AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 872.166
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD FX Club
Tomo53nja kaže...
Patrick_cro kaže...
Tomonja evo nedavno je otisao i5 2500k ploca i 16gb rama za 1300kn

www.njuskalo.hr/procesori/intel-i5-2500k-mbo-z68-pro-3m-16-gb-blue-vengeance-ddr3-oglas-19684229

Tak da toliko o tome da se ne moze naci. Za 1500kn se bez problema sklopi i5 i adekvatna ploca.

Sve je to super ali to je i5 stariji od Fxa + u nekim situacijama je bolji a u nekima losiji, da bi uzeo iskljucivo bolji i5 morat ces vise love dat i to je to...

I takva ponuda je ispala jednom u 5 mjeseci, ako i toliko jer redovito pratim njuskalo i takvih ponuda i nema bas...Fx i dobre ploce rijetko tko prodaje jer ce ih dobro sluziti jos par godina, dok oni koji imaju love prodaju sve staro i idu na nove i7 ili puno skuplje i5ice od starog i5 2500 k...Meni se sada ne isplati prijeci sa Fx-a na tog starog i5 nikako a bome ne ni na nesto tipa i5 3570k, i5 4460 i sl a za skuplje nemam...

tako sam i ja prije godinu i nešto kada sam isto imao fx-a

jednostavno se ne isplati ici na i5 vec direktno na i7 i to sada na skylake ili u najgorem slucaj i7 4770/90 k

9 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozdrav svima,molio bi za neke savjete..imam fx 8350 sa hladnjakom cooler master hyper 103,maticna ploca gigabyte 970A DS3P,e sad htjeo bi da klokujem procesor,al pojma nemam,nikad nisam probao to raditi...smijem li sa ovom plocom i hladnjakom se u to upustiti,do koliko bi mogao dici max...i bili mi to uticalo na igre,tj bili ista dobio sa klokovanje,...takodje vidim da ovaj procesor ima turbo mod,pa neki savjetuju da se to ugasi...zasto kako pojma nema :D ..hvala svima pozz

0 0 hvala 0
17 godina
Penryn kaže...
toxic kaže...

Evo zgodne cinjenice.

na pce forumu testiramo ovaj novi dx12

moj fx 8320 na 4.2 ghz i5 3570k 4.2ghz i i5 4670k 4.2 ghz 

svi daju isti score

Sad si me podsjetio na situaciju od prije valjda 8 godina, kad je Phenom X4 9550 u multithread aplikacijama bio ala Core 2 Duo E8x00, a šta je bilo u igrama se valjda svi dobro sjećamo. 

Al čudan je taj CPU bench u tom 3Dmarku, i7-4790k na 4.6GHz daje oko 4800 bodova a i7-6700k na 4.6GHz 5600. A da je FX-8xxx u aplikacijama koje znaju koristit 8 jezgri po snazi jednak nekakvom i5-4670k smo već odavno znali..

imao sam i tog phenoma i e 8400.. pa phenom me sluzio cisto pristojno u kombinaciji s hd 3870 toxic :)

s 8400 sam imao dvije 9800gtx a kasnije sma piknuo q6600 i unutra stavio jos jednu 9800gtx :) hahah

17 godina
neaktivan
DuskoDUCA1 kaže...

Pozdrav svima,molio bi za neke savjete..imam fx 8350 sa hladnjakom cooler master hyper 103,maticna ploca gigabyte 970A DS3P,e sad htjeo bi da klokujem procesor,al pojma nemam,nikad nisam probao to raditi...smijem li sa ovom plocom i hladnjakom se u to upustiti,do koliko bi mogao dici max...i bili mi to uticalo na igre,tj bili ista dobio sa klokovanje,...takodje vidim da ovaj procesor ima turbo mod,pa neki savjetuju da se to ugasi...zasto kako pojma nema :D ..hvala svima pozz

Ako se ne varam DS3P je 4+1 phase i nije preporučljiva za OC 8 core CPU-a. Možeš probat, ali pazi na voltaže i da, isključi turbo prije dizanja množitelja.

Windows Phone 8.1 - L520, L822, L930...
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Forumasi, hoce li se istom brzinom degradirati npr. moj FX 8320 na naponu od 1.537V i FX 9590 ciji stock napon iznosi istih 1.537V? Sta mislite o tome?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nitko ti ne može reči istinu dali se isto dehradiraju ali pošto se radi o sličnim voltažama onda možda da.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Almin94 kaže...

Forumasi, hoce li se istom brzinom degradirati npr. moj FX 8320 na naponu od 1.537V i FX 9590 ciji stock napon iznosi istih 1.537V? Sta mislite o tome?

Nebi trebao posto kolega Mirzet1976 je klokao svoj fx 8320 5,5ghz i imao je napon preko 1,6v

12 godina
Almin94 kaže...

Ono što sam ja pročitao o FX da je sigurno na duge staze je napon 1.5V-1.55V ako možeš da ga držiš ispod 65°C i da su to chipovi koji najbolje podnose napon tj degradacija je kod njih vrlo spora. Najbitnija je stvar temperatura tj da je držiš ispod 65°C.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.7.2016 23:15 (mirzet1976).
16 godina

Znači dobro podnose povišeni napon, ali zagrijavanje preko 65°C ne? Nije to inače nešto vruće. Kako ono, i5 i i7 znaju ići prilikom 100% opterećenja do 90°C (ako se ne varam) sa stock hlađenjem i opet im nije ništa? No, pretpostavljam da se tada prekida program od strane korisnika ili se računalo samo resetira ili pak isključi da bi se izbjeglo oštećenje procesora?

15 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

Ono što sam ja pročitao o FX da je sigurno na duge staze je napon 1.5V-1.55V ako možeš da ga držiš ispod 65°C i da su to chipovi koji najbolje podnose napon tj degradacija je kod njih vrlo spora. Najbitnija je stvar temperatura tj da je držiš ispod 65°C.

Koliko se sjecam, ti si vozio FX-a na nesto vise od 5GHz? Jesi li clockao samo pomocu mnozitelja ili fsb?

13 godina
neaktivan
Izzy kaže...

Znači dobro podnose povišeni napon, ali zagrijavanje preko 65°C ne? Nije to inače nešto vruće. Kako ono, i5 i i7 znaju ići prilikom 100% opterećenja do 90°C (ako se ne varam) sa stock hlađenjem i opet im nije ništa? No, pretpostavljam da se tada prekida program od strane korisnika ili se računalo samo resetira ili pak isključi da bi se izbjeglo oštećenje procesora?

Sam turbo siba napon do 1.55V samo upali turbo i gledaj vesele brojke za 4.1-4.2ghz.

Mada nije ni intel mala maca 4790 sa stock hladjenjem ide na 90 bez problema a nekad i debelo iznad ako nije provjetreno kuciste.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
Izzy kaže...

Ovo je 24/7 1.5V-1.55V do 65°C. Moj FX se gasi na 90°C isprobao nekoliko puta.

12 godina
Almin94 kaže...
mirzet1976 kaže...

Koliko se sjecam, ti si vozio FX-a na nesto vise od 5GHz? Jesi li clockao samo pomocu mnozitelja ili fsb?

Uvjek kombinovano multi + FSB a zadnju godinu guram 300FSB x 16=4.8GHz + 1.468V sa CnQ.

15 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...
Almin94 kaže...
mirzet1976 kaže...

Uvjek kombinovano multi + FSB a zadnju godinu guram 300FSB x 16=4.8GHz + 1.468V sa CnQ.

Reci mi jos koja je brzina CPU/NB-a i HT Link-a. Jesi li mijenjao Digi+power control opcije? Cisto me intetesuje da malo uporedim sa svojim postavkama. Ja ni trunke stabilnosti ne dobijem izmjenom digi+ postavki, vjerovatno zato sto full phase mode i ostale digi modifikacije dolaze do izrazaja na vecim naponima od cca 1.5V i vise.

14 godina
neaktivan
AMD FX Club

OCao sam fx 8150 do 4.2 ghz i stabilan je na 1.39V.Jel to lose?Imam iskljucen LLC jer temperatura bez obzira na OC ode do kraja i komp se ugasi,a vidim na ovom OC guideu da nisam jedini valjda koji ima taj problem klik

edit:izgleda da ploca ne valja...sad sam testirao nije stabilan ni na 1.39 na 4.2ghz http://www.overclock.net/t/1579793/amd-fx-8350-vcore-without-llc-question-m5a97-r2-0-mobo

battlelog:http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/carrycopter/ youtube: https://www.youtube.com/c/carrycopterr myanimelist:http://myanimelist.net/profile/carrycopter
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2016 2:48 (kurt).

0 0 hvala 0
15 godina

Ne mora značiti da je do ploče može biti i do primjerka procesora da mu treba veći napon 

9 godina
neaktivan
Poz drugovi,prije sam postavljao pitanje u vezi klokanja fx 8350,pa mi nisu savjetovali da klokam zbog maticne ( gigabyte GA-970A-DS3P ),..pa sam citao,kao da bi trebalo da se iskljuci turbo mod,kako bi jednako bila opterecena sva jezgra,e ja sam izgasio turbo i digao mnozilac na 21,50 i sada imam 4,2mhz...a voltazu nisam dirao jer ni ne znam sta trebam promjeniti :) ,e pitanje dal je bolje da ponovo vratim kao sto je bilo tj na 4mhz i ukljucim turbo,ili ostavim ovako..hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DuskoDUCA1 kaže...
Poz drugovi,prije sam postavljao pitanje u vezi klokanja fx 8350,pa mi nisu savjetovali da klokam zbog maticne ( gigabyte GA-970A-DS3P ),..pa sam citao,kao da bi trebalo da se iskljuci turbo mod,kako bi jednako bila opterecena sva jezgra,e ja sam izgasio turbo i digao mnozilac na 21,50 i sada imam 4,2mhz...a voltazu nisam dirao jer ni ne znam sta trebam promjeniti :) ,e pitanje dal je bolje da ponovo vratim kao sto je bilo tj na 4mhz i ukljucim turbo,ili ostavim ovako..hvala

Fiksiraj napon na 1.4V ili manje, zavisi koliko ce ti biti potrebno. 

9 godina
neaktivan
Ok..hvala
14 godina
neaktivan

da li ASRock 970 Pro3 podrzava fx 8370 od 125w na 4,1Ghz, MOLIM BRZU POMOC, na nekim listama podrzava, a na nekim ne, thnx

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Odi na službenu stranicu od ploče pa vidi pod cpu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Na sluzbenoj nije na popisu, mislio sam bios mozda treba novi ili tako nesto.. na ovoj stranici je na popisu

http://www.game-debate.com/motherboard/index.php?mot_id=1300&motherboard=ASRock%20970%20Pro3

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Na toj stranici je podržan i najžedniji FX, lol. Drži se službene stranice. Ploča je sranje.

Moj PC  
5 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
XXX kaže...

Na toj stranici je podržan i najžedniji FX, lol. Drži se službene stranice. Ploča je sranje.

Dobro si mu rekao, treba od fino pripaziti inace ode sve u nepovrat.

8 godina
neaktivan
Pozdrav, planiram kupit novu graficku a tada bi oc-o procesor.

Da li bi mi neko preporucio na koliko da clocakm moj fx 8300 sa trenutnom maticnom i koji cooler da kupim.

Dao bi i do 600 kn na ventilator za procesor, samo da je tih i da mi dovoljno ohladi tako clockan cpu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Losa faza, ne bih isao iznad 4.2ghz na tu plocu. Imao sam tu plocu neko vrijeme, dobro se grije kad se clocka vise i kad malo dignes napon.

14 godina
Bozanich kaže...
Pozdrav, planiram kupit novu graficku a tada bi oc-o procesor.

Da li bi mi neko preporucio na koliko da clocakm moj fx 8300 sa trenutnom maticnom i koji cooler da kupim.

Dao bi i do 600 kn na ventilator za procesor, samo da je tih i da mi dovoljno ohladi tako clockan cpu.

Kolega ti je dao odgovor za OC. Nekih 4.0-4.2GHz je sasvim ok.

A pod "ventilator za procesor" vjerovatno si mislio na hladnjak.

Za 200-300Kn se nadje dobar zracni hladnjak.

Imam FX 9590 i FX 8300 i hladim ih sa Scythe Mugen 2 rev. B. Recimo FX sa OC-an na 4.0GHz ne prelazi 45°C, i FX-a 9590 taj hladnjak drzi na 55-58°C.

Ako vec imas novaca za hladjenje,za 600Kn moj izbor bi bio vodeno hladjenje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.8.2016 19:48 (tadic).
12 godina
AMD FX Club

Ma nepomaže nikakvo hladjenje ako je loša matična je tada nije problem u hladjenju CPU nego slabost VRM koji nemože filati FX8XXX 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ja bas nemam srece sa AMD plocama.

Giga 990xa-ud3 pregorili pinovi sa zadnje strane gdje je ram bio, sad dobijam odmah zamjensku ASUS M5A99X Evo R2.0 samo je 6+2 faza u odnosu na 8+2 gigu.

Tacno razmisljam dal prodati sve dok je novo i piknuti neku i5 mozda...

Druga kvalitetna ploca koja je vrisnula 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
chaselol kaže...

Ja bas nemam srece sa AMD plocama.

Giga 990xa-ud3 pregorili pinovi sa zadnje strane gdje je ram bio, sad dobijam odmah zamjensku ASUS M5A99X Evo R2.0 samo je 6+2 faza u odnosu na 8+2 gigu.

Tacno razmisljam dal prodati sve dok je novo i piknuti neku i5 mozda...

Druga kvalitetna ploca koja je vrisnula 

Ma i7 hebes i5

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice