AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 881.338
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: AMD FX Club
Tomo53nja kaže... 8+2 RUCNOJ faznoj regulaciji

Kak to misliš ručnoj? Pa zar se fazne regulacije ne djeli na analgne i digitalne ali obje su "automtske" tj. dozvoljavaju ručnu i automatsku prilagodbu napona kontroliranu biosom ili softverom?

12 godina
AMD FX Club

UD3 se nemože porediti sa sabertooth r2.0, 990fx-ud5 je negdje u rangu sa sabertooth r2.0 a ud7 je bolja ploča. UD7 i ROG su top ploče za FX 8 jezgrene. Za vodeno hladjenje VRM i NB EKWB pravi blokove samo za ROG i UD7 ovo isto nešto znači.

[url=http://valid.canardpc.com/gru6mh][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
XXX kaže...

Kak to misliš ručnoj? Pa zar se fazne regulacije ne djeli na analgne i digitalne ali obje su "automtske" tj. dozvoljavaju ručnu i automatsku prilagodbu napona kontroliranu biosom ili softverom?

Zapravo da, digitalna i analogna  gdje je u nekim situacijama digitalna regulacija bolja a nekim losija... One jesu automatske ali digitalna vise stabilizira napone i stabilnije drzi clockove dok kod analogne (rucne)  se sa puno vise opcija moras igrat da bi dosao do toga svega + ima mana sto se tice skakanja napona i grijanja fazne regulacije i chipseta...

Za 990FXA UD3: 8+2 phase CPU VRM power design for AMD high-TDP CPU support

Za M5A99X EVO: ASUS Dual Intelligent Processors 2 with DIGI+ VRM :
ASUS TPU :
- Auto Tuning
- TurboV
- TPU switch
ASUS EPU :
- EPU
- EPU switch
ASUS Digital Power Design :
- Industry leading Digital 6 +2 Phase Power Design
- ASUS DIGI+ VRM Utility

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 16:06 (Tomo53nja).
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Zato i kažem, ne kužim od kuda si iskopao ručna i još ideš to pisati velikim slovima .

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XXX kaže...

Zato i kažem, ne kužim od kuda si iskopao ručna i još ideš to pisati velikim slovima .

To ja tako u prijevodu na nas "domaci jezik" pisem, a inace regularno je ovako kako si ti napisao da s tim da se zna kako koja ima mane i prednosti...

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 15:54 (Tomo53nja).
11 godina
neaktivan

Malo bombardiram off topic al vidim da se spomenulo, jel moze ko objasnit TPU i EPU switch na Asus plocama, nikad nisam probao mjenjat posto neznam njihove funkcije

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Malo bombardiram off topic al vidim da se spomenulo, jel moze ko objasnit TPU i EPU switch na Asus plocama, nikad nisam probao mjenjat posto neznam njihove funkcije

Nisam previse upoznat sa tim automatskim opcijama ali TPU opcija koliko znam (bio sam je palio par puta) je "sustav" za automatski overclock, nesto kao "turbo boost" gdje on sam rikta napon i clock, ali to sve i ne ide bas bajno posto dosta raznih opcija ili bude iskljuceno ili bude jako lose nariktano pa ti onda ploca baca visoko napone, procesor se dosta grije i samim time zna "prekuhavat" i ubijat plocu...EPU bi trebalo biti nesto za stednju energiju sa nekim dodatnim opcijama za sto manje napona i manji mnozitelj tj.clock a samim time i manje opterecenje samog procesora i ploce...

http://support.asus.com/Search/KDetail.aspx?SLanguage=en&no=96E6BED6-54BF-E7EE-7407-655061E60FC0&t=2

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2015 0:22 (Tomo53nja).
11 godina
protjeran
Tomo53nja kaže...
XXX kaže...

Zapravo da, digitalna i analogna  gdje je u nekim situacijama digitalna regulacija bolja a nekim losija... One jesu automatske ali digitalna vise stabilizira napone i stabilnije drzi clockove dok kod analogne (rucne)  se sa puno vise opcija moras igrat da bi dosao do toga svega + ima mana sto se tice skakanja napona i grijanja fazne regulacije i chipseta...

Za 990FXA UD3: 8+2 phase CPU VRM power design for AMD high-TDP CPU support

Za M5A99X EVO: ASUS Dual Intelligent Processors 2 with DIGI+ VRM :
ASUS TPU :
- Auto Tuning
- TurboV
- TPU switch
ASUS EPU :
- EPU
- EPU switch
ASUS Digital Power Design :
- Industry leading Digital 6 +2 Phase Power Design
- ASUS DIGI+ VRM Utility

????????????????
zar nisu starije ploće imale linearne regulatore dok ove digi + imaju switched , i normalno da su switched hladniji jer im je iskoristivost blizu 85 % dok je linearnim u najgorem slucaju i do 20%

u oba slućaja naponi i struje se kontroliraju  pomoću nekog ćipa (digi + u ovom slucaju)
i da to šta je nešto switched ne znaći da je digitalno ,znaći samo da regulator ili radi ili ne radi (odatle i veća iskoristivost) recimo radi 40posto vremena 60 posto ne radi  dok indukcija i kondenzator drže napone na istim vrijednostima.

ma evo ti pa ćitaj malo nemože bolje i kraće:
http://cds.linear.com/docs/en/application-note/AN140fa.pdf

10 godina
AMD FX Club

Kakav je ovaj hladnjak ARCTIC-COOLING Alpine 64 GT Rev2 u odnosu na stock cooler.

(inace mislim raditi mali upgrade pocetkom ljeta :P :D , uzeti jos jedan keks rama pa me zanima jel isplativije uzet 2 venta od 12cm ili spomenuti hladnjak. Kuciste je z3 tako da vec imam 3 venta u njemu)

Hvala.

Pro Deo et patria
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2015 20:51 (LLAMABOY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
LLAMABOY kaže...

Kakav je ovaj hladnjak ARCTIC-COOLING Alpine 64 GT Rev2 u odnosu na stock cooler.

(inace mislim raditi mali upgrade pocetkom ljeta :P :D , uzeti jos jedan keks rama pa me zanima jel isplativije uzet 2 venta od 12cm ili spomenuti hladnjak. Kuciste je z3 tako da vec imam 3 venta u njemu)

Hvala

EDIT: protegao bih se i do ovog ARCTIC-COOLING Alpine 64 Pro Rev2.

EDIT2: ispricavam se moderatorima, pritisao sam krivu tipku -_-

Loyalty to country ALWAYS. Loyalty to government, when it deserves it.
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2015 20:50 (LLAMABOY).
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Koje su najbolje postavke u biosu za fx6300 na stocku, hpc on ili off? Turbo mi je ugasen. Pizam jer mi u task manageru prikazuje da radi na 3.43ghz pod full loadom, nikad ne dostize 3.5ghz

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
alien20 kaže...

Koje su najbolje postavke u biosu za fx6300 na stocku, hpc on ili off? Turbo mi je ugasen. Pizam jer mi u task manageru prikazuje da radi na 3.43ghz pod full loadom, nikad ne dostize 3.5ghz

Sve imas ovdje objasnjeno za tu plocu i proc :)

http://www.overclock.net/t/1468947/overclocking-fx6300-with-gigabyte-ga-970a-ds3p

p.s. ako ti se ne cacka po biosu, ugasi turbo samo tamo i skini amd overdrive i preko njega clockaj/podesavaj sta ti treba!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

da, to je za oc, ja bi da je sve na stocku, nikakav oc mi ne treba trenutno, samo me zanima koje postavke da ostavim upaljene, a sta da ugasim stvari tipa cool and quit, hpc itd.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2015 21:17 (alien20).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Samo turbo ugasi, to je to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

Evo jedan info o AMD FX temperaturama od The Stilt-a gdje objašnjava da package temperatura nije stvarna temperatura koja se mjeri u °C nego u jedinicama.

"Based on my personal experience on hundreds of different AMD 15h parts; the overclocking capabilities of these chips generally start to show significant retardation when the "socket temperatures" (SBI-TSI) exceed 60°C. At this point the "package temperature" (tCTL control value) can be anything between 45 - 65 units. The tCTL value is calculated based on several values and one of it´s calculation parameters (power scalar) varies between different TDP and leakage level parts. The "package temperature" (tCTL) is not an actual temperature which is a reason I refer it as units instead of degrees.

The official specifications from AMD tend to agree with my experiences.
125W TDP FX parts are rated for 62°C (SBI-TSI) maximum temperature at stock settings.
The maximum "package temperature" (tCTL) is 70 units on all AMD FX CPUs (AMD specification)

In higher temperatures the leakage currents will increase even further and the thermal conductivity will reduce as well.
Lower thermal conductivity will make it yet harder to remove the heat from the CPU core.

151.1W/m-K @ 20°C
142.7W/m-K @ 40°C
134.3W/m-K @ 60°C
125.9W/m-K @ 80°C

SBI-TSI temperature is available on all motherboards as implementing it is mandatory.
This is also the temperature which the bios displays.

Generally there are two major manufacturers (ITE & Nuvoton) for the LPC/IO ICs which are used to read the SBI-TSI information from the CPU.
They are very well supported by most of the hardware monitoring applications atleast for the temperature part."

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD FX Club

daj mi neko napisi onda koje su granicne temperature po blokovima za hwmonitoru. ty

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Zašto da izgasi turbo ? Ja imam isto tu kombinaciju proc/matična , pa me zanima ako se ne oc procesor zašto treba isključiti turbo ?

Živi u alternativi, pali svijeće svojim greškama, žvači žvaku i ne budi seronja
13 godina
neaktivan
DocMA kaže...
chaselol kaže...

Zašto da izgasi turbo ? Ja imam isto tu kombinaciju proc/matična , pa me zanima ako se ne oc procesor zašto treba isključiti turbo ?

Zato sto turbo salje divlje voltaze citaj i do 1.55V da digne brzinu na 4.1ghz sto je ludost.

13 godina
neaktivan
chaselol kaže...
DocMA kaže...
chaselol kaže...

Zato sto turbo salje divlje voltaze citaj i do 1.55V da digne brzinu na 4.1ghz sto je ludost.

ok, thx... je li možda znaš di se to nalazi u Biosu, pod kojim izbornikom...

Živi u alternativi, pali svijeće svojim greškama, žvači žvaku i ne budi seronja
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2015 22:39 (DocMA).
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Malo pogledaj sam, ne znam tacno ali ti je jedina turbo opcija sto postoji u biosu :)
Overclock sekcija ofkors!!!

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozz.Mislim se između amd fx 8350 ili fx 8370 za gaming bez overclocka

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
pastasuta kaže...

Pozz.Mislim se između amd fx 8350 ili fx 8370 za gaming bez overclocka

Sta je ostatak masine (gpu prvenstveno)

14 godina

Uzmi bez sekunde razmišljanja jeftiniji od ta dva.

13 godina
AMD FX Club

Pozdrav!

Samo da va pitam jednu stvar  dali će moj FX6300 moći ići na ovu matičnu Asrock 880G Pro3 http://www.asrock.com/mb/AMD/880G%20Pro3/

Zahvaljujem!

Posao oslobađa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
subi91 kaže...

Pozdrav!

Samo da va pitam jednu stvar  dali će moj FX6300 moći ići na ovu matičnu Asrock 880G Pro3 http://www.asrock.com/mb/AMD/880G%20Pro3/

Zahvaljujem!

nije podrzan, mozes to vidjeti u cpu support listi

13 godina
AMD FX Club

dali bi išta update biosa pomogao?

Posao oslobađa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
AMD FX Club

ostatak masine

GPU amd r9 290x shappire tri-x

RAM kingston hyperX fury

MBO gigabyte ga-990fxa-ud3

0 0 hvala 0
13 godina
AMD FX Club

Izgleda da čak može Vishera na 880G Pro3, http://forums.tweaktown.com/asrock/53704-asrock-880g-pro3-beta-bios-support-fx-8320-vishera.html sad me zanima dali ću ja moći napraviti update biosa dok je FX6300 na njoj?

Posao oslobađa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD FX Club

Ekipa, malo sam clockao fx-a i izvukao solidnih 4.2ghz.

no imam problem opet s vcore-om. znaci u biosu postavim 1.375V i u loadu mi pada vcore. pada do te mjere da mi se spusti na 1.344 kao na validaciji.

Pokusal sam se igrat s llc-om ali sam stavil cpu na stock frekvenciju 3.5ghz i njegovih 1.3125v u biosu:

Normal: napon dropa uzasno u loadu

Extreme: vcore u loadu mi digne za 0.1V tj nafrlji ga na 1.404V a u biosu 1.3125V

Medium: u idle imam vcore 1.308V. kad pokrenem prime95 vcore skoci na 1.32V te ga drzi tako jedno minutu i onda pocne padat na 1.308V i tu vecinom drzi uz povremeni drop na 1,296V

Low: idle 1,296 na loadu ga spusti na 1,284 i manje povremeno.

Standard: vrluda od 1,284 - 1,272 - 1,260

Auto je ko na standard modu.

pitanj glasi: kak ustabilit prokleti vcore da mi ne vrluda tak, jer cim vise povecavam vcore tim mi vise vrluda vcore? po mogucnosti ako mogu popricat s jos jednim vlasnikom doticne ploce, ty

Probao s orig f2 biosom i stavljen je gore f3i beta bios i isti vrag. 

Ploca je Gigabyte 990FXA-UD3 rev4

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2015 14:16 (Lord_Marko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ova medium postavka za LLC ti je ok koliko vidim. Ne možeš ti postić da napon ne vrluda niti mrvu niti je to neophodno za potpuno stabilan sustav.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice