Nova pila sa starom grafom (1660ti)...
R7 7800X3D, Gigabyte B850 Aorus Elite Wifi7, Corsair Vengeance 2x16 6000 CL30, Arctic Liquid Freezer 360 Pro, Lian Li Lancool 217...
Prije svega bacio najnoviji bios gore i PRVO sam se igrao sa ventovima jer ovo vodeno je nenormalno glasno na stock postavkama (znaci tko god ce ga uzimat, racunajte da se budete malo igrali da bude necujno), dobra stvar je jedino sta su pro ventovi dosta poboljsani naspram ovih standardnih tak da i ne trebaju radit na velikim postotcima. Ali da, ventovi fixirani na 30% (necujni), pumpa na 80% (ona se tak i tak ne cuje i kad je na 100%), fanovi od kucista fixirani na 25%. CU stavljen odma na -20 (iako ide bez beda na -30, top primjerci i -40.. to budem probaval poslije) i ukljucen EXPO, prime pol sata 80c, CB R23 18.5k bodova. Nazalost bolna tocka u kucistu je 1660ti koja je i dalje glasna (kao i prvog dana), ona sad pak ne prelazi 70c i nejde prek 2000rpma (sto je i dalje jako glasno)... zamjena valjda bude uskoro. A inace sto se tice temp u igrama, za sad sam jedino probal scum (na nizim postavkama i 1920x1440) i temp nije presla 53c.
Nikada mi neće biti jasni ti s bukom pc-a problemi. Sve proizvodi neke zvukove. Ja imam npr. akvarij i voda se neprekidno čuje (zavisi o razini), a tek šugavi cucki vani. I da taj Artic je samo po sebi bučan, al hebeno dobar.