Asrock H87 PRO4 savijeni pinovi od CPU

poruka: 8
|
čitano: 3.257
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav.

Dobio sam matičnu ploču Asrock H87 PRO4 od frenda sa savijenim pinovima. Savijeni su pinovi (1150) vjerojatno pri instalaciji i odmah je kupljena nova. Mene zanima šta napraviti s njom. Da li ravnati pinove sam ili kod urara ili negdje drugdje? Postoji li šansa da je matična skurena od savijenih pinova? Postoji li opasnost nakon ravnanja pinova da matična spali procesor ako je nešto neispravno? Ili neku drugu komponentu?

Matična je i na prodaju naravno.

Ima li neko kakav savjet? Što napraviti s njom?

5 Baciti
0 Prodati
2 Servisirati sam
4 Servisirati kod urara
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2014 22:58 (tesla123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Asrock H87 PRO4 savijeni pinovi od CPU
tesla123 kaže...

Pozdrav.

Dobio sam matičnu ploču Asrock H87 PRO4 od frenda sa savijenim pinovima. Savijeni su pinovi (1150) vjerojatno pri instalaciji i odmah je kupljena nova. Mene zanima šta napraviti s njom. Da li ravnati pinove sam ili kod urara ili negdje drugdje? Postoji li šansa da je matična skurena od savijenih pinova? Postoji li opasnost nakon ravnanja pinova da matična spali procesor ako je nešto neispravno? Ili neku drugu komponentu?

Matična je i na prodaju naravno.

Ima li neko kakav savjet? Što napraviti s njom?

ima par ljudi koji popravljaju savijene ili puknute pinove...potraži ih na forumu...

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
15 godina

upitno je koliko je savijenih pinova

te kako su savinuti

osobno sa ravnao na nekoliko 775 ploča sa dobrim uspjehom

imam nažalos i jednu Intel 1156 kojoj sam slomio pin pošto je bila u jadnom stanju te sada rade samo

dva utora u sing modu

svakako se isplati ukoliko su blago savinuti pinovi (do par komada)

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Četvorica klikala, dvojica odgovorila. Nice. probaj ih ispraviti, tako ćep najbolje znati. 2 ploče sam s ekipom tako sredio, i radile su. Mislim da nema smisla bacati dok ne vidiš. A ako ne možeš sam, odnesi negdje na servis. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ja sam isto ravnao par ploča i proca... popiješ rakiju ili dvije da ti se smiri ruka, pustiš si Bebeka, uzmeš lemilicu i s njom izravnaš. Pinovi su manje podložni pucanju ako su zagrijani. Bitno je da ti lemilica ima dobar i oštar vrh i da nema lema na njoj. 

13 godina
neaktivan

Dva su pina u pitanju. Poravnao bih pinove i prodao ju, ali nemogu ju isprobat. Kolika je šansa da je neispravna matična? Smatram da nebi bilo uredu da ju prodajem pod ispravnu, a pretpostavljam da bi ravnanje pinova bilo 95% rješenje. Ili možda i nisam u pravu?

Nudi li se netko tko bi ju mogao testirat i ravnat eventualno? Ili da se obratim servisu? Savjet u zg?

Probao sam tražit ljude s foruma, ali nije baš bilo uspješno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 4:47 (tesla123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

možeš li zumirat sliku savijenh pinova?

(ev. mi pošalješ na pm)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
1