Zanima me koja je bolja ploča za i5 2500K, koje su ajmo reč bitne razlike između te dvije ploče, cijena im je ista ( 40 kn skuplja Sabertooth), no to mi ne igra nikakvu ulogu.
22 | Sabertooth |
---|---|
23 | EVO |
Zanima me koja je bolja ploča za i5 2500K, koje su ajmo reč bitne razlike između te dvije ploče, cijena im je ista ( 40 kn skuplja Sabertooth), no to mi ne igra nikakvu ulogu.
22 | Sabertooth |
---|---|
23 | EVO |
ja da kupujem npr,sabertooth,veči mi je đir ploca,al kao što kaže pod009 bilo koju da uzmeš nečeš faliti.
sabertooth ima keramiku za hladjenje za razliku od ove druge, cool izgleda :D razlika medju njima je u par sitnih stvari i jednoj bitnoj.
1. memorija - evo podrzava do 2200, sabertooth do 1866; uz OC to i nije toliko bitno
2. pcie
evo->
2 x PCIe 2.0 x16 (single at x16 or dual at x8/x8 mode)
1 x PCIe 2.0 x16 * [Black] (max. at x4 mode, compatible with PCIe x1 and x4 devices)
2 x PCIe 2.0 x1
2 x PCI
sabertooth->
2 x PCIe 2.0 x16 (single at x16 or dual at x8/x8 mode)
3 x PCIe 2.0 x1
1 x PCI
3.EVO ima bluetooth
4. sabertooth podrzava 2 usb-a vise :D lol
5. uz evo dobije usb 3.0 bracket
6. OC ce biti nesto bolji na EVO, ima dodatne opcije i aplikacije za OC
NAJBITNIJE:
EVO - Industry leading Digital 12+2 Phase Power Design
SABERTOOTH - 8+2 Digital Phase Power Design
znaci, ja bi mali prednost dao EVO jer ima vise faznih regulatora napona, te samim time, moze se postici veci clock. ostale su razlike nebitne
za design moj glas ide Sabertoothu
Malo sam gledao testove i sve me nekak više vuče EVO. Sabertooth s plastičnim oklopom mi ne klapa baš ( zagrijavanje ispod, kondenzat?), i - je kaj nema ugrađen Bluetooth, kaj EVO i istale imaju, a prednost koju sam za sad našao je 5 fan konektora na Sabertoothu, iako to nije toliko bitno koliko recimo nedostatak bluetootha koji mi je puno korisniji.
uf Xyan me pretekao,m hvala na opširnom opisu, uzet ću EVO
hvala
Netrebas se uopce mislit... EVO je definitivno kvalitetniji proizvod.
Ove nove midje djidje hladjenja ploce su totalno nepotrebne, barem za plocu koja ima 8+2 regulaciju napona, te smijesnih max 1866MHz za memoriju.
Ok, I meni se čini, iako je više glasova za Sabertooth, vjerojatno zbog izgleda, ta faza me prošla.
znam da je možda smiješno pitanje, al evo
kupil bi asus p67 EVO u adm
koliko sam videl s njom dolazi ovaj front usb3.0 bracket, jel tak?
na slici meni to izgleda ko da se stavi otraga na kućište. se to može otšerafit i stavit napred, ili?
hvala
vjerojatno bi se dalo da imas kam usarafit :Da i nemoj sad p67 kupovat dok ne dodju nove ploce bez falinge
znam da imaju probleme
čuo sam se danas sa čičom iz adm-a i veli da mjenjaju ploču čim dojdu nove,
tak da sad kupim ovu, a kad dojdu, tražim novu
ne da mi se čekat još dva mjeseca da kupim novi komp
edit: imam ovo kućište
a trebao bi neki 5,25" bracket za naprijed, manje vise ti takve imaju asrockice....a super ak ce zamijeniti...ne znam dal bi mogao namontirati na ove naprijed, tj zamijeniti ove usbove naprijed....cek da netko jos komentira
mislim, smiješni su
reklamiraju to ko front usb3.0, a stavlja se otraga
mislim, smiješni su
reklamiraju to ko front usb3.0, a stavlja se otraga
nije to sto ti mislis front USB 3.0, to ti je kad imas na samom kucistu vec ugradjen usb 3.0 pa da bi ga spojio moras na maticnoj ploci imat front USB connector da bi sve radilo kako treba, do sad su sve ploce imale samo front USB 2.0 konektore na sebi.
ma da, kužim da se to misli na onaj header na mbo
baš gledam druge verzije iste ploče, uz svaku dolazi drukčije
meni je to skroz smiješno. trebo bi onaj panel iz delux
Sta se zamaras sa tim prednjim USB 3.0, ali je problem ustekat to pozadi. Vjerujem da jos ne posjedujes nista sto bi se moglo tu ustekat, a kasnije ces lako nac po prihvatljivoj cijeni front USB za kuciste i samo ga ustekas u maticnu i to je to.
ASrock fatal1ty profesional,1800kn,zvjer maticna
ja sam u invalidskim kolicima, a i šake mi dobro ne funkcioniraju pa mi paše da mi je sve napred na kućištu jer se nemrem zavlačit iza stola
fala društvo, mislim da nebu problema
ja sam u invalidskim kolicima, a i šake mi dobro ne funkcioniraju pa mi paše da mi je sve napred na kućištu jer se nemrem zavlačit iza stola
heh nadam se da je ovo crni humor....., dok se USB 3.0 pocme masovno koristit vecinom ce ti skupljat prasinu, ali svejedno mislim da ti je nepotrebno izdvajat dodatne novce za deluxe seriju samo radi tog front USB-a kojeg ces za godinu dana moc uzet za 50-tak kn.
heh nadam se da je ovo crni humor....., dok se USB 3.0 pocme masovno koristit vecinom ce ti skupljat prasinu, ali svejedno mislim da ti je nepotrebno izdvajat dodatne novce za deluxe seriju samo radi tog front USB-a kojeg ces za godinu dana moc uzet za 50-tak kn.
Ja već imam dva USB3.0 HDD-a, jedan je Silicon Power Armor 500GB 2.5'',
a drugi je drugi je Verbatim Smart Disk 1TB 3.5''...
Još koristiš 2.0 diskove? Thats so last year fashion...
Špiljski čovjek jelte...
Ja već imam dva USB3.0 HDD-a, jedan je Silicon Power Armor 500GB 2.5'',
a drugi je drugi je Verbatim Smart Disk 1TB 3.5''...
Još koristiš 2.0 diskove? Thats so last year fashion...
Špiljski čovjek jelte...
Da u pravu si, odavno sam prestao koristiti HDD-ove bilo 2.0 bilo 3.0.
Koristiš FDD-ove?
Ok, nije da se hvalim, ali pogledaj moj storage list:
Intern solution:
1.5TB Seagate
2TB WD
90GB Corsair SSD
Extern solution:
500GB Silicon Power USB 2.0, 2.5''
500GB Silicon Power USB 3.0, 2.5''
Apacer 640GB USB 2.0, 2.5''
Apacer 500GB USB 2.0, 2.5''
Verbatim 1TB USB 3.0, 3.5''
I opet nemam dosta spejsa.. :(
Koristiš FDD-ove?
Intern solution:
1.5TB Seagate
2TB WD
90GB Corsair SSD
Extern solution:
Nije valjda da si to ustekao sve u Asrockicu.....
Kad ce vise osvanit jedna Fatality P67, pa bar i ova sa kvazi SATA portovima.
Sve P67 ploče su povučene...
Trenutno čekam 890FX Deluxe4...
Koristiš FDD-ove?
Intern solution:
1.5TB Seagate
2TB WD
90GB Corsair SSD
Extern solution:
Nije valjda da si to ustekao sve u Asrockicu.....
Kad ce vise osvanit jedna Fatality P67, pa bar i ova sa kvazi SATA portovima.
http://www.melcomp.hr/katalog/index.cgi?A=D&ID=MBD-4284
osvanula je vec odavno :P
mislio sa kod kihotia na testu
mislio sa kod kihotia na testu
bump
Nema kod nas, ni eSys ni MSAN...
Sve se vratilo u Japan...
Nema ploca a ni procesora vise nema. Asbis ih ne uvozi, jedino ih ADM povuce par kom nekog vanjskog dobavljaca.Tko je kupio, kupio je a ostali ce se trebat strpit.
Izmedu te dve ploce izabral bi definitvno EVO, koja je za klasu bolja ploca isto kao i pro koja je jeftinija a u biti nudi vise od Sabretooth-
Nema ploca a ni procesora vise nema. Asbis ih ne uvozi, jedino ih ADM povuce par kom nekog vanjskog dobavljaca.Tko je kupio, kupio je a ostali ce se trebat strpit.
Izmedu te dve ploce izabral bi definitvno EVO, koja je za klasu bolja ploca isto kao i pro koja je jeftinija a u biti nudi vise od Sabretooth-
Procesora ima na pretek, a ADM nije uvoznik i povlači od ASBIS-a, MOL-a i ESYS-a,
te eventualno RECRO-a.
Nije istina Asbis nije uvezao niti jedan kom vece neko vrijeme, nakon sto je Intel objevio gresku. Inac je samo Asbis uvoznik za Intel, ovi kaj si nabrojio uzimaju od njega.