Idi na Asus kompletnija je matična bar po pitanju LLC
AMD FX Club
- poruka: 5.910
- |
- čitano: 871.403
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Idi na Asus kompletnija je matična bar po pitanju LLC
Sta mislite je li moguce da moja trenutna maticna ne moze isporuciti dovoljno napona procesoru pa se zato desava pad frekve i napona? Phenoma II x4 955BE je drzala na 1.55V lagano, bez ikakvih dropova, a kao takav vise trosi od FX-a.
Ploča ima snagu za AMD FX ali to je am3 socket i mislim da je tu problem biosa i male nekompatibilnost sa FX procom,
Dal se isplati prodat ASUS M5A97 R2.0 i kupit Gigabyte 970A-UD3P
Cpu Fx 8320
Hyper EVO 212 cooler 4.5 GHz mi treba.
Imam ASUS M4A89GTD PRO/USB3 (8+2) i desava mi se strasan vdrop. Gledam na netu da giga takodjer ima problema s vdrop-om. Zato kontam da idem na ovu ASUS sa digi+vrm ..
Bolje ti je ić na Asus u ovom slučaju, više bios opcija i digi vrm, govorim iz vlastitog iskustva. Imao sam 990FXA-UD3 rev 3 i imao sam dosta problema sa vdropom, nasumičnim throttlingom cpu-a i sam procesor mi je zahtjevao više voltaže na gigi nego na asusu za iste frekvencije što odmah znači da su temperature u kućištu bile više.
Malo sam testirao i npr. na Gigi mi je za 4.2 stabilno bilo potrebno barem 1.42v dok je na Asusici koju sad imam potrebno 1.32 i sve radi super stabilno, testirao sam sa primeom i IBT i sve 5. Prezadovljan sam sa pločom.
@Bubabug
Ovisi za što ti trebaju navedene komponente, ako je primarno za gaming onda ti se ne isplati trošit novce za prelaz sa fx6300 na fx8320 a i nemaš garanciju da ćeš dogurat do 4.5ghz sa tim cpuom uz normalne voltaže da izbjegneš pregrijavanje ili nepotrebno visoke temperature, sve najviše ovisi kakve sreće imaš na lutriji komponenata.
imam nešto viška love pa vec stiže fx 8320, samo me zanima dal se isplati ovu gigabyte maticnu kupovat zbog 8+2 fazne regulacije u odnosu na ovu ASUS 4+2 ?
Imam ASUS M4A89GTD PRO/USB3 (8+2) i desava mi se strasan vdrop. Gledam na netu da giga takodjer ima problema s vdrop-om. Zato kontam da idem na ovu ASUS sa digi+vrm ..
Bolje ti je ić na Asus u ovom slučaju, više bios opcija i digi vrm, govorim iz vlastitog iskustva. Imao sam 990FXA-UD3 rev 3 i imao sam dosta problema sa vdropom, nasumičnim throttlingom cpu-a i sam procesor mi je zahtjevao više voltaže na gigi nego na asusu za iste frekvencije što odmah znači da su temperature u kućištu bile više.
Malo sam testirao i npr. na Gigi mi je za 4.2 stabilno bilo potrebno barem 1.42v dok je na Asusici koju sad imam potrebno 1.32 i sve radi super stabilno, testirao sam sa primeom i IBT i sve 5. Prezadovljan sam sa pločom.
@Bubabug
Ovisi za što ti trebaju navedene komponente, ako je primarno za gaming onda ti se ne isplati trošit novce za prelaz sa fx6300 na fx8320 a i nemaš garanciju da ćeš dogurat do 4.5ghz sa tim cpuom uz normalne voltaže da izbjegneš pregrijavanje ili nepotrebno visoke temperature, sve najviše ovisi kakve sreće imaš na lutriji komponenata.
Glupost, izgleda da nisi imao previše znanja.. Sa Gigom treba znat.. LLC se nikad ne stavlja na Ultra ili Very High.. Giga radi najbolje sa medium
imam nešto viška love pa vec stiže fx 8320, samo me zanima dal se isplati ovu gigabyte maticnu kupovat zbog 8+2 fazne regulacije u odnosu na ovu ASUS 4+2 ?
Definitivno na Gigu ti se isplati ić
Imao sam UD3 i bila je kao i ova ud7
http://hwbot.org/submission/2392928_zvonexp_pifast_fx_8350_30.87_sec
Ova Gigabyte 970A-UD3P nema problema s vdropom tako da ju toplo preporučam no prije kupnje testiraj tog FX8320 na svojoj Asus pa vidi kakvi su OC dometi i sli,ako su lošiji ili bolji na Asusici onda nemaš razloga da ju kupiš.
Hm da, odmah sam neznalica zato jer mi rezultati klokanja nisu isti ili slični kao ostalima.
Googlao sam vodiče za OC i radio prema tome, namještao sam LLC ma više razina od najniže do najviše, i prčkao po ostalim postavkama ali rezultati su uvjek bili isti, imao sam ploču 6 mjeseci i svako malo sam pokušavao nać postavke slične onima koje su ljudi po netu imali i idealne za mene, uključujući i na bug forumu, ali sa tom pločom je to bio fail.
Jedina frekvencija kod koje su se voltaže pokazale istima za moj FX8320 je 4.5 ghz gdje je trebalo 1.5v što je previše i pretoplo. Asus traži manje voltaže za isti učinak i stabilnost, onda tu očito nešto ne valja sa pločom, pa i idiot bi nakon 6 mjeseci kopanja po biosu i ploči skužio kako što ide a svi na netu i forumu koji uzima za preporuku itd govore da ploča odlična.
Sve ostalo je različito bilo. Btw sve ploče prije koje sam imao ikad su bile od Gigabytea i sa nijednom problema osim sa ovom a ti problemi nisu takvi da je mogu reklamirat, a ovo mi je prvi Asus.
Jednostavno ploča zahtjevala previše voltaže za iste frekvencije kao na Asusici, i još oni problemi od prije koje sam spomenuo. U mojem slučaju Asus M5A97 EVO R 2.0 od 850 kuna > Gigabyte 990FXA-UD3 od 1000 kuna.
Neznam šta da ti kažem.
Koristio sam i ASUS, MSI, Biostar, Gigabyte.. no gigine sam doslovce sve dole navedne imao i sa svima sve 5
78LMT-S2P
780T-D3L
770T-D3L
970A-DS3
970A-UD3
990XA-UD3
990FXA-UD3
990FXA-UD5
990FXA-UD7
i još mnoge brojne ko će se i sjećat toga
Ma ja vjerojatno nemam sreće, to je to. Nisu to loše ploče, dapače. Samo djelimo iskustva tako da onaj tko kupuje vidi dvije strane.
Evo ja sam se ipak odlucio na gigabyte 990fxa-ud5 a i glasanje je presudilo danas sam je narucio
Evo ja sam se ipak odlucio na gigabyte 990fxa-ud5 a i glasanje je presudilo danas sam je narucio
Izgleda da cu i ja na UD5 ici.
Onda pogledaj koja je zadnja revizija ploča pa tu ako je moguće uzmite tu su valjda ispeglali nedostatke
Da, taman negdje 3 mjeseca što sam imao UD3 izašla je nova revizija sa poboljšanim hlađenjem i još ponekim ispravcima koja je bila bolja od prijašnjih verzija.
Da, taman negdje 3 mjeseca što sam imao UD3 izašla je nova revizija sa poboljšanim hlađenjem i još ponekim ispravcima koja je bila bolja od prijašnjih verzija.
Kako ga hladi taj Zalman?
Kako ga hladi taj Zalman?
Dobro hladi, nije loš ali sada su neki drugi hladnjaci best buy poput Rainjitek Thermisa (230 kn futura-it), u tom cjenovnom rangu. Preko ljeta su CPU package temp. bile do nekih 55-60°C max pod testovima na 4.2ghz i 1.42v.
Ako hoćeš za malo više novaca (330 kn futura-it) se može uzet Rainjitek Ereboss, zvijer od coolera a ima veće mogućnosti hlađenja.
Pozdrav svima, zanima me dali je normalno da mi je stock core voltage na 990FXA UD-3 1,428 V?
Vidim da je vama puno manji, nisam ništa sam mjenjao osim multia na 19 da bih imao 3,8 GHz na mom FX8320...
Nisam neki clocker ali me jednostavno interesira o ćemu se radi...
Ja na tom naponu 1.428V držim FX8320 na 4.5ghz stabilno, ako ti je na auto napon onda sam stavi na 1.3V pa vidi dal drži vodu
Mora biti dobra ploča i dobar primjerak proca ali ima i još jedan bitan elemenat za dobar oc-napajanje.
Govorim iz vlastitog iskustva-imao CM Gx 750 i sa njime fx na 4.5Ghz je trebao 1.408v dok evo sa zlatnim CM V850 mu treba za istu frekvenciju,iste postavke u biosu - 1.39v,mali pomak ali vrijedan pažnje.
Ali i ja svoj glas dajem asusu jer dečki imaju veće klokove sa manjim voltažama nego sa gigabjticama.
ja svoj fx 8320 držim na 4.3 ghz sa 1.325V i ne mislim ga ni dizati više jer mi ne treba
matična ploča je ASUS Crosshair V Formula-Z
najviše sam uspio svoj procesor clockati na 4.8 ghz i to s naponom od 1.4v
ja svoj fx 8320 držim na 4.3 ghz sa 1.325V i ne mislim ga ni dizati više jer mi ne treba
To misliš pod stresom stabilno LinX ili Prime95,IBT, a ako misliš bez stresa to može i sabetooth
Formula je ipak formula-mrak ploča,mene zeza kaj nema pci slotove (zvučna).
ja inače radim samo stress test i to s AIDA64 i izdri mi onako kako sam i rekao
ma to za zvučnu nije neki problem..ova matična ploča ima jako dobru zvučnu
a ima 2x utora za PCIe ali onaj manji utor,koliko znam sve asusove zvučne kartice su takve naravno ove malo bolje
U skorije vrijeme sigurno mijenjam ploču a kaj bum uzel je veliko pitanje.
Uzmeš neku dobru Asrock pa nam javiš svoje utiske npr.
990FX Extreme9bolje da nisi spomenuo ASRock :D jer će te sada početi pljuvati ovi Gigabyte fanovi
šteta što još u rukama nisam imao 990FX EX9
ja inače radim samo stress test i to s AIDA64 i izdri mi onako kako sam i rekao
ma to za zvučnu nije neki problem..ova matična ploča ima jako dobru zvučnu
a ima 2x utora za PCIe ali onaj manji utor,koliko znam sve asusove zvučne kartice su takve naravno ove malo bolje
To u AIDA-i i nije neki stress test, prime ga zagrije i po 15-20*C vise.
To za aidu u vezi temp si upravu da nemože zagrijat cpu kao prime95 ili ibt, al ako prođe taj aidin test za neku standardnu upotrebu kompa je dovoljno gledanje filmova, browsanje, puštanje muzike možda i neka nezahtjevna igrica