klokaš CPU manualno isključiš Turbo, za napon koristiš offset uključiš Cool and Quiet, u Windowsu power plan na Balanced i imaš turbo na svih 8 jezgri kad je u idle onda je na nekih 2ghz a u loadu onoliko koliko si ga OC-o. Kod mene idle 1.6GHz a u loadu 4.8Ghz.
AMD FX Club
- poruka: 5.910
- |
- čitano: 870.774
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozz
Imam 8320, tx3 evo, asus m5a97 r2.0,r9 380 g1 4gb,thermaltake versa 2 , 1 vent naprijed upuh i 1 iza ispuh, to sam kupio neki dan, staro 5 mj.
Malo sam cackao, napravio postavke po ovim likovima sa yt
CPU manual v mi je na 1.248
NB manual v sam stavio na 1.225
Ganjam 4.2, ratio na 21
Testiram sa occt 442, nakon 4 i pol minute ga ugasim jer...
Hw monitor
- temp za CPU 70 ( nebo trebalo ići preko 72 )
- temp za package 55 ( nebo trebalo preko 62 )
Pa ugasim occt da ne bi sta skurio
Prime 95 small test već nakon 1 min dode na 70 stupnjeva
CPU v 1.236 mi se smrznuti
Vjerojatno cooler tx3 nije baš super
U Bf4 multiplayer CPU temp ne ide preko 56, a package temp 44, nakon 15 min idu do 59-45
Dali su temp ok ili neš ne štima, cooler je već bio namontiran
Isplati li se prijeći s AMD Athlon II X4 640 na a10 7850k ?
Bi li bilo ikakve razlike u brzini editiranja videa i PC igrama ?
Kod mene tx3 evo i 8320E razlika u temp ogromna tj 7-10C niza uz manje vise isti napon, nisam znao da je tolika razlika :o

Pozz
Prevelike su to temperature za tako malo napona nešto tu ne štima dobro ili ti cooler nije dobro nalegao na procesor ili možda neka najlošija pasta pa nije dobar provodnik toplote.
Isplati li se prijeći s AMD Athlon II X4 640 na a10 7850k ?
Bi li bilo ikakve razlike u brzini editiranja videa i PC igrama ?
Da, 7850K je već osjetno bolji CPU od starog dobrog Athlona.
Oces grafu od cca 700eur da stavis na 3 puta jeftiniji procesor? Ne ide to tako....
Hvala,ali shvatio sam na tezi nacin....
U ponedjeljak idem uzeti mx4 pastu pa ćemo vidjeti, Jel to problem promijeniti
U ponedjeljak idem uzeti mx4 pastu pa ćemo vidjeti, Jel to problem promijeniti
Nije. Imaš na YT-bu..
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/termalne-paste-pitanja-odgovori/115462.aspx
Na koliko ti je oc, koja voltaza
Mislim da to snižava napon, a samim time i frekvenciju procesora kada nije pod opterećenjem. Slobodno uključi ili uključi kada ustanoviš da je OC stabilan.
Imaš, možda ti piše CNQ.
Ja držim uključen cool n quiet, nevidim razlike u performansama na svom FX i svi testovi pu prošli ok, ali temperature su poprilično niže, posebno VRM-a.
To imam samo kad stavim na offset, kad stavim na manual da riktam voltazu onda toga nema
AJ ako vam se da tebi i ovom kolegi sta ima 7-10 c manje temp, da mi objasnite kako ste riktali,ocali
Hvala momci
To imam samo kad stavim na offset, kad stavim na manual da riktam voltazu onda toga nema
AJ ako vam se da tebi i ovom kolegi sta ima 7-10 c manje temp, da mi objasnite kako ste riktali,ocali
Hvala momci
Jel mi moze netko objasniti, kada govorimo o clockovima FX procesora, sto se zapravo gleda?
Osnovni clock mog proceroa je 3.3 Ghz, dok je turbo speed 4.2.
Zasto bi meni uopce bilo vazno koliki mu je osnovni clock, ako ionako kod veceg loada potegne do 4.2?
Recimo kada bih isao overclockati procesor, zasto bi overclockao osnovni clock, a ne samo turbo clock?
Ionako mi je draze da je proc hladan dok nije u nekom velikom loadu.
Pitam, jer vidim od kolege iznad da ima FX8300 kao i ja, a vidim OCao ga je na 3.6. (cesto vidim tak nes)
Koja je svrha ako u loadu ionak bude na 4.2?
3.6 je core boost koji ima npr bios na mojoj matičnoj po defaultu (samo diže multiplier), a za 4.2 moraš sam povećat multiplier i napon...
Svrha da ga držiš do 3.3 dok ti ne treba više je štednja...
Hvala momci
Na taj način i radi CnQ samo sa offset naponom.
Hvala momci
Ono što bi ja tebi preporučio da napraviš s trenutnom konfiguracijom je da OC proc na 4GHz, ostaviš voltažu na automatski i isključiš turbo boost. I onda još APM (Application Power Management), C1E i C6 state isključi, jedino ostavi cnq. Pokreni test pa vidi kako ti se bude ponašao. Jer ako sam dobro vidio za tu grafu koju imaš nije ti potrebno da klokaš toliko procesor i dižeš temperature.
Occt nakon 5 i pol minuta CPU 70, package 56
Smanjio vcore(manual) na 1.272(na manje se ruši) CPU 64,package 50
Hvala,car si
Sutra idem promijeniti pastu pa možda to još sta spusti temp, ako ne onda bi to bilo to za ovaj cooler
Dugo nisam imao nijedan FX u rukama pa su mi temperature malo čudne. Prva slika je idle na 970 Extreme3 R2.0 sa LC CC 120 (automatic vent) a druga je load sa istim komponentama. Nemoguće je da su core tako niske s obzirom da je u sobi 21C. Case je Zalman R1, zatvoren ali dobro ventiliran. Čemu ovdje vjerovati? CPU ili core temp?
Edit: evo veće slike
Na te Cores temperature dodaš ambijentalne i onda je to li - la to. A gledaj i CPU temps još.
P.S. Ako ćeš testirati u Prime-u onda vrti barem sat vremna ili 30 minuta da stigne izvrtiti sve testove. Tek tamo oko 20 i neš minuta nagazi pošteno CPU. Ne stigneš vidit pravu sliku za 2 minute testa. Ali kako god okreneš sa 1.25V i tim taktom nemaš brige oko temperatura ako si ispravno instalirao hladnjak.
Na te Cores temperature dodaš ambijentalne i onda je to li - la to. A gledaj i CPU temps još.
To sam i mislio, ali me yebe to što cpu cooler nije podigao brzinu okretaja ni malo pri full load (radio je to kod prime-anja na x3 455, x4 955be, 960t i fx4100).
Edit: cpu vent sam jedva stavio na cooler, imam ona dva venta gore na kučištu a velike ruke, već mi je došlo da zovem neku curu da dođe to montirat :D
Znači temp su ok
Pa nema potrebe da diže okretaje i samim time i buku ako CPU radi u full loadu u 50-tim stupnjevima jer je to i više nego dobro. To je debelo unutar normalne radne temperature.
FX od 40c pa gore cita ispravne temperature. Imao sam i ja po 8c po jezgri na 8320 lol
To sam i mislio, ali me yebe to što cpu cooler nije podigao brzinu okretaja ni malo pri full load (radio je to kod prime-anja na x3 455, x4 955be, 960t i fx4100).
Edit: cpu vent sam jedva stavio na cooler, imam ona dva venta gore na kučištu a velike ruke, već mi je došlo da zovem neku curu da dođe to montirat :D
Znači temp su ok
Imaš dobre temperature.Probaj postaviti FX na 4.0GHz dovoljno je postaviti vrijednost multipleier na 20x,sa tim naponom će sigurno biti stabilan.
Imaš dobre temperature.Probaj postaviti FX na 4.0GHz dovoljno je postaviti vrijednost multipleier na 20x,sa tim naponom će sigurno biti stabilan.
Poslušao tvoj savjet i clockao na 4ghz. Temperature CPU i matične prilično dobre. Vrtio prime malo preko sat vremena čisto da vidim šta će se dešavat.
Poslušao tvoj savjet i clockao na 4ghz. Temperature CPU i matične prilično dobre. Vrtio prime malo preko sat vremena čisto da vidim šta će se dešavat.
4GHz i 1.200V su odlični rezultat i sigurno imaš bolje perfomanse na istom naponu od 3.5GHz skoro besplatno.Inače možeš komotno OC i do 4.5,6GHz sa tim LC CC120 hladnjakom znam jer imam isti,ali ako ti treba za web i slično ostani na 4GHz.