Čuvena pasta i cooler

poruka: 10
|
čitano: 5.071
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Čuvena pasta i cooler
pitanje

Molio bih vas da mi pojasnite ugradnju hladnjaka na cpu, po mogućnosti sa slikama ili linkom do videa, i oko paste. Kakve uzeti, dobije li se što uz proc itd.

Mislim kupiti C2D E8200 pa bih volio da video s ugradnjom bude za taj proc.

Inače bih guglao ali sad nemam trenutno vremena jer me pritišču u školi, testovi zadnji ispitivanja i lektire!

Hvala svakome na odgovoru.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Čuvena pasta i cooler
crystal6 kaže...

Molio bih vas da mi pojasnite ugradnju hladnjaka na cpu, po mogućnosti sa slikama ili linkom do videa, i oko paste. Kakve uzeti, dobije li se što uz proc itd.

Mislim kupiti C2D E8200 pa bih volio da video s ugradnjom bude za taj proc.

Inače bih guglao ali sad nemam trenutno vremena jer me pritišču u školi, testovi zadnji ispitivanja i lektire!

Hvala svakome na odgovoru.

Pa sve ćeš upute dobiti u kutiji s procom...vrlo jednostavno, imaš slike.....Namigiva
bobo desmra
17 godina
neaktivan
Čuvena pasta i cooler

Umetneš proc na ono mjesto na matičnoj, staviš pastu, i gore staviš hladnjak. Ništa jednostavnije... Samo što zna biti zaj*bano postavljanje hladnjaka baš kod C2D procesora. Imaš četiri utora na matičnoj u koje treba gurnuti pričvršćivače hladnjaka, što nije baš lako (zapinje), a još uz to trebaš paziti da ne polomiš ili savineš matičnu.

Rambo is watching you!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Čuvena pasta i cooler

Imaš kod "Slaganje PC konfiguracija" tutorial o sastavljanju kompa. To će ti sigurno pomoći...

Hrvatski top model by: Štefica Jambrišćak
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar
kompotko kaže...

Imaš kod "Slaganje PC konfiguracija" tutorial o sastavljanju kompa. To će ti sigurno pomoći...

Ma sve je to ok i kužim, ali koliko, kako i kakvu pastu nanijeti? Bojim se da ne napravim krivo pa da mi se proc pregrijava.
Treba li za C2D kupiti poseban hladnjak? Čuo sam da je stock premali i da ne hladi kako spada.
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.6.2008 12:31 (crystal6).
17 godina
neaktivan

samo toliko da bude tanki, gotovo polu-prozirni film. imas na stock cooleru vec stavljenu pastu, tak da nemas problema. a ono sta si cuo, ne znam di si cuo, posto vecina ljudi moze sa stock coolerom clockat barem 1 GHz i jos se ne pregrijava. ako bas hoces stavit neku termalnu pastu stavi artic silver.

***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)
17 godina
autorov komentar
r420r kaže...

samo toliko da bude tanki, gotovo polu-prozirni film. imas na stock cooleru vec stavljenu pastu, tak da nemas problema. a ono sta si cuo, ne znam di si cuo, posto vecina ljudi moze sa stock coolerom clockat barem 1 GHz i jos se ne pregrijava. ako bas hoces stavit neku termalnu pastu stavi artic silver.

Ima li neki video gdje se to dobro pokaže? Čime se stavlja pasta ?
17 godina
neaktivan

mislim da je

relativno dobro prikazano.

[EDIT]

zaboravio rec da ti ne treba toliko termalne paste, stavi manje nego na videu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.6.2008 19:06 (r420r).
17 godina
autorov komentar
r420r kaže...

mislim da je

relativno dobro prikazano.

[EDIT]

zaboravio rec da ti ne treba toliko termalne paste, stavi manje nego na videu.

Hvala puno!!
E da rekao si manje paste, koliko manje?
Smije li pasta malo ići po metalnom držaču procesora?
Koliko brzo moram staviti hladnjak na proc s pastom prije nego se pasta osuši?
17 godina
neaktivan

ja bi stavio pola ili ¼ koliko je onaj lik na videu stavio. vise ti stvarno nije potrebno. moram naglasit (posto se na videu ne vidi najbolje), prije stavljanja nove termalne paste, ocisti staru pastu alkoholom ili sredstvom za skidanje termalne paste. nece se nista dogodit ako ti malo "pobjegne", al pazi da ti ne dode do socketa! ne moras se zurit, nece ti se to tak brzo osusit.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice