Znači zanimaju me vaša mišljenja o ovoj ploči jer ju namjeravam kupiti. Još ta ploča koristi 8pin konektor. Moje ga napajanje ima ali je prekratak za dosegnuti, zato mogu li normalno koristiti 4pin za overclock, CF? Još me zanima koliko se lako overclocka s njom i kakva je za CF.
Vrhunski proizvod od glave do pete.
Za clockanje vrhunska ploča.
Ma ploca je za 10.
Clock opcija kolko hoceš.
Overvolt jumperi(za jaci clock ;) )
Puno opcija što se tice voltaža,GTL,latencija memorije....
Ma super je.
Malu mušicu ima kao i P5Q-Deluxe: Promjeniš li takt memoriji prvo nece bootat.
Ugasiš komp pa ga ponovno pokreneš i radi.
Malo cudno al navikneš se na to.
Uglavnom nemam zamjerki na plocu.
Ide svaka preko FSB550(moja do 600 isprobana)
Svaka preporuka.
CF nisam probao
A ovaj konektor za napajanje baš mora biti 8pin ili mogu bez problema koristiti 4 pin za CF i overclock
A ovaj konektor za napajanje baš mora biti 8pin ili mogu bez problema koristiti 4 pin za CF i overclock
Dobro clockati ću e6600. Ništa morati ću potražiti 8pin adapter (ili barem 4pin)
Da li zna netko gdje da tražim 8-pin EPS na 8-pin EPS. Isključivo u Rijeci
Da li zna netko gdje da tražim 8-pin EPS na 8-pin EPS. Isključivo u Rijeci
Gdje da to tražim?
predobra je ploča...
pogotovo ako želiš clockati...
Ako želiš uštedit koju kunu onda kupi ASUS P5Q-PRO, nešto je jeftinija , a gotovo da su iste...naravno također vrhunska ploča !!
Ja imam tu ploču P5Q-E i na njoj Q9550 ide glatko i do 4.2GHz (sa 2.8GHz).
Ja sam pre zadovoljan, ima gomilu opcija za overclock.
Ako želiš uštedit koju kunu onda kupi ASUS P5Q-PRO, nešto je jeftinija , a gotovo da su iste...naravno također vrhunska ploča !!
Znači nije pametno staviti sa 1GB memorije u mom slučaju. A frekvencije su isto poželjne da budu iste jel (koristio bi default od gainwardice - 775 i 1000)
Evo malo tražio sad po netu i našao ovo pa pogledaj.
Evo pogledao sam letimice (kasnije ću malo bolje proučiti). Znači najbolje da su indentične grafe po specifikacijama po ovome što sam vidio i čuo od prije.
Evo pogledao sam letimice (kasnije ću malo bolje proučiti). Znači najbolje da su indentične grafe po specifikacijama po ovome što sam vidio i čuo od prije.

Hvala ti na pomoći, živio
Ide li uz Quad Q9550
Ide li uz Quad Q9550
A da li bi bio sistem nestabilan (OC + CF) ako bi samo 4 pinski spojio?
EDIT: Riješio sam problem novim kučištem (armor Jr.) koje je trebalo biti za "AMD photoshop" konfu, ali ću za tu fonfu iskoristiti moj CM-690
A što mislite o ploči P5Q-L?
Asusove ploče serije P5x-x su odlične.Hrpa opcija.Naročito za overclock.
Evo prvi dan sa novom pločom bliži se kraju... Mogu reći da je stvarno super, a BIOS je za 3 dana proučavati. Malo sam se poigrao sa clockom E6600 i doveo ga na respektnih 3.33GHz (sada je otprilike kao E8400). Stvarno ima jako puno clock opcija (ja sam navikao na BISO gdje se samo diže FSB i nešto malo voltaža, a ovdje svakakvih dizanja frekvencija, voltaža, letencija.... Još sam memoriju clocknuo na 986MHz sa stock voltažom (5-5-5-15), možda probam 1100 ili tako nešto, ustvari probati ću još puno toga :)
Igraj se sa opcijama biosa i uci.
Najbolji nacin.
Ja kad uzmem novu plocu koju nepoznam budem na pocetku više u biosu nego u windowsu dok sve ne sjedne kak treba.
Uglavnom misli na to da si pospremiš postavke u profil (imaš ih 2)
Pa ti je lakše kod postavljanja i traženja max clocka ili stabilnog ;)
Hvala na savjetu! Malo ću još proučiti manual pa onda se baciti na clockanje, sada trenutno se bavim Win 7-icom pa nemam baš puno vremena za clock, pogotovo ne za testiranje clocka.
Probao sam 3.6GHz, ali se ruši OCCT (onako se zlobno nasmije glas) zbog prevelikih temperatura (čak 70C, a idle 40C), pa mislim da ću morati Gemina S zamjeniti V8-com ili neki sličnim na kojeg naiđem prvi put u Rijeci