Dali ce raditi ovaj procesor AMD Athlon 64 X2 5000+ Brisbane na Asrock M3A770DE maticnoj ploci?
Dali ce raditi ovaj procesor AMD Athlon 64 X2 5000+ Brisbane na Asrock M3A770DE maticnoj ploci?
Vrlo vjerovatno...odlicna maticna.
.
Nisam siguran da podrzava taj proc, to je ako se ne varam socket 939
To je socket AM2 (proc) a maticna je AM3 tako da mislim da ne mozes....doći će ti sad netko iskusniji pa reći....
nemaš sreće,ne bude radilo.
Neče taj proc radit na toj matičnoj ploči, jer ona prima samo AM3 procesore koji imaju 938 Pin dok AM2/AM2+ procesori imaju 940 Pin-ova pa to ne bude šljakalo nikak. S druge strane Asrock A770DE ili Asrock 770DE+, recimo rođaci te matične podržavaju AM2,AM2+i AM3 procesore i ddr2 memoriju normalno.
http://asrock.com/mb/cpu.asp?Model=M3A770DE
http://asrock.com/mb/cpu.asp?Model=A770DE
tnx
Prelazim sa A770DE+ na M3A770DE+ pa me zanima da li će mi Athlon II x4 630 raditi bez BIOS update-a ? Tu je tablica ali ne piše defaultna verzija BIOS-a... Na staroj ploči je radilo sve bez problema.
Radit če bez frke i sa defoltnim Bios-om, dakle to je na navedenoj matičnoj ionako prvi Bios verzije P1.20.E sad ide jedna napomena, ako je tvoj procesor C2 revizije(otvori CPU-Z) onda ne treba nadograđivat Bios na 1.40 ili višu verziju.
U slučaju da je tvoj proc C3 revizije, onda ta matična mora imat Bios P1.40 ili noviji i onda neče bit problema.
Koju sad imaš verziju BIOS-a?
Ne bi smjelo biti nikakvih problema u tvom slučaju i, u najgorem slučaju, ako procesor odmah ne bude podržan, pisat će ti Unkonwn CPU, ali ćeš i dalje moći koristiti komp.
U krajnjem slučaju, trebat ćeš odraditi BIOS update koji se odradi u tren oka.
EDIT: Rambox me presigao!
Ne mogu pogledati koja je revizija niti verzija BIOS-a jer mi ne radi komp (crkla ova matična, pa zamjenjujem za ovu s DDR3 memorijom.). Pretpostavljam da je C2 jer sudeći prema ovoj listi mi je radio procesor bez update BIOS-a.
@cro_blue, znači diči će se Windowsi bez obzira na verziju BIOS-a, samo ga neće prepoznati ?
Ne mogu pogledati koja je revizija niti verzija BIOS-a jer mi ne radi komp (crkla ova matična, pa zamjenjujem za ovu s DDR3 memorijom.). Pretpostavljam da je C2 jer sudeći prema ovoj listi mi je radio procesor bez update BIOS-a.
@cro_blue, znači diči će se Windowsi bez obzira na verziju BIOS-a, samo ga neće prepoznati ?
Za svaki slučaj provjeri na procesoru što piše.
Ako piše kao na ovoj slici (ADXxxxxxxGI), onda si 100% miran, ako piše ADXxxxxxxxGM, onda ćeš trebati odraditi update BIOS-a.
Čak i sa starijim BIOS-om, prilično sam siguran da će se komp bootati i da ćeš to moći odraditi bez problema.