Ovako zanima me maticna i proc za 1000kn znaci sada imam GIGABYTE MA78GM-S2H i AMD ATHLON X2 5400 i zanima me dali da kupim novi proc ili jos neko vrijeme jer postaje slab komp i samo da kazem nederem se
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovako zanima me maticna i proc za 1000kn znaci sada imam GIGABYTE MA78GM-S2H i AMD ATHLON X2 5400 i zanima me dali da kupim novi proc ili jos neko vrijeme jer postaje slab komp i samo da kazem nederem se
Matičnu ostaviš,a staviš athlona x4 i uštediš 200-300kn za ram-e recimo.
Kupi bolji procesor!
kupi novi procesor i matičnu!
A jesi mu puno pomogao...
prepravio sam ali nek uzme iti kao tvoj proc....
ako može.....joj moram ič spavat laku noč
bome nemože nek uzme:
Athlon II x2 240 - 479
Asrock a770de+ - 445
kupi novi procesor i matičnu!
A jesi mu puno pomogao...
prepravio sam ali nek uzme iti kao tvoj proc....
ako može.....joj moram ič spavat laku noč
bome nemože nek uzme:
Athlon II x2 240 - 479
Asrock a770de+ - 445
Moje mišljenje je da nema potrebe za kupovinom nove matične od 450kn, bacanje novaca. Ova će sasvim OK držat i vjerovatno će uspjet ovog athlona II x4 oc-at na 3.0GHz+
ej bio sam slao mail ovima iz gigabyte i kazu da moja maticna ne podrzava taj proc
ovako trgovina mora biti links i dali da stavim sa jos imam sada 3gb ram
a jako zelim da bude proc 4 jezgre i da moderatori nemogu ici na uredi neznam zasto mi nece
Meni iz asrocka poslali bios koji nema na sajtu za moju maticnu jer kupujem athlon X4 LOL
Pohvale do neba za njihov customer support :-)))
Meni iz asrocka poslali bios koji nema na sajtu za moju maticnu jer kupujem athlon X4 LOL
Pohvale do neba za njihov customer support :-)))
Ona matična bi morala podržavat athlona x4, neznam zašto nebi?
ej bio sam slao mail ovima iz gigabyte i kazu da moja maticna ne podrzava taj proc
Na web stranicama piše slijedeće:
support for the new AMD Phenom™ quad-core processors, with the latest AM2+ platform support.
A na ovoj stranici piše koje sve procesore podržava.
Matična koju si spomenuo je GA-MA78GM-S2H.
Znači upikneš si Fenom II 940
Mora bios imat CPU code za proc inace ga ne prepozna.
Edit: Trebao sam uzet GB plocu kad sam kupovao novi komp, ali (hvala bogu) nisu je imali, pa sam uzeo Asrock koji sam imao prije (novu jasno) .... koristim Asrock vec oko 4 god i prezadovoljan sam. Npr za 400 kn (ravno) imaju u ADM-u plocu slicnu mojoj na koju isto ide Athlon X4..jasno neznam jel su za nju izdali BIOS novi jer svoj sam dobio e-mailom :-).
Možete bez problema staviti Athlona II X4 na tu ploču (GA-MA78GM-S2H)
Kako znam?
Evo upravo sam složio jednoga na takvu identičnu ploču i trenutno instaliram Windowse
BIOS verzija je F10 (zadnja).
a hvala kupio sam ga proc jwe prva liga
a hvala kupio sam ga proc jwe prva liga
Nema frke, eto i ja sam se danima dvoumio "bi-nebi", jer na gigabyteovim stranicama ništa ne piše.
Vozim ga na 3,0GHz bez dizanja voltaže, stabilan.
Temperatura oko 60 stupnjeva pod punim opterećenjem, oko 29-30 u idleu.
Za 740kn koliko sam dao, proc stvarno je prva liga.
sa tebi pise meni pise na bios i ostalo unknow cpu 2.6ghz a bios je f10 maticna ma78gm-s2h rev.1.1
Ne, meni pri pokretanju kompa bios izbaci: Athlon II 620.
Imam istu matičnu kao i ti, štoviše - čak i isti BIOS kao i ti.
Čudno...
ma glavno da ja nadoplati za x3 720 i nedaju smradovi moram stavit neki drugi bios daj mi link od tvog bios-a jer moj ovaj je bios f10a sada sam skuzio
Odavde sam ja skinuo BIOS:
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2814#anchor_os
Pa ako ti radi proc na ovoj ploči, nemaš razloga mijenjat - osim možda za phenoma X4.
eeehhh sada radi proc ko novi miki moj jos slabo se kloka sa amd coolerom ide do max 3.3ghz
eeehhh sada radi proc ko novi miki moj jos slabo se kloka sa amd coolerom ide do max 3.3ghz
LOL, pogledaj si matičnu pa onda nešto reci cooler bi i podnesao 3,6GHz.
ha mozda i bo