AMD Bulldozer 50% brži od i7

poruka: 57
|
čitano: 15.226
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Evo jedne interesantne glasine. AMD je navodno svojim partnerima predstavio osmerojezgreni procesor nazvan "Bulldozer" koji je navodno 50% brži od Phenoma II i Core i7 procesora.

Zasad je vrlo malo poznato o ovom procesoru, osim da se radi o čipu s osam jezgri, no Bulldozer je navodno u mogućnosti premašiti performanse Intelovog Core i7 980X,

Intelovog najbržeg procesora na tržištu. Procesor je baziran na AM3+ socketu, a mogao bi biti predstavljen krajem ove godine..

Moj PC  
3 8 hvala 1
17 godina
neaktivan

Old news. Bit će predstavljen do početka ljeta, najranije u travnju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ma bravo normalno da ce biti brzi kad je i7 vec duze na trzistu .
zasto prst dole !!!! stavi barem hvala ako sam ti pomogao,,
Moj PC  
1 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dobro, ali neznaju svi..50% brzi od najbrzeg sada..nije malo..pogledao sam ostale teme, vidio da ovo ne pise..

Moj PC  
3 1 hvala 0
15 godina
protjeran

nije brži jer ga još nema na tržištu..biće,biće...i7 već naveliko rula po tržištu a ovaj je još samo u najavi..uopće uspoređuju se kruške i jabuke..i po kojoj logici  su to testirali..?? svakako ne na aplikacijama koje ljudi koriste..

navodno,navodno...koješta..{#}

2 3 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa za očekivati je i da će Intel nešto novoga izbaciti. Ne?

0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma sve novo izbacuju, sto nije kompatibilno sa proslim, samo da tjeraju ljude da kupuju..ali mislim stvarno..mislim da 10, 15 posto ljudi maksimum mozda ima i3, i5, i7...

Da ne pricam o ddr4!:D

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: AMD Bulldozer 50% brži od i7
Tom69 kaže...

fala Bogu..samo s ne prosipaju izjavama ovog tipa..jedno su labs procjen a drugo čista praksa..tu je i podrška softweraša novoj arhitekturi i još sto problema...tek za nekih godinu dana će amd-u početi neke pare i curiti,pod uvjetom da nešt one krene po krivu...samo filanje jezgri do nebesa,ne znači nužnu učinkovitost..

16 godina
neaktivan
Tom69 kaže...

recimo neki Intel core i9 128 bit-ni s 24 jezgre na 1THz .... LOL {#}

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
15 godina
mtopol kaže...
Tom69 kaže...

staceti to kad nemas gdje iskoristiti :D

zasto prst dole !!!! stavi barem hvala ako sam ti pomogao,,
16 godina
neaktivan
tpg kaže...
mtopol kaže...
Tom69 kaže...

staceti to kad nemas gdje iskoristiti :D

znam, netreba to meni, meni je dovoljan i moj E8400, nego onaj tko zeli imat najbrzi PC u kvartu jednostavno to mora imat.... ha ha ha

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
14 godina
neaktivan

Pa citao sam negdje, da ce u buducnosti procesori imati podrsku za puno jezgri..zaista puno..mislim da je bila brojka od nekoliko desetaka..preko 50..

Da je to moguce..ali da ce im jako dugo trebati da naprave i prikladan software za to, ako ga ikad i naprave..

Opet software usporava hardware..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
brane47 kaže...

Pa citao sam negdje, da ce u buducnosti procesori imati podrsku za puno jezgri..zaista puno..mislim da je bila brojka od nekoliko desetaka..preko 50..

Da je to moguce..ali da ce im jako dugo trebati da naprave i prikladan software za to, ako ga ikad i naprave..

Opet software usporava hardware..

Da ti nisi čitao o failu zvanom larabee koji ima 48 pentium jezgrica?

Ja bi najrađe da pređemo sa silicija na grafen pa da furamo neke bjesne taktove od 500+ GHz...{#}

Mislim bolje i jedna jezgra na 500GHz nego 4-8 komada na 3-4GHz, one to rule them all.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 9:12 (Hyperion).
14 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Da ti nisi čitao o failu zvanom larabee koji ima 48 pentium jezgrica?

Ne, nisam..

Znam da sam negdje procitao, na kraju skontam, pa na bugu.. {#}

Grafika je u pitanju..

[url="http://www.signaturebar.com/"][img]http://www.signaturebar.com/uploads/images/48289.png[/img][/url]
14 godina
neaktivan

A IvyBridge je 50% brzi od Bulldozera!!!  {#}

2 4 hvala 0
16 godina
neaktivan
Brzi ili ne, vrime je da pocnemo pisat bolji software.
DUMP udruga mladih programera
17 godina
neaktivan

Da li je brži, ili ne i u kojim situacijama to je nepoznanica. Sama arhitektura dosta obećava.

Inače, izjava je bila neka vrsta "damage controla" nakon što je Dirk Meyer dobio nogu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

poznavajuci amd taj buldozer ce bit i brzi i jeftiniju od i7 980x,ipak za procesor 8k dati,dok je naskuplju phenom II 1100t danas 2,5k...

muskarci imaju dvije emocije:napaljen i gladan...ako ga vidis bez erekcije, napravi mu sandwitch....
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Nevjerovatni ste, znate da je AMD konkurirao intelu C2D   sa 90nm i 60 a tek kasnije 45nm, sadasnji, a jos i intel ima prednost u arhitekturi i jos male sitnice, amd se super drzi, sta je amd imao kada su se razdjelili svi koji su bili ujedinjeni zato ne pricajte balade, ovo testiranje bagera i i7, kolko ljudi ima taj i7 malo jer nema niko para za to 1000 eura za proc nisam glup za njega dat, sigurno je testirat bager ali testovi nisu online nego u tvornicama AMD-a

zvoneXP
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
brane47 kaže...

Evo jedne interesantne glasine. AMD je navodno svojim partnerima predstavio osmerojezgreni procesor nazvan "Bulldozer" koji je navodno 50% brži od Phenoma II i Core i7 procesora.

Zasad je vrlo malo poznato o ovom procesoru, osim da se radi o čipu s osam jezgri, no Bulldozer je navodno u mogućnosti premašiti performanse Intelovog Core i7 980X,

Intelovog najbržeg procesora na tržištu. Procesor je baziran na AM3+ socketu, a mogao bi biti predstavljen krajem ove godine..

Ovako u originalu glasi vijest:

"8-core processor based on the "Bulldozer" high-performance CPU architecture is pitched by its makers to have 50% higher performance than existing processors such as the Core i7 950 (4 cores, 8 threads), and Phenom II X6 1100T (6 cores)."

Znači 8 jezgreni Bulldozer 50% jači od 4 jezgrenog i7... nažalost i nije baš neka vijest.

everybody lies
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 12:27 (Core2Duo2).
16 godina
neaktivan
Ma kako nije? Biti će 50% brzi od aktualnih i7 procesora koji su sa nama od 2009godine.Nažalost po AMD ovo ne uključuje i nove Sandy bridge procesore čiji je najaci Quad core predstavnik u rangu i7 980X procesora
I'll be back
Moj PC  
7 1 hvala 0
17 godina

A na kraju krajeva, ko da je bitno tko ima najbrzi proc... Ne znaci da cete vi imat najveci qrac ako vas favorit bude najjaci... Bedastoce. Po meni jedino bitno je to da AMD ostane sto je i bio po pitanju cijene - prihvatljiv vecini ljudi, a s druge strane da napreduje po pitanju performansi.

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 12:52 (Batista).

13 0 hvala 0
17 godina

U biti i bulldozer će ako sam dobro shvatio u neku ruku biti quad core. Imat će 4 modula, a svaki modul ima 2 jezgre tj. 8 threadova jel.

A core i7 ima 4 jezgre, 8 logičkih. HT poduplava, a sa modulima je nešto kao HT samo bolje.

Anyway glavno da ja piknem jednog.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Voltaža -> Napon FFS
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Batista kaže...

A na kraju krajeva, ko da je bitno tko ima najbrzi proc... Ne znaci da cete vi imat najveci qrac ako vas favorit bude najjaci... Bedastoce. Po meni jedino bitno je to da AMD ostane sto je i bio po pitanju cijene - prihvatljiv vecini ljudi, a s druge strane da napreduje po pitanju performansi.

Itekako je bitno.Jel bi Ferari imao takav prestiz da se koncentrira na omjer preformanse/cijena? Ni sam nisi svjestan koliko ugled kao najbrzeg znaci u masi. Samo se treba pitati koliki profit Intel radi na i7 980x koji je za proizvodnju jeftiniji od AMD-ovih Phenoma X6,a u konačnici gotovo troduplo skuplji od njih,samo zato sta je na glasu kao najskuplji desktop procesor na tržištu. Tebi kao korisniku biti najbrži ne znaci puno,al proizvođačima poput Intela to radi profit,uostalom AMD nebi bio tu ti je da njegovi GPU-evi nisu bili Brzi u odnosu na konkurenciju.
I'll be back
17 godina
microman kaže...
Batista kaže...

Itekako je bitno.Jel bi Ferari imao takav prestiz da se koncentrira na omjer preformanse/cijena? Ni sam nisi svjestan koliko ugled kao najbrzeg znaci u masi. Samo se treba pitati koliki profit Intel radi na i7 980x koji je za proizvodnju jeftiniji od AMD-ovih Phenoma X6,a u konačnici gotovo troduplo skuplji od njih,samo zato sta je na glasu kao najskuplji desktop procesor na tržištu. Tebi kao korisniku biti najbrži ne znaci puno,al proizvođačima poput Intela to radi profit,uostalom AMD nebi bio tu ti je da njegovi GPU-evi nisu bili Brzi u odnosu na konkurenciju.

Pa nisam ja proizvodjac vec korisnik. Boli me djon kolko tko zaradjuje, daj mi pristojan proizvod i cao djaci.

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 14:27 (Batista).
17 godina
neaktivan

Odosmo u OT/flame ...

Ono što je važno: AMD trenutno nudi više jezgara po procesoru/socektu (6/12) nego Intel i te jezgre su manje kompleksne. Ali ako je workload takav da je usposlena samo jedna jezgra, onda badava 3 ili 5 ili 11 ostalih koje stoje i ne rade ništa. Intel s druge strane ima "debela" jezgra + turbo koji ih dodatno diže u single-threded situacijama + HT za višedretveni rad.

Ključna osobina BDa je da jezgre u jednom modulu imaju sherane resurse, i ako je workload takav da nema potrebe ići u više dretvi tada će se modul ponašati kao jedna "debela" jezgra, odnosno zauzet će sve sherane resurse. Znači, veća fleksibilnost i efikasnost u odnosu na workload. Barem u teoriji bi treblo biti tako.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 14:50 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Core2Duo2 kaže...
brane47 kaže...

Ovako u originalu glasi vijest:

"8-core processor based on the "Bulldozer" high-performance CPU architecture is pitched by its makers to have 50% higher performance than existing processors such as the Core i7 950 (4 cores, 8 threads), and Phenom II X6 1100T (6 cores)."

Znači 8 jezgreni Bulldozer 50% jači od 4 jezgrenog i7... nažalost i nije baš neka vijest.

Kamo sreće da performanse skaliraju sa brojem jezgri, ali to baš i nije tako... Usporedi i7 950 i i7 970, 970 ima 2 jezgre više i 200MHz veći takt pa je u većini aplikacija razlika manja od 10%, tek ponegdje 20%

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 14:53 (Cele303).
16 godina
neaktivan
Pa nisam ja proizvodjac vec korisnik. Boli me djon kolko tko zaradjuje, daj mi pristojan proizvod i cao djaci. Moraš biti svjestan da nemožeš biti korisnik necega cija firma bankrotira samo zato šta nije zarađivala na svojim proizvodima. Isto tako nemožeš imat kvalitetan proizvod ako ne ulažeš novac u njegovo razvijanje. Šta više ulažeš to je proizvod bolji(i skuplji naravno), sa te strane AMD nije ni blizu Intelu.
I'll be back
14 godina
protjeran
koko kaže...

Nevjerovatni ste, znate da je AMD konkurirao intelu C2D   sa 90nm i 60 a tek kasnije 45nm, sadasnji, a jos i intel ima prednost u arhitekturi i jos male sitnice, amd se super drzi, sta je amd imao kada su se razdjelili svi koji su bili ujedinjeni zato ne pricajte balade, ovo testiranje bagera i i7, kolko ljudi ima taj i7 malo jer nema niko para za to 1000 eura za proc nisam glup za njega dat, sigurno je testirat bager ali testovi nisu online nego u tvornicama AMD-a

i7 2600 - 2600kn

ako AMD izbaci procesor jednake cijene i boljih performansi ili istih performansi a manje cijene, niko sretniji od mene.

16 godina
microman kaže...
Pa nisam ja proizvodjac vec korisnik. Boli me djon kolko tko zaradjuje, daj mi pristojan proizvod i cao djaci. Moraš biti svjestan da nemožeš biti korisnik necega cija firma bankrotira samo zato šta nije zarađivala na svojim proizvodima. Isto tako nemožeš imat kvalitetan proizvod ako ne ulažeš novac u njegovo razvijanje. Šta više ulažeš to je proizvod bolji(i skuplji naravno), sa te strane AMD nije ni blizu Intelu.

s druge strane AMD i ne moze dat toliko para na istrazivanje,

jer nema za razliku od Intela koji otvori par centara i koji

pokaze najbolje njega uzme. Gledano AMD je jos mala firma

za razliku od Intela...

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice