AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.746
|
čitano: 6.777.828
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
gil kaže...

Zašto bi uzeo i5 s četri jezgre kad se može uzeti za iste novce 6/12. 

Oko toga nije bilo diskusije, između 7600k i 1600 je mala razlika i tu bi ja osobno išao na ryzena, poanta priče je bila da onaj video nema smisla, ništa više i ništa manje.

9 godina
protjeran
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Nvidia pohvalila AMD za Threadripper, također ljep komentar sa AMD strane klik

Moj PC  
7 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Threadripper, It Really Ripps the Llama's Ass  

Moj PC  
22 0 hvala 0
16 godina
X3M kaže...

Threadripper, It Really Ripps the Llama's Ass  

Aaaaaaah :))) zlatno doba Winamp-a. Kako si se samo sjetio, svaka cast!

It is always darkest just before the dawn.
12 godina
neaktivan

Eto napravio usporedu i5 4690 vs r7 1700 uplodao na youtube.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2017 14:01 (Iwan7SeVeN).
Moj PC  
5 0 hvala 3
16 godina
Iwan7SeVeN kaže...

bf1 mp je najbolji prikaz prave snage ryzena, pa on skoro ugašen radi ogromnu razliku fps-a te čak manja upotreba gpu memorije, perfekcija do daske

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2017 16:31 (dery).
12 godina
neaktivan
dery kaže...
Iwan7SeVeN kaže...

bf1 mp je najbolji prikaz prave snage ryzena, pa on skoro ugašen radi ogromnu razliku fps-a te čak manja upotreba gpu memorije, perfekcija do daske

Neznam nija zasto je zauzece kod bf1 svega 20% jer kada gledamo 4 jezgre intela na 100% trebalo bi biti kod ryzena min 25% zauzeca.

Sto se tice sp vs mp u bf1 razlika je 10 fps tako da nisam mogao bas tocno teatirati posto nemozes 100% imati iste okolnosti ali budem testirao ponovo kad nabavim napajanje i kuciste posto min se neda stalno vaditi maticnu i stavljati drugu ovako budem samo graficku zamjenio.

Ali bito je da sve vise novijih igra profitiraju vise jezgri recimo kod BF1 je 40-50 fpsa u korist ryzena, kod mafije 3 je 15-20 fpsa u korist ryzena dok kod ostalih je vise manje isto recimo u gta 5 u gradu je ryzen 10 fps jaci u osalome isti, u coh2 je jaci za 5 fpsa u avg i min, a kod rise of the tomb raidera cini mi se moram testirati ali na dx12 dobivam 10-15 fps vise u odnosu na dx11 budem testirao kasnije pa uplodam.

Tako da je svakako dobar upgreid naspram i5 nisam pozalio.

15 godina
protjeran

Zauzeca procesora koji imaju ht/smt nisu realna i ne mogu se usporedjivat sa onima koji nemaju ht/smt...

Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
ansha kaže...

Zauzeca procesora koji imaju ht/smt nisu realna i ne mogu se usporedjivat sa onima koji nemaju ht/smt...

I onda ljudi govore r5 1400 i 1500x bolji od i5 zbog zauzeća unatoč lošijim performansama  Svejedno, može li mi neko objasniti kako je moguće da 2c4t i 4c4t procesori imaju skoro isto zauzeće (i identične performanse) unatoč ogromnoj razlici u procesorskoj snazi?Primijetio sam i da se skoro sve igre čudno skaliraju, npr. 6 i 8 core ryzeni umjesto da koriste samo prvih nekoliko jezgri sav rad se raspodjeljuje podjednako na sve threadove (tu su još i CCX latencije...).

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2017 18:42 (DaShip).
9 godina
Lucidius kaže...
...

A zasto nebi dodao 130kn vise i uzeo Asus CROSSHAIR VI HERO koja je najbolja ploca trenutno za Ryzen?

narucen taichi u admu, sad mi je misterij kako gls dostavlja na šoltu hah.. 
jednostavno,bitan mi je svaki megaherc a i jer taichi ima dva m2 slota(iako zadnji pcie ne može radit kad se koristi m2),par desetaka ampera jaću regulaciju a nema rgb gluposti koje me nerviraju.. tako da za mene je bolja taichi,a da mi se trošilo više uzea bi onu fatality 200kn skuplju s wifijem i 5g ethernetom.
ceka sam crosshair extreme u nadi da će puknit još više fazi nego na hero a oni pukli još više rgb konekcija i ledica, cak i biostar r7 ili tako nesto (koji nema bclk gen!) ima bolju regulaciju od asus hero-a.

ugl ne sviđa mi se politika asusa u zadnjih par godina ,prije su nudili bez razmišljanja najbolje regulacije i najbolje rutane pcb-ove, sad je po ploći 10 razlićitih rgb headera i kontrolera koji nemaju šta tu radit jer ne radim light show nego .ebeni pc.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2017 22:05 (dabar_solta_V2).
13 godina

Za prvu generaciju Ryzena, ASROCK Taichi je jednostavno savrsena ploca koja nema mane, tako da dobar izbor 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina

Zanimljivo će biti usporediti intelove pandame TR-u sa jednakim brojem jezgri u smislu potrošnje. Iz AMD-a kažu da biraju 5% najboljih Zen jezgri za TR

Our test setup shows that the 1950X uses ~12% more power than the 7900X in Cinebench, but it results in a 37% better score, netting an improved performance per watt metric.

https://www.pcper.com/reviews/Processors/AMD-Ryzen-Threadripper-1950X-and-1920X-Review/Power-Consumption-and-Overclocking

Zbog XFR-a Ryzen kao i TR pokazuju 27°C višu temepraturu da bi mislili da je temperatura visoka i još bolje hladili, tako da mogu ići iznad boosta. hwinfo pokazuje obje temeprature

Obratit+pažnju+na+Tctl+i+Tdie Obratit+pažnju+na+Tctl+i+Tdie

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2017 23:45 (hrvooje).

1 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

G.Skill je izbacio i 3,6GHz memoriju, 32GB paket, tako da je time i znatno ubrzana komunikacija s kešom.

Nope.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Pozdrav svima, kolegi otisla maticna i proc, dali su mu ponudu

intel i5 7400 3,0 ili amd ryzen 5 1400 3,2 am4

sta bi bila bolja opcija ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
CAUSE BABY I COULD BUILD A CASTLE OUT OF ALL THE BRICKS THEY THREW AT ME
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
ediedi kaže...

Da doplati za r5 1600

17 godina
chaselol kaže...
ediedi kaže...

Da doplati za r5 1600

Zakaj da doplati za zelenaša, pa ne treba svima 6/12 proc jesi ti uopče toga svjestan?Uostalom ovo nije Američko tržište, gdje R5 1600 moš kupit za 190dolara/1200kn.

Dakle bez razmišljanja žutanjak 4/8 Ryzen, u kombinaciji sa najeftinijom A350 matičnom ako misli kloknut cpu to je vrlo bitno.Samo treba pazit di če kupit žuti Ryzen, dakle ne tamo di je najbliže, nego di je najeftinije 1250kn.

https://www.nabava.net/search.php?q=Ryzen+5+1400

Ako ti forumašu pokloniš 500kn, onda može kupit R5 1600 zakaj ne fučkaj ga sad.Vidi šta moš kupit za tu lovu, sitnica "8gb prilično jeftine DDR4 memorije" ili čak i A350 matičnu ploču.

https://www.protis.hr/products/details/memorija-kingston-8-gb-ddr4-2400mhz-kvr24n17s88/118507

https://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-asrock-ab350m-sam4-atx/120630

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.8.2017 14:55 (rambox).
13 godina

Ako je mala razlika u cijeni zasto da ne, a ovako bih gledao isto kakvu maticnu dobija :)

14 godina

Ja na ryzen nebi stavljao RAM sporiji od 3000mhz.

Moj PC  
3 1 hvala 1
12 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Ja na ryzen nebi stavljao RAM sporiji od 3000mhz.

Istina i to recimo kada mi ram radi na 2666MHz dobivam 5-10fps manje nego kad mi radi na 2993MHz a di je to od 2400Mhz.

9 godina
protjeran

Zasto uopce kupovat te spore RAM-ove kad je cijena skoro ista i za 2400 i za 3000MHz?

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Zasto uopce kupovat te spore RAM-ove kad je cijena skoro ista i za 2400 i za 3000MHz?

Zato što ne kupuju svi 16 GB rama.

17 godina

Zato što nemaju 3000 rama na stanju, muljaju i lažu svi od reda......pošalješ upit pa tek onda vidiš pravo stanje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
DaShip kaže...
Lucidius kaže...

Zato što ne kupuju svi 16 GB rama.

pa uzmeš onda još bržu - 3200mhz 8gb za 512 kuna - link

EDIT:

na nabavi zeleno označava da je dostupna, kad klikneš na trgovinu - nedostupno

majkeimgaspalim bezobrazne 

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.8.2017 17:50 (picajzla0707).
17 godina

Zadnjih par mjeseci je dolar pao 10% a cijene otišle gore za skoro isto toliko.

Treba se naoružat strpljenjem, šteta uz Threadripper stavit manje od 64GB :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Mali offtopic.. Ta kingston predator ddr4 memorija je skoro pola godine zelena na nabavi i redovno najjeftinija, a u Linksu nedostupna. Ne sjecam se da je ijedan drugi ducan tako dugo drzao neki proizvod na svojoj stranici koji prakticki ne postoji kod njih, sramota.

Da ne bude off, slazem se da je za Ryzen bolje uloziti 100injak kn vise za 3000-3200Mhz memu i ko moze 2x8GB, cak i za gaming.
Digresija, ne kupujte Apacer memoriju jer se kvari ko mutava.
16 godina
ediedi kaže...

-novac. (tad s tim novcem kupi što/gdje želi).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

ma ovaj isto ubija AMD THREADRIPPER 1900X 

9 godina
The_Fichek kaže...
Mali offtopic.. Ta kingston predator ddr4 memorija je skoro pola godine zelena na nabavi i redovno najjeftinija, a u Linksu nedostupna....

sad da ne bude off;

bas me zanima kako ce ryzen radit s 4x kingston predatora ( KHX2800C14D4 ) , tj oće li radit na tvornićkih 2.8ghz .
po taiphoon burneru to su hynix ćipovi (http://www.datasheets360.com/pdf/6330941288817950380) ali po datasheetu ti ćipovi uopće nemogu radit na 2800mhz pa mi nije ništa jasno jer bez obzira na xmp nebi trebali radit uopće.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice