AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 871.919
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: AMD FX Club

Ma da, cak i na moju plocu (ASUS Sabertooth 990FX R2.0) nije preporucljivo stavljati 9590. Tak da ti definitno treba nova ploca.

Uglavnom, prvo nabavi novu grafu, i onda pogledaj kolika ti je iskoristenos GPU, a koliko CPU. Pa tek onda odlucuj za novi procesor.

Hvala na brzinskim odgovorima i savjetima naravno.

14 godina

Ma nemaš smisla uzimati FX 9590 ako već imaš FX 8350. Samo kupi bolju ploču i clockaj još malo. Vrijeme ti je da mjenjaš grafički sustav {#}.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2014 16:28 (itomic009).
15 godina
protjeran
Ma kakav fx9590, ako ti taj 8350 radi na 4.4ghz sa 1.3V, sa 1.45V bi lako moguce bio stabilan na 4.7ghz sta je brzina fx9590. Sa nh-d14 bi trebao moc hladit i do 1.5V.
13 godina
protjeran
AMD FX Club

Uzet nove grafičke i nešto od dole navedenih mbo

ASUS Crosshair V

ASUS Sabertooth

Gigabyte 990FXA-UD3 ili 5 ili 7

Moj PC  
6 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ma nemaš smisla uzimati FX 9590 ako već imaš FX 8350. Samo kupi bolju ploču i clockaj još malo. Vrijeme ti je da mjenjaš grafički sustav {#}.

davno je bilo vrijeme da promjenim GPU-s ali sta da radim kada sam ih opasno zavolio ali mora se ici u korak sa vremenom, tako da mi je TITAN na meti :)

15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozdrav

Postize li se s FX 8350 veci overclock nego s FX 8320, jer 8350 na stock-u ima nesto visu frekvu - 4GHz, u odnosu na 3.5GHz kod FX 8320.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

A trebalo bi biti tako ali su razlike male.

16 godina
AMD FX Club

U biti ne, nema razlike samo ga kasnije možda lakše prodaš za koju godinu, moj primjerak u testovina prođe bez greške na 4.8 ali kod igranja puca i na 4.6 jedino stabilno radi u igrama na 4.5GHz.  Majstor pukne nakon 40minuta do 1sata samo se komp restarta bez obzira dali je 4.6 ili 5.0 pa ti sam odluči sto ti se više isplati.

http://www.youtube.com/glodalica
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.2.2014 9:51 (spojka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Kojim testovima? To mi je malo cudno posto prime95 optereti procesor daleko vise od igara.
13 godina
spojka kaže...

U biti ne, nema razlike samo ga kasnije možda lakše prodaš za koju godinu, moj primjerak u testovina prođe bez greške na 4.8 ali kod igranja puca i na 4.6 jedino stabilno radi u igrama na 4.5GHz.  Majstor pukne nakon 40minuta do 1sata samo se komp restarta bez obzira dali je 4.6 ili 5.0 pa ti sam odluči sto ti se više isplati.

Onda vjerovatno nije procesor nego ram ili northbridge

12 godina
spojka kaže...

A da provjeriš temperature ???

Meni to smrdi na pregrijavanje.

nicky.sl
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Imam jedno pitanje. Ispričavam se što nemam vremena proći kroz svaku stranicu ovoga threada.

Hladnjak mi je užasno glasan. Podesio sam ga u BIOSU na Level 4 i sad je ugodna glasnoća za surfanje (38C, 2600 rpm)

Čim uđem u neku igru automatski mi se okretaji dižu na oko 5000 i više. Nenormalno je glasno i ubija mi volju za životom.

Postoji li neko rješenje ili mi je jedina opcija novi cooler (npr. CM Hyper TX3 Evo)?

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
AMD FX Club

pretpostavljam da imas stock cooler, onda ti vjerojatno jedino moze pomoc neki aftermarket cooler jer su stock od amda boze sacuvaj

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

Novi cooler, sve je bolje od stocka.

15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ej ljudi, mozda malo iskacem iz teme, al mislim da je jako blisko. Imam Phenom II x6 1090T i dvije R9 290, da li bi dobio kakvo poboljšanje nadogradnjom na Fx ili da čekam novije Fx-ove ako dodu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Dobio bi boost u performansma da pređeš na FX 83xx i clockneš ga na idealno oko 4.5Ghz ili više i to osjetan boost. Ne trebaš čekati novi FX jer ga neće biti. Ako imaš para onda za dvije takve grafe ti je najbolje i7.

