Kupi ako oćeš, dobar proc i bez otključavanja, no možda bi ja ipak išao na Intela i3 2100, pa kasnije stavio i5 2500k...No 960T je dobar za tu cijenu, a ako se otključa, najbolji. :)
Odličan procesor,sa odgovarajućom pločom je 99.9 % da ćeš ga unlockati u X6 Thubana.
PHENOM II X4 955,ali je sličan 960T,bez mogućnosti unlocka.Ili ako hoćeš Intel i3 2100
Kupi ako oćeš, dobar proc i bez otključavanja, no možda bi ja ipak išao na Intela i3 2100, pa kasnije stavio i5 2500k...No 960T je dobar za tu cijenu, a ako se otključa, najbolji. :)
vidim i u novom bugu su ga stavili kao proc za gamersko racunalo.. presmijesno kako opere x6 amd.. no eto zato s im grafe odlicne..
Ne znam za nove zalihe, ali inače je bilo 33% negdje da se da otključat. Kod mene je 50%, jedan se otključao, drugi nije...
Odličan procesor,sa odgovarajućom pločom je 99.9 % da ćeš ga unlockati u X6 Thubana.
Ja sam ga isto otključao, a imam odgovarajuću ploču? 99.9%? Aha.........
ja sam bez problema otkljucao phenom 960t na 870 extreme u 1605t (tako nesto) i drzim ga na stock naponu na 3.3 ghz :D
Evo i ja imam taj procesor, nisam ga unlocko ni overclocko, cooler je stock.
Cini mi se da se procesor dosta grije i da je cooler dosta glasan. Npr. nakon sat vremena gledanja divxa dođe do 50 C (istina i nakon sat vremena Metroa 2033 na high full hd opet je na oko 50).
E sad, ja se baš ne razumijem u kompove i može bit da ja nešto krivo radim, pa moje iskustvo uzmite s rezervom.
Molio bi nekoga tko se više razumije da mi kaže jesu li to previsoke temeperature i koje postavke trebam korisiti za ventove u BIOS-u ili nekom programu.
Inače mi se čini super procesor, pogotovo s obzirom da sam prešao sa starog jednojezgrenog athlona.
Hvala!
Ja svoj primjerak nisam uspio otključati. Na MSI 990FXA-GD65 ploči se nakon uključivanja opcije za otključavanje i restarta ne događa ništa, prijavljen je i dalje 960T procesor i broj jezgara ostaje 4. Čak se i računalo ne boota iz prve, nakon što ga uključim monitor se ne uključuje, reset tipka ne reagira, ventilatori rade, diskove naprave spin-up i onda muk. Kad držim pritisnutu power tipku računalo prolazi POST i boota Windowse, no ništa od otključavanja. Nisam imao sreće .
Inače procesor se pod Scythe Zipangom uopće ne grije, teško probija i 40 stupnjeva nakon dužeg opterećenja Prime-om.
Da!
Da li se AMD Phenom x4 960t može otključati na ploči GIGABYTE GA-990XA-UD3
Hvala
I ako može osnovne natuknice, razlika između 960 i 960T
Da
Pa P960 je quad core bez mogućnosti otkljucavanja, a 960 T se može otkljucati u x6, oznaka(T) je znak šesterojezgrenih procesora, zapravo nisam ni siguran postoji li uopće obični 960...
koji i5 ?
pa kad skontas da je duplo skuplji jasno ti je koliko je bolji...
Pa P960 je quad core bez mogućnosti otkljucavanja, a 960 T se može otkljucati u x6, oznaka(T) je znak šesterojezgrenih procesora, zapravo nisam ni siguran postoji li uopće obični 960...
Evo da nepravim samo da pitam koji je bolji 960 ili 965 be
Evo da nepravim samo da pitam koji je bolji 960 ili 965 be
ja bi rađe uzeo 960t, manje troši, a postoji šansa da se otključa.
Jel bi se moglo šta sa ovom matičnom i sa tim procesorem?
AMD870 chipset AM3
i
AMD Phenom(tm) II X4 960T 3,00GHz
Unlock, overclock ili šta već. Amater sam pa se ne razumijem u takve stvari. :)
Hvala.
Mozes unlockat ako maticna podrzava....nađi opciju u biosu acc ili ucc i stavi na all cores i bootaj....ak uspis uc u windows super nakon tog stress test linx sa svom memoriju na 2h je dosta....ak ne prolazi onda probaj dizat napon i testiraj,...ukratko sam ti objasnio....imas gro tog na netu. trazi malo...
Mozes unlockat ako maticna podrzava....nađi opciju u biosu acc ili ucc i stavi na all cores i bootaj....ak uspis uc u windows super nakon tog stress test linx sa svom memoriju na 2h je dosta....ak ne prolazi onda probaj dizat napon i testiraj,...ukratko sam ti objasnio....imas gro tog na netu. trazi malo...
Budem još potražio na netu.
A koju bi mi matičnu preporučio uz taj procesor?
Budem još potražio na netu.
A koju bi mi matičnu preporučio uz taj procesor?
Buđet? Ja bi rađe prime95 testirao, kolko čujem bolje je ostaviti prime95 24 sata da testira, da bi bio 100% siguran.
Pa buđet mi nije bitan.. Već me zanima koja bi matična bila solidna za taj proc.
Buđet? Ja bi rađe prime95 testirao, kolko čujem bolje je ostaviti prime95 24 sata da testira, da bi bio 100% siguran.
Ma to je previse....linx sa svom memorijom na 2-3h max i ak ne padne nebu pao u vecini toga!
cele ili jurky su to rekli nisam siguran koji ali ipak su oni iskusnjare :) i tako ja testiram svoj oc i nikad problema nisam imo.
uzmi si 970a ud3 ili m5a97 r2.0
nista ispod toga nebi stavljao uz taj proc i oc-anje ili unlockanje....