AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 469.778
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

Osobno, ja bi prodao i uzeo neku 970 based SLI ploču ili 990 based SLI ploču.

Ako ti ne treba SLI, ne treba ti ni 9xx chipset. Onda ti je dovoljna i 890 AM3+ ploča.

Recimo moja MSI (navodno) podržava BD-a sa svojim zadnjim BIOS-om.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
protjeran
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

ali ne sve opcije, pisali smo o tome

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Don, sta mislis hoce li se kod Zambezija moci clockati iskljucivo pomocu mnozitelja (jer su svasta natrpali u procesor) ili ce biti i igre (znacajnije) sa osnovnom frekvencijom?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Pisalo ti je, Mnozitelj

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Zato sa M3A770DE ne mogu više od 4.6GHz, zato na N68C-S UCC koja je 3+1 ne mogu preko 4GHz sa 1.55V...

Pih

Nevolim kada ljudi mjenjaju mišljenja, prolistaj cijelu temu pa češ neke stvari skužit, i kakve sada ima veze klokanje sa tim starim pločama i starim procovima, u usporedbi NOVE ploce i NOVI proc, a i rijetki je taj koi kloka tako blesavo i nece bit stabilan na 4.6ghz ko ni n68 na 4ghz,

Mogu i ja imat trgovinu i onda u gotove kompove probam procesor ako valja ide meni ako ne ko te sisa kupcu, al jbga kod nas uvijek se ljudi snađu.

17 godina
Hm oce bit PCI-E 3.0 za am3+
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
protjeran

Mislim da neće ili ako bude bit ce u onim plocama kako bi rekli novije generacije koe ce kasnije izac

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nemojte hebat da je Bulldozer odgoden do 10. mjeseca

http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?p=2342406

Nemam potpis jer sam nepismen...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
...samo sta nije
Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Snakepriest kaže...

nemojte hebat da je Bulldozer odgoden do 10. mjeseca

http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?p=2342406

Pa i da je na kraju kaj onda nikom ništa, ne radi se tu o životu i smrti kad bude AMD odradil svoje kaj več treba onda buš ga videl u ducanima i to je to.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 23:23 (rambox).
16 godina
neaktivan
Nekak mi se čini da bu još na kraju SB-E izaso prije nek ovo AMD-ovo čudo.
I'll be back
Moj PC  
4 1 hvala 0
14 godina
microman kaže...
Nekak mi se čini da bu još na kraju SB-E izaso prije nek ovo AMD-ovo čudo.

Ja se samo nadam da ce se cekanje isplatit.

Errare humanum est.
16 godina
neaktivan
Ko zna možda je Intel dao AMD-u kakav poticaj za odgađanje, čist da ostane isti odnos snage ko sad. Sve su to mucke.
I'll be back
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
microman kaže...
Ko zna možda je Intel dao AMD-u kakav poticaj za odgađanje, čist da ostane isti odnos snage ko sad. Sve su to mucke.

Tako je to oduvik u tim vodama.

Errare humanum est.
15 godina
neaktivan

samo nek pozure da cim prije stigne posiljka jeftinijih i7 970/80 u RH :P

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
xyan kaže...

samo nek pozure da cim prije stigne posiljka jeftinijih i7 970/80 u RH :P

A kako misliš prodat trenutnog? {#}

Neće bit lako pokraj cijena sandy-a..

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2011 11:49 (Penryn).
15 godina
neaktivan

kao sto pravi trgovac kaze: Svaka roba ima svog kupca :D znam da ce biti tesko prodati al mozda se neko nadje. za sve ostalo, tu je njuskalo :P

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
xyan kaže...

kao sto pravi trgovac kaze: Svaka roba ima svog kupca :D znam da ce biti tesko prodati al mozda se neko nadje. za sve ostalo, tu je njuskalo :P

Ja sam ovog svog pokušavao 2 tjedna prodat po skoro 30% nižoj cijeni nego

što je najjeftiniji u dućanu, ali bez uspjeha. Na kraju sam odustao, ostajem na ovome do 22nm Ivy-a.

Al eto, situacija je trenutno takva u Hrvatskoj..

Uglavnom, sretno. {#}

15 godina
neaktivan

onda nek stoji, ili si slozim masinu za po doma sa njime, uzmem neku rabljenu plocu i to je to....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
microman kaže...

A jesi našel razlog kolko dugo si to smišljal,{#} to je isto ko da neko očekuje od Dinama da uzme Kup Uefa recimo stvari su jednostavne bitne su graficke kartice i cipovi na jednoj strani te APU procesori tu su prioriteti i lova za sad s jako dobrim razlogom a ne Zambezi procesori.{#}

S samim Bagerima nema problema, osim onih klasicnih na pocetku nove arhitekture i ostalo veznao za to ali ima sa Yield na 32nm za Zambezi u GF tvornici i to malo veci problemi. Samo to nece niko rec javno i službeno normalno, AMD nema na raspolaganju ko INtel hrpu love i nekoliko tvornica pa onda kad nekaj zapne imaš ovo kaj imaš sad.{#}

APU procesori Liano jel i ostali idu bez frke, s njima nije bilo vecih problema sve kaj je do sad napravljeno je rasprodano to su cinjenice ali opet ima i tu problem AMD opet jedva stiže naruđbe jer su ograničeni resurisma.{#}

Tu je onda glavni problem s Bagerima, resursi u proizvodnji koji su i ovak malo tanki kod AMD-a i i još kad se pojavi problem onda nema druge nego ono kaj ide ok APU dakle poslat van jer tu nema problema a ostalo STOP dok se ne sredi stvar i to je to.{#}

Ionak ce u budučnosti prioritet AMD, bit što jaci APU procesori za mase i samo graficke kartice i cipovi a HighEnd procesori ili mrcine bit ce u drugom planu vjerojatno. 2015 godine ak sve budei šlo prema planu, za ugodno igranje na FullHD rezoluciji bez suludih viskokih FPS-a ce trebat samo AMD APU i ništ drugo.{#}

Ok može se i sad igrat bez muke, sa najacim LIano APU pa cak i na 1680-1050 rezoluciji Medium detalji ili malo manje pa još sa klokanjem dobiš 30% bolje performanse ali nije to još onak kak spada za sad. Trinity APU ce nudit u startu, minimalno 50% bolje graficke performanse tak kaže AMD a nemamo razloga ne vjerovat u to za Liano su rekli kak ce bit još prosle godine a danas vidimo da je to baš tak u praksi.{#}

Ono kaj je bilo cisti SF do prije dvije godine, znaci ugodno igranje igrica na integriranoj grafi bilo na procu ili matičnoj ploči danas je stvarnost. Trinity APU ce tu dič ljestvicu još za minimalno 50%, a kaj ce bit 2015 bumo videli no za sad to ide bez problema polako kak je i zamišljeno tam 2006 godine. Znaci oceš igrat igrice a ne ganjaš sulude brojke, odeš u ducan uzmeš AMD APU i igraš igrice bez frke prije nekoliko godina bi ispal bedak koji samo laprda bezveze za ovakvu tvrdnju ali danas zna se jel.{#}{#}

http://www.eetimes.com/electronics-news/4217113/Analyst-chip-yield-Globalfoundries

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2011 14:23 (rambox).
17 godina
neaktivan

Evo par sličica i jedan video sa Texas Gamexperience-a koji se danas održa(va)o u Dallasu.

Navodno su bile dvije konfiguracije sa bulldozer procesorima,

na kojima su se vrtjeli Dirt 3 i Deus Ex na više ekrana odnosno projektora u Eyefinity-u.

Isto tako se govori da se ekran na jednom od tih kompova sa bullyem "smrzao".. lol{#}

Više detaljnijih informacija se tek očekuje.

osam najboljih je ponijelo doma po jednu HD6870 osam najboljih je ponijelo doma po jednu HD6870
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2011 22:17 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nisam baš pratio stanje Buldozera, ali kad nakraju oni izlaze? Jel se zna datum?

SLI na 990 chipsetu?

Btw. Don kihoty - jesi nabavio tu Asrock 890FX deluxe 5?

Hvala

R.I.P. EnlightenedPh oenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nick54312 kaže...

Nisam baš pratio stanje Buldozera, ali kad nakraju oni izlaze? Jel se zna datum?

To ni ovi u AMD-u neznaju

I'll be back
16 godina
neaktivan
rambox kaže...
microman kaže...

A jesi našel razlog kolko dugo si to smišljal,{#} to je isto ko da neko očekuje od Dinama da uzme Kup Uefa recimo stvari su jednostavne bitne su graficke kartice i cipovi na jednoj strani te APU procesori tu su prioriteti i lova za sad s jako dobrim razlogom a ne Zambezi procesori.{#}

S samim Bagerima nema problema, osim onih klasicnih na pocetku nove arhitekture i ostalo veznao za to ali ima sa Yield na 32nm za Zambezi u GF tvornici i to malo veci problemi. Samo to nece niko rec javno i službeno normalno, AMD nema na raspolaganju ko INtel hrpu love i nekoliko tvornica pa onda kad nekaj zapne imaš ovo kaj imaš sad.{#}

APU procesori Liano jel i ostali idu bez frke, s njima nije bilo vecih problema sve kaj je do sad napravljeno je rasprodano to su cinjenice ali opet ima i tu problem AMD opet jedva stiže naruđbe jer su ograničeni resurisma.{#}

Tu je onda glavni problem s Bagerima, resursi u proizvodnji koji su i ovak malo tanki kod AMD-a i i još kad se pojavi problem onda nema druge nego ono kaj ide ok APU dakle poslat van jer tu nema problema a ostalo STOP dok se ne sredi stvar i to je to.{#}

Ionak ce u budučnosti prioritet AMD, bit što jaci APU procesori za mase i samo graficke kartice i cipovi a HighEnd procesori ili mrcine bit ce u drugom planu vjerojatno. 2015 godine ak sve budei šlo prema planu, za ugodno igranje na FullHD rezoluciji bez suludih viskokih FPS-a ce trebat samo AMD APU i ništ drugo.{#}

Ok može se i sad igrat bez muke, sa najacim LIano APU pa cak i na 1680-1050 rezoluciji Medium detalji ili malo manje pa još sa klokanjem dobiš 30% bolje performanse ali nije to još onak kak spada za sad. Trinity APU ce nudit u startu, minimalno 50% bolje graficke performanse tak kaže AMD a nemamo razloga ne vjerovat u to za Liano su rekli kak ce bit još prosle godine a danas vidimo da je to baš tak u praksi.{#}

Ono kaj je bilo cisti SF do prije dvije godine, znaci ugodno igranje igrica na integriranoj grafi bilo na procu ili matičnoj ploči danas je stvarnost. Trinity APU ce tu dič ljestvicu još za minimalno 50%, a kaj ce bit 2015 bumo videli no za sad to ide bez problema polako kak je i zamišljeno tam 2006 godine. Znaci oceš igrat igrice a ne ganjaš sulude brojke, odeš u ducan uzmeš AMD APU i igraš igrice bez frke prije nekoliko godina bi ispal bedak koji samo laprda bezveze za ovakvu tvrdnju ali danas zna se jel.{#}{#}

http://www.eetimes.com/electronics-news/4217113/Analyst-chip-yield-Globalfoundries

Zapravo nije pitanje koliko Intel plača AMD-u za odgode. Pitanje je koliko tebe AMD plača da pišeš takve PR gluposti?

Inače činjenica jest da Intelu odgovara da Buldozer izađe što bliže izlasku SB-E procesora. Zašto? Zato što tada nema smanjivanja cijena, a da sada izađe moraju ili drastičnije rezat cijenu i7 980-tki ili dodatno srezat i7 2600K. Tako da nebi bilo ništa čudno da su se AMD i Intel dogovorili uz malu naknadicu, AMD-u se napuni blagajna, a Intel netreba rezati cijene i svi sretni i zadovoljni. Ja nekažem da jest tako, al danas stvarno ništa netreba čuditi, pa tako ni ta mogučnost.

I'll be back
17 godina
microman kaže...
rambox kaže...

Zapravo nije pitanje koliko Intel plača AMD-u za odgode. Pitanje je koliko tebe AMD plača da pišeš takve PR gluposti?

Inače činjenica jest da Intelu odgovara da Buldozer izađe što bliže izlasku SB-E procesora. Zašto? Zato što tada nema smanjivanja cijena, a da sada izađe moraju ili drastičnije rezat cijenu i7 980-tki ili dodatno srezat i7 2600K. Tako da nebi bilo ništa čudno da su se AMD i Intel dogovorili uz malu naknadicu, AMD-u se napuni blagajna, a Intel netreba rezati cijene i svi sretni i zadovoljni. Ja nekažem da jest tako, al danas stvarno ništa netreba čuditi, pa tako ni ta mogučnost.

Nisu to nikakve gluposti nego tak stvari realno stoje, APU je budučnost a ti opet imaš veliki problem ili defekt ko planina da primjetiš nebitno i sporedno a ono ostalo zaboraviš.{#}{#}

Nema nikakvog dogovora Intel/AMD u ovom trenutku, vec je problem u GF 32nm djecijim bolestima i resursima pa rekel sam več negdje kolko me placa AMD 5 kuna po postu još malo pa cu bit bogataš.{#}{#}

16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Nisu to nikakve gluposti nego tak stvari realno stoje, APU je budučnost a ti opet imaš veliki problem ili defekt ko planina da primjetiš nebitno i sporedno a ono ostalo zaboraviš.{#}{#}

Nema nikakvog dogovora Intel/AMD u ovom trenutku, vec je problem u GF 32nm djecijim bolestima i resursima pa rekel sam več negdje kolko me placa AMD 5 kuna po postu još malo pa cu bit bogataš.{#}{#}

Realna situacija je da Intel ima 83% tržišta, dok AMD pišljivih 18%. Dakle to je realna situacija i očito ni tvoja PR sranja ne pomažu. Sa druge strane od kad to planine imaju defekte? Što je to uopšte planinski defekt?

Nadalje kakve su to 32nm djecije bolesti? I ako te doista plača 5kn po postu ja na tu cifru nebi ni jednog posta napisao, a posebice ne takva Uveličavanja, a ako te nisu zaposlili doista bi trebali razmisliti o tome.

I'll be back
17 godina
neaktivan
microman kaže...

Realna situacija je da Intel ima 83% tržišta, dok AMD pišljivih 18%. Dakle to je realna situacija i očito ni tvoja PR sranja ne pomažu. Sa druge strane od kad to planine imaju defekte? Što je to uopšte planinski defekt?

Nadalje kakve su to 32nm djecije bolesti? I ako te doista plača 5kn po postu ja na tu cifru nebi ni jednog posta napisao, a posebice ne takva Uveličavanja, a ako te nisu zaposlili doista bi trebali razmisliti o tome.

Ajde ostavi se čovjeka. Kako on sa AMD-om tako ti sa Intelom.

Malo se kontroliraj, mislim da on nigdje nije uskočio u Intelovu temu i raspravljao/vrijeđao na način na koji ti radiš..

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 17:15 (Penryn).
16 godina
neaktivan
Penryn kaže...
microman kaže...

Malo se kontroliraj, mislim da on nigdje nije uskočio u Intelovu temu i raspravljao/vrijeđao na način na koji ti radiš..

Hmh čekaj da prebrojim koliko sam tema o Intelu pokrenuo, ah da niti jednu temu. Sa druge strane Rambox je čest gost u Intelovim temama i vidi vraga konstantno tupi o njegovom nemoralnom poslovanju. Također koliko je tema on pokrenuo o AMD-u? O pa da skoro svaka tema nosi njegov potpis.

I mislim da bi mu trebalo laskati kad kažem da čovjek ima smisla za Marketing, reklamiranje i da bi ga AMD trebao zaposliti(ako vec nije){#}

I'll be back
14 godina
protjeran

Sad je pametno ko zivi preko i moze i nije zahtevan bas najnovije da uzima da uzme 1366 i recimo Maximus III ima da se nadje za 135$ na netu i i7-960 za 250$. Znate sta je to ako se igraju igre. Pih razvaljuje. Za 350e.

Ovako ti za Bulldozer treba za ROG i jak CPU najmanje 500e. A za moj Ivy zaboli me glava kada pomislim ali to je ono nesto novo i kostace. To si apsolutno miran 4 god.

Sandy Bridge mi se nekako ne znam, ogadio ali 1156 i 1366 su odlicni ibice dugo odlicni ali su i kostali. Intel bi prezali o SB da moze da se vrati nazad. Pojacali bi procesore i bili milijardu u plusu. Uzeli su oni mnogo na SB ali mnogo su i kiksnuli sa revizijama.

Osakatilo ih je to, pa besni kupci koji su pokupovali Maximus IV recimo. Najbolje je prosao onaj koji je imao za Intel Extreme cim se pojavio taj nece dugo jos misliti o procesoru. Mozda samo da predje na Rampage Black.

A kada cujem sada da neko daje savet nekome za i5 SB ili i7-2600K a treba da izadje Bull pa cisto da vidi performanse ono nek kupi posle SB to mi je ono bas za Intel fanove ono skroz koji ne mogu ni do Nove da sacekaju. 

Meni je jako sto nemam sada Intel neki od starijih platformi 1156 i 1366 ali mi ne pada napamet da sada uzimam to. Hocu novi Intel platformu. Za SB ne zalim nimalo. 

A bulldozer sta...bice kao Intel i kostace kao Intel i to je to. 

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 17:59 (Vlada011).
17 godina
microman kaže...
Penryn kaže...
microman kaže...

Hmh čekaj da prebrojim koliko sam tema o Intelu pokrenuo, ah da niti jednu temu. Sa druge strane Rambox je čest gost u Intelovim temama i vidi vraga konstantno tupi o njegovom nemoralnom poslovanju. Također koliko je tema on pokrenuo o AMD-u? O pa da skoro svaka tema nosi njegov potpis.

I mislim da bi mu trebalo laskati kad kažem da čovjek ima smisla za Marketing, reklamiranje i da bi ga AMD trebao zaposliti(ako vec nije){#}

Eh da me je AMD zaposli bilo bi drukcije, onