ma sad dolaze dx12 igre sad ce prodisat fx!
AMD FX Club
- poruka: 5.910
- |
- čitano: 870.825
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I Gigabyte je izbacio ploče s podrškom za USB 3.1 i M.2.
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813128886 - To je čini mi se najbolji primjerak i odlična ploča za OC, a ima još jednu dobru za OC, ali kod nje je lošije izvedeno hlađenje i hladnjak nije uz cijeli VRM. Pored te 2 ima još jednu isto "Gaming" ploču, ali nije baš pogodna za OC procesora.
EDIT: http://www.gigabyte.com/products/list.aspx?s=42&jid=16&p=2&v=26 - Evo, ovdje je popis svih ploča i tu se mogu vidjeti 4 ploče, tj. 5 ako računamo 2 izdanja najslabije Gaming verzije.
Evo samo osvrt na zadnji broj Buga gdje napokon neizravno priznato da je AMD ipak bio u pravu kad je izbacio na tržište FX buldozere.Neizravno u smislu da nema zaključka cijelo kupnog testa Intel vs AMD nego samo testovi razlika istih cjenovnih rangova.
Tako je dokazano da u low i mid rangeu AMD u biti je uništio Intelove procesore u smislu ne toliko performansama gdje su bili podjednaki nego dugovječnosti AM3 platforme koju ste uvijek mogli nadograditi s jačim procesorom (npr fx 4100 na 8370) dok je Intel promjenio više platformi (1156,1155,1150,1151,2011) kao na štanc mašini pa ste još te procesore plaćali 20-30% više od AMD-ovih za iste performanse.Svi smo u isčekivanju Zena i nove AM4 platforme za koju se nadamo da će biti dugotrajnog vijeka.
To ti je isti problem kao i sa amd grafama, loš marketnig u odnosu na konkurenciju.
Što mislite bi li FX-ić 4300 preživio OC na 4.5 GhZ i ako bi bi li to pomoglo u igrama.
EDIT:To pitam jer planiram uzeti neku r9 380 i novi kuler do 250kn.MBO je u moj pc
1 | 4.2 je nebo |
---|---|
0 | Matična bi otegnula papke |
8 | Crklo bi napajanje |
1 | Povećava bottleneck |
0 | Smanjuje bottleneck |

Što mislite bi li FX-ić 4300 preživio OC na 4.5 GhZ i ako bi bi li to pomoglo u igrama.
EDIT:To pitam jer planiram uzeti neku r9 380 i novi kuler do 250kn.MBO je u moj pc
Sa kulerom idi na 4.2ghz pa vidi kako se ponasa.
Ta matična ti nije baš za takve egzibicije, uzmi si kvalitetan cooler i stavi proc na 4.2/4.3 i vidi kako će se ponašat. Obrati pažnju na temperaturu matične jer baš i nije sklona OC-u FX procesora.
Što ja znam dizao sam ono nesto sa 200 na 217 i bio je na 55 C sa stock kulerom ali ga nisam zadržao na tom kloku jer se komp cuje ko autocesta.......a inace da, maticna nije nesto posebno ali cini mi se da ona nikad nije isla preko 45 stupnjeva.koji kuler bili neki Noctua ili cooler master bio dobar

Nema potrebe za nekim super skupim coolerom. Imaš po njuški CM Hypera za oko 150kn ili si uzmeš LC CC 120 koji je i više nego dovoljan za tvoj proc. A to nešto što si ti dizao sa 200 na 217 NE DIRAJ jer ti je procesor unlocked i diži samo množitelj. Ako ti RAM ima XMP profil stavi u UEFI na XMP (jer ta matična ima običaj spustit RAM na 1333 čim dirneš množitelj), množitelj na 21 a voltažu za početak ne diraj. Odvrti prime jedno sat i po i prati temperature. Ako je sve ok ostavi ga tako i imaš 4.2GHz što je prilično dobro za taj proc. Ako si voljan testirat još potraži po netu teme o OC-u tvog proca ali i to ti ovisi jer svaki čip je drugačiji.
Tnx na savjetima oko OC-a naravno da cu probat...(ono što sam dizao na 217 sam vidio kod nixe zizua na yt pa probao :)
Nego kad bi ga tako kloknuo bili on mogao drzat r9 380 ili gtx 960 bez bottlenecka...(ili bar sa nekim manjim bottleneckom:)

Tnx na savjetima oko OC-a naravno da cu probat...(ono što sam dizao na 217 sam vidio kod nixe zizua na yt pa probao :)
Nego kad bi ga tako kloknuo bili on mogao drzat r9 380 ili gtx 960 bez bottlenecka...(ili bar sa nekim manjim bottleneckom:)
Bottleneck će bit svakako (pogotovo sa 380), ali koliko, to ti ovisi od igre do igre. Za 380/960 ti je minimum preporučeni AMD CPU (ovo uzmi sa zrnom soli jer niti jedan test ni preporuka nisu isti, ali je generalno usugašeno kako na ovom tako i na ostalim tech forumima) FX 6300.
Ok znaci ovog na njušku i minimum 6300 jeste vidjeli na nabava net kako je FX 6350 skuplji od puno fx 8xxx procesora(ja mislim da je to pljačka:)

Ok znaci ovog na njušku i minimum 6300 jeste vidjeli na nabava net kako je FX 6350 skuplji od puno fx 8xxx procesora(ja mislim da je to pljačka:)
Najbolje prodaj FX4300 i nabavi FX6300,odaberi GTX960 grafu zbog napajanja kojeg imaš i opčenito nvidia malo bolje radi pod AMD procesorom.Opet s druge strane moči ćeš i nešto OC,po meni neki max za tu ploču je preporučeno:4.4,4.5GHz naravno treba i pristojan hladnjak pa biraj između LC CC120 ili CM 212X i naravno osiguraj dobar airflow u kučišu barem jedan vent da upuhuje svježi zrak i jedan koji izbacuje zrak.
Eto ja sam svog kupio prije nekih mjesec dana za 300kn, naletio na oglas na njuškalu, dečko u Vukovaru prodavo komponente jer se selio i PC mu nije trebao. Odmah nazvao reko jel to neka zayebancija, kaže on dođi, vidi i isprobaj. Proc je pod garancijom još godinu dana.
Najbolje prodaj FX4300 i nabavi FX6300,odaberi GTX960 grafu zbog napajanja kojeg imaš i opčenito nvidia malo bolje radi pod AMD procesorom.Opet s druge strane moči ćeš i nešto OC,po meni neki max za tu ploču je preporučeno:4.4,4.5GHz naravno treba i pristojan hladnjak pa biraj između LC CC120 ili CM 212X i naravno osiguraj dobar airflow u kučišu barem jedan vent da upuhuje svježi zrak i jedan koji izbacuje zrak.
U pravu si, ali kod ozbiljnijeg overclocka FX-a na toj ploči trebao bi uzet top-down cooler (geminII, bigtyp ili nh-c14s) jer će VRM grijat podosta.
Itekako ce se grijati na toj 970 seriji matičnih. Moj FX je ocan na 4.5ghz s 1.33v, NB nisam dirao. Temperature VRMa idu do 70 stupnjeva, s tim da imam tri venta 120mm koja su u doticaju s njim.

Ekipa, imam kratko pitanje :)
Imam sljedeću specifikaciju u kompjutoru:
Matična: ASRock 970 extreme3 2.0
Procesor: Phenom II X4 965
Ram: 4GB DDR3 2133 mhz
Nudi mi se zamjena za skoro pa novi FX 6300 s 2 godine i 9 mjeseci jamstva za 450 kuna nadoplate za moj Phenom 965. Da uzmem, ili? Hoću li osjetiti neku razliku?
Igram uglavnom neke osrednje igrice (BF4, F1 2013 itd).
Ne baš, iako je 6300 jaci, noviji, bolji, štedljiviji. 965 sadrži 4 prave jezgre sa 4FPU dok 6300 ima 3 u 6 modula, ali ima nešto jacu snagu po jezgri. U igrama stvarno neces zamjetit neku razliku, e sad pretpostavljam da Phenom vise nema garancije dok FX ima tako da sto se toga tice se isplati.
Ja sam prešao sa x4 955 koji je gotovo isti proc na fx 6300, i da bolji mi je definitivno, a ovaj sam prodao za 350kn ako se sjecam prosle godine..pa si vidi i s tim ramima

Istina, kompjutor je kupljen rabljen, pa ne znam ni koliko je star, nemam ništa od tog procesora, kamoli garanciju.
Ram može s Phenomom na 1600 mhz, dok s FX 6300 može do 1866mhz, jel se tu šta osjeti?
Ima Phenoma po 500 kuna na njuškalu, a FX 6300 po 700, al obzirom da je zamjena, onaj je nekorišten itd, razlika za nadoplatu se nudi 450 kuna. Kako mogu znat jel procesor zbilja ispravan kad ga kupujem? Možda ima nekih modela do 700-800 kuna na njuškalu koji se više isplate?
Ili se više isplati štedit i na jesen uzet ovog Zena kojeg najavljuju?
Za te pare ide i5 2500k ili i5 Sandy/Ivy za 100 kn vise.
Da ne pričam i7 920 za 200 kn ako se nađe ploca.
Zen je svakako naj bolja opcija. Ram ti nema tolike veze, cak vise je ovisio o ramu Phenom nego FX, zato na Phenomu kada bi podizao NB brzine bi dobio veci fps dok na novijima gotovo nikakvog utjecaja nema. Ja sam opet presao sa 965 na FX 8320 sto je kao puno bolje, no u igrama nisam puno vidio. E sad kako znat dali je procesor ispravan je vec teže, ali recimo ako bi postom uzimao cpu od nekog sto je riskantno, preporucio bi ti da ti lik slika sto je vise moguce informacija, dakle screenshot sa otvorenim cpuzom i HW monitorom da vidis temperature i sve ostalo o procu, također da se u istom screenshotu vidi sat i datum (cisto da bude legit :D). Također prije nego platis paket, otvoris ga pregledas jel sve citavo i jel garancija unutri. A ako budes mjenjao plus doplata to ti je jos riskantnije... Neznam ako ti radi Phenom drzi ga i uštedi za neki i5 (sto noviji, nemora biti K verzija) ili se strpi za Zen. Od tog dvoje ces vidjet naj veci skok i drzat ce te puno duze.
koja grafa je vrh vrhova za stavit sa fx 6300?
Zbilja? Ja sam ih jučer tražio tek kod 480 kuna sam našao prvog...
Možda je glupo pitanje, al na google-u baš ne nalazim odgovor koji razumije, šta je nb brzina?
A dogovoreno je bilo da bi čovjek meni kod sebe izvadio procesor i stavio drugi unutra, al kompjutor nema navodno gdje spojit... Zato nemam baš najbolji osjećaj neki s tim.
Jel se zna nešto o tom Zenu, kolko bi trebao koštat? I neka matična s tim AM4 socketom? Obzirom da treba i matičnu mijenjat, možda mi najbolje na intel pobjeć?
Ako je na stock cpu onda R9 270 ? Tako nešto, moj 8320 se vec mucio sa 280X, a pogotovo 290X
Ekipa, imam kratko pitanje :)
Imam sljedeću specifikaciju u kompjutoru:
Matična: ASRock 970 extreme3 2.0
Procesor: Phenom II X4 965
Ram: 4GB DDR3 2133 mhz
Nudi mi se zamjena za skoro pa novi FX 6300 s 2 godine i 9 mjeseci jamstva za 450 kuna nadoplate za moj Phenom 965. Da uzmem, ili? Hoću li osjetiti neku razliku?
Igram uglavnom neke osrednje igrice (BF4, F1 2013 itd).
Da, dobijas nov procesor za 50% cijene sa 2 godine i 9 mjeseci gare za tvoj koji nema nista. Poprilicno minorna investicija a dobijas noviji procesor koji je bolji sveukupno gledajuci.
Ne baš, iako je 6300 jaci, noviji, bolji, štedljiviji. 965 sadrži 4 prave jezgre sa 4FPU dok 6300 ima 3 u 6 modula, ali ima nešto jacu snagu po jezgri. U igrama stvarno neces zamjetit neku razliku, e sad pretpostavljam da Phenom vise nema garancije dok FX ima tako da sto se toga tice se isplati.
Dobija nov procesor manje vise za 50% trzisne cijene, kako se to ne isplati? Znas kad bi mogao prodati svog phenoma bez gare za te novce
Meni je radila 7950 oc-ana na 1200mhz bez problema, znaci bez problema stavis 380ku na njega, eventualno i 380X jer je mala razlika skoro pa zanemariva ali ga moras clocknuti preko 4ghz definitivno
Meni je 4.2ghz dovoljno sad za 380X tako da i za 6300 mislim da bi bilo dosta, ono mozda bi nesto malo vise izvukao sa 4.4 ali ja ne osjetim razliku.
R9 380(x) ili GTX 960. Imao sam R9 380 s tim procesorom i super su odrađivali posao.
edit: da kao što je spomenuto, proc bi bar trebao biti na 4.5ghz za njih...inače r9 270x
Dobija nov procesor manje vise za 50% trzisne cijene, kako se to ne isplati? Znas kad bi mogao prodati svog phenoma bez gare za te novce
Pa to da to sam odma rekao, ali riskantno je slat tako procesore + doplata, znaci evenutalno bi on njemu morao poslati svoj za đabe, a on njemu svoj za nadoplatu. Naj bolje da se nadjes sa tipom
Pa dobro sad kako se dogovore nek to rijese, najbolje se naci i sve dogovoriti u 4 oka
Prodaj taj i idi na fx 8300, klokaj ga na 4.0 i vozi. Razlika će u mnogim naslovima biti velika.
Možda mi se gornji post zagubio u masi, našao bih se sa čovjekom kod njega doma i on bi zamjenio procesore, al kaže da nema kompjutor na šta spojiti (a ima još 80 oglasa za procesore, hardove itd), zato mi je malo sumnjivo... Šta ak dođem kući i nešto ne radi, možda ima grešku koju garancije ne pokriva ak je izazvana nekom nepažnjom ili nemarom?