ATI Hybrid Graphics zaključana tema

poruka: 7
|
čitano: 1.486
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
ATI Hybrid grafika
pitanje

Evo planiram kupnju novog računala pa me interesira ATI Hybrid-na grafika.

Računalo koristim za rad, obradu slika, web dizajn, programiranje i ostale male radosti ali i za igranje pa sam mislio uzeti matičnu s ATI integriranom grafičkom karticom i podrškom za Hybrid Crosfire (G serija čipseta) i još jednu jaču karticu koja bi se kako AMD govori trebala uključivati samo po potrebi kod igara ili zahtjevnijih aplikacija.

Za mene bi bilo ovo odlično pošto grafička ne bi trošila struju kao ni zagrijavala se i dodatno bučila kad radim npr. samo u Dreamweaveru. Nema potrebe da mi grafička kartica radi kad radim u 2D-u i troši i tih stotinjak wata jer mi računalo doslovno radi dan i noć a i buka koju proizvodi mi je jako bitna.

Kokretno me interesira što mislite o ovoj ideji i tehnologiji i kako ona funkcionira jer kako sam shvatio neke kartice rade s integriranom grafikom neke ne.

Planiram uzet neku od zadnje serije G čipseta s integriranom grafikom i grafičku 4850 ili 4870 za igranje samo ne znam kako bi se to slagalo i je li to moguće, tehnologija i ideja mi se čine čisto OK samo na netu baš i nema previše o njoj.

Zahvaljujem svima.

Lijep pozdrav.

0 0 hvala 0
17 godina
ATI Hybrid Graphics

Ovo je moja nova ploča sa ATI Hybrid Graphics.

Za moje potrebe sam iznimno zadovoljan sa integriranom HD32OO grafikom.

Što moraš znati:

Hybrid ti samo radi na Visti.

Dodatna uparena kartica ti može biti samo Radeon HD3450 i ona ide u posebni utor PCI-e 4x.(230 kn i nema tu vele igre)

Možeš ti naravno u utor PCI-ex 16 puta stavit gamersku i kada je želiš aktivirati da radi samo ona,a gasi se integrirana.

Evo ti i jedna recenzija u kojoj imaš sve parametre.

Ima li život smisla,ako ne vraćaš kredit?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: ATI Hybrid Graphics
autorov komentar
torrente kaže...

Dodatna uparena kartica ti može biti samo Radeon HD3450 i ona ide u posebni utor PCI-e 4x.(230 kn i nema tu vele igre)

Možeš ti naravno u utor PCI-ex 16 puta stavit gamersku i kada je želiš aktivirati da radi samo ona,a gasi se integrirana.

Evo ti i jedna recenzija u kojoj imaš sve parametre.

Hvala na odgovoru Torrente, što sam se smijao na tom liku joj... suze mi idu na oči.
Pod ovo prvo to me ne interesira jer želim jaču karticu za igranje.
A ovo drugo što si rekal za stavljanje kartice u PCI-ex 16 i njene aktivacije što to ja moram u biosu ili se to samo automatski radi.
Koju ti imaš karticu jer čistu sumnjam da imaš samo integriranu i kako funkcionira to prebacivanje.
I još me interesira kamo se priključi monitor jer ako se koristi u desktopu integrirana a onda se uključi igraća kartica što onda treba i kabel mijenjat. Taj dio mi nije jasan kako to prebacivanje radi.
Htio bi kupit isto Gigabajtovu matičnu samo ovaj slabiji model s jednim PCI-ex utorom ne trebaju mi dva i sve ovo što ima tvoja i HD 4850 pa me interesira jer ako mi integrirana grafika mora bit stalno isljučena kod te kartice onda ću uzet bez integrirane grafike.
Recenzija je samo s ovom HD3450 nisu stavili neku jaču.
Sorry što te gnjavim ali ti ju imaš pa me interesira kako to radi jer ako to radi ko što sam ja shvatil onda ne kužim zašto to ljudi ne kupuju to je stvarno fenomenalna stvar.
17 godina
ATI Hybrid Graphics

Nažalost recenzija jest samo sa HD3450 jer samo taj famozni Hybrid radi sa HD34XX karticama.

Ja ti ovaj pc imam namjeru koristiti spojen putem HDMI-a na LCD televizor u punoj 1080 HD rezoluciji.

I za nevjerovati to ova integrirana super odrađuje (ali nema naravno igre na rezoluciji 1920x1080 Smijeh.

Još jedan podatak...kada su ti uparene integrirana i ova HD3400, možeš spojiti 4 monitora(ne znam kome to treba,ali radi).

Ono što te najviše zanima.  Odeš u bios i imaš u jednoj rubrici tri ponude..

1. Hoćeš da radi integrirana

2. Hoćeš da rade u Hybridu uparene obe

3. Isključi integruranu i ostavi mi da radi kartica koja je u pci-ex utoru

Isprobao sam i funkcionira,samo prešaltaš kabel od monitora iz utora jedne u utor druge.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ATI Hybrid Graphics
autorov komentar

Hvala toga sam se i bojal. Da to neće baš radit kako sam ja zamislel.

Sve sad kužim. Hvala Ćo.

Tip: ako misliš koristit matičnu samo za gledanje filmova na telki mogal si kupit i onaj slabiji model što će ti svi ti silni dodaci i dva pci-ex utora za crosfire i hrpa svega ostaloga čime ona obiluje, ili misliš ono, nek se nađe zlu ne trebalo.

Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: ATI Hybrid Graphics
Grobničan kaže...

Hvala toga sam se i bojal. Da to neće baš radit kako sam ja zamislel.

Sve sad kužim. Hvala Ćo.

Tip: ako misliš koristit matičnu samo za gledanje filmova na telki mogal si kupit i onaj slabiji model što će ti svi ti silni dodaci i dva pci-ex utora za crosfire i hrpa svega ostaloga čime ona obiluje, ili misliš ono, nek se nađe zlu ne trebalo.

Hvala.

Eto sada imaš neku predođbu o ploči.
Ma nije mi to neki novac 570 kuna u Ve-Mila. Pročitao par recenzija i kupio. Ubacio dvojezgrenog 2.5 što troši mizernih 45 wati i radi
baš ono što je potrebno za multimediju i  internet na veeelikom ekranu.
17 godina
neaktivan
ATI Hybrid Graphics

Eto Grobnican me kontaktirao preko PM i veli da je po njemu tema riješena.

Prema tome....

CLOSED!

C2D E8400@3.9ghz,Gigabyte GA-P31-DS3L,Geil ultra 2x1gb@870mhz@4-4-4-12, Gigabyte radeon HD 3870
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice