CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.194.315
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
15 godina
neaktivan
Re: CPU hladnjaci P&O
rambox kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Najbolji izbor za:

OC-ing: Zalman CNPS10X Performa

performanse: Scythe Yasya

tišinu: Scythe Mugen 2

Imam Mugena 2, cooler je u potpunosti bešuman, tih da tiši ne može biti. Yasya je mrvicu bučnija, dok tišina Performi nažalost baš i nije jača strana. Moja preporuka za Mugena!

Xigmatek Gaia je ipak najbolji izbor za 220kn bez dileme.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/scythe-katana-3-ac-freezer-7-pro-rev2/99961.aspx?page=0&jumpto=1931606&sort=asc&view=flat

imam ga osobno i same preporuke za njega,

ljepo hladi,necuje se i ako imas rupu kod cpu-a na kucistu onda je ugradnja turbo lagana i stvarno cvrsta :-)

u loadu ne prelazi 45-46 stupnjeva (mislim na igre),a u sobi mi je trenutno garant 27 stupnjeva

za te pare mislim nema boljega,jeftiniji od svih razvikanih za 100-200kn,a hladi po nekim recenzijama cak i bolje

pozzzz....

marroncevic
14 godina
neaktivan
nick54312 kaže...

Vjerovatno planiram prelazak na vodeno hlađenje. Razmišljao sam o Corsair H70 i Antec H2O 920 cijena je ista, možda Antec malo skuplji.

Zanima me koja je razlika između ta dva i koji bi mi bilo bolje uzet?>920-ka je bolja, naravno.

Kakve ću imat temperature s obzirom na Noctuu?>mrvicu niže temp., posebice u Idleu

Kakva će biti buka s tim hlađenjem?>Praktički ga neces ni čuti, to ti mogu garantirati!

Da li stane u moje kućište?>Da, stat će, samo morat ces biti izuzetno pažljiv kod postavljanja jer ce ti biti na knap radijator.

Koliko mogu dobit za Noctuu?>nova je u Opricu 561,74kn, a ako tvoja ima garanciju (pretpostavljam da ima), možeš dobiti 450kn bez ikakva beda, ako kojim slučajem nema, 350kn je max. svota koju možeš dobiti.

Hvala

Nema neke specijalne razlike između H70 i Anteca 920. Međutim, 920-ka je bolja od H70 isto toliko, koliko je 620-ka bolja od H50.

Izgleda da 920-ka također dolazi s neznatno bržim vent.

Citiram s jdnog foruma što kaže jedan forumaš: ''I just read some reviews and WOW that Antec Kuhler 920 amazes me with it's performance. It even beats the Nh-d14!!!''. Dakle, sudeci prema reviewima, 920-ka očigledno pobjeđuje tvoju Noctuu.

Sljedeci linkovi ce ti biti od izuzetne koristi pri odabiru.

http://www.tweaknews.net/reviews/antec_kuhler_h2o_920_review/index8.php

http://www.legitreviews.com/article/1590/7/

http://www.3dgameman.com/reviews/1225/antec-kuhler-h2o-920-cpu-cooler

Ja nisam imao iskustava s tim coolerima, međutim dosta sam toga čitao o njima.

Negdje sam pročitao da 920-ka postaje glasna kada je podesiš na ''Extreme mode''. Ali to ti i tako nije previše bitno.

Bitno je samo kako hladi, kakve su temperature i instalacija.

Ovako, bit cu u potpunosti iskren.

Mislim da ti se bas i ne isplati previse ovaj prelazak na vodeno, buduci da ces dobiti tek nešto sitnije temp., a negdje niti toliko, zavisi kako gdje... Jer ipak je to trošak na mjestu, tako da vrlo je upitna isplativost takve, ajmo reci, ''nadogradnje''.

Ako ga uzmeš, neces nikako pogrijesiti. Međutim H70 je, barem kod nas, dosta precijenjen. Nemoj ici na njega jer ti je to skroz neisplativ prelazak, zato što ce ti temp. biti podjednake onima koje pruža Noctua, a negdje čak i lošije, podosta lošije... Inače 920-ka hladi dokazano bolje od H70, i to, ne bi vjerovao - sudeci po overclocers.net, dosta bolje. A radi se u biti o jednom te istom, samo rebrendiranom hladjenju. I meni je to čudno, ali tako je.

Moj savjet: kolega, imaš defacto najbolji zračni cooler na svijetu (zaista je super), okani se takvih nadogradnji, barem pričekaj još određeni vremenski period jer ti se trenutno u svakom slučaju ne isplati prelazak na takvo vodeno hlađenje. Eto, to ti je moje misljenje, pa si ti sad još malo razmisli, ali kazem, mozes zaboraviti na neki osjetniji dobitak...

Kako bih ti ipak olakšao konačnu odluku, evo postavit ću anketu o tome je li bolje da zadrzis Noctuu (ja sam osobno za to)   ili upikneš Anteca. Druga misljenja uvijek su dobrodosla.

17 ostaviti Noctuu NH-D14
1 kupiti vodeno (H2O Antec 920)
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2011 15:39 (Caesar et Brutus).
14 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...

Puno ti hvala na opširnom odgovoru.

Evo kako stavri stoje. Ja možda već ovaj petak idem u Klagenfurt promijenit matičnu. Kad već idem gore htio bi napravit ovako:

1. Prodat Noctu-u i RAM

2. Doć u Klagenfurt zamjenit matične i kupit Antec H2O 920 i Corsair Vengeance 8GB (2x4) CL 8.

4. Obavit još nešto i ići kući.

Ovo glasnovanje mi neće korisiti u kupnji ali samo da vidim što mislite:

2 Dobra ideja
17 Bespotrebno kompliciranje
Kruger
15 godina
CPU hladnjaci P&O
Caesar et Brutus kaže...
... Inače 920-ka hladi dokazano bolje od H70, i to, ne bi vjerovao - sudeci po overclocers.net, dosta bolje. A radi se u biti o jednom te istom, samo rebrendiranom hladjenju. I meni je to čudno, ali tako je.

Inače usporedba različitih hladnjaka je dosta škakljiv posao...

Zašto, zato jer ima nekoliko stvari koje naprave razliku od nekoliko stupnjeva koje na kraju kod high end hladnjaka rade veliku razliku u interpretiranju performansi.

Koje su to stvari, tj varijable? Pa u prvom redu temp okoline, provjetravanje kućišta i naravno sam proc.

Temp okoline i provjetrenost kućišta ne treba objašnjavat nikome, a što se tiče proca isto svi znamo da ima velikih razlika u zagrijavanju proceva različitih batcheva, pa čak i različitih primjeraka istih batcheva, da ne govorim i steppinga. Kao što moj 1090 radi 24/7 na 1,425V tako ima i masu primjeraka koji to ne mogu ni sanjat sa ispod 1,475, dok postoje i oni koji to mogu i na 1,400 sa istim hladnjakom. Naravno razlike temp u ova 3 slučaja voltaže su prilično velike. Isto tako neki će sa 1,475 ići i p onekoliko stupnjeva niže od drugog primjerka na 1,475 itd itd.

Tako da sve testove hladnjaka koji na kraju imaju usporednu tablicu sa hladnjacima koji su se prije testirali treba uzeti sa dozom opreza, jer ove varijable koje sam nabrojao mogu napraviti veliku razliku.

Jedini pravi usporedni test je kad se koristi isti komp, pri istoj temp okoline.

EDIT: ne želim reć da nije točno da je 920 bolji od H70, u nekim testovima je bolji u nekima je isti, što znači da generalno vjerojatno jest malo efikasniji, kako ne znam, možda koristi neke druge ventove, možda. 920 nisam imao prilike nikad isprobat tako da u to ne želim ulazit. Dok H70 jesam i nije nas nimalo impresionirao, čak i ponešto razočarao. Međutim kako se radi (ili bi se barem trebalo radit) o istom proizvodu, čisto sumnjam da je 920 bezuvjetno osjetno bolja.

EDIT2: evo malo googlanja i došao sam do nekih informacija da je 920 razvijana u suradnji Aseteka i Anteca, za razliku os H70 koji je samostalan Asetek proizvod.

Što to znači konkretno, ne baš puno, po ovome što vidim samo znači da ima svoj softwer kojim se može podešavati brzina vrtnje u 3 stupnja (extreme, silent i custom), te da ima drukčije ventove u odnosu na H70. ono sa čime su svi više manje složni je da se nikako ne može nazvati tihim hladnjakom osim u Silent modu gdje temperature onda prilično pate. Međutim napominje se da tišina u radu niti nije bio cilj takvog hladnjaka.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2011 16:36 (miki1981).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
CPU hladnjaci P&O

Danas sam malo gledao ovaj Arctic-ov cooler. Pise da moze hladit do 300W TDP-a, a sam izgled mu je odlican, jedino mu fale po meni oni ljepsi zavrsetci za toplovodne cijevi - kapice kao sto ima na primjer Mugen II.

Ako netko se odluci za taj cooler, zamolio bih ga neka napise dojmove.

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm

0 0 hvala 0
15 godina
Batista kaže...

Danas sam malo gledao ovaj Arctic-ov cooler. Pise da moze hladit do 300W TDP-a, a sam izgled mu je odlican, jedino mu fale po meni oni ljepsi zavrsetci za toplovodne cijevi - kapice kao sto ima na primjer Mugen II.

Iskreno ne znam kako bi taj hladnjak završio da mu daš da ohladi 300W....vjerojatno bi vent izletio sa osovine.

Ne znam kako to računaju do koliko može TDP-a moće hladit.

15 godina
miki1981 kaže...
Batista kaže...

Iskreno ne znam kako bi taj hladnjak završio da mu daš da ohladi 300W....vjerojatno bi vent izletio sa osovine.

Zasto ti treba ovako jak kuler?Mislim da je Pro malo jaci od obicnog jer ima mali vent iznad baze hladnjaka i ima vecu masu i vent.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
17 godina
miki1981 kaže...

Pa bas zato sam rekao da bih volio cut dojmove iz prve ruke. Jer izgleda poprilicno mocno, istina je da mu je heatsink upola uzi od Mugen-ovog, al bas me interesira dal je u stanju hladit tih 300W...

Premda ne znam uopce tko bi ovdje mogao mu zadat takvu zadacu s nekim procesorom, al niti ja ne znam kako se ta disipacija racuna...

@ivanoille - to i je Pro verzija.

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2011 20:30 (Batista).
15 godina
Batista kaže...
miki1981 kaže...

Pa bas zato sam rekao da bih volio cut dojmove iz prve ruke. Jer izgleda poprilicno mocno, istina je da mu je heatsink upola uzi od Mugen-ovog, al bas me interesira dal je u stanju hladit tih 300W...

Premda ne znam uopce tko bi ovdje mogao mu zadat takvu zadacu s nekim procesorom, al niti ja ne znam kako se ta disipacija racuna...

@ivanoille - to i je Pro verzija.

Znam,da je to pro verzija.Ali mislim da slika ne pase,jer fali mici vent na podnoziju.

15 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O

Trebam pomoć,dvoumim se između Mugena 2 i Yasya-a...meni je bitna tisina i sto veci overklok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SpyGi kaže...

Trebam pomoć,dvoumim se između Mugena 2 i Yasya-a...meni je bitna tisina i sto veci overklok.

PRODAJEM SVOJ KOMP! INFORMACIJE NA PP!
17 godina
SpyGi kaže...

Nit jedan nit drugi več treci, pod imenom Xigmatek Gaia to ti je najbolji izbor za malo love ništ skuplje ti ne treba.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/scythe-katana-3-ac-freezer-7-pro-rev2/99961.aspx?page=0&jumpto=1931606&sort=asc&view=flat

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina
protjeran
rambox kaže...
SpyGi kaže...

Nit jedan nit drugi več treci, pod imenom Xigmatek Gaia to ti je najbolji izbor za malo love ništ skuplje ti ne treba.{#}

Mora biti u ADMu a njega nemaju u ADMu

15 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O

A kakav je Corsair A50 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
SpyGi kaže...

A kakav je Corsair A50 ?

Tišina, OC i A50 skupa nejdu..

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
15 godina
protjeran
DamageHigh kaže...
SpyGi kaže...

A kakav je Corsair A50 ?

Tišina, OC i A50 skupa nejdu..

Onda Yasyu uzimam

15 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O

Bi li Scythe Katana 3 hladila ovaj moj proc na nekih 3.6-3.7GHz ? Pokusavam ugurati Yasyu ali preskupa mi je :(((

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O

Itko ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Jedva,mislin da ne.
14 godina
neaktivan
SpyGi kaže...

Bi li Scythe Katana 3 hladila ovaj moj proc na nekih 3.6-3.7GHz ? Pokusavam ugurati Yasyu ali preskupa mi je :(((

Da, naravno da bi. Kao od šale. Katana3 je izuzetno dobar cooler u cjenovnom rangu do 200kn.

15 godina
protjeran
Caesar et Brutus kaže...
SpyGi kaže...

Da, naravno da bi. Kao od šale. Katana3 je izuzetno dobar cooler u cjenovnom rangu do 200kn.

Znaci sigurno bi mogla hladiti na 3.6GHz bez problema,mozda 3.7 i bitno da je tih....

15 godina
SpyGi kaže...
Caesar et Brutus kaže...
SpyGi kaže...

Znaci sigurno bi mogla hladiti na 3.6GHz bez problema,mozda 3.7 i bitno da je tih....

Nema sanse,zasto?Zato sto mog na 3.5 vec tesko hladi,dosta se cuje,a ti bis da ona drzi X6 na 3.7Ghz.Na 3.6 ne ocekuj od nje da je tiha jer ona je radjena za neke X3 i X4,ali za X6 na 3.7 bi ti trebala Performa.

14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Tražim neki hladnjak za socket A. Ajmo neke preporuke gdje da gledam jer ne vjerujem da to više itko i drži po dućanima... Ako netko ima neki konkretan savjet za hladnjak X u dućanu Y još bolje... Rang cijena do 50-60kn jer se u to staro računalo ne isplati investirati ništa više od toga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Caesar et Brutus kaže...
SpyGi kaže...

Nema nikakve šanse. Katana je sasvim solidan cooler jako dobre cijene, ali ako si pogledao njegov proc vidjet ćeš da je to x6, a ne x2, ili x3...kao što i kolega kaže...nema šanse.

17 godina
CPU hladnjaci P&O

probaj sa xigmatec Gaia, navodno da je ona dobra...

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu xĐ
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 16:08 (rooswelt1991).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Gledajte, ako je meni Phenom 1090T bez problema radio na 3.4GHz na stock cooleru, radit ce isto tako i na 3.6GHz na Katani 3 koja je mnogo bolja od stock coolera. 400MHz nije uopce velik OC. Zar cu morati kupiti Katanu 3 (sada imam Mugena) te OC-ati svoj 1090T na 3.6GHz pa staviti ovdje dokaz samo kako bih vas uvjerio da ona drzi taj OC bez problema?

Inače, možete TD-at koliko hocete, siguran sam da sam u pravu. Argumenti vam nisu jača strana.

Ako sam vozio Phenoma 8450 prije 2 i pol godine na 2.4GHz na stock cooleru...

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 18:50 (Caesar et Brutus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ako meni X4 Phenom jedvice radi sa Katanom 3 i to na granici buke podnosljivosti,onda kako X6 na 3.6 bi radila tise i bila bolja.Phenom na 3.6 je nesto dobro,ali je na granici da ode preko 60°C,jednostavno tvoja tvrdnja nemoze bit tocna kada imam Katanu pored sebe i dobro ventilirano kuciste i stavljenu MX-4.Stock cooler ti je dobar ako je komp 10m od tebe pa ga ne cujes,a forumas je zelio tisinu.

15 godina
Caesar et Brutus kaže...

Gledajte, ako je meni Phenom 1090T bez problema radio na 3.4GHz na stock cooleru, radit ce isto tako i na 3.6GHz na Katani 3 koja je mnogo bolja od stock coolera. 400MHz nije uopce velik OC. Zar cu morati kupiti Katanu 3 (sada imam Mugena) te OC-ati svoj 1090T na 3.6GHz pa staviti ovdje dokaz samo kako bih vas uvjerio da ona drzi taj OC bez problema?

Inače, možete TD-at koliko hocete, siguran sam da sam u pravu. Argumenti vam nisu jača strana.

Katana 3 nije mnogo bolja od stocka sa X6. bolja je, ali mnogo bolja...i ne baš. Isto tako stock cooler od 1090 buči i to prilično, dok je jedna od stvari koju je ovaj tražio gore bila tišina.

Tako da to jednostavno ne stoji. Za ono što on traži Katana3 nikako nije dobra. Katana3 je dobra samo kada je gledaš relativno sa njenom cijenom.

14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Katana 3 nije mnogo bolja od stocka sa X6. bolja je, ali mnogo bolja...i ne baš. Isto tako stock cooler od 1090 buči i to prilično, dok je jedna od stvari koju je ovaj tražio gore bila tišina.

Tako da to jednostavno ne stoji. Za ono što on traži Katana3 nikako nije dobra. Katana3 je dobra samo kada je gledaš relativno sa njenom cijenom.

Upravo na to sam ja i mislio, a vi se svi razjarili{#}

15 godina
Caesar et Brutus kaže...
miki1981 kaže...

Upravo na to sam ja i mislio, a vi se svi razjarili{#}

Ma ok, ali ti si njemu rekao da je za njega ok, ali to jednostavno nije točno. ono što je on tražio Katana3 baš nikako ne može ispuniti.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice