Update BIOS-a i onda vratiš sve na default. Zatim ga staviš ručno na 4.0Ghz ( isključiš turbo ) i vidiš koji napon mu treba za to. U pravilu je to manje ili blizu 1.3V. 4.0 Ghz je nekakav bazni takt za FX Vishere i nema ga smisla držati na manjem taktu.
AMD FX Club
- poruka: 5.910
- |
- čitano: 872.692
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa sam monitor nije velik potrošač a ne znam kako može bit 200W i idle modu potrošnja !! To jedino kod clcokanja i to kad pogasiš sve power saving opcije.
Oprostite na spamanju teme
Da, ipak je puno. Ja sam u BIOS-u sve nabrijao "do jaja" i to prije 3 godine. Nemam pojma sto je slozeno, al se ne bi cudio da sam pogasio svu stednju
Idem probati bez monitora.
Da. 140W-150W.
Znaci, prije pustanja u pogon novog 8320 OBAVEZNO proci cijeli BIOS i provjeravati stavku po stavku?
ma resetiraj samo sve postavke na default pa nemas frke
I nebi mu bilo loše update-at ga.
ma bios je vec sigurno stavio gore najnoviji ako ne i beta jer mu ploca ne radi s fx-ovima na starijim BIOS-ima
Update BIOS-a i onda vratiš sve na default. Zatim ga staviš ručno na 4.0Ghz ( isključiš turbo ) i vidiš koji napon mu treba za to. U pravilu je to manje ili blizu 1.3V. 4.0 Ghz je nekakav bazni takt za FX Vishere i nema ga smisla držati na manjem taktu.
Stara ploca, koja podrzava AM3+ tek s beta BIOS-om. I jos k tome ima losu regulaciju voltaze (ovo su izrazi koje sam zapamtio, ne mora znaciti da su tocni )
Tko zna kako ce se ponasati na bilo cemu iznad defaultnih 3,5GHz.
Hvala ljudi na pomoci i sto me trpite!
FX je kod Overseasa i sutra samo cekam da pozvone na vrata
Kao prvo, potrosnja u Idle je oko 207W!
...
Malo sam se igrao u BIOS-u. Ugasio sam monitor i zvucnike i sad mi je potrosnja oko 130W u Idle-u.
Ovo ce vjerojatno biti zanimljivo vlasnicima FX-a. Performanse i potrosnja na potpuno istom racunalo, samo se procesor mjenja.
Znaci, sad sam izmjerio potrosnju, ponasanje u igrama, temperature i upravo skidam Cinebench.
Mislio sam prvo napraviti iste testove sa defaultnim taktom, i onda na 4GHz (ako ce raditi ).
Ako netko ima jos kakvu zelju nek kaze kad mi je jos ovaj proc u kompu :)
Napraviš malu usporedbu: idle potrošnja prije i sad(tj. kad uvališ FX), potrošnja pod cinebenchom prije i sad, cinebench rezultat, potrošnja u bf3 prije i sad, i fps u bf3. To će valjda bit dovoljno. :D
Mene zanima potrošnja procesora da usporedim sa svojim. Jel ja dobivam daleko niže rezultate nego pola ovih recenzija po netu.
Malo sam se poigrao sa svojom Visherom. Ostao sam zapanjen! U Armi sa 60 igrača na wasteland serveru mi ja stari athlon gušio se. FX to šamara sve redom... Hvala još jednom formumašu ford elanor na preporuci!
Kolege, pomoć !
... komentar, savjet. pasivni hladnjak chipseta je vruć. ne mogu držati prst na njemu duže od tri sek. je to ok, ili ?
bios je na deafultu dva dana
evo i slike, da ne bude zabune.
hvala
To je vjerojatno normalno. Ti djelovi se griju dosta, ali sumnjam da je alarmantno.
Kao prvo, potrosnja u Idle je oko 207W!
...
Malo sam se igrao u BIOS-u. Ugasio sam monitor i zvucnike i sad mi je potrosnja oko 130W u Idle-u.
Ovo ce vjerojatno biti zanimljivo vlasnicima FX-a. Performanse i potrosnja na potpuno istom racunalo, samo se procesor mjenja.
Znaci, sad sam izmjerio potrosnju, ponasanje u igrama, temperature i upravo skidam Cinebench.
Mislio sam prvo napraviti iste testove sa defaultnim taktom, i onda na 4GHz (ako ce raditi ).
Ako netko ima jos kakvu zelju nek kaze kad mi je jos ovaj proc u kompu :)
Uključi samo onaj kabel od napajanja u mjerač pa u zid da mjeriš samo potrošnju kućišta. Monitor i periferija je nešto drugo.
Kolege, pomoć !
... komentar, savjet. pasivni hladnjak chipseta je vruć. ne mogu držati prst na njemu duže od tri sek. je to ok, ili ?
hvala
skini hw monitor pa ces vidjeti koja je temperatura
Kolege, pomoć !
hvala
I moj je isto vruć...sad kombiniram neki vent namontirat na njeg
ne riskiram...

jel bolji fx 8320 ili fx 8150 ??
mene samo zanima za čisti gaming.
FX 8320.
fx 8320 je way to go
edit:spor sam:P

Kakav je vama fx-6300 za gaming uz jednu 7850? Koliko se jako moze kloknut uz neki jako dobar cooler tipa h80i ili Noctua D-14?
Pa u gamingu, pogotovo kad ga clockneš "sjeverno" od 4.4Ghz je super kao i veći brat te al pari sa i5. Sa tim hladnjacima ga možeš clockat koliko ide . Hint, uzmi NH-D14 ispred H80i bez razmišljanja !!
Frend posudio svog fx-a malo da se igram dok mu je matična na servisu.
Kolika je realna razlika izmedu 8320 i 8350? Zanima me najvise za gaming, i malo za 3d. Da li se isplati razlika zbog performansi?
Kolika je realna razlika izmedu 8320 i 8350? Zanima me najvise za gaming, i malo za 3d. Da li se isplati razlika zbog performansi?
Ako ćeš ručno stavit na 4/4.2ghz(stock voltaža -> to nije nikakav OC), onda nemaš razlike. A ak nisi tip za Overclockanje, makar to "osnovno" onda uzmi 8350. Inače, nema razlike kad ih staviš head-to-head što se tiče freqvencije.
FX-8320 mi kasni dva dana iz Extreme Digitala.
Javim im se, i stigne mi odgovor:
Procesor nam stoji na skladistu, dostavu paketa ocekujte uskoro
A da se nisam javio
A kod kupnje tocno odaberes dan, pa skoro i sat kad zelis da ti stigne.
Preporuka termalne paste?
FX-8320 mi kasni dva dana iz Extreme Digitala.
Javim im se, i stigne mi odgovor:
Procesor nam stoji na skladistu, dostavu paketa ocekujte uskoro
A da se nisam javio
A kod kupnje tocno odaberes dan, pa skoro i sat kad zelis da ti stigne.
Preporuka termalne paste?
Arctic MX-4 ftw!
Ufff, taj NH D-14 je skup ko grcka. Razmisljam si ga kupiti za 5-6 mjeseci... Znam, daleko je to, ali tko zna mozda dodjem do para ranije i kupim ga ranije... ;) Nego, jel to overkill za 6300? Ili bi se mogao zadovoljiti do 5ghz i sa mugen3?

S tom pločom možeš zaboravit 5ghz, ako gledaš odnos voltaže/temperature koji bi ti bio.
Ufff, da, zaboravih na maticnu. Ajd koji je bestbuy po vama za 6300 ili ako nadogradim na 8350? Da kupim to nakon coolera i rama...

kupi GIGABYTE 970A-UD3 i to je to