Asrock 960GM-VGS3 FX = Overclock ?

poruka: 8
|
čitano: 4.044
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Hello, uzeo sam tu maticnu, da poprilicno je jeftina, to mi je i bio cilj, nabavit nesto sto nece imat milijun pci ulaza i puno meni nepotrebnih ulaza za ram memoriju, a da je jeftino, ali imam Phenom II x4 965BE i nabavio sam Hyper 212EVO sa ciljem da clockam tih 3,4ghz na nekih 3,8-3,9... jer sam cuo da je taj model super u vezi klokanja kao i taj cooler u vezi hladjenja istog... E sad jedan frend je rekao da on nebi clockao na toj maticnoj nista jer je "slaba" maticna, znam da nije baš neka kvaliteta i sve to, ali neznam zasto bi ona predstavljala problem u vezi clocka ? Slaba kvaliteta kondenzatora ili ceg vec ? Zanima me jeli to istina da nebi smio clockati taj model ? Btw. ima na sebi onaj UCC unlock core, ali koliko sam upoznat sa svojim proc. na njemu to ne pali. Ugl. baš sam dork za neku elektriku i napone u vezi maticne i to pa mi je sve to ne jasno zasto nebi mogao clockati taj (danas vec stariji model proca) a ta maticna je am3+ te podrzava i ove nove FX amd modele do 8 core procesore !? Pa valjda onda ima i dovoljno snage za podici tog phenoma...

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2013 3:44 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Preslaba fazna regulacija za stabilan i veci overclock.

8+2 ce ti trebati za taj phenom ako zelis taj clock bez padova napona i da radi stabilno 24/7

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozz

Eto nakon dužeg vremena sam se ipak odlucio clockat svoj Phenom II 965 BE 3,4Ghz, pošto imam Hyper 212 Evo cooler, koji sam kupio radi clockanja, ali eto izbio je problem sa starom maticnom pa sam morao sto prije nabavit neku, pa sam kupio tu iz prve poruke i naslova.

Takodjer imam R9 270 graficku za koju su rekli da bi sa tim phenomom moglo bit lagano bottlenecka, pa da ga malo clocknem, jer taj model se jako dobro clocka pogotovo taj black edition, ali me muci maticna imam strahove da nece pregorit u ovom stanju kako je sad, na jednom americkom forumu su pisali kako Phenom II 965be cak ni kao stock edition nebi smio na tu maticnu, te da bi se trebale zakljucat neke jezgre. Neznam koliko je to istina jer na popisu za tu maticnu stoji moj procesor i jos puno jaci FX procesori 8-jezgreni, tako da neznam zasto bi to stvaralo problem. Spominjali su takodjer VRM da nije dovoljno jak za clockanje, ugl. evo slike pa procjenite i iznesite misljenje, dali da vratim na stock ili smijem zadrzat (volio bi zadrzat jer mi puno pomaže u Bf4 a pogotovo u Armi 3)

Probao sam puno clockova dok nisam naso ovaj koji je stabilan i nakon 2h Prime95... Cpu je pod loadom bio 50c sto mislim da je dosta dobro, overclockao sam ga na 3890Mhz i stavio u biosu voltažu 1.4750V (može ici preporuceno do 1.550)

i sa tim postavkama radi stabilno, temperature su ok, 2h prime95 + jos nekoliko sati rada, nema nikakvog crasha ili freeza, ali kazem strah me da nece jedan dan vrisnut maticna zbog tog.

Oprostite na dužem postu i molio bi da neko da svoj savjet hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.3.2014 3:12 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Btw. evo link od maticne malo se mora zoomirat da bi se vidile specifikacije http://fichastecnicas.pchardware.com.mx/TM-355423-1.pdf

hvala svima unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kad tad će ti krepat ta ploča još si oc-ao i podigao napon.

Ja ga na toj ploči ne bi držao ni na stock taktu, a kamoli oc-ao, ipak je Phenom 125W procesor i zahtijeva bolju naponsku regulaciju.

Imaš tu na forumu Gigabyte 970A UD3 ploču za 450kn sa garancijom, prodaš svoju za 100, 150kn, nadoplatiš 300, 350kn i imaš jako dobru ploču.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Re: Asrock 960GM-VGS3 FX = Overclock ?

pod opterecenjem samo popitaj te mofsete da nisu prevruci, ali da na tvom mjestu ja bih se malo zabrinuo ili bar malo zraka na tom mjestu nek struji.

11 godina
neaktivan

Bio sam ga spustio na 3,6ghz a voltaža je na stock kao i sa 3,4ghz... Tad nebi trebalo bit problema jel ? Popiao sam mosfete par puta cim bi ugasio komp, i ono topli su moraju bit jel, ali nista da nemozes drzat kolko je vruce i slicno

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Asrock 960GM-VGS3 FX = Overclock ?

ja na toj matičnoj ploči nebih ništa overclockao...jer nema nikakve hladnjake za SB i NB

ugl to je matična ploča da samo drži komponente u radu a za overclock nula bodova

http://steamsignature.com/img/profile/76561198029829922.png
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice