AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.746
|
čitano: 6.775.318
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Glavni dobavljač neće raditi nove procesore za

Ma ne, rekli su ovi iz AMD da je sve u redu, a oni nikada nisu lagali

_mark0_69 kaže...

Već je većina prebačena u tsmc tako da nema razloga za brigu.

alokacija TSMC-ovih 7nm wafera alokacija TSMC-ovih 7nm wafera

17 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
petarjukic kaže...

klik rekoh vam da će sniženi threadripperi iz 1. generacije biti bestbuy  1920x za 400$, još da je jeftinijih matičnih i 9900k nema šta tražit tu 

Pa sniženje cijena je potpuno očekivano, i to je recimo okvirni polovični odgovor na buduči "močni 8/16 i9 9900K".

To je vrlo poznata činjenica, AMD Ryzen procesori su u proizvodnji znatno jeftniji=puno prostora za snižavanje cijena.

Jasno za 1920X treba ti skupa TR4 matična ploča+memorija.Ali ovako debelo spuštajuči cijene, zelenjava znatno manje boli ipak se tu radi o 12/24 procu natrpanom raznim opcijama.

Navedene mogučnosti i9 9900K nema(samo Zona Sumraka), ali to je potpuno očekivano ne da Intel.Ne bi se čudio da AMD još malo spusti cijenu za 1920X, recimo 350$ je vrlo realno AMD to može odradit bez problema.

- podrška za ECC memoriju vrlo bitna tehnikalija

- 64 PCIE stazica

- Quad Channel memorija

Dok se ljudi vesele za jeftini 1920X, neusporedivo veče veselje za večinu kupaca je R5 1600 za 150$.

https://www.amazon.com/AMD-Processor-Wraith-Cooler-YD1600BBAEBOX/dp/B06XNRQHG4

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.8.2018 21:39 (rambox).
17 godina
rambox kaže...
Dok se ljudi vesele za jeftini 1920X, neusporedivo veče veselje za večinu kupaca je R5 1600 za 150$.

Nije losa cijena ni kod nas za 1600X (1190kn):

https://www.nabava.net/search.php?q=Ryzen+5+1600X

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
djigibao kaže...
rambox kaže...

Ma jok to nije usporedivo, jer uz zelenaša ne ide CPU hladnjak koji bez frke drži 3.7ghz

Uzmi samo Mindfactory primjer, ne treba ti ništa drugo R5 1600 je AMD-ov najprodavaniji proc bez ikakve konkurencije.

- R5 1600, trenutno oko 30 000 prodanih komada

- R5 1600X, trenutno oko 15 600 prodanih komada

https://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=197&jumpto=5689361&sort=asc&view=flat

Amazon prodajne brojke su neusporedivo više, dakle prodaja R5 1600 od oka minimalno 5 x više bez greške.Ali točne brojke ne znaš, jer Amazon ne daje takve podatke boli njih đon.

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
13 godina
protjeran
djigibao kaže...

ti bokca koja cijena, jbte do prosle godine intel je takav cpu prodavao za 3000+kn ovo ce jos malo doci na 1000knlp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
djigibao kaže...

ti bokca koja cijena, jbte do prosle godine intel je takav cpu prodavao za 3000+kn ovo ce jos malo doci na 1000knlp

Hmmm to samo pokazuje koliko su cjene svih chipova trenutacno prenapuhane

12 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Pozdrav, imam trenutno ryzen 3 1200 stavljen takt na 3.5 ghz, i imam nešto love pa sam razmišljao mozda uzeti jacu verziju procesora

Nešto možda tipa 1600x...

Ima li to smisla, ovaj proc koji imam je definitivno okej, ali koliko je bolji 1600x kaj se tice single core performansi s obzirom da emulatori koje dosta koristim

Najviše koriste jednu jezgru.

Ima li po vama smisla to nadograđivat?

1600x dolazi bez coolera? Ako da koji bi hladnjak bio ok za njega?

Thx

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
vex3855 kaže...

Pozdrav, imam trenutno ryzen 3 1200 stavljen takt na 3.5 ghz, i imam nešto love pa sam razmišljao mozda uzeti jacu verziju procesora

Nešto možda tipa 1600x...

Ima li to smisla, ovaj proc koji imam je definitivno okej, ali koliko je bolji 1600x kaj se tice single core performansi s obzirom da emulatori koje dosta koristim

Najviše koriste jednu jezgru.

Ima li po vama smisla to nadograđivat?

1600x dolazi bez coolera? Ako da koji bi hladnjak bio ok za njega?

Thx

Nije brzi uopce, digni tog na 3.8-3.9ghz i to je to...

12 godina

Znaci nebi bio ništa bolji :p

A općenito u radu bi ryzen 5 trebao biti dosta bolji?

Komp koristim za ne bas pre zahtjevne stvari: Pubg, Pes 2019, Starcraft 2, FM 2018...

Trenutno na full hd rezoluciji, ubuduće je još plan uzeti monitor Aoc 32"

Mozda je onda pametnije moju gtx 1050 zamijenit s gtx 1060, sorry na off topicu

0 0 hvala 0
14 godina
vex3855 kaže...

Komp koristim za ne bas pre zahtjevne stvari: Pubg, Pes 2019, Starcraft 2, FM 2018...

Clockaj CPU na viši takt i uživaj.

Kupi si bolji GPU, tu ćeš razliku osjetiti, barem 1060 3GB a ako ih ima i možeš još bolje RX 470 4GB, naravno polovnu.

RX 470 clockneš na 1.3GHZ i imaš perfomanse stock 480.

12 godina

kako je zahladilo tako su se poboljsali i rezultati :D

https://imgur.com/wUjXp4V

sve jezgre istodobno na 4.165MHz (nije manual OC vec se sam auto boosta do tih vrijednosti)

proc undervoltan za 0.1V

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2018 10:04 (Fanu).
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
protjeran
vex3855 kaže...

Ako ces prelaziti na 1440p onda obavezno grafu s 6gb, u suprotnom pubg ces morati jako kresati detalje da ne stuca, cpu onda ostavis za tu rezu dovoljan.lp

12 godina

Pubg igram na very low, da je vegetacija cim manja da lakše skužim protivnika :D 

Makar baš više i ne pomaže na zadnjoj mapi, više na onim starijima 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da li neko koristi Precision Booster Overdrive?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Što mislite jel se isplati za manju lovu ići na ryzen 5 1600 (polovni) umjesto na novo i5 8400 li ryzen 5 2600? Imam priliku uzeti ryzena1600 i matičnu za oko 1300 kn u kombinaciji....koliko mi je isplativo ići na stariju generaciju procesora za dosta manju cijenu?Ušteda je oko 800 kn ukoliko se odlučim na polovno. Zanima me ponajviše gaming, hoće li 1600 gurati narednih par godina sve bez problema ili je bolje rastegnuti džep pa ići na intela osme generacije ili novije ryzene? Koja je razlika u praksi uopće?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lobotomac90 kaže...

Što mislite jel se isplati za manju lovu ići na ryzen 5 1600 (polovni) umjesto na novo i5 8400 li ryzen 5 2600? Imam priliku uzeti ryzena1600 i matičnu za oko 1300 kn u kombinaciji....koliko mi je isplativo ići na stariju generaciju procesora za dosta manju cijenu?Ušteda je oko 800 kn ukoliko se odlučim na polovno. Zanima me ponajviše gaming, hoće li 1600 gurati narednih par godina sve bez problema ili je bolje rastegnuti džep pa ići na intela osme generacije ili novije ryzene? Koja je razlika u praksi uopće?

Novi Ryzen obavezno

7 godina
protjeran
lobotomac90 kaže...

IMHO. To ti je sve li-la. Za dvije godine će novi ryzen+ dosta pojeftiniti (pa ćeš moći zamijeniti za stariji), a vjerojatno dođu i noviji koji su kompatibilni na tu MBO pa ćeš moći i njih staviti.

I tu će ti dobro doći tih ušteđenih 800 kuna. Uglavnom, što želim napisati. Ne isplati se planirati na dulji period. Kupiš ono što ti treba i to je to. Ako ti je dobar 1600 (ovisno o grafi i monitoru na kojem ćeš terati igre), onda kupiš to i riješeno.

14 godina
lobotomac90 kaže...

Razlika u performansama ti je minimalna i ni pod razno ne vrijedi toliko novaca. Taj i5 je bolji u gamingu, ALI ako nemaš 120+ herza monitor onda neće doći do izražaja to gdje je bolji. Dakle, puno više para za i5 ti se isplati jedino u takvom scenariju. Sve drugo u ovom sličaju je sasvim jasno. Uzmi tu ponudu s Ryzenom i clockaj na 3.8 Ghz i miran si. Ako ćeš kao i svi ići u narednom periodu na monitor veće rezolucije, onda ti se potpuno topi prednost Intela.

17 godina

Ciljam na FHD rezoluciju narednih par godina sigurno jer sam prije mjesec dana kupio FHD monitor 75 hz sa freesyncom, te planiram grafu neku tipa rx 580 (neovisno za koji se proc odlučim). Pa zato sad kalkuliram što mi je najsiplativije, mogu odvojiti i za i 5 novi lovu, ali ako ne moram radije ne bih. A što kažete na cijenu od 1300 kn za ryzen 1600 i matičnu Gigabyte AB350 Gaming 3(pod garancijom naravno)? I da clockao ne bih ništa, zadnje što sam clockao je bio quad 6600 ali me prošla ta faza :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.9.2018 14:38 (lobotomac90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Onda neka b450 ploca i ryzen 2600 koji ce overclocking sam obavljati, samo gore stavi neki aftermarket hladjak i izdvoji dodatnih parsto kn na bolju memoriju da ne bi danas sutra bilo da ti apetiti skoce pa da te memorija koci.

Druga nesto jeftinija opcija je i5 8400 sa b plocom i nekim obicnim ramom.
14 godina
lobotomac90 kaže...

Ciljam na FHD rezoluciju narednih par godina sigurno jer sam prije mjesec dana kupio FHD monitor 75 hz sa freesyncom, te planiram grafu neku tipa rx 580 (neovisno za koji se proc odlučim). Pa zato sad kalkuliram što mi je najsiplativije, mogu odvojiti i za i 5 novi lovu, ali ako ne moram radije ne bih. A što kažete na cijenu od 1300 kn za ryzen 1600 i matičnu Gigabyte AB350 Gaming 3(pod garancijom naravno)? I da clockao ne bih ništa, zadnje što sam clockao je bio quad 6600 ali me prošla ta faza :D

U tom slučaju nemaš ništa razmišljati nego uzmi taj Ryzen 1600 s tom pločom i to je to. No brainer. U svakoj igri imaš 75 fps na toj rezi ako grafa može gurati ;). 

war3_tft kaže...
Onda neka b450 ploca i ryzen 2600 koji ce overclocking sam obavljati, samo gore stavi neki aftermarket hladjak i izdvoji dodatnih parsto kn na bolju memoriju da ne bi danas sutra bilo da ti apetiti skoce pa da te memorija koci.

Pa zašto da daje extra novac za točno 0 više performansi ??

13 godina
protjeran
Ne znam na sto mislis tocno, 1600 vs 2600?
14 godina

Pa čovjek kaže da ima ponudu polovni Ryzen 1600 + Gigabyte B350 ploča za 1300kn. Monitor ima 75Hz FHD. Sad, što bi davao 500 i više kuna za novi Ryzen 2600 ili i5 8400 kad mu neće donijeti ništa što ne može već s ovim Ryzen 1600 ??

13 godina
protjeran
Ok, nisam skuzio da dobije plocu + cpu za te pare. Onda definitivno taj combo, ja sam isao na to da je 2600 ipak bolji proc i danas sutra ako se odluci za vise od 75hz da ima postenu platformu za taj dio price.
17 godina
itomic009 kaže...
lobotomac90 kaže...

U tom slučaju nemaš ništa razmišljati nego uzmi taj Ryzen 1600 s tom pločom i to je to. No brainer. U svakoj igri imaš 75 fps na toj rezi ako grafa može gurati ;). 

war3_tft kaže...

Pa zašto da daje extra novac za točno 0 više performansi ??

Vjerojatno će tako i biti onda, gledam zašto bih davao više love za i5 8400 ili novog ryzena 2600 ako ću dobiti minimum što se tiče performansi, bolje mi tih 800-900 kn razlike preusmjerit u nešto drugo, tipa ssd itd. A na jaču grafu od rx580 ne bi išao jer mi je za fhd kontam čisto dovoljno pogotovo u 75 hz. Nego me čisto zanimalo kako se danas drži ryzen 1600 s obzirom na procesor boom u zadnjih godinu dana, a i što se tiče gaminga za narednih par godine hoće li biti dovoljan. Gledam i po testovima, bolji su i5 8400 i r5 2600, ali nije to neka razlika, kontam da kad bude slab za igre ryzen 1600,će biti i ova 2 također, ispravite me ako sam u krivu

13 godina
protjeran

drzi se odlicno, ako nemislis nabavljati nesto tipa gtx 1080ti+ ne vodi brigu, jer s tom grafom stuca i i5 8600k..lp

Moj PC  
0 2 hvala 1
17 godina

Ma to definitivno ne planiram, znači rx 580 i to je to, freesync iskoristim i milina, nadam se narednih 3-4 godine bar :D

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
Citam malo ovu temu i vidim da ima vec usporedbi 1600 naspram 2600
Koji bi bio bolji, uzimao bi najbolji i najisplativiji proc za rx 580 nitro+ 8gb... vuce me 1600x, al ak je 2600x bolji, isao bi na njega..ili neki intel za tu slicnu cijenu?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
2600x boosta do 4,2ghz. Isplati se I dosta bolji boost nego kod prvih ryzena. I5 8400 kod Intela je glavni takmac.
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2018 10:34 (Chico12).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Ne treba ti 2600X, uzmi 2600 i za tu razliku u cijeni dobar cooler.Ploću obavezno msi tomahawk B450 ili B450 pro.Najhladnije ploće od svih i izvrsne su za oc uz najniže napone.Kod mene R5 2600 ide na 4.2ghz ko od šale uz hladnjak arctic 33 sport. Sad je na 4ghz kroz igru Prey do 52C.

kradem mine iz minskog polja
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice