AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.746
|
čitano: 6.773.225
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)

Ako bude mrvu slabiji, ali npr. 50% manje zauzeca proca od Intela istog cijenovnog ranga sta bi onda uzeo? :D

13 godina
The_Fichek kaže...

Ako bude mrvu slabiji, ali npr. 50% manje zauzeca proca od Intela istog cijenovnog ranga sta bi onda uzeo? :D

A dobro naravno u tom slučaju AMD.

17 godina
The_Fichek kaže...

Mnogi će uzeti Intela po navici i "intelaškoj" logici. 

Yippee ki-yay, motherfucker! :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2019 10:56 (boxer).
13 godina

Sve manje je takvih klijenata!

Prosvjetlili smo se!!!

coffe,coffe,coffe.....
7 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

I ja sam sa i3 7100 prešao na ryzen 5 1600x i mogu reći da sam zadovoljan

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Ja bi u tom slucaju intela, sta imam od toga sta je procesor manje zauzet? 

11 godina

Kuzim logiku, npr. 75% vs 25%, ali npr. extremni slucaj 100% CPU usage meni osobno nije pozeljan, makar ne imao nuspojava.

15 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Kuzim logiku, npr. 75% vs 25%, ali npr. extremni slucaj 100% CPU usage meni osobno nije pozeljan, makar ne imao nuspojava.

Fx 8350 je po logici zauzeca procesora vrhunski gaming procesor, a svi znamo da nije tako.

Mislim da bi sa iducim generacijama, kad se ipc i takt priblize ili prestignu intela, broj jezgri u istom cijenovnom rangu trebao biti slican pa ne ce biti ni velikih odstupanja u usage-u.

11 godina

To je bilo u kontekstu slicnog IPCa, kakav FX. IPC Ryzena se odavno priblizio Intelu:

Tu je to negdje zavisno o aplikaciji koja koristi hardver. Mogli bi prestic IPC Intela sa Ryzen 3000, ali takt ce ih i dalje ebat. Doduse Ryzen se moze boostat s brzom memorijom..

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2019 12:04 (The_Fichek).
14 godina

Cijene dionica AMD-a su skočile za 15% nakon što "analize" pokazuju da će 7nm Ryzen povećati AMD-ov udio na tržištu.

Već dosta dugo traje hype, velika očekivanja i leakovi koju govore o velikom rastu performansi. AMD apsolutno ništa ne govori, nikakva izjava nije došla s njihove strane kojom bi se na suptilan način poručilo da se smire očekivanja ili nešto slično. Ako znaju da nisu blizu onome što se priča, a ne govore ništa, mislim da se samo dublje zakopavaju...

Očekujem launch Ryzena na Computexu, no mislim da je Navi još daleko, sumnjam da će ga i spomenuti. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Promster kaže...

Cijene dionica AMD-a su skočile za 15% nakon što "analize" pokazuju da će 7nm Ryzen povećati AMD-ov udio na tržištu.

Već dosta dugo traje hype, velika očekivanja i leakovi koju govore o velikom rastu performansi. AMD apsolutno ništa ne govori, nikakva izjava nije došla s njihove strane kojom bi se na suptilan način poručilo da se smire očekivanja ili nešto slično. Ako znaju da nisu blizu onome što se priča, a ne govore ništa, mislim da se samo dublje zakopavaju...

Očekujem launch Ryzena na Computexu, no mislim da je Navi još daleko, sumnjam da će ga i spomenuti. 

Ma joj glupost...

sa druge strane Intel i nVidia UVIJEK imaju bullshit najave, ne da 3rd party pričaju o njima, već sami rade najave ono boost performansi milion %, onda dođe launch, jesu jači od AMD-a, ali ne ni priblžno koliko su sr*li o tome, puno toga su cherry pickali, realnost je da nije to baš kako je bilo prikazivano u najavama, ali ih svi hvale jer su jači, iako su skuplji, puno skuplji, do duplo skuplji, ali su "etablirana marka", ili imaju "bolje drivere, bolji support" štogod to značilo. Nema veze što su varali u najavama, imaju top proizvod...

A sa druge strane AMD nikad ništa nije najavio što nije isporučio, poprilično su im skromne najave, ili konzervativne, usprkos tome hebu ih developeri, programi poput nvidia TWIMTBP i slično, već GODINAMA, lobi koji podmazuje da i na bržem ili boljem proizvodu zbog optimizacije dobivaju lošiji rezultati, doslovce se bore sa vjetrenjačama i čitajući vaše komentare kao da ne želite da uspiju jer je to... šta? poraz vašeg tima, jer ne do Bog da dobijemo pristojan proizvod u pola cijene i da prestanu ove ludosti sa cijenama hardvera?!

I čak i sad kad zaista šute i ne najavljuju ništa posebno - da se radi o intelu na tjednoj bazi bi objavljivali ili leekali neki benchmark u kojem pokopaju sve što AMD ima - sad se piše "ako šute, a nisu ništa poručili da se smire očekivanja gdje DRUGI najavljuju, onda se samo dublje zakopavaju"... u što? U firmu koja radi best effort sa mali udjelom u tržištu, koji su po n-ti put na pragu revolucije sa minimalnim R&D budžetom koji je naspram Intela uopće smiješno objavljivati!?

Pa štogod AMD izda je čudo da je iole blizu Intelu ili nVidiji, a oni su povremeno bolji, a uvijek "tu negdje"!

Konačno se ponovo penju, i umjesto da svi navijaju, a najglasnije zadrti Intel i nVidia fanboyi, ako ništa da im njihov tabor bude prisiljen spuštat cijene ili dati više... puno više! za istu cijenu, kao da to nije dobro iz nekog razloga... koji ne razumijem.

Nitko sretniji od mene (a trenutno mi je SVE intel/nVidia kombinacija) da AMD konačno krene ponovo i da u ovoj iteraciji upgarea računala imam sve od AMD-a!!!! Dao Bog da dođu na 25% tržišnog udjela u slijedeće 2 godine kako na procesorima, tako i na diskretnim GPUovima za gaming i da imaju jednakovrijedne ili bolje proizvode od konkurencije - SVIMA će biti bolje!

14 godina
Rhodin kaže...

Ma joj glupost...

sa druge strane Intel i nVidia UVIJEK imaju bullshit najave, ne da 3rd party pričaju o njima, već sami rade najave ono boost performansi milion %, onda dođe launch, jesu jači od AMD-a, ali ne ni priblžno koliko su sr*li o tome, puno toga su cherry pickali, realnost je da nije to baš kako je bilo prikazivano u najavama, ali ih svi hvale jer su jači, iako su skuplji, puno skuplji, do duplo skuplji, ali su "etablirana marka", ili imaju "bolje drivere, bolji support" štogod to značilo. Nema veze što su varali u najavama, imaju top proizvod...

A sa druge strane AMD nikad ništa nije najavio što nije isporučio, poprilično su im skromne najave, ili konzervativne, usprkos tome hebu ih developeri, programi poput nvidia TWIMTBP i slično, već GODINAMA, lobi koji podmazuje da i na bržem ili boljem proizvodu zbog optimizacije dobivaju lošiji rezultati, doslovce se bore sa vjetrenjačama i čitajući vaše komentare kao da ne želite da uspiju jer je to... šta? poraz vašeg tima, jer ne do Bog da dobijemo pristojan proizvod u pola cijene i da prestanu ove ludosti sa cijenama hardvera?!

I čak i sad kad zaista šute i ne najavljuju ništa posebno - da se radi o intelu na tjednoj bazi bi objavljivali ili leekali neki benchmark u kojem pokopaju sve što AMD ima - sad se piše "ako šute, a nisu ništa poručili da se smire očekivanja gdje DRUGI najavljuju, onda se samo dublje zakopavaju"... u što? U firmu koja radi best effort sa mali udjelom u tržištu, koji su po n-ti put na pragu revolucije sa minimalnim R&D budžetom koji je naspram Intela uopće smiješno objavljivati!?

Pa štogod AMD izda je čudo da je iole blizu Intelu ili nVidiji, a oni su povremeno bolji, a uvijek "tu negdje"!

Konačno se ponovo penju, i umjesto da svi navijaju, a najglasnije zadrti Intel i nVidia fanboyi, ako ništa da im njihov tabor bude prisiljen spuštat cijene ili dati više... puno više! za istu cijenu, kao da to nije dobro iz nekog razloga... koji ne razumijem.

Nitko sretniji od mene (a trenutno mi je SVE intel/nVidia kombinacija) da AMD konačno krene ponovo i da u ovoj iteraciji upgarea računala imam sve od AMD-a!!!! Dao Bog da dođu na 25% tržišnog udjela u slijedeće 2 godine kako na procesorima, tako i na diskretnim GPUovima za gaming i da imaju jednakovrijedne ili bolje proizvode od konkurencije - SVIMA će biti bolje!

Pa AMD nije ništa najavio vezano uz Ryzen 3xxx, pokazali su samo Cinebench iz kojeg se i ne može puno zaključiti. Leakovi su došli ni od kud, vrlo lako mogu biti i plod nečije mašte. Base/boost clock, core count, cijene sve to je kruži netom već neko vrijeme i masa ljudi to uzima kao da je to gotovo, gotova stvar, potvrđeno...Ja samo kažem da, ukoliko AMD ne ostvari ono što taj leak iz vedra neba govori, ljudi će biti razočarani, a AMD nije ništa obečao nego su ljudi taj leak uzeli kao službenu izjavu. Nemam ja svoj tim, kupujem ono što je najbolje za novce koje imam.

Dalje si pisao o fanboyima, lobijima itd itd...Sve već prožvakano. Tko hoće kupit će najbolje što može za novac koji ima, a tko je fanboy kupit će zeleno, plavo ili crveno zato što je zeleno plavo ili crveno.

17 godina
Promster kaže...

Pa AMD nije ništa najavio vezano uz Ryzen 3xxx, pokazali su samo Cinebench iz kojeg se i ne može puno zaključiti. Leakovi su došli ni od kud, vrlo lako mogu biti i plod nečije mašte. Base/boost clock, core count, cijene sve to je kruži netom već neko vrijeme i masa ljudi to uzima kao da je to gotovo, gotova stvar, potvrđeno...Ja samo kažem da, ukoliko AMD ne ostvari ono što taj leak iz vedra neba govori, ljudi će biti razočarani, a AMD nije ništa obečao nego su ljudi taj leak uzeli kao službenu izjavu. Nemam ja svoj tim, kupujem ono što je najbolje za novce koje imam.

Ovisi što koga zanima, može se zaključiti bar to da novi chiplet dizajn funkcionira (odvojeni I/O dio i jezgre) i da je 8/16 = Intelovih 8/16, nebitno da li su to postigli boljom arhitekturom ili taktom.

Otvorena su vrata za 12 i 16-core mainstream procesore što je do prije par godina bilo nezamislivo, a i gledano cijelu Zen arhitekturu, ne sjećam se kad je Intel napravio toliki toga u samo dvije godine (i sve to još na istoj platformi/socketu).

17 godina
Promster kaže...

Već dosta dugo traje hype, velika očekivanja i leakovi koju govore o velikom rastu performansi. AMD apsolutno ništa ne govori, nikakva izjava nije došla s njihove strane kojom bi se na suptilan način poručilo da se smire očekivanja ili nešto slično.Ako znaju da nisu blizu onome što se priča, a ne govore ništa, mislim da se samo dublje zakopavaju...

AMD je pokazal taman dovoljno, a sve ostalo je lako procijenit"ako ne hodaš okolo očiju širom zatvorenih."Ukratko AMD opet skriva detaljne karte, ili kao raniji podsjetnik tu su prvi Ryzen procovi ali ti si to vjerojatno več i zaboravil.

I tebi logika nije jača strana, a takvi ljudi su u večini pa ništa čudno za razne zbrkane procjene.

https://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-chat-tema/224306.aspx?page=294&jumpto=5428933&sort=asc&view=flat

Dionice su za mešetarenje, ali ipak okvirno pokazuju određeni trend na tržištu.Sjeti se kad su prije nekoliko godina namjerno srušili AMD dionice na 1.8 $, kao da se radi o lokalnoj firmi za proizvodnju pive itd.Noviji primjer uspjeha je Nevidija, "kojoj je vrlo uspješni RTX ray tracing donio puno toga dobroga".

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2019 17:33 (rambox).
16 godina
Promster kaže...

Ja samo kažem da, ukoliko AMD ne ostvari ono što taj leak iz vedra neba govori, ljudi će biti razočarani,

Ryzen je oduševio mase, nemoguće da razočara jer može biti samo bolje.Amd nema ništa sa tim leakom niti je išta potvrdio.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2019 18:06 (dery).
15 godina

Ja prelazim na AMD ali pod uvjetom da bude bolji od Intela bar 1% u gejmingu ako te ne uspiju ostajem na ovom jadi do neke iduce generacije

AMD AntiBoy
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
dery kaže...
Promster kaže...

Ja samo kažem da, ukoliko AMD ne ostvari ono što taj leak iz vedra neba govori, ljudi će biti razočarani,

Ryzen je oduševio mase, nemoguće da razočara jer može biti samo bolje.Amd nema ništa sa tim leakom niti je išta potvrdio.

Ne znam bas koliko su hrvatske "mase" odusevljene posto se kod nas za starog intelovog quada dobije vise nego sta kosta 8-core ryzen... 

15 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

Ja prelazim na AMD ali pod uvjetom da bude bolji od Intela bar 1% u gejmingu ako te ne uspiju ostajem na ovom jadi do neke iduce generacije

Sanse za to su vrlo male, nikakve..

16 godina
ansha kaže...

Ne znam bas koliko su hrvatske "mase" odusevljene posto se kod nas za starog intelovog quada dobije vise nego sta kosta 8-core ryzen... 

Jel to nas računaš u mase, dobro aj zajedno sa kinezima. To za vrednovanje starih intela je naravno donekle i u redu jer isto je šta god uze od hase pa nadalje.Ali to je problem onih koji ih kupuju i nude. Mi čemo se držat nama boljeg jeftinijeg, za njih lošijeg, amd-a.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2019 10:25 (dery).
17 godina
odjavljen

Kaj se gaminga tiče Intel ima relativno jeftin "novi" i5 9400F koji je cijenom tu neggdje sa Ryzenom 2600, i kad se Ryzen klokne na 4.0 Intel svekjedno prilično pobjeđuje.

Tak da je ovo jeftiniji ili ti ga uloženo/dobiveno što bi trebalo biti najvažniji kriteriji upitno kada je AMd u pitanu i kada je gaming u pitanju.

U tu kategoriju ulazi Ryzen 1600X, koji jen uloženo/dobiveno iznad svega ali budemo vidjeli koliko dugo će još biti u ponudi.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Dobar je on ali uškopljen pa je za k bez k, ipak best buy od intela sad. Riza 2600 je jeftinija 20€ na mindfactory gdje se uškopac prodo u 480 komada. Prodat će se još toliko te bit zaboravljen nakon rize 2. Lista šta se najbolje prodaje je tu naravno kralj nosi zvjezdicu i neče ga srušit nitko doli njegov nasljednik.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2019 15:57 (dery).
13 godina
neaktivan
Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
mislioc kaže...

Pa ako će performanse bit nešto bolje što se tiče single core performansi uzeo bih Ryzena. Jer trenutno sam na i3 8350k sa samo štiri jezgre.

Ajde da i zakleti Intel fanboy prijeđe na AMD, još čekamo miceka i rata, pa smo svi na istoj strani.

Bit će barem mirnije na forumu.

čuda su moguća

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2019 17:05 (Shockwave).
15 godina
protjeran
dery kaže...

Dobar je on ali uškopljen pa je za k bez k, ipak best buy od intela sad. Riza 2600 je jeftinija 20€ na mindfactory gdje se uškopac prodo u 480 komada. Prodat će se još toliko te bit zaboravljen nakon rize 2. Lista šta se najbolje prodaje je tu naravno kralj nosi zvjezdicu i neče ga srušit nitko doli njegov nasljednik.

Sad ti prodajne rezultate nabrajas kao argument, cinjenica je da su cijenom vrlo blizu a da je i5 prosjecno nesto brzi u gamingu. Nikako se ne moze reci da je 2600 bolja kupnja prosjecnom gameru...

17 godina
odjavljen
dery kaže...

Ne da je dobar nego je izvrstan za te novce, ne treba ga ni klokati, niti treba neku skuplju memoriju a bogami ni ploču. Uštekaj i vozi i još brži od kloknutog Ryzena, i to dosta.

Da kupujem sada bio bi baš taj procesor a ako bude Ryzen 2 još bolji uloženo/dobiveno normalno da ovog zaboljavljamo odmah.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2019 18:32 (XXX).
16 godina

Za z bolji ili podjednak ali samo u gamingu, all rounder kralj je 2600 i nema se tu šta više raspravljat.Ocneš rizu malo pritegneš memoriju i eto ga tu je kompletan bolji i u gamingu.Ma ko ga ustvari ebe za koji fps gore dole.Ipak je to 6/12 naspram 6/6,  od viška glava ne boli.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2019 19:23 (dery).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Ma prosjecnom gejmeru ne treba vise od 4c procesora. Netko tko ne pati za visokim fps-om.
AMD AntiBoy
13 godina
dery kaže...

Za z bolji ili podjednak ali samo u gamingu, all rounder kralj je 2600 i nema se tu šta više raspravljat.Ocneš rizu malo pritegneš memoriju i eto ga tu je kompletan bolji i u gamingu.Ma ko ga ustvari ebe za koji fps gore dole.Ipak je to 6/12 naspram 6/6,  od viška glava ne boli.

Da samo to košta na 4.2ghz sa memorijom na 3400mhz. Onda opet bolje uzet 9600k za tu lovu, ako je gaming u pitanju.

16 godina

Ništa to ne košta ja svoj jeftikaner ram zategnem na 14 i proc na 4ghz i eto ga jači za 10 fps-a

13 godina
dery kaže...

Ništa to ne košta ja svoj jeftikaner ram zategnem na 14 i proc na 4ghz i eto ga jači za 10 fps-a

Ma znam samo ti je komp stabilan ko konj na staklenim nogama.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice