Z68 EX4 za 1200HRK bez garancije, Checola bocni si to i ocni, bolje od toga nema nadaleko, ja sam mislio kupiti ali ću odustati...
To je definitivno jedna od najboljih ponuda trenutno.
Nije najbolja...ima i i5 750 za 450kn a sa pločom po 650kn.
To je najbolji deal.
Imam taj proc i još uvijek tjera apsolutno sve igre na max.
Dakle to je doslovno badava.
To je najbolji deal.
To je isto odličan deal, ako ih ima za 650 kuna u combou.
Ali 2500K kad ga nafrljiš pojede tu opciju a ploča ima u izobilju za razliku od te opcije. :)
Forumašica prodaje i5 2500K i Asrock Z68 EX4 za 1200HRK bez garancije, Checola bocni si to i ocni, bolje od toga nema nadaleko, ja sam mislio kupiti ali ću odustati...
To je definitivno jedna od najboljih ponuda trenutno.
hvala na ponudi al ne dolazi u obzir jer moram isprerebijat dio preko amexa
Onda ostaje meni, mada mi se gadi opet sastavljati PC.
To je najbolji deal.
Ali 2500K kad ga nafrljiš pojede tu opciju a ploča ima u izobilju za razliku od te opcije. :)
Da ali računaj da je dupla cijena, a nisu duple performanse.
To je najbolji deal.
Da ali računaj da je dupla cijena, a nisu duple performanse.
ali računaj da će mi u garaži stajati skuter, čekati ko zna koliko opet kupca, a ovako dobim 11k na ruke i sa 2k osvježim komp, koji me godišnje fino košta za regu, a napravim uvrh glave 500km...
Pa onda reci želim spiskat 2 soma i to je to..
Uzmi intelov proc najbolji koji možeš naći i neku ploću i to je to..previše filozofiranja oko ničeg.
Pa onda reci želim spiskat 2 soma i to je to..
Uzmi intelov proc najbolji koji možeš naći i neku ploću i to je to..previše filozofiranja oko ničeg.
pa hebemu ponovio sam više puta to unutar ovoga threada
i5 4670 i obična h81 ploča ti je 2000kn.
i5 4670 i obična h81 ploča ti je 2000kn.
da za keš, nažalost na kartice dignu cijene tako da ispadne preko 2k, a onda mi još fali i ram, a ne vjerujem da 400 mhz turbo boosta čini toliku razliku... + što 4460 ima neke instrukcije koje 4670 nema jer je nešto stariji.
a i stvar je u tome i sad kad sam uzimao gpu, baš je bila kombinacija za 200kn više dobiš nešto jači model +5-10 fpsa (ovo je malo figurativno ali usporedbe radi), prvo sam mislio 250x-a uzet pa vidim da za par kuna više mogu i 260, pa opet za još koju kn više i 260x, pa za još malo 270, i tako možeš ići u nedogled jer je uvijek nešto bolje nekakav zanemariv iznos više, jednostavnije mi je striktno ograničit budžet sa odstupanjem od nekih 5% i uzeti što se nudi za te novce nego dodavati u nedogled, nije problem da si uzmem i7 4xxxk, ali jednostavno nemam potrebe za time niti mi se daju toliki novci za nešto što mi služi uglavnom za zabavu....