Uzimajte X570 ploče, izvuku više iz tih procesora i memorije. Opšta je zabluda da će raditi isto sa B550. Pogotovo kad sastavljae High end računar sa 5800x i jačim procesorima. x570 ima bolju komunikaciju procesora i memorije.
Največa glupost ikada, da, ima "bolju komunikaciju" da bi imao dodatne PCI staze, koje niti ti, ni ja, niti 99% ljudi na ovom forumu neće iskoristiti, po svemu drugom su B500 potpuno iste ili bolje.
B550 manje troše, manje se griju, nemaju mini zujalicu, imaju daleko manji DPC latency, puno brže postaju/bootaju (ja sam na desktopu već sa svojom B550 dok x570 ploče tek eventualno prođe BIOS post), i tako, da nejdem u detalje opet već sam pisao isto.
"Gigabyte ploča pokazuje bolje perofrmanse u prvom testu. U TimeSpy testu su performanse ipak podjednake. No, obje su ploče pokazale da nisu u stanju izvući istu razinu performansi iz 3900X procesora i RX 5700 XT grafike kao i X570 ploče.
Opet vidimo da su X570 ploče brže i bolje izvlače performanse, što je i očekivano jer su u nižem tržišnom razredu. Ipak, ovdje vidimo podjednake performanse dviju B550 ploča u Cinebench multicore testovima. Zanimljivo 7-Zip rezultat kod Gigabyte ploče je slabiji i s PCB na Auto i Disabled (isti je)."
Isprobao sam 5900x u b550 i x570 ploči i dobivam 100% identične scoreve, tako da neznam što bi rekao.
Kakve su temperature i čime hladiš?