14 godina
Almin94 kaže...

Pozdrav

Postize li se s FX 8350 veci overclock nego s FX 8320, jer 8350 na stock-u ima nesto visu frekvu - 4GHz, u odnosu na 3.5GHz kod FX 8320.

U pravilu DA,FX8350 ima nešto bolje OC sposobnosti jer ima nešto bolji yeld jezgru pa mu za npr OC na 4.5Ghz treba manje napona nego u slučaju da OC 8320 na isti takt pa u pravilu možeš postiči s boljim modelom veču krajnju stabilnu frekvenciju.

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozdrav ljudi, jel mi može tko reči zašto u biosu na ovoj ploći pod PC nemogu promijeniti auto u manual na cpu multiu. Htio bih clocknuti FXa jer znam da se moze a zapeo sam na početku?

Googlam cili dan i nemogu naći to rješenje....

ropevas
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

ako scrolanje do settinga i clickanja + na tipkonvici nije pomomoglo ne znam sto ce

12 godina
ptrvic kaže...

Pozdrav ljudi, jel mi može tko reči zašto u biosu na ovoj ploći pod PC nemogu promijeniti auto u manual na cpu multiu. Htio bih clocknuti FXa jer znam da se moze a zapeo sam na početku?

Googlam cili dan i nemogu naći to rješenje....

PgUp, PgDwn

pregoRi @ world of warplanes
14 godina
AMD FX Club

Pitanje, frend oče kupiti proc i matičnu za 2500Kn. Amd platfroma za gaming. Ima GTX660,4GB DD3 1333Mhz, corsair Cx 500W...

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Evo i još mu ostane da ti plati rundu. Jedino nek provjeri dal mu stane Mugen u kućište.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
veki22 kaže...

Evo i još mu ostane da ti plati rundu. Jedino nek provjeri dal mu stane Mugen u kućište.

Ima ovo kučište http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/kucista/big-tower/lkw-lc3191-06c2222/ trebalo bi stati, koliko je taj proc jači od njegovog trenutno quada q6600 s.775?

Strm
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Stat će Mugen bez problema. FX je od tog starog Intela puno, puno jači. Kasnije kad skupi lovu (i ak hoće) neka samo ubaci jaču grafičku i ima odličan gaming stroj.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 15:30 (veki22).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
veki22 kaže...

Stat će Mugen bez problema. FX je od tog starog Intela puno, puno jači. Kasnije kad skupi lovu (i ak hoće) neka samo ubaci jaču grafičku i ima odličan gaming stroj.

lol, pa GTX660 mu puni 2mj. :D

Strm
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Kako je najbolje clockati FX 8320? Pomocu mnozitelja ili?

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Almin94 kaže...

Kako je najbolje clockati FX 8320? Pomocu mnozitelja ili?

Kratko i jasno - da!

15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Hvala. Sjecam se da je neko spominjao u temi overclockanje, ali ne pomocu mnozitelja i da tako dobije bolje performanse.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja sam ga danas dignia na 4.0 GHz a nisam ga prošao sa Prime95 prije battelfida i tu mi je blokala igra, zaledila izašao sam sa task menagerom.

Poslije sam ga vratio na 3.8 GHz i držao 3 tri sata na primeu, tako ču ga i ostaviti jer mi je dovoljno brz i tih, temperatura je 48 max u primeu sa pola brzine vrtnje ventilatora, a na Bf4 42,

zaista sam zadovoljan sa FX-om.

A najbolje ga je clockati kad imaš nekog pored sebe da ti to radi, kao meni {#}

ropevas
13 godina
neaktivan
Nova konfiguracija u pitanju,razočaran sa FX 8320 jer nisam uspio dići preko 4.0Ghz bez da temperature ne odu preko 80stupnjeva,u prvim sekundama Prime 95. Jeli moguće da sam takav pehist da već treću konfiguraciju unazad par godina imam probleme..u prve dvije problem su bile grafičke. Iako,u svakodnevnom radu i kod samih igara radi kako treba.Iskorištenost R9 270 x na oko 80-100% ,ovisno od igara. Temperature oko 50st.
PSN id: denchija
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice