Evo to je to.
Htio bih čuti vaše mišljenje kako bi si olakšao odabir...
9 | ASUS M4A87TD |
---|---|
31 | Asrock 870 EXTREME3 |
Evo to je to.
9 | ASUS M4A87TD |
---|---|
31 | Asrock 870 EXTREME3 |
Evo to je to.
Asrock maticna normalno, a sad da nabrojimo cega nema na straznjem djelu Asus maticna dok to Asrock maticna ima kaj drugo. Inace obje maticne su 4+1 Phase dizajn, i Asrock maticna ima manji pasivni hladnjak na naponskom djelu procesora dok Asus maticna nema nikakav pasivni hladnjak na tom dijelu.
- eSataIII konektor
- USB 3.0 konektora 2
- IEEE 1394 port
- Clear CMOS Switch
- Coaxial SPDIF OUT
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=8526
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=870%20Extreme3&cat=Specifications
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=9211
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=TyBcj3VLlyoDPSVb&templete=2
Eto zakaj je Asrock danas di je, a ne kak je nekad bilo uglavnom za istu lovu zapravo je malo skuplja cak ova maticna Asus nudi blago receno znatno manje kaj ne.
zapravo glavni razlog ove moje dileme jest to što sam ipak odlučio kupiti phenom II X4 955 BE umjesto i5 2500k. I sada želim što prije naći što bolju matičnu.
Želio sam potrošiti što manje novaca na nadogradnju (MBO, CPU, RAM) no i5 mi se činio idealan zbog omjera cijene i performansi.
No onda sam se sjetio da ako bih kupio i5 da bih ga trebao upariti sa jačom grafičkom jer mi je cilj uvijek imati što izbalansiraniju konfu.
Je li ta odluka opravdana?
zapravo glavni razlog ove moje dileme jest to što sam ipak odlučio kupiti phenom II X4 955 BE umjesto i5 2500k. I sada želim što prije naći što bolju matičnu.
Želio sam potrošiti što manje novaca na nadogradnju (MBO, CPU, RAM) no i5 mi se činio idealan zbog omjera cijene i performansi.
No onda sam se sjetio da ako bih kupio i5 da bih ga trebao upariti sa jačom grafičkom jer mi je cilj uvijek imati što izbalansiraniju konfu.
Je li ta odluka opravdana?
U igricama je bitna grafa sve ok dobro si izabral na kraju, a ne procesor on samo ne smije bit preslab bolje je ulozit više love u skuplju grafu nego u skuplji procesor itekak. Uglavnom i ak ne kupiš skuplju graficku za 500kn, kolko više košta taj Intel proc opet buš mogel igrat bez ikakvih problema sa X4 955. Za 500kn kolko više košta taj Intel proc si kupiš disk od 1TB recimo, kaj je vrlo opipljivo jel umjesto da ulupaš nepotrebno lovu na taj Intel proc.
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=5431
Definitivno AsRock 870Extreme3, ali si pogriješio što si uzeo x4 955 umjesto i5 2500K
hvala na ohrabrenju :D
nisam bio sto posto siguran jer ipak ono... mrcina od procesora valjda neš znači :D
al sve jedno, hvala.
@Intel&ATI: nisam još ništa uzeo ali mislim da je za mene trenutačno bolji izbor ovaj Phenom.
U iduću konfu ću stavit nekog skupljeg intela (koji mi je oduvijek bio želja), ali za sada ovo je ok.
nisam bio sto posto siguran jer ipak ono... mrcina od procesora valjda neš znači :D
al sve jedno, hvala.
@Intel&ATI: nisam još ništa uzeo ali mislim da je za mene trenutačno bolji izbor ovaj Phenom.
U iduću konfu ću stavit nekog skupljeg intela (koji mi je oduvijek bio želja), ali za sada ovo je ok.
Hebiga, ja sam samo realan
al sve jedno, hvala.
S obzirom koju konfu imaš sad, najbolje je pricekat do izlaska AMD Buldozera pa onda buš videl situaciju i stanje kaj se sve nudi. Ovi stariji procesor ce pojeftinit, pa nakraju onda i uzmeš nekaj kaj si sad planiral ili kupiš novu jeftiniju maticnu za socket AM3+ i neki Buldozer jeftiniji ak budu dobri ti procesori te ak ne budu preskupe maticne za njih. A bit ce sigurno dobri Buldozer procovi itekak tu nema dileme, uglavnom ne gori vatra igraj na tome kaj imaš sad i cekaj razvoj situacije nema žurbe nikakve niti panike.
a dobro vidjet ću kolko će mi se dat čekat ...
najviše bih vrtio COD:BO i NBA 2K11 (iako planiram kupit BFBC2, tako da bi bilo dobro i za to) tj. to su dve igre koje sada dosta igram a ne rade baš najbolje (NBA šteka na mid-high postavkama a BO je priča za sebe).
to me sada ugl interesira, a jedina igra koja još nije izašla, a koju imam (veliku) želju igrat je Shogun 2 i to je ugl. to od igara za koje mi je ovo potrebno.
definitivno čekaj buldožera, ova sadašnja konfa koju imaš će te definitivno služiti još a buldožeri su tu za cca 2mjeseca. pa da nebi bilo u 4tom mjesecu koji k... mogao sam kupiti bolje. a ako se odlučiš za sadašnju seriju amd procova sigur ćeš proći jeftinije kad dođe nova generacija amd procesora.
Asrock 880G Extreme3 bi ti bolje preporučio,bolje se da OC-at i klasa iznad 870 Extreme3 je
jedan mali update:
Stari je rekao da bi mi on kupio i5 jer je jači itd. ja sam mu napomenuo da je skuplji(i kolko je skuplji) i on je reko da nema veze al da ću čekat do 4. mj. što je sasvim ok jer će do onda vjerojatno u prodaji biti ispravne matične. Tako da eto... stari je reko da nije problem pa onda zašto ne?
Gle, ako imaš vremena, sačekaj još sa Intelom.
B3 ploče su spremne, ali i AM3+ ploče tajođer.
Evo ja već razmišljam o prodaji svoje 890FX Deluxe 4,
jer MOŽDA nekako (preko veze) dobijem direkt od ASRock sjedišta iz Nizozemske
890FX Deluxe5 (AM3+).
Čekaj ili B3 1155 ili AM3+.
poz....
imam plocu 870 extreme 3 i upravo gledam 770 extrem 3 gdje pise da 770 sa stavljanjem novog biosa 1.9 moze metat najnovije amd procesore tj am3+
gledajuci identicnos soketa potpuno su jednaki ali na mojoj ploci na asrockovoj stranici ni dalje nepise da cu moci koistiti am3+ procesore
zanima me dali postoji onda neka mogucnost da i 870 koristi am3+
evo i slie...