Problem je cpu ili matična.
Dal je to novi cpu iz trgovine?
Ako ne dođe ni do biosa, driveri su nebitni.
Problem je cpu ili matična.
Dal je to novi cpu iz trgovine?
Ako ne dođe ni do biosa, driveri su nebitni.
ovak od kad sam nismio win 7, nove i ubacio original cd od maticne ovo mi pise :pod drivers : detect no proper item, mozda je problem u driverima? mislim pise da imam uptodate drivere cp
Lako moguce, moras napraviti upate svih drivera ali ih skidaj jedan po jedan, nemoj raditi preko windows update-a nego ih fizicki skini sa stranice i instaliraj.
A mozda ti update BIOSa nije uspio na noviji?
Mozda procesor nevalja.
nije novi rabljeni je cpu, ima jos garanciju, pa i ja sam posmislio da ne radi cpu, ali reko mozda nije do toga
Pa u biti cpu rjetko odlazi ali ajd ga znaj dok neprobas sa drugim takvim istim.
Ako radi na starom cpu, onda je ili do biosa ili do novog cpu-a.
Osim ako nesto jos nefali od drivera.
a sumnjam da je bios kada pise da je ovaj novi, sada skidem s stranice chipset drivere, pa cemo vidjet
Ok. Probaj sa driverima kad vec nemas sta drugo trenutno napraviti.
nije novi rabljeni je cpu, ima jos garanciju, pa i ja sam posmislio da ne radi cpu, ali reko mozda nije do toga
Cpu je neispravan i problem riješen.
Osim ako nesto jos nefali od drivera.
Ajde pročitaj moj post iznad. Napisat ću ponovo:
Ako ne dolazi do biosa, driveri su nebitni! Zapamtite to jednom zauvijek.
znaci tvoj je zakljucak da cpu ne radi?
Da.
A cuj, imao sam slucaj gdje isto nije dolazio do biosa a problem je bio jer vent od procesora nije bio ukopcan na maticnoj na mjestu za procesor nego na drugim pinovima od ventilatora za kuciste.
Tako da nemora sto posto biti neispravan cpu.
Ali sve je ovo samo nagadanje na daljinu.
Ako radi s jednim, a sa drugim ne ja ne vidim drugu mogućnost.
ma dobro je ukopcano kada mi radi komp sa starim cpu :D a doci ce lik sutra i vidjet cpu, rekao je da radi ocito se/me je zajebo
izvadio sam jedan ram iz slota i sada imam 2 gb rama, a cpu radi :D kak je to moguce ???
edit: zakljucio sam da mozda napajanje preslabo pa nece radit dok je ram unutra?
edit 2 : evo stavio sam u drugi slot ram i sada radi s oba rama , fakat neznam zakaj nije radilo, mozda previse paste? sada sam mrvicu stavio
Možda problemi s memorijskim kontrolerom na cpu...
Probaj u druge utore i odvrti memtest.
Koji je točno model napajanja?
sada radi sve normalno, a napajanje sam vec pokusao otkrit koje je ali 0 bodova :D ima na temi nekoj na forumu, jer nis ne pise samo 500w i neke sifre ali nismo mogli otkrit koje je
Slikaj onu naljepnicu na njemu i stavi ovdje sliku.
grebiga nemam fotic sada, ali sve je ukopcano i radi kak treba sada , ugasio sam upalio komp radi probe i sve radi... kaj mislis da bi moglo bit problema?
Uvijek može bit problema...
Napiši točan model matične ploče.