AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.746
|
čitano: 6.775.155
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

R3 3300X = $120 = €120 + 25% PDV = 1,132kn

dakle nisam bio bas daleko...

Koka, dskoteka, Marlboro, Suzuki
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Cijena ce mu biti oko 900kn
7 godina
ibme74 kaže...

ma nemoguce, kako to moze biti kada bananko banda kaze da i7 6700/7700 pobrise pod i sa R5 3600 a kamoli tim privjeskom? 

pa vjerovatno ta banda misli na gaming, a ne na poslovne alate tipa cinebench, gdje AMD ima bolji IPC i molji mutithread

cinebench i gaming su dva razlicita svijeta, i IPC se ponasa drugacije u gamingu, a drugacije u cinebenchu

just saying

12 godina

"The Intel Core i5-9600K was a little faster in a few of the games tested, but the R5 3600 was miles faster where you’ll notice it. - techspot.

Kako sada to, pa i7 6700/7700 obrisu pod sa r5 3600, a ovdje r5 3600 u najgorem slučaju izjednačen sa još jačim i5 9600K. Nemaju ovi sa techspota pojma!

5 godina
protjeran
ibme74 kaže...

"The Intel Core i5-9600K was a little faster in a few of the games tested, but the R5 3600 was miles faster where you’ll notice it. - techspot.

Kako sada to, pa i7 6700/7700 obrisu pod sa r5 3600, a ovdje r5 3600 u najgorem slučaju izjednačen sa još jačim i5 9600K. Nemaju ovi sa techspota pojma!

Cisti marketing. Plati bugu lovu za clanak kako je rimac bolji od fica i eto lazi, eto marketinga i ljudi koji vjeruju sto im portali pisu :) Svaka cast iznimkama!

15 godina
odjavljen
3dfx kaže...

pa vjerovatno ta banda misli na gaming, a ne na poslovne alate tipa cinebench, gdje AMD ima bolji IPC i molji mutithread

cinebench i gaming su dva razlicita svijeta, i IPC se ponasa drugacije u gamingu, a drugacije u cinebenchu

just saying

Misliš na latencije...

SuperHeroj kaže...
ibme74 kaže...

Cisti marketing. Plati bugu lovu za clanak kako je rimac bolji od fica i eto lazi, eto marketinga i ljudi koji vjeruju sto im portali pisu :) Svaka cast iznimkama!

Da, HUB su baš potplaćeni  

Glavno da mi rvati znamo najbolje!

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
6 godina
protjeran
3dfx kaže...
ibme74 kaže...

ma nemoguce, kako to moze biti kada bananko banda kaze da i7 6700/7700 pobrise pod i sa R5 3600 a kamoli tim privjeskom? 

just saying

Osjećao si se prozvanim? 

7 godina

Pa da. U Americi. Kod nas puta 10 tj. oko 1200 HRK. Da se razumijemo, to što je R5 1600 AF u USA Microcentru bio 85 baksa, mene boli ćuna. Ipak će bit zanimljivo ako bude monolitni dizajn, još zanimljivije ako bude 8 jezgri po CCXu na 4xxx Ryzenu. To znači da do 4700 nema IF, manje latencije, veće performanse. Možda i najbolji desktop procesor ikada. Cijene 4600 će ići gore izgleda, sigurno za (10-25)%. Segmentacija tržišta, ako želiš najbolje, plati. Nemam ništa protiv toga, ne želim najbolje, 1600AF će poslužit 5,6 godina. Usput, 4xxx neće gubit na vrijednosti jer će to bit najjača serija na AM4 socketu, mnogi forumaši jedva čekaju tu priliku. 
Lijepa su vremena pred nama, šteta što nemam puno ljudi IRL sa kojima mogu uz pivo, (ne sada, inače), popričat o napretku silicijske tehnologije. Bolja tema od generičkih automobila koji izlaze...

17 godina
odjavljen
cvaja997 kaže...

Lijepa su vremena pred nama, šteta što nemam puno ljudi IRL sa kojima mogu uz pivo, (ne sada, inače), popričat o napretku silicijske tehnologije. Bolja tema od generičkih automobila koji izlaze...

Pristavi caj i stizem

Freak Show Inc.
12 godina
cvaja997 kaže...

Pa da. U Americi. Kod nas puta 10 tj. oko 1200 HRK. Da se razumijemo, to što je R5 1600 AF u USA Microcentru bio 85 baksa, mene boli ćuna. Ipak će bit zanimljivo ako bude monolitni dizajn, još zanimljivije ako bude 8 jezgri po CCXu na 4xxx Ryzenu. To znači da do 4700 nema IF, manje latencije, veće performanse. Možda i najbolji desktop procesor ikada. Cijene 4600 će ići gore izgleda, sigurno za (10-25)%. Segmentacija tržišta, ako želiš najbolje, plati. Nemam ništa protiv toga, ne želim najbolje, 1600AF će poslužit 5,6 godina. Usput, 4xxx neće gubit na vrijednosti jer će to bit najjača serija na AM4 socketu, mnogi forumaši jedva čekaju tu priliku. 

Sviđa mi se ovaj tvoj komentar na dizanje cijena novoj generaciji Ryzena "ako želiš najbolje plati".

Dok je Intel držao monopol i nabijao cijene bili smo "ovce za šišanje" a sad kad je AMD na tragu jednakog poslovnovnog modela oda je ako želiš najbolje plati.

Sarkastično ali istinito "ljudi su slijepi kod zdravih očiju".

Čini mi se da stasaju nove generacije ovaca za šišanje koje toga nisu svjesne ovaj put u režiji "uloženo dobiveno" AMD-a. 

AMD prljavi, pokvareni bugoviti gadovi
15 godina
Ovaca ce uvijek biti bili oni fanovi amd@ ili intel@.
6 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Čini mi se da stasaju nove generacije ovaca za šišanje koje toga nisu svjesne ovaj put u režiji "uloženo dobiveno" AMD-a

Opusti se, nitko ne može nadmašiti Intel i njihovo dugogodišnje šišanje,a pogotovo ne njihove maloumne fanove koji im glume advokate unatoč... (osim APPLE-ovih).

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.4.2020 3:35 (Riot).
13 godina
Nema advokata, to što neki u svojoj fanboyevskoj tikvi svaku kritiku isčitavaju kao branjenje Intela, to je drugi par cipela. Kako uopće postaneš fan komada elektronike ?
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...
cvaja997 kaže...

Sviđa mi se ovaj tvoj komentar na dizanje cijena novoj generaciji Ryzena "ako želiš najbolje plati".

Dok je Intel držao monopol i nabijao cijene bili smo "ovce za šišanje" a sad kad je AMD na tragu jednakog poslovnovnog modela oda je ako želiš najbolje plati.

Čini mi se da stasaju nove generacije ovaca za šišanje koje toga nisu svjesne ovaj put u režiji "uloženo dobiveno" AMD-a. 

Slažem se, AMD mora nastaviti sa bang for buck politikom, inače neće biti ništa bolji od Intela.

17 godina
odjavljen

Ljudi, sve korporacije teze tome da dugorocno zarade sto vise bez obzira sta vi mislili o njima. Ako se ovaj trend AMD dominacije nastavi svakako je za ocekivati da ce high end AMD segment poskupiti. U senior managementu sjede ljudi koji svoje jahte ne mogu kupiti od vasih lajkova nego od bonusa...

Freak Show Inc.

15 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Lobinka kaže...

AMD mora ponovo uvesti politiku ko sa nekim starim primjercima r5 1600, platiš 6 jezgri, dobiješ 8

Ma bolje da platis 4 a dobijes 32

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
12 godina

Najbolje da krenu dzabe dijeliti procesore 

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.4.2020 15:33 (ibme74).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
ibme74 kaže...

Najbolje da krenu dzabe dijeti procesore 

Pa bome kad se mogao kupiti phenom X2 za 500 kn, otključati u X4 i dignuti clock za skoro 1ghz na matičnoj od 500 kn, nisu bili daleko od toga   Eno ga još uvijek kuca u starom kompu.

12 godina

Pa i sada imaju dobre cijene, pa za 100 i kusur eura ide 6c/12t procesor, taj isti CPU su osvjezili i prakticki dali r5 2600 za tih 100 i kusur eura, eno sada i privjesak r3 1200 dolazi u AF varijanti, r7 2700 8c/16t za 1.000 i kusur kuna, r3 3200g sa solidnog iGPU koja je u rangu gt1030 od cca 600kn ide ispod 1.000kn...

Taman da i dignu malo cijene opet su miljama daleko od oniga sto Intel prodaje i kakve cijene drzi unatoc tome sto su ih iz AMD-a popisali uzduz i poprijeko...

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.4.2020 13:19 (ibme74).
10 godina
neaktivan

Sad su cijene dosta skočile, al recimo prije par mjeseci se dalo nabavit Ryzen 2600 za malo preko 600kn s alija, 16GB E-die za 550kn, B450 S2H za ~450kn i ta kombinacija uz malo igranja po biosu (4-4.2GHz, 3466MHz CL14) daje extra performanse s obzirom na cijenu kompleta. Proc od 600-700kn koji napuca 3200cb u R20.. @Mladen @overhaul

ansha: Pomelo te
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Stavio sam na drugu temu, ali evo i ovdje.

Danas izlazi MSI Tomahawk X570 u klasi 200 dolara:

https://www.msi.com/Motherboard/MAG-X570-TOMAHAWK-WIFI/Overview

Ima 25C hladniji VRM od giga elite, i u rangu je sa najskupljim pločama poput master, godlike, crosshair i sl.

I ima sve drugo što treba, 2.5G lan, wifi, 2 m.2 sa hladnjacima itd.

Bolja od bilo koje X570 ploče, osim ako vam ne trebaju neki jako specifični feature-i poput 10G LAN, SLI, više od dva M.2 utora ili thunderbolt. Kažem bolja je jer je price to perf jednostavno toliko bolji, a VRM je usporediv sa top klasom, i ima sve bitne feature.

Znači jedine dvije X570 ploče koje ima smisla kupiti sada su ova, u rangu 200 dolara, i asus x570-p u rangu 150 dolara, ona ima odličan vrm ali nema druge feature (wifi, gori zvuk i lan, izgled, nema hladnjake na m.2 i usb-c).

8 1 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ja se i dalje ne mogu pomiriti sa cinjenicom da se wifi trpa na ploce posve nepotrebno.

OK, nekima treba ali daj onda izdaj dvije verzije od koje ce ova bez wifi biti jeftinija. Pa kome treba neka se protegne jos 20-30 eura vise (ili koliko vec)

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
12 godina

X570 i jeste ploca sa sto vise opreme pa tako i sa wifi-em, kome sve to ne treba uzima b450 seriju.

16 godina
Meni bas pase Wifi na Carbon AC, dok nemam provucena dva lan kabla u sobu trenutno je spojen MaxTV a komp bez problema u isto vrijeme downloada 100mbit/s i streama 40mbit/s na TV preko Plexa.
Koka, dskoteka, Marlboro, Suzuki
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.4.2020 14:38 (8ax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Tko bude htio jeftiniji PCIe 4.0 bez "viška" featurea nek se strpi do B550 Tomahawkice, iako i ova X570 za 200USD je već so tempting..

ansha: Pomelo te
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Samo sto ce kod nas tih "200$" biti blize 1.500kn 

15 godina
odjavljen
Friday kaže...

Ja se i dalje ne mogu pomiriti sa cinjenicom da se wifi trpa na ploce posve nepotrebno.

OK, nekima treba ali daj onda izdaj dvije verzije od koje ce ova bez wifi biti jeftinija. Pa kome treba neka se protegne jos 20-30 eura vise (ili koliko vec)

Pa i je tako, tomahawk, tuf, i dosta asrock modela ima dvije verzije.

17 godina
nicky.sl kaže...

Da pa to je i očekivano, ali AMD nikako ne može radit istu stvar kao i Intel do 2017 godine.Da si realan to bi znao, ili znaš pa samo trolaš bezveze jer ti je dosadno.

Intel je 2017 godine 8/16 proc prodaval za 1100$, a pogledaj kaj danas dobiš od AMD-a za 1100$.

AMD danas nudi suludu količni CPU snage za određenu lovu(razne Ryzen/Threadripper/Epyc CPU generacije), nema više nazad ali ti to ne možeš shvatit.

Stari Ryzen procovi bit če sve jefitniji, u odnosu na Intel koji če prije krepat nego debelo spustit cijene starih procesora.

Šta te čeka ubuduče, pa eto ja sam več dao svoju procjenu da fakat je skupo.

https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=567&jumpto=6058430&sort=asc&view=flat

AMD može držat monopol, ali u takvom CPU monopolu imat češ koš jeftinih 6/12 ili 8/16 procesora raznih Ryzen generacija.Takav monopol je super, u odnosu na Intel gadove koji i dalje za ovo smeče traže sitnu lovu.

https://www.amazon.com/Intel-i7-6900K-Processor-2011-v3-BX80671I76900K/dp/B01FJLAIG0

Drugi put probaj smislenije trolat, ovak to uopče i nije zanimljivo niti komentirat.

https://www.amazon.com/gp/offer-listing/B07ZTYKLZW/ref=dp_olp_afts?ie=UTF8&condition=all&qid=1587819870&sr=1-1

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
17 godina
8ax kaže...
Meni bas pase Wifi na Carbon AC, dok nemam provucena dva lan kabla u sobu trenutno je spojen MaxTV a komp bez problema u isto vrijeme downloada 100mbit/s i streama 40mbit/s na TV preko Plexa.

Pa metni switch.

14 godina
rambox kaže...

Nadajmo se da će biti tako, iako ne vjerujem da hoće.

Ovo što si ti napisao je sve prošlost, AMD je bio lovac, ali kad prijeđe u vodstvo, bit će ono, ako želiš najbolje, moraš to i platiti.

Friday kaže...

Ljudi, sve korporacije teze tome da dugorocno zarade sto vise bez obzira sta vi mislili o njima. Ako se ovaj trend AMD dominacije nastavi svakako je za ocekivati da ce high end AMD segment poskupiti. U senior managementu sjede ljudi koji svoje jahte ne mogu kupiti od vasih lajkova nego od bonusa...

Prije bude bilo ovako, nebitno bio to Intel, AMD ili bilo koja druga firma.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.4.2020 15:12 (Valentin17).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice