Ajd javi kad je taj cm pod opterečenjem jel se čuje.Ustvari javi dojmove kako riza sapuna intela
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ajd javi kad je taj cm pod opterečenjem jel se čuje.Ustvari javi dojmove kako riza sapuna intela
Budem
Ne zazivaj vragove psst, sad ćeš vidit kad se budu vratili njih 4-5 huligana pa opet opsadno stanje na ovoj temi.
Eto sa Intela i5 4570 i starog socketa 1150 koje sam nabavio 2014. godine prelazim na AMD Ryzen 5 2600 popis cijele konfe koje sam kupio za zamjenu ću priložit u slikama, sad me živo zanima kolika će to biti razlika u igrama i da li će je biti. Slike svih kupljenih komponenti su ovdje.
Nakon kaj složiš komp, pod obavezno moraš tužit Intel za naknadu štete+ja ču ti povoljno licencirat moj potpis.S obzirom da je 4/4 žutanjak kao novi koštal 200$(u Hrvaškoj 1500kn), u odnosu na 6/12 zelanaša kojeg si kod nas platil 183$.
Budem
daj mi samo reci kako ti ripjawsi rade na toj matičnoj. na mojoj je limit 2933. a imam 3200 kit. i nevidim sa slike koja je frekvencija rama.
Budem
daj mi samo reci kako ti ripjawsi rade na toj matičnoj. na mojoj je limit 2933. a imam 3200 kit. i nevidim sa slike koja je frekvencija rama.
Tek danas popodne ako stignem budem to sve slagao, a prilažem sliku rama.
AMD Tredripaner 3 je nestao sa AMD putokaza za 2019 godinu.Prije par dana AMD je pokazao ovaj novi plan, i eto Tredripaner ispario kao jutarnja magla.
Sad je tu samo Desktop Ryzen 3, pa eto za 2019 godinu ulogu zelanaša vjerojatno morat če preuzet "čokljavi Ryzen 3000 16/32."
https://www.tomshardware.com/news/amd-third-gen-threadripper-roadmap,39254.html
Poboljšani memory controlleri će donijeti podršku brzine ram-a iznad 4000mhz.Sprovod za intel je zakazan 7.7. 2019 i taj datum je odabran da se slaže sa izlaskom 7nm.
Mislis da Intel nebu odgovorio? Slabiji ili bolji, bitno da ima konkurencije. Vec je sad dobra situacija, biras CPU do ~1400kn po zelji za jako dobre perf. Nadajmo se da ce novi Ryzen biti isplativi u odnosu na sadasnje BB proceve.
Kaj se memorije tice tesko da ce stickovi van 3000Mhz CL15 i 3200Mhz CL16 biti best buy. B-die ima dodatnu cijenu kako got okrenes, ak neko nadje jeftin B-die slobodno nek linka.
Kaj se maticnih tice, X370 lagano bjezi s trzista. Ko ima viska love i prelazi na Ryzen 3000 mozda cak nije lose kupit ASROCK Fatal1ty X370 Gaming X unaprijed, iako je nepoznata Zen2 podrska..
Mislis da Intel nebu odgovorio? Slabiji ili bolji, bitno da ima konkurencije. Vec je sad dobra situacija, biras CPU do ~1400kn po zelji za jako dobre perf. Nadajmo se da ce novi Ryzen biti isplativi u odnosu na sadasnje BB proceve.
Kaj se memorije tice tesko da ce stickovi van 3000Mhz CL15 i 3200Mhz CL16 biti best buy. B-die ima dodatnu cijenu kako got okrenes, ak neko nadje jeftin B-die slobodno nek linka.
Kaj se maticnih tice, X370 lagano bjezi s trzista. Ko ima viska love i prelazi na Ryzen 3000 mozda cak nije lose kupit ASROCK Fatal1ty X370 Gaming X unaprijed, iako je nepoznata Zen2 podrska..
Tako je, te 4000MHz memorije su skupe i badava novom Ryzenu podrška za njih kad je relativno neisplativo njih kupovati, znamo da se o riži uvijek govori u price/performance smislu.
X370 ploče bi trebale podržavati 3000 seriju, za ono sranje s MSI-om znamo da je bila zabuna, a jedino kaj su izjavili da A320 neće biti podržan...
Cim se dogodila ta zabuna s MSIem Asrock je povukao Agesa 0.0.7.2 update sa svih svojih X370 i B350 (njih jedno 6) pa kasnije vratio.. Jedan vendor ocito moze jako utjecati, neovisno o AMDovim zeljama da bude Zen2 podrske, al nadajmo se najboljem. Po meni je ta X370 najbolja high-end AM4 ploca za relativno malo para. Bila je super i ponuda X370 Croshhair u mindfactoryu, ali je izgleda vise nece biti :(
Poboljšani memory controlleri će donijeti podršku brzine ram-a iznad 4000mhz.Sprovod za intel je zakazan 7.7. 2019 i taj datum je odabran da se slaže sa izlaskom 7nm.
Haha, sprovod intelu? Stvarno si fenboi... Za memory controller su rekli da malo poboljsan, znaci 3400mhz u prosjeku...
Od memorije se ne živi, uostalom 90% kupaca kupuje jeftiniju memoriju do recimo 3500mhz.
Ryzen 2 nosi razna poboljšanja, kao recimo znatno bolje AVX/AVX2 performanse na kojima su do sad bili malo tanki.Handbrake je dobar primjer, pa usporedi zeleno 8/16 procove ili plavo 6/12 procove.To je ovo dole ranije spomenuto, dakle standardno Sisofsandra CPU benčanje pa onda usporedba itd.
https://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=320&jumpto=5889139&sort=asc&view=flat
GSkill je napravio kit na 3400 MHz posebno za Ryzen procesore.
Haha, sprovod intelu? Stvarno si fenboi...
Krivo shvačaš, samo ne volim hohštaplersku firmu. Kad to prihvatiš istina će te oslobodit.
Opet ponavljam dok je intel bio bolji bolje se prodavao, sad nije bolji niti će ikad više bit.
Haha, sprovod intelu? Stvarno si fenboi... Za memory controller su rekli da malo poboljsan, znaci 3400mhz u prosjeku...
Kad ti nekome napišeš da je fanboy.... a i šta se trzaš na te izjave da će biti sprovod Intela? Ne brini se, diši duboko. Intel će još dugo dugo živjeti, no većinu ljudi barem malo raduje ova trenutna situacija s Intelom jer su nam se toliko puta ispišali u usta da je to gadljivo. Ispune li se barem 70% očekivanja od 3 generacije Ryzena prelazim bez razmišljanja u crveni tabor, nije mi više gušt plaćati 80% "brand", a 20% proizvod.
Da, preko 3600 neki primjerci, ali to su iznimke. 3400mhz je iznadprosjecni overclock na trenutnim Ryzenima..
Ne znaci nista, marketinski trik...
Zanimljivo i očekivano da tako jurišaju. Dva koraka su ispred spectre/melta copy paste firme, takav im naziv jer svoje ime ne zaslužuju imati.Prvi ryzen je samo nitro boost platforma za dalje.
Sto ce ovo znacit za buduce ryzen korisnike, kako se ryzen ponasa s drugim tipovima memorije? https://wccftech.com/samsung-b-die-memory-production-ceased-replaced-by-samsung-a-die/

Značilo bude dizanje cijena postojecih modula u nebesa..

Nope. Cijene su prije skocile prvenstveno zbog nestasice memorije za mobitele. Ako se unormalila proizvodnja, a ocito je, unormalile su se i cijene. Ne moze A-die ostalima podic cijene, samo sebi.
Ajd javi kad je taj cm pod opterečenjem jel se čuje.
ma sigurno spada među tiša napajanja, unutra je silencio fp - jedan od najtiših ventova uopće
klik vamo neke cijene novih ryzena( ovo sam vidio jos prije mj dva) al evo blizi se koji mjesec pred izlazak pa bi bilo zanimljivo vidjeti hoce li biti u tom cijenovnom rangu,naime ovo je neki singapurski retail lanac i mislim da je i cijena u singapurskim dollarima, pa mi je odma i pitanje koiko je i mjerodavna informacija.
ali zasigurno je to da cemo od mid range procesora tipa ryzen5 imati 8 jezgri za sigurno od nekih 250 eura sto bi bilo
klik vamo neke cijene novih ryzena( ovo sam vidio jos prije mj dva) al evo blizi se koji mjesec pred izlazak pa bi bilo zanimljivo vidjeti hoce li biti u tom cijenovnom rangu,naime ovo je neki singapurski retail lanac i mislim da je i cijena u singapurskim dollarima, pa mi je odma i pitanje koiko je i mjerodavna informacija.
ali zasigurno je to da cemo od mid range procesora tipa ryzen5 imati 8 jezgri za sigurno od nekih 250 eura sto bi bilo
Sad imas 8 jezgrenog za 160 eura, ako ne bude ogromnih pomaka u taktu i ipc-u (a skoro sigurno nece), R1700 ostaje best buy...
Da, ostat ce best buy kome treba 8C, ali za popularnu namjenu zvanu gaming i za jace grafe ranga rtx 2070+ 1700 je bottleneck i trebat ce ili novi Ryzen ili Intel (tu mislim i na i5-9400F).. Eto covjek tamo u i7/i9 temu stavio test i7-6700K + gtx 1070 vs 2600X + rtx 2070 u Far Cry New Dawn: https://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/intel-i7i9-club/202738.aspx?jumpto=5900859&sort=asc&view=flat&page=262 Malo sokantan rezultat, al kae tu je. 2 posta dalje ih je oba testirao na 4Ghz..
Ak ne bude pomaka u IPC-u, ce bit veliko razocaranje. 15% je oke, takt 4.5Ghz je oke, poboljsat latencije i pogodit cijenu i to je to.
Nemoj sve bazirati na Ubisoftu koji ima drek optimiziran engine u svim svojim igrama...a li na žalost za SP oni su danas glavni PC igrač. žalosno ali istnito.