nakon dosta godina Intela, mislio sam se prebaciti na AMD proc, odnosno možda na ryzen 7 9800X3D (edit: ili možda bolje AMD Ryzen 7 9850X3D) i mobo - B850, možda MSI TOMAHAWK
primarno PC koristim za gaming. Jel ima tko kakav komentar, ideju? Mislio sam preći na AM5, DDR5 rame itd
Komentar je da sretno ti bilo s dobivanjem kredita za taj upgrade 
Al zbilja, gledajuci komp koji imas, mislim da upgrade nema puno smisla s obzirom na cijene. Pogotovo ne ako zadrzavas 5070 kao grafu, i ako ne igras na FHD sve na Low kompetitivne naslove.
e živio, baš mi je drago da si i ti po ovim temama 
Ma vidi, imam jednu osobnu situaciju da sada mogu napraviti upgrade. Sve mi odlično funkcionira u PC-u, međutim svakako ću trebati raditi upgrade u neko skorije doba, i mislio sam onda to odmah odraditi jer mi je sada prilika. Također sada mogu za vrlo pristojne novce prodati ovo što trenutno imam, jer zaista sve radi dobro.
Imaš li kakvu preporuku za upgrade, nevezano za cijene? Recimo da dobivam za đabe AMD Ryzen 7 9850X3D i B850 MSI TOMAHAWK, je li to ok kombinacija?
Sa 9850x3d i b850 tomahawk nemres fulat.. samo gledaj da je ram onda minimalno 6000 cl30 ili tak nest
mislio sam ići točno na to - 6000 cl30. Zašto kažeš minimalno? Mislio sam da je to odlično, a ne minimalno 
Ma mislim, to je neki standard.. odlicno je ovo kak su rekli, imas 6000cl26 ali to ne gledaj da ti se ne zavrti u glavi od cijene
generalno mala razlika ali ako igras kompetitive igre onda se vidi malkoc...
nisam nigdje našao cl ispod 30, 30 je najniži u futuri, linsku, adm...
Koliko kužim što niže to je bolje jel?

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~