Athlon II 240 vs Phenom II 545

poruka: 9
|
čitano: 1.939
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Dali se isplati mjenjati Athlon II 240 star godinu dana pod garancijom za PhenomaII 545 isto pod garancijom uz nadoplatu nekih 200kn ?

S athlonom sam zadovoljan , uredno drzim na 3.4ghz temperature odlučne e sad znam da je phenom 200mhz stock jaci i da ima 6MB L3 cahe koja najcesce koristi u igrama ,  ispravite me ako krivo pišem i ako imate dodatnih saznanja da se mogu odlučiti jer skeptičan sam ako je samo 10% jaći.

U igri imam još PhenomII550be za koji bih trebao nadoplatit 250-300kn..

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.12.2010 12:17 (bik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Athlon II 240 vs Phenom II 545

Za Phenoma bi dao glas u slucaju da imas maticnu za njegovo otkljucavanje koje je isto upitno(lutrija).Igre vole visi takt procesora.Dokaz ti je bio u Bug-u,Phenom X4 je bio bolji u igrama od Phenoma x6.

15 godina
odjavljen

Sad neznam koliko će to ovo pomoći ali evo ti za početak usporedba s anandtechove bench liste između           Athlona II X2 240e    i    Phenoma II X2 560

koliko su točni rezultati, neznam....ali sam se dosta začudio jer ispada da taj legendarni athlon sasvim dobro prati phenoma II

http://www.anandtech.com/bench/Product/114?vs=187

15 godina
bxcounter kaže...

Sad neznam koliko će to ovo pomoći ali evo ti za početak usporedba s anandtechove bench liste između           Athlona II X2 240e    i    Phenoma II X2 560

koliko su točni rezultati, neznam....ali sam se dosta začudio jer ispada da taj legendarni athlon sasvim dobro prati phenoma II

http://www.anandtech.com/bench/Product/114?vs=187

Ali opet taj 560 ima visi takt od 545 i 550.Tako da prava usporedba bi bila kada bi se malo umanjili rezultati.Ali malo ne puno.

15 godina
neaktivan

Nema smisla ta nadogradnja, evo ti usporedbe na istom taktu:

http://www.anandtech.com/bench/Product/190?vs=187

Eventualno da ideš na Athlon II X4/Phenom II X4, ispod se ne isplati.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Ati Gamer ti je dobro rekao,ako vec nadogradjujes nemoj ici ispod x4. Izmedju ova 2 proca nema neke znatne razlike koju bi osjetio.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Jbg ipak sam ga uzeo, mogu reci da sam zadovoljan poboljšanjem,

da se dobro clockat, zasad isprobao par postavki samo dizanjem fsb-a, na 3,85ghz mi je bacio BSOD nakom par minuta stress testa, sad mozda je u memoriji problem ili ploci ugl spustio sam malo na 3.7ghz i radi odlično. Sad full stess prolazi duze vrijeme a temperature pod mojim hladnjakom ne idu iznad 41 C.

I cini mi se da imam oko 15 fpsa više u CODu MW2 mp s ovim procom nego s Athlonom..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Cuj,najvaznije je da si ti zadovoljan.A da su phenomi super procesori,jesu. Ulozeno dobiveno vise nego dobro. I sam koristim x2 550 box,nisam ga clockao a sve nove igre gura bez muke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Šteta što nemaš matičnu s mogučnošću otključavanja; taj proc je kao X3 ili X4 zvijerka.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice