Znaci napisem kako je AMD u jednoj trgovini (MF) rasturio u prodaji 3 chipa(1600,2600,3600) odmah se javljaju dobrovoljci kako bi iskazili koliko zapravo Intel ima novaca u carapi ispod jastuka.
Doslovno veze s vezom nema ali ajde neka vam.
Jel ti uopće znas da kad bi se intel bazirao samo na proizvodnju procesora i gpu, za fizicke osobe za godinu dana bi mogao komotno staviti kljuć u bravu i zatvoriti proizvodnju.Propali bi iste sekunde, jer oni od nas nemaju nista a i amd isto tako.Imam prijatelja radi u jednoj jakoj firmi u BiH, pitam ga dali će nakon ovog debakla nabavljati amd u svoju firmu i koristiti amd konfiguracije od obicnog stolnog racunala do servera.Znaš koji je odgovor bio, veli ja znam da je amd odlican cak i bolji od intela, ali ga jebe brend i nije dobro provjeren.Sad zamisli da sastave sebi servere od amd pa kaze da svako malo moraju prckati po biosu pa mogu odmah i oni staviti kljuć u bravu.Amd je odlican zadnje 3 godine, svaka ima cast za nas male korisnike, sto smo napokon dobili puno bolje procesore sa vise jezgri za nizu cijenu.Gdje su giganta od intela doslovno stjerali u kut za niske cijene ali če se još dobro najesti govana da osvoje dobar dio trzista.
ZNaci bosanac je sve mi je jasno. Pitam se kako to google, twitter, FB,instagram, microsoft itd itd svio se prebacuju na EPYC jer imaju onak tolike surovne snage sa jednim 64/128 epycom gdje nma jednu plocu mozes nabaciti 2 TB ram-a kojeg hlade bolje nego neki intelov 24 core nili sta ja znam koliki im je bio maks.
Ono WTF? INtel je prodao svoj modeme za telefone apple-u, sad su SK hynix-u prodali svoj NAND. MIslim nezvoni vam u usima ili? Redizajnira Intel svoje poslovanje radi AMD-a a ne zato sto bi ulagao vise u druge odjele...cpu odijel npr?
A to prckanje po bios-u... mislim, to je komedija kada citam uvijek! Znaci od 2 generacije ryzena usao sam u bios, postelao sve i AMEN nikada vise. Jedino sa 1st gen ryzenom bilo je problema oko radne memorije malo.