Evo planiram kupnju novog računala pa me interesira ATI Hybrid-na grafika.
Računalo koristim za rad, obradu slika, web dizajn, programiranje i ostale male radosti ali i za igranje pa sam mislio uzeti matičnu s ATI integriranom grafičkom karticom i podrškom za Hybrid Crosfire (G serija čipseta) i još jednu jaču karticu koja bi se kako AMD govori trebala uključivati samo po potrebi kod igara ili zahtjevnijih aplikacija.
Za mene bi bilo ovo odlično pošto grafička ne bi trošila struju kao ni zagrijavala se i dodatno bučila kad radim npr. samo u Dreamweaveru. Nema potrebe da mi grafička kartica radi kad radim u 2D-u i troši i tih stotinjak wata jer mi računalo doslovno radi dan i noć a i buka koju proizvodi mi je jako bitna.
Kokretno me interesira što mislite o ovoj ideji i tehnologiji i kako ona funkcionira jer kako sam shvatio neke kartice rade s integriranom grafikom neke ne.
Planiram uzet neku od zadnje serije G čipseta s integriranom grafikom i grafičku 4850 ili 4870 za igranje samo ne znam kako bi se to slagalo i je li to moguće, tehnologija i ideja mi se čine čisto OK samo na netu baš i nema previše o njoj.
Zahvaljujem svima.
Lijep pozdrav.