Asus Sabertooth Z77
- poruka: 14
- |
- čitano: 6.926
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sredi malo te kablove i nabaci još koju sliku.

Djelimično si u pravu...međutim ploču sam nabavio direktno iz USA gdje je dobrih 50$ jeftinija od deluxe a otprilike isto košta kao v pro verzija. Cijene koje formiraju domaći distributeri nisu i nemogu ni biti referenca. Na kraju ja nisam pokrenuo ovu temu da se nadmećem koja je ploča bolja već jednostavno da opišem stvar.

Za one koji se nadaju da će na ovu ploču instalirati piratski Windows, loša vijest! Nemoguće je aktivirati Windows, na pločama koje imaju UEFI, sa postojećim aplikacijama jer, vjerovali ili ne, ploča odmah briše bootsector i računar pada u restart loop. Neću pisati o tome može li se piratski Windows na drugi način instalirati ali ko kupi ovu matičnu ploču neka odvoji novac za Windows ili neka instalira Linux - koji savršeno radi i na ovoj ploči. Ali uostalom ovo je posebna tema za forum.
jel možeš ovo malo detaljnije pojasnit ili daj neki link, jel to vrijedi za sve ploče koje imaju UEFI.
trial verzija se može instalirati?
Cijenu sam zaboravio napisati. Ploča je koštala 234$ na Amazonu. Carinu i porez nisam platio jer mi je donio čovjek koji je doputovao iz Amerike. Bitno je pomenuti da imam prijatelja koji je vlasnik prodavnice hardware-a i dobro mi je poznato kako zarađuje i on i drugi distributeri. Također moja osobna odluka je bila da kupim ovu ploču i ponovo napominjem da je samo opisujem da bi informisao kolege na forumu o njoj. Također, da ista ne valja napisao bih da sam se zeznuo i upozorio druge kolege da je ne kupuju.
Za one koji se nadaju da će na ovu ploču instalirati piratski Windows, loša vijest! Nemoguće je aktivirati Windows, na pločama koje imaju UEFI, sa postojećim aplikacijama jer, vjerovali ili ne, ploča odmah briše bootsector i računar pada u restart loop. Neću pisati o tome može li se piratski Windows na drugi način instalirati ali ko kupi ovu matičnu ploču neka odvoji novac za Windows ili neka instalira Linux - koji savršeno radi i na ovoj ploči. Ali uostalom ovo je posebna tema za forum.
jel možeš ovo malo detaljnije pojasnit ili daj neki link, jel to vrijedi za sve ploče koje imaju UEFI.
trial verzija se može instalirati?
In addition to the standard PC disk partition scheme, which uses a master boot record (MBR), EFI works with a new partitioning scheme: GUID Partition Table (GPT). GPT is free from many of the limitations of DOS MBR.
http://en.wikipedia.org/wiki/Unified_Extensible_Firmware_Interface
Biće da je ovo ali moram priznati da je i mene iznenadilo i nisam imao vremena da istražujem da tačno utvrdim do čega je.
Pa nisam rekao da je losa ploca,nego jednostavno tako je kako je. Nije ni jeftina. Ploca se fura na neki transformerski izgled sa plastikanerskim glupostima bezveze podvaljujuci tezu "Exclusive thermal shield from other galaxy,preventing heat up of components increasing productivity by 125%" .Mojne me te priče molim te. Bolje da su stavili bolju zvucnu umjesto tih gluposti ili kvalitetnije mosfete na naponsku jedinicu,vise bi je cjenili pravi tech geeks.Pogledaj sta je prava ploca sa 32 faznim napajanjem,a izgleda ko i svaka obicna ploca.
Čuj, nekoliko godina radim BOINC aplikacije što znači da računar radi na maksimalnoj snazi 24/7. U zadnjih nekoliko dana radio sam PrimeGrid čiji algoritmi nisu za....ancija. Temperature ploče (napajanja procesora) su više nego dobre. To što ovoj ploči domaći dileri dižu cijenu nije moj problem. Pogledaj koliko košta u USA i u kojem segmentu leži ova ploča. Ploču sam namjenski kupio radi pojačanih komponenti a u vezi toga što će raditi pod preopterećenjem na 24/7 i ona to radi bez ikakvih problema! Moje potrebe zadovoljava a to što neko ima drugo mišljenje ja ga cijenim i ne govorim nikome da "trkelja gluposti"!
P.S. Ova ploča koju pokazuješ u USA košta 400$!!! Sabertooth Z77 košta 239$!
haha,oke moja isprika.Na trkeljanje sam mislio da se ne mogu windowsi instalirati. Za te komplikacije imas jedan super forum http://forums.mydigitallife.info/forum.php Nije nikakav piratski nego tehnicki forum
Nisam imao vremena da ispravim, mada razmišljam da napravim dodatak opisu nakon proteklog vremena korištenja ploče.