Ima i asus V crosshair 2 god stara pa i uzimam u obzir za slicnu cijenu. Sve u svemu javim kad se odlucim jer sam u dilemi pa cu opaliti par slika black n blue editiona
AMD FX Club
- poruka: 5.910
- |
- čitano: 880.999
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
U igrama je intel nešto bolji od FX,FX je dobar u multitaskingu.
Klokani Fx 8300 na 4.2 ghz i vise je bolji u vecini slucajeva od i5 4460 na 3.4 ghz, ali ako se i i5 4460 klokne na 4.0 optrilike onda su tu negdje, za multitasking kako je kolega rekao je fx bolji za ostale "sirove radnje" intel uzima prednost...
Klokani Fx 8300 na 4.2 ghz i vise je bolji u vecini slucajeva od i5 4460 na 3.4 ghz, ali ako se i i5 4460 klokne na 4.0 optrilike onda su tu negdje, za multitasking kako je kolega rekao je fx bolji za ostale "sirove radnje" intel uzima prednost...
ne baš :(
na zalost nije tako i to sam se sam uvjerio..
i5 na 4.0 je bolji od fx 8320 na 4.5ghz u gamingu, jednostavno gtx 970 i5 na 4.0 ima veći gpu usage i bolji min fps avg i max fps , ja sam se isto bio tiješio da je fx al pari i5 u gamingu ali nije...cak niti sa 500mhz više ali da ce oba imati ugodan fps hoce
to je testirano s moje strane i jos par kolega sa foruma.
ne baš :(
na zalost nije tako i to sam se sam uvjerio..
i5 na 4.0 je bolji od fx 8320 na 4.5ghz u gamingu, jednostavno gtx 970 i5 na 4.0 ima veći gpu usage i bolji min fps avg i max fps , ja sam se isto bio tiješio da je fx al pari i5 u gamingu ali nije...cak niti sa 500mhz više ali da ce oba imati ugodan fps hoce
to je testirano s moje strane i jos par kolega sa foruma.
Nigdje nisam napisao da je fx bolji u gamingu... Na dalje, ovdje se prica o Fx-u na 4.2+ ghz i o i5ici na 3.4ghz a dobro znamo koliko +1000 mhz moze znaciti u igrama, i5 na 4.0ghz i fx na 4.5 je vec drugi par opanaka sto bi rekli...
Koji i5 se testirao i tocno na kojoj frekvenciji? U kojim igrama, na kojoj rezoluciji i na kojim postavkama? Moze link i da se i ja ukljucim u testiranje...
Sve to zavisi o puno stvari, da je Fx bolji sigurno nije, i5 je cak i bolji u odredenim situacijama ali meni kao korisiniku multitaskinga bilo tijekom surfanja ili tijekom igranja fx je majka...
Trecu stvar cu reci samo da za cijenu od 100 eura za fx8320 se nece naci niti jedan i5 koji ce konkurirat fx-u...
Ako uzimas non K verziju onda bih prije isao na Fx pogotovo ako hoces klokat jer non K verzija te i5ice nije za klokanje...
Jedan FX8300 + LC Power LC CC120 = 1200kn + solidna ploča kao što je Gigabyte GA-970A-DS3P = 1800kn,znači za cijenu jednog i5 non K modela imaš sasvim konkurentan FX procesor kojeg možeš i dodatno OC.
I na FX pokrenes 30 aplikacija i radi bez problema gdje ce se intel ugusiti na pola puta. Sve ima svoje prednosti. Ja pokrenem 10-15 tabova chroma, cs:go, 6 twitch acca, steam market, skype konverzaciju, torrenti klasika, 5-6 steam chat prozora i opet imam dosta praznog hoda sa FX 6300 :D
FX je kralj multi-taskinga ;)

Protegni se do 1700 pa kupi r9 280/gtx960
Moj 8350 i 280X-ica rade savršeno kao par :)
Držim ga na 4.5Ghz
Nikad čuo za zaštitu telefonske utičnice? Sve dobre prenaponske zaštite i UPS-ovi to imaju.
Nijedan UPS i prenaponska ne pomažu ako je grom udario preblizu i/ili je uzemljenje loše izvedeno. Po meni, kompletno bacanje novaca. Dovoljan je dobar produžni kabel sa filterom da "pegla" spikeove (tijekom ljeta i posebno preko zime) i kad grmi, sve van iz zida. Bolje tih 500-600 kn uložiti u nešto pametno, tipa kvalitetnije napajanje.
Nikad čuo za zaštitu telefonske utičnice? Sve dobre prenaponske zaštite i UPS-ovi to imaju.
Nijedan UPS i prenaponska ne pomažu ako je grom udario preblizu i/ili je uzemljenje loše izvedeno. Po meni, kompletno bacanje novaca. Dovoljan je dobar produžni kabel sa filterom da "pegla" spikeove (tijekom ljeta i posebno preko zime) i kad grmi, sve van iz zida. Bolje tih 500-600 kn uložiti u nešto pametno, tipa kvalitetnije napajanje.
Ako se nikada ne odspaja/otkapća, sigurnije je imati ikakvu zaštitu nego nikakvu. Ne možeš ti jednostavno nagovoriti sve da iskapčaju router (pogotovo jer se time gubi i telefon!), tv i slično. Teorija ti ne drži vodu.
Kako bi ti recimo škrinju punu povrća i mesa iskopčao dok negdje ideš na pola dana, dan ili koji dan više? Pa sve bi ti se pokvarilo, otišle bi stotine kuna hrane ako ne i tisuće.
Ja svoj komp izštekam iz struje kad aga ne koristim, ali da router iskapčam i komp koji koriste roditelji i kućanske aparate - to bi bilo ludost.
Spajaš frižider na prenaponsku?
BTW, ne moraš odspojiti router. Odspoji samo PC sa njega. Možeš čak staviti i onaj blesavi I-član (spojnicu) da ne "siluješ" konektore na routeru/mrežnoj. A pod "sve van iz zida" sam mislio PC (njegov produžni - monitor, zvučnici, printer, štogod).
Spajaš frižider na prenaponsku?
BTW, ne moraš odspojiti router. Odspoji samo PC sa njega. Možeš čak staviti i onaj blesavi I-član (spojnicu) da ne "siluješ" konektore na routeru/mrežnoj. A pod "sve van iz zida" sam mislio PC (njegov produžni - monitor, zvučnici, printer, štogod).
Pa naravno da mi je škrinja na prenaponskoj. Nju onak ne smiješ isključiti pa ni kada ideš na ljetovanje ili slično. Mali frižider nije.
Ni tak neke sitnice nisu (radio, napa, ...) ali novi TV jest, komp koji korsite roditelji jeste (nije mi ni toliko bitan da budem iskren),
router jeste (kao i telefonska linija prije routera)...
Iako mi je router spojen preko zaštite, svejedno odspojim lokalnu sobnu mrežu s kabela koji dolazi od routera (router mi je u dnevnoj, mini lokalna mreža preko 100 Mbps switcha mi je u radnoj).
Nervira me kada pregori router ili nešt slično; onda nema ni neta ni telefona koji dan pa se moram snalaziti s mobilnim netom (internet dan npr) i sličnim.
Ma najbolji i najsigurniji nacin je da iskljucis iz struje kad su grmljavine, neznam dali postoji i jedan ups ili prenaponska zastita da sprijeci izgaranje tehnicke opreme.Jedino u slucaju ako u elektro privredi imaju neki kvar ali i to se dogodi jednom u 100 godina da oni pogrjese prilikom ponovnog pustanja el.energije pa puste napon veci od 250V ali onda to spada u ljudsku gresku i ako imas racun od bilo kojeg uredjaja imas pravo na reklamaciju stim da oni sve snose troskove bilo popravke ili kupovine istog.
Vadim sve iz struje, gasim svijetla, popišam se kraj školjke
Poz.Imali netko ovdje FX-4300?Jeli bolji od G3258?
Bolji je jer quad core dok je pentium dual i na njemu neces moci ni pokrenuti neke naslove koji danas postoje, a zamisli tek one koji dolaze.
Ako biras sta od to dvoje, radije dodaj jos jako malo za fx 6300, razlika u cijeni izmedju 4300 i 6300 je mizerija.
Pentium možda brži per core, ali ipak dual, proslo je vrijeme kad su vecina igara radila na dualcu
Ok hvala vam...jel fx4300 treba am hladnjak ili moze biti i na stocku?
Ok hvala vam...jel fx4300 treba am hladnjak ili moze biti i na stocku?
Ako nečeš OC i hočeš trpjeti glasnoču onda je dovoljan ali ipak ti preporučam kupiti neki custom hladnjak,ako si zainteresiran za 100kn ti prodam Katanu 4 koji je daleko bolji od stock hladnjaka i puno je tiši...