Hvala decki i ja mislim da ce Zalman CNPS11X biti novi stanovnik moje kante . Mislim da 4 gh bi trebao drzat do 60c il se varam ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hvala decki i ja mislim da ce Zalman CNPS11X biti novi stanovnik moje kante . Mislim da 4 gh bi trebao drzat do 60c il se varam ?
Vazan ti je isto tako protok zraka u kompu, on ne moze pomoci ako ti je temperatura u kucistu visoka...
Protok je ok mozes i vidit pod moj pc . Kanta je ogromna i ventovi su rasporedjeni po ps-u.
Ima na akciji Samurai ZZ 175 kn , dal je bolje to uzet umjesto katane ?
Ovo mi se isto cini super za 80 kn
Hitno mi je !
Ima na akciji Samurai ZZ 175 kn , dal je bolje to uzet umjesto katane ?
Ovo mi se isto cini super za 80 kn
Hitno mi je !
Uzmeš Xigmatek Gaia-u, 200tinjak kn i miran si :D
U Portiu Noctua NH.D14 po cijeni od 524 KN sto nije lose .
Nevjerovatno kak su cijenu nabili,ali zato lijepo naručiš kod Oprića za cca 170kn manje i fino drugi dan ti lijepo dofuraju na vrata...
eh da i još nekaj vrlo bitno,a to je garancija.u linksu i kolko vidim ostalim dućanima samo godinu dana,a kod oprića 6 godina garancije!!!
Nevjerovatno kak su cijenu nabili,ali zato lijepo naručiš kod Oprića za cca 170kn manje i fino drugi dan ti lijepo dofuraju na vrata...
eh da i još nekaj vrlo bitno,a to je garancija.u linksu i kolko vidim ostalim dućanima samo godinu dana,a kod oprića 6 godina garancije!!!
Valjda ovi u linksu računaju da ce bit velika potražnja, pa nabili cijenu.
Sta je da je, preskupo
Katana 3 ,je moj odabir ipak , sigurno je sigurno . Ni blizu mi nije trebalo tako mocno hlađenje , al trenutna mi situacija dopušta takve investicije pa neka.
Na 3.5 GHz (full load) mi drzi na 42o MAX XD , to me ugodno šokiralo , to je napredak od + 15o u odnosu na stock :)
Nisam znao u koju temu da stavim pa eto tu. Zelim si ocistit graficku (hd 6870 refentna) i sad skino sam sve šarafe osim one sto drze hladnjak i nisam nikako mogao skinut poklopac plasitcni.Sad pitanje je dali moram odvidat šarafe sto drze hladnjak da bi mogao otvorit poklopac?
Dobio sam na testiranje Spire TherMax 2 Hladnjak
http://www.techpowerup.com/reviews/Spire/Thermax_II/
I mogu reci da sam zadovoljan rezultatima.
Testiran je na i7 2600k
na stock postavkama sa ukljucenim Turbo i HT pod full loadom (prime95), na sobnoj temp. od 25 C
nakon 1h max. temp. je bio 63 C .Brzina ventilatora 1800 rpm.
Sa OC na 4.5 ghz max. temp. je 80 C .
Max. rpm ventilatora je 2200. i dosta je bucan, 1800 je sasvim dovoljno da radi tiho a da nema neke velike razlike u temperaturi.
Vjerujem da kad bi se dodao jos jedan ventilator, da se napravi push and pull sistem, bio bi i jos bolji.
Uz hladnjak se dobije pasta Spire Bluefrost,ali je jako losa. Ja sam koristio Arcrtic Silver 5.
Zanimljiva stvar za AMD korisnike je ta da vam ne treba nikakav mount, samo ga zakopcate i to je to.
Svakako preporucavam ovaj hladnjak onima pliceg djepa (koji imaju viska mjesta u kucistu) ,
jer ova mrcina zauzima dosta, kvaliteta izrade od 1 do 10 ,moja ocijena bi bila 8,
Hladnjak kosta oko 300kn + 60kn pasta Arcrtic Silver 5 ,sto stvarno nije puno kad uzmem u obzir ostale fancy hladnjake u njegovom rangu.
Ako je netko zainteresiran Trenutno ima u microlineu 15 kom. novih sa ostecenom ambalazom. za 200 kn. znaci dobijete garanciju i racun.
neka mi javi na pm.
Cooler je oko 260kn u trgovinama, i stvarno je predobar imao sam ga :D
Testiran je na i7 2600k
na stock postavkama sa ukljucenim Turbo i HT pod full loadom (prime95), na sobnoj temp. od 25 C
Max. rpm ventilatora je 2200. i dosta je bucan, 1800 je sasvim dovoljno da radi tiho a da nema neke velike razlike u temperaturi.
Vjerujem da kad bi se dodao jos jedan ventilator, da se napravi push and pull sistem, bio bi i jos bolji.
Uz hladnjak se dobije pasta Spire Bluefrost,ali je jako losa. Ja sam koristio Arcrtic Silver 5.
Zanimljiva stvar za AMD korisnike je ta da vam ne treba nikakav mount, samo ga zakopcate i to je to.
Svakako preporucavam ovaj hladnjak onima pliceg djepa (koji imaju viska mjesta u kucistu) ,
jer ova mrcina zauzima dosta, kvaliteta izrade od 1 do 10 ,moja ocijena bi bila 8,
Hladnjak kosta oko 300kn + 60kn pasta Arcrtic Silver 5 ,sto stvarno nije puno kad uzmem u obzir ostale fancy hladnjake u njegovom rangu.
Odlican hladnjak.Nade se za 250 kuna novi.
Testiran je na i7 2600k
Ako je netko zainteresiran Trenutno ima u microlineu 15 kom. novih sa ostecenom ambalazom. za 200 kn. znaci dobijete garanciju i racun.
neka mi javi na pm.
Pa koliko sa stock coolerom ti bude temperatura u P95 kad sa ovim dobrim bude 63°C ??
Pa ja sam na TherMax II sa MX2 i FX 8120 na 4.89ghz imao maxx maximuma temp 59
Pa koliko sa stock coolerom ti bude temperatura u P95 kad sa ovim dobrim bude 63°C ??
Oko 80 °C sa otvorenim kucistem.
ovak ... volio bi kloknuti Amd X4 965 BE 3.4 GHz na nekih 4GHz ak ne i vise ..e sad koji bi hladnjak (do 350 kn -mozda 400 kn ,al sto jefitniji ak moze al da ce radit kak spada ,savjet!. ) trebo uzeti da nije glasan i da ce ga hladiti kak spada pri igraju igara..matična je Gigabyte 970A-UD3 ?? i namjeravam kupiti u linksu pa moze savjeti s te stranice .Hvala!
na koliko bi ga mogao kloknuti sa SCYTHE Mugen3 Rev.B .da radi stabilno ..uz igranje igara ?? .. i jel ovaj Scythe Mugen3 PCGH Edition more stati u moju maticnu gigabyte Gigabyte 970A-UD3 .nece smetati ramima ? Hvala
Ovaj ti hladi Phenoma bez problema i moćeš s njim na 4.0+Ghz ziher. Nemaš nikakve potrebe dat više novaca za cooler.
Ovaj ti hladi Phenoma bez problema i moćeš s njim na 4.0+Ghz ziher. Nemaš nikakve potrebe dat više novaca za cooler.
znaci SCYTHE Mugen3 Rev.B : Hvala na odgovoru
zna li tko kada i hoće li Portio opet dobiti Xigamtek Gaiu, ima li je gdje za kupiti u Sloveniji? Ako ne, ima li neki drugi hladnjak (cjenovno i po performansama) u rangu s njim? Koštao je 179.10 kn u Portiu koliko se sjećam
CM Hyper 212 EVO
a jedan od ovih: Scythe Katana 3, Coolermaster Vortex plus, Coolermaster Hyper TX3 evo, Thermaltake Contac 21 i što s ovime: Scythe Shuriken Rev.B. Matična je ASRock 870 Extreme3 R2.0.
a jedan od ovih: Scythe Katana 3, Coolermaster Vortex plus, Coolermaster Hyper TX3 evo, Thermaltake Contac 21 i što s ovime: Scythe Shuriken Rev.B. Matična je ASRock 870 Extreme3 R2.0.
Od ovih navedenih uzmi Scythe Katana 3, najbolji omjer uloženo-dobiveno , barem po meni !
CM 212 Evo
Pozdrav....
Koji mi od ovi hladnjaka preporučate....Procesor mi AMD X4 975 3.6GHz....meni bi sada trebo neki hladnjak za OC...
Evo par komada...
Corsair air a70
Thermaltake Contac
Corsair h 60
Mugen 2
Molio bih vas da mi odgovorite
Pozdrav!!!
Protegni se 40 kn i uzmi Hyper 212 EVO ili čekj da u Portio dođe Xigmatek Gaia.