AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 870.963
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: AMD FX Club
Izzy kaže...

Kao sto su ti i ostali kolege gore rekli problem je 99% u pregrijavanju fazne jer mozda se procesor i ne pregrijava ali je sve oko njega toliko zagrijano da to maticna ne moze podnijeti i onda dolazi do problema padanja napona na procesoru i maticna se gusi...

Kolega mirzet ti je rekao za napon, a ako je ok primjerak taj napon ide i ispod 1.28, mozda i ispod 1.25 za 3.5 ghz tako da poigraj se s tim jos vise i bolje...

Kod mene je bio slican slucaj ali kod grafe kada sam prije 2 dana rucno stimao brzinu vrtnje ventova i slucajno ostavio ventove na 35%, a bilo ono vruce i ja se jos igrao... Poslije igram i zivcan sam jer fps pada sa 70 ili 90 na 35-45, reko sta je sad...Bacim malo oko na senzore u gpu-z i imao sam sto i vidjeti, vram1 od grafe na 115 stupnjeva  a vram2 na jos par stupnjeva vise (inace nemam problema sa pregrijavanjem vrama na ovoj xfx-ici kao neki jer je temperatura vrama malo veca od same temperature jezgre pa sam umalo popizdio da i ja imam problem sa pregrijavanjem istih ), i onda naravno kada sam vratio ventove normalno na vecu vrtnju (55-65%) sve se vratilo u normalu....

Dakle kod tebe je sigurno isti slucaj samo ovaj put sa procesorom i plocom...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2016 17:57 (Tomo53nja).
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Za 3.5ghz ide i 1.2 bez problema, cak i 1.1 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Eto, sad je valjda jasna razlika između dobre mbo na tom socketu i one koja samo na papiru podržava takav procesor.

Moj PC  
3 0 hvala 3
16 godina
AMD FX Club

Koliki je optimalni napon za FX6300 @ 4.0ghz ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
bik kaže...

Moj je na 1.21 

12 godina
neaktivan
Tehpowa kaže...
bik kaže...

Moj je na 1.21 ali vjerovatno je prosjek malo viši.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2016 16:42 (Tehpowa).
16 godina
AMD FX Club

Od prvog dana sam svjestan da je matična ploča loša. Da sam osobno birao komponente sigurno bi išla bolja matična za 600-700 kn. Računalo je kupljeno u ADM-u od strane očevog šefa. A komponente su birane od strane ADM-a. Hladnjak je kasnije ugrađen kod kuće. Bio je tzv. stock prije njega.

Što se tiče napona, znam da se može smanjiti za ovu frekvenciju tj. radni takt. Napon je bio i veći s uključenim turbom koji sam prije otprilike 9 mjeseci isključio. Tada je išao na više od 1.4 V. Razlog zbog kojega sam izbjegavao podešavanje u UEFI-u je taj što mi je računalo na nepristupačnom mjestu, pa uslijed bilo kakvog problema koji zahtjeva otvaranje računala moram micati regal gdje se nalazi računalo i zavlačiti se da odspojim kablove, a to mi je malo tlaka.

Ništa, izgleda da ću sada morati se malo igrati sa postavkama i testiranjem. U biti samo snižavam napon. I samo to. Tako? Za početak ću sniziti za 100 mV. Dakle na 1.25 V. I onda je dovoljno da testiram sa Prime 95, ali na koliko dugo? Je li 15 min. dovoljno? Ako se pokaže da je odabrana vrijednost napona preniska za rad pod opterećenjem, što mogu očekivati? Resetiranje ili isključivanje računala? Zamrzavanje? No dobro, ne moram tražiti najniži napon za stabilan rad pri 3.5 GHz. Samo želim izbjeći pregrijavanje VRM sklopa i negativan utjecaj na performanse.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2016 18:21 (Izzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Izzy kaže...

Od prvog dana sam svjestan da je matična ploča loša. Da sam osobno birao komponente sigurno bi išla bolja matična za 600-700 kn. Računalo je kupljeno u ADM-u od strane očevog šefa. A komponente su birane od strane ADM-a. Hladnjak je kasnije ugrađen kod kuće. Bio je tzv. stock prije njega.

Što se tiče napona, znam da se može smanjiti za ovu frekvenciju tj. radni takt. Napon je bio i veći s uključenim turbom koji sam prije otprilike 9 mjeseci isključio. Tada je išao na više od 1.4 V. Razlog zbog kojega sam izbjegavao podešavanje u UEFI-u je taj što mi je računalo na nepristupačnom mjestu, pa uslijed bilo kakvog problema koji zahtjeva otvaranje računala moram micati regal gdje se nalazi računalo i zavlačiti se da odspojim kablove, a to mi je malo tlaka.

Ništa, izgleda da ću sada morati se malo igrati sa postavkama i testiranjem. U biti samo snižavam napon. I samo to. Tako? Za početak ću sniziti za 100 mV. Dakle na 1.25 V. I onda je dovoljno da testiram sa Prime 95, ali na koliko dugo? Je li 15 min. dovoljno? Ako se pokaže da je odabrana vrijednost napona preniska za rad pod opterećenjem, što mogu očekivati? Resetiranje ili isključivanje računala? Zamrzavanje? No dobro, ne moram tražiti najniži napon za stabilan rad pri 3.5 GHz. Samo želim izbjeći pregrijavanje VRM sklopa i negativan utjecaj na performanse.

15min za Prime95 je malo al ako bi puno fulao u naponu onda bi Prime95 pokaza nestabilnost u tih 15min, ja koristim IntelBurn test sa AVX instrukcijama test a VeryHigh 10 krugova. Može se desiti to što si napisao ništa vise resetiranje ili zamrzavanje ili ništa od toga nego već samo throttanje.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
17 godina
Ja koristim occt za testiranje, 10min dovoljno da pokaze ako ima nestabilnosti.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ma stavi 1.25v i baci se na igranje i prati stanje, nikakvi power virusi tipa prime95 ili intel burn. Tih 1.25v bi trebalo bit više nego dovoljno za 3.5GHz..

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2016 19:13 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Vjerojatno će tako i biti. Nemam volje puno čačkati i testirati. Jedini zadatak koji zadam procesoru, a da ga 100% koristi je rekodiranje videa u Handbrake-u (i Format factory-u). Ako mi se bude rušilo dok igram ili se nešto konvertira, rekodira itd., tada ću malo povećati napon i nastaviti dalje normalno koristiti računalo.

EDIT: Pada i u Crysis-u 3. Dok recimo u COH-u 2 i WoT-u ne. Imam još igara, ali mislim da nema potrebe da gledam kako se ponaša u drugim igrama kada u ove 2 prilično zahtjevne pada i u njima je temperatura CPU-a i GPU-a veća nego u ove druge 2 manje zahtjevne igre. Ništa, sada ću spustiti na 1.25 V, a tijekom dana ću igrati i vidjeti hoće li biti isto. Nadam se da neće...

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2016 0:54 (Izzy).
14 godina
Penryn kaže...

Ma stavi 1.25v i baci se na igranje i prati stanje, nikakvi power virusi tipa prime95 ili intel burn. Tih 1.25v bi trebalo bit više nego dovoljno za 3.5GHz..

Vise nego dovoljno 1.25v za 3.5.

FX 8300 imam stabilno na 4.0 GHz sa 1.29v.

9 godina
8320 4.0 Ghz 1.224 stabilno, 4.2 Ghz 1.272 stabilno.
Slobodno stavi 1.260 i digni na 4.0 Ghz, i sve ce bit hladno i stabilno.
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
AMD FX Club

Sinoć sam spustio na 1.25 V i danas igrao (točnije brat) 15 -20 min. FC3 i Crysis 3 i koliko vidim nema padova fps-a na 10-20 kao što je bilo nakon nekoliko minuta igranja ovih zadnjih par dana. A sam procesor je 10-tak stupnjeva hladniji. Dakle temperatura se vrti oko 50-tak. Temperatura u prostoriji 30. WoT je igrao duže vrijeme i sve je bilo stabilno. Ako se pokaže da mu treba malo povećati napon, tada ću ga povećati na sljedeću ponuđenu vrijednost i vidjeti kako će se ponašati.

U narednim danima ću malo više igrati FC3 i ako bude kakvih problema lako javim i potražim savjet ovdje.

Zahvaljujem se svima na pomoći i savjetima!

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2016 19:27 (Izzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Izzy kaže...

Sinoć sam spustio na 1.25 V i danas igrao (točnije brat) 15 -20 min. FC3 i Crysis 3 i koliko vidim nema padova fps-a na 10-20 kao što je bilo nakon nekoliko minuta igranja ovih zadnjih par dana. A sam procesor je 10-tak stupnjeva hladniji. Dakle temperatura se vrti oko 50-tak. Temperatura u prostoriji 30. WoT je igrao duže vrijeme i sve je bilo stabilno. Ako se pokaže da mu treba malo povećati napon, tada ću ga povećati na sljedeću vrijednost i vidjeti kako će se ponašati.

U narednim danima ću malo više igrati FC3 i ako bude kakvih problema lako javim i potražim savjet ovdje.

Zahvaljujem se svima na pomoći i savjetima!

Moj FX6300@4GHz radi sa 1.220 voltažom,1.250V je dovoljno za večinu FX na 4.0GHz kamoli ne 3.5GHz,mislim da imaš još prostora za spustiti voltažu na vrijednosti tipa od 1.150V-1.200V.

16 godina

Možda u bliskoj budućnosti se budem igrao s traženjem najnižeg napona za 3.5 GHz. To kada budem siguran da mi je stabilno pri svakodnevnom korištenju računala na ovome naponu od 1.25 V. Za sada mi se ne da eksperimentirati. Nemam volje za tim.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2016 19:24 (Izzy).
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozdrav ima ovaj procesor AMD A8-7670K, jako se grije jedan ćlan foruma mi je reko da je prevelik napon do 1,5V , procesora i da se zato grije. i da još da mi se cpu fan  vrti na samo maximalnih 29%.

Ja neznam smanjit napon a niti sam kad diro cpu fan postavke niti sam to kad radio u Biosu. ako neko može da mi ljepo objasni šta bi toćno trebo uradit da to radi kako treba sve.

Matična ploča je MSI A68HM-P33 V2

Znači temp, je 56C pa onda skoči na 66C pa se vrati pa bude i 70C 75C.

Povijest je samo spisak, zlocina i nesreca, jedan mrtav čovijek je tragedija tisucu mrtvih je statistika.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 1:49 (rappy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
rappy kaže...

Pozdrav ima ovaj procesor AMD A8-7670K, jako se grije jedan ćlan foruma mi je reko da je prevelik napon do 1,5V , procesora i da se zato grije. i da još da mi se cpu fan  vrti na samo maximalnih 29%.

Ja neznam smanjit napon a niti sam kad diro cpu fan postavke niti sam to kad radio u Biosu. ako neko može da mi ljepo objasni šta bi toćno trebo uradit da to radi kako treba sve.

prvo udji u bios pa poslikaj i postaj ovdje slike pa će ti netko pomoći oko sljedećih koraka kako da smanjiš napon

http://hwbot.org/signature/u135800.png
11 godina
neaktivan
rappy kaže...

Prije tjedan dana sam frendu sastavljao sistem sa Athlon 870k i u biosu je javljalo 62c i raste, ja se zbunio sav, promjenio pastu sve zivo, opet isto (otvoren case). Stavim ruku blizu procesora od naprijed, iza i na cooler ali on nije uopce vrel. Stavim Windowse programi isto kazu od 60 do 80c ja reko ne valja nešta 100% kod senzora. Malo googlao i vidio da dosta ljudi sa 870k ima te "temperature" ali je stvar da navodno FM2 ne cita naj bolje temperature pa se mora koristiti AMD overdrive za temperature. On ti prikaže koliko stupnjeva je svaka jezgra od maximalne temperature

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
Taj procesor ima default napon od 0.825- 1.475 tak da mu je napon ok. Ako hoces nize temp onda pevo pastu promijeni, pa pogledaj jer su dobro vent postavljeni u kucistu, ako i to ne pomaze onda kupit jaci hladnjak, mozes se prije toga malo poigrati u biosu da mu prpbas spustiti napon ali to zahtijeva dosta testiranja za stabilnost.
15 godina
neaktivan

Promjenio sam termalnu pastu, stavio sam Arctic MX-2 planiro sam kupit novi hladnjak  LC-CC-120 neznam jeli bi šta pomoglo.

Povijest je samo spisak, zlocina i nesreca, jedan mrtav čovijek je tragedija tisucu mrtvih je statistika.
15 godina
neaktivan

Skinio sam i instaliro AMD Over Drive on pokazuje ovako.

Evo i slika Biosa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 8:41 (rappy).
17 godina
Cooler ce svakako pomoci za nekih 10 stupnjava sigurno ako imas stock cooler od amd.
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Trenutno kad instaliram igru ove su temp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mislim da je max 105 za taj cpu(gpu), ipak je to cpu sa integriranom grafom pa se i vise zagrijava. U svakom slucaju cooler bi dobro dosao. Provaj se malo poigrati sa vid naponom, smanjivaj postepeno pa vidi temp, on se balazi u oc sekciji u biosu.
15 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Mislim da je max 105 za taj cpu(gpu), ipak je to cpu sa integriranom grafom pa se i vise zagrijava. U svakom slucaju cooler bi dobro dosao. Provaj se malo poigrati sa vid naponom, smanjivaj postepeno pa vidi temp, on se balazi u oc sekciji u biosu.

Pa jeli ovo normalna temp. što pokazuje AMD OVER Drive a svi ostali programi pokazuju 85C Trenutno

10 godina
Toliko je temp. do opasne granice
15 godina
neaktivan
pqweasdyxc kaže...

Da probam smanjivat taj napon ili šta da radim više neznam

10 godina
rappy kaže...
pqweasdyxc kaže...

Stock cooler je preslab za taj cpu. Inače APU-i se jako zagrijavaju. Kupi lc cc 120, možeš i lc cc 95. I moj se isto pregrijavao sa stock coolerom.

15 godina
neaktivan
pqweasdyxc kaže...
rappy kaže...
pqweasdyxc kaže...

Stock cooler je preslab za taj cpu. Inače APU-i se jako zagrijavaju. Kupi lc cc 120, možeš i lc cc 95. I moj se isto pregrijavao sa stock coolerom.

Bojim se uopce više skidat Cooler, toliko se zaljepi za processor da se jedva odvoji, Slomio sam jednu nožicu na processoru zadnji put kad sam skido. i stavljo termalnu pastu

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice