ili ovo... komparacija pridjeva...
brz,brži,Intel Core i7.... :P
ili ovo... komparacija pridjeva...
brz,brži,Intel Core i7.... :P
Negdje sam pročitao da Phenom II najbolje radi na NB790 i SB750. Koliko se u praksi gubi na performansama na ploči MA790X-DS4? Ona ima NB790X i SB600 koliko ja znam... Da li se na njoj da clockati i da li se isplati dati 100, 200 ili više kn za ploču sa SB750? Jako sam na knap s novcima, pa ako je i navedena ploča u redu, nju bi uzeo...
isplati se rekli su da će tek one ploče iskoristiti phenom ll koje imaju northbridge 790
i southbridgom 750
isplati se rekli su da će tek one ploče iskoristiti phenom ll koje imaju northbridge 790
i southbridgom 750
nije istina overclock mu treba za DRAGON.i kad mu još staviš matičnu sa 790gx chipsetom i sb750,procesor mu možeš overclockad za 2ghz
Jel mi moze netko rec koja je razlika u performansama kod Phenom II procesora kad su na AM2 socketu i na AM3 socketu?
Evo ih u ADM-u, ali iskreno, očekivao sam da će barem tamo bit nešto jeftiniji... Vani je jači model (940) 212€ što je oko 1500-1600kn. Kod nas je 2100...
Procesor AMD Phenom II X4 920, socket AM2+, BOX , 8Mb cache - 1828kn
Procesor AMD Phenom II X4 940 Black Edition, socket AM2+, BOX - 2159kn
Negdje sam pročitao da Phenom II najbolje radi na NB790 i SB750. Koliko se u praksi gubi na performansama na ploči MA790X-DS4? Ona ima NB790X i SB600 koliko ja znam... Da li se na njoj da clockati i da li se isplati dati 100, 200 ili više kn za ploču sa SB750? Jako sam na knap s novcima, pa ako je i navedena ploča u redu, nju bi uzeo...
Jel mi moze netko rec koja je razlika u performansama kod Phenom II procesora kad su na AM2 socketu i na AM3 socketu?
Trgovanje na 'rvacki.Cijene u nas su (iz meni nekog nepoznatog razloga) neproporcionalno veće. Na moje pitanje u Linksu (bio sam sablažnjen cijenom PII940 od 2400 kn) trgovac mi je odgovorio: pa put od Kine do Hrvatske dug . Lol. Pa kad bi ih slali pojedinačno iz Kine bilo bi jeftinije.
Evo ih u ADM-u, ali iskreno, očekivao sam da će barem tamo bit nešto jeftiniji...
Na moje pitanje u Linksu
Evo u HGspotu 940 za 2000 kuna.
Evo u HGspotu 940 za 2000 kuna.
Nešto mi nije jasno u vezi novih socketa AM3. To je socket za Phenome 2, ali novi Phenomi idu i na AM2+ socket. Što znači da AM3 i AM2+ imaju isti broj i raspored pinova. Po čemu je onda AM3 bolji od AM2+?
Nešto mi nije jasno u vezi novih socketa AM3. To je socket za Phenome 2, ali novi Phenomi idu i na AM2+ socket. Što znači da AM3 i AM2+ imaju isti broj i raspored pinova. Po čemu je onda AM3 bolji od AM2+?
Ova 2 idu samo u am2/am2+ i koriste samo ddr2 memoriju.
Ovi ostali ce ici u am2/am2+/am3 i koriste ddr2 i ddr3 memoriju.
AM3 socket ima 938 utora za nožice, a am2 i am2+ imaju 940.
Znači i ovi Phenomi koji tek trebaju izaći će ići u AM2+?
Novi koji će izaći podržavaju DDR3 samo ako su na AM3 matičnoj ploči. Točno? Moći će ići u AM2+, ali onda ne može DDR3. Točno?
Tako je. Oni koji su za AM3 socket ti ce radit sa DDR3,a sa AM2+ socketom na DDR2. Konacno je AMD ponovo napravio super posao, vec sad su puno jeftiniji od i7, jesu malo slabiji,ali za nas krajnje kupce su milina. S vremenom ce naravno pasti cijena pa onda udri brigu na veselje sa clockiranjem. Sad definitivno znam koji ce mi biti sljedeci proc u sljedecem kompu. Za clocking mu pridruzim Big Typhona 14 i clocking do max-a. Na stari komp cu konacno upogonit peltier ! Ako se pokaze produktivno, selim peltier na Phenoma. No jos moram skupit 2 soma kn...
Tako je. Oni koji su za AM3 socket ti ce radit sa DDR3,a sa AM2+ socketom na DDR2. Konacno je AMD ponovo napravio super posao, vec sad su puno jeftiniji od i7, jesu malo slabiji,ali za nas krajnje kupce su milina. S vremenom ce naravno pasti cijena pa onda udri brigu na veselje sa clockiranjem. Sad definitivno znam koji ce mi biti sljedeci proc u sljedecem kompu. Za clocking mu pridruzim Big Typhona 14 i clocking do max-a. Na stari komp cu konacno upogonit peltier ! Ako se pokaze produktivno, selim peltier na Phenoma. No jos moram skupit 2 soma kn...
E sry ak ste na ovo pitanje vec odgovorili , al nesjecam se da sam procito to u temi - zanima me jeli velika razlika izmjedju 920 i 940 jel ipak 300 kn je 300 kn ( u hardveraju je tolika razlika)
E sry ak ste na ovo pitanje vec odgovorili , al nesjecam se da sam procito to u temi - zanima me jeli velika razlika izmjedju 920 i 940 jel ipak 300 kn je 300 kn ( u hardveraju je tolika razlika)
Ovo se cekalo:AMD BOX CPU AMD Phenom II X4 920
diskont24 zasad najjeftiniji sto se tice phenoma
Ovo se cekalo:AMD BOX CPU AMD Phenom II X4 920
diskont24 zasad najjeftiniji sto se tice phenoma
Jbg ja sutra narucujem komp pa cu uzet phenom II 940 i clockat ga nes sitno sam da bude malo bolji , a odlucio sam se za hardveraj jer u diskontu iako je phenom II dost jeftiniji nemaju neku izbor maticnih.