AMD Phenom II 1055T 95W TDP

poruka: 122
|
čitano: 15.657
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pojavio se prvi 1055T 95W sa benchmarcima na internetu i rezultati su genijalni!

Prvo što je vid smanjen sa 1.30V na 1.10V, drugo što na 4.2 za 24/7 ide sa manjim naponom (1.40V) nego bilo koji 125W 1055T i 1090T do sada i treće jedva čekam da dođe u HR :)

Više o procu ovdje

Moje mišljenje u jednoj riječi - wow :))

clock2much
Moj PC  
26 0 hvala 15
16 godina
neaktivan

impresivno skidanje voltaze od strane amda

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!! Prodajem JBL 2200w pojacalo za auto(za natjecanja)-PM
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina

hladan ko špricerCool čeka se zambezzi

two bad milosh dead
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zar ne vrjedi ono pravilo "no juice no performance" mislim ako su skinuli napon i potrošnju zar nebi trebao izgubiti na snazi????Izlanuo se

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.7.2010 14:26 (zeroname).

1 0 hvala 0
15 godina
RE: AMD Phenom II 1055T 95W TDP

hah, da, isto pitanje, mozda se malo manje grije i trosi ali to bi trebalo lose utjecat na preformanse i overclocking, kao sto je ovaj reko: no juice no performanse.

17 godina

manje zagrijavanje -> bolje skaliranje, bolje skaliranje -> manji napon, bolje skaliranje i manji napon -> veći oc potencijal, veći oc potencijal -> veće performanse... 95W TDP će imati sigurno 100-150mhz veći krajnji oc potencijal što bi sa 125W dobio vodenim hlađenjem...

6 jezgri na 4.0 sa 1.28V u cinebenchu je brutalno dobro, probajte vi svoje proconje na 4.0 potegnut sa 1.28V, hoćete li uspjeti? Nećete... Dakle gdje je tu more juice more performance?

clock2much
Moj PC  
11 0 hvala 0
17 godina
athlon64 kaže...

hah, da, isto pitanje, mozda se malo manje grije i trosi ali to bi trebalo lose utjecat na preformanse i overclocking, kao sto je ovaj reko: no juice no performanse.

U ovom slucaju to ne vrjedi, kaj ne vidis gore rezultate na linku napon proca je ispod 1.400V i radi na 4 ghz a proc ima 6 jezgri odlicno kaj drugo.Nevinašce Dobro ipak je to postignuto na 890 maticnoj, sa vjerojatno 8+2 Phase regulacijom napona ali opet je impresivno. Znaci na jeftinijim novim chipset-ima 770, 870, 880 se moze ocekivat nekaj slicno pa opet bude odlicno.Cool

17 godina

baš me zanima koliko će se sad ljudi javiti i reći da se nova generacija amd x6 procova ne isplati...

http://www.gricni.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.7.2010 16:53 (sokre).
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja kažem da se isplati bolje uzmem amd x6 nego i7. x6 je odličan za igre puno ghz, puno jezgri.

3 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Ja kažem da se isplati bolje uzmem amd x6 nego i7. x6 je odličan za igre puno ghz, puno jezgri.

za igre ni puno gigaherci ni puno jezgri neznaci nista, ovaj x6 se pokusava ugurat u profi segment u kojem do sada i7 nije imao konkurenciju iz amd-a, za igre je bitna graficka kartica, a procesor je dovoljan x4 ili od intela i5. ako mislis samo igrat igrce i7 i x6 su bacanje novaca.

Google is your friend
15 godina
neaktivan

jos da izbace i 1090T sa skresanom potrosnjom, ili da ovom otkljucaju mnozitelj....i eto veselja

a kad vidim voltazu na ovom testu na 4 Ghz ja riknem....pa ostali phenomi imaju na stoku vecu voltazu Sramim se

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.7.2010 18:04 (Toni2000).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Jurky kaže...
zeroname kaže...

za igre ni puno gigaherci ni puno jezgri neznaci nista, ovaj x6 se pokusava ugurat u profi segment u kojem do sada i7 nije imao konkurenciju iz amd-a, za igre je bitna graficka kartica, a procesor je dovoljan x4 ili od intela i5. ako mislis samo igrat igrce i7 i x6 su bacanje novaca.

To tvoje pada u vodu kada uzmeš u obzir da je i5 skuplji 32kn od x6 1055t u ADM-u.

Znači za skoro istu cijenu dobiješ 2 jezgre više i veliš da je to bacanje novaca?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion & Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.7.2010 18:51 (Hyperion).
17 godina

Sve mi se cini kako cu cekat tu verziju Thubana... Za privremeno rijesenje cu uzet Semprona, a onda tog velkog slatkisa :)

http://www.mediafire.com/?mw0yjyjwjij

1 0 hvala 0
17 godina
Batista kaže...

Sve mi se cini kako cu cekat tu verziju Thubana... Za privremeno rijesenje cu uzet Semprona, a onda tog velkog slatkisa :)

Šta će ti sempron pokraj tog athlona x2?

Ja i dalje čekam buldoždera.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion & Star Trek | Downloading High Definiton Video
17 godina
Hyperion kaže...
Batista kaže...

Nema ga vise... (prodan)

15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Jurky kaže...
zeroname kaže...

To tvoje pada u vodu kada uzmeš u obzir da je i5 skuplji 32kn od x6 1055t u ADM-u.

Znači za skoro istu cijenu dobiješ 2 jezgre više i veliš da je to bacanje novaca?

lijepo je navedeno x4 i i5, mozda ti nisi upucen ali puno ljudi nikad nece stavit amd u kuciste, zasto neznam, ali je tako...............

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.7.2010 19:08 (Jurky).
15 godina
odjavljen
Hyperion kaže...

Inače, tih 6 jezgara baš trebaš svugdje?

Ja imam dualca i sve živo gonim (E8400).

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
17 godina

Kako ih prepoznati, 125W 1055T dostupan u našim dućanima ima oznaku na kutiji ili part number HDT55TFBGRBOX a sudeći po slici sa linka u prvom postu 95W 1055T ima part number HDT66TWFGRBOX ali pričekajmo da stigne u HR da budemo zicer

EDIT:

Weky kaže...
Hyperion kaže...

I zato jer ti ne trebaju svih 6 je bolje uzeti skuplje 4 jezgre? Ili uzeti X4 965 za čak 80kn manje? To nije bacanje para već prihvaćanje bolje opcije od onog što se nudi za približno iste novce, a sad kome treba ili ne neka sam odluči za sebe ali proc sam po sebi je brutala sa omjerom uloženo/dobiveno

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.7.2010 19:20 (Cele303).
Moj PC  
9 0 hvala 6
15 godina
neaktivan
sokre kaže...

baš me zanima koliko će se sad ljudi javiti i reći da se nova generacija amd x6 procova ne isplati...

a evo i odgovova na tvoje pitanje... weky

Weky kaže...
Hyperion kaže...

pa ti slobodno kupi dualca kad budeš uzimao novu konfu, hoćeš reći da bi mi se više isplatilo u novu konfu stavljati dvojezgreni proc??? 

17 godina

Koga boli ona stvar kojeg se procesora vise isplati uzimat neka nadje drugu temu predvidjenu za to... Ovdje je rasprava o Thubanu...

6 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
pikachu, nije stvar što se više isplati kupiti. Danas Dualca nema skoro više kupiti. Stvar je u tome da danas apsolutno svaki forumaš (osim par njih, koji rade u veliki firmama i rade neke stvari kojima mi pojma nemamo) netreba više od 2-3 jezgre. Osobno guram sve igre na max postavkama, guram sve od kodiranja videa, odjednom 50 tabova u FF sa 1080p Videom, u pozadini WinRAR radi, i prebacuje se jedna igra, i apslutno nikakva usporenja.
Izmedu Core i5 i 1055T je smješno navoditi prednosti "više dvije jezgre" kad netrebaš apsolutno nigdje više od 3 jezgre.
Kao što sam rekao, jedno je teorija, drugo je praksa. X6 je marketing za 6 jezgri, i tih 6 baš nikad nećeš 100% opteretit. Jedno je teorija, drugo je praksa, a veći broj jezgara neznači nužno bolje.
Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

I zato jer ti ne trebaju svih 6 je bolje uzeti skuplje 4 jezgre? Ili uzeti X4 965 za čak 80kn manje? To nije bacanje para već prihvaćanje bolje opcije od onog što se nudi za približno iste novce, a sad kome treba ili ne neka sam odluči za sebe ali proc sam po sebi je brutala sa omjerom uloženo/dobiveno

Ovaj AMD-ov 1055T(95W) ne samo da je postavio novi standard isplativosti, več je skinuo sa trona i7 procesore koji su bili poznati po visokim taktovima sa niskim voltažama.Kažem skinuo jer ovaj 1055T ipak ima šest fizičkih jezgri.

I ja da nisam okorijeli Intelovac definitivno bi uzeo ovaj procesor.Evo ovaj procesor od mene dobiva titulu MOJA PREPORUKA i BEST BUY u svom segmentu.

I'll be back
15 godina
neaktivan
Weky kaže...
pikachu, nije stvar što se više isplati kupiti. Danas Dualca nema skoro više kupiti. Stvar je u tome da danas apsolutno svaki forumaš (osim par njih, koji rade u veliki firmama i rade neke stvari kojima mi pojma nemamo) netreba više od 2-3 jezgre. Osobno guram sve igre na max postavkama, guram sve od kodiranja videa, odjednom 50 tabova u FF sa 1080p Videom, u pozadini WinRAR radi, i prebacuje se jedna igra, i apslutno nikakva usporenja.
Izmedu Core i5 i 1055T je smješno navoditi prednosti "više dvije jezgre" kad netrebaš apsolutno nigdje više od 3 jezgre.
Kao što sam rekao, jedno je teorija, drugo je praksa. X6 je marketing za 6 jezgri, i tih 6 baš nikad nećeš 100% opteretit. Jedno je teorija, drugo je praksa, a veći broj jezgara neznači nužno bolje.

evo jednog programčića koji će ih pošteno opteretiti, možda ne 100% ali 99% sigur (isprobano). isprobaj ga malo:  Xilisoft Video Converter Ultimate 6 ( u programu možeš odrediti koliko će ti jezgri raditi na pretvaranju videa, muzike... i osjeti se razlika ako recimo sa 4 jezgre konvertiram film a 2 ostavim slobodne da se na kompu može i dalje ugodno raditi).

već kad idem baciti hrpu kuna na komp naravno da ći tražiti što bolje, tj neću uzimati tehnoloogije koje se napuštaju ili su zastarile. a definitivno bih htio na kompu nešto više od igara pogoniti.

hoćeš reći da ove dvije jezgre više samo na papiru postoje,iako se amaterski bavim razno raznim glupostima želim da to ide što brže...

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.7.2010 19:40 (pikachu).
17 godina

Opet velim ako se 2 jezgre nude džabe zašto ne uzeti?

EOD

17 godina
Hyperion kaže...

Opet velim ako se 2 jezgre nude džabe zašto ne uzeti?

EOD

Nema đabe ni u stare babe

To se odavno zna

15 godina
neaktivan

Još da ima istu cijenu kao i 125w verzija... BEST BUY!!!

AMD PII 945 3.0 GHz | Gigabyte MA790X UD3P | 2x2 GB Kingmax 1066MHz | Sapphire 4870 1GB | 640 GB HDD | Samsung Burner | Corsair TX650 | CM 334 Elite |
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zeroname kaže...

x6 je odličan za igre puno ghz, puno jezgri.

Da... samo nek je Gigahertza i jezgri, ko šljivi arhitekturu.

Best buy proc, za te novce nema boljeg, nema dileme, ali me iritiraju individueSmijeh koji uspoređuju procesore po GHz-ima i broju jezgri, to mi je slično uspoređivanju grafi prema količini memorije :)

everybody lies
15 godina

Kad se može očekivati u HR?

Kakva je očekivana cijena?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Batista kaže...

Također čekam.
Sa ovim procom sam sasvim zadovoljan, do x8 mi ništa ne treba...a kad izađe x8 ću viditi što i kako..

15 godina
odjavljen
pikachu kaže...
Weky kaže...

evo jednog programčića koji će ih pošteno opteretiti, možda ne 100% ali 99% sigur (isprobano). isprobaj ga malo:  Xilisoft Video Converter Ultimate 6 ( u programu možeš odrediti koliko će ti jezgri raditi na pretvaranju videa, muzike... i osjeti se razlika ako recimo sa  4 jezgre  konvertiram film a 2 ostavim slobodne da se na kompu može i dalje ugodno raditi).

već kad idem baciti hrpu kuna na komp naravno da ći tražiti što bolje, tj neću uzimati tehnoloogije koje se napuštaju ili su zastarile. a definitivno bih htio na kompu nešto više od igara pogoniti.

hoćeš reći da ove dvije jezgre više samo na papiru postoje,iako se amaterski bavim razno raznim glupostima želim da to  ide što brže...

Tako i tako vecinu konvertiranja radim sa CUDA-om, al svejedno i 4 jezgreni procesor bi obavio odlično posao.

Tko se napusta? odkud ti ta informacija? s1156 ce biti jos barem 2-3 godine i izlazit ce novi procesori.

Anyway, vise od 4 jezgre ti nigdje netreba. Bas nigdje. Sasvim je svejedno uzeti AMD ili Intel. Osobno nebih uzimao 1055T pored X4 965.  

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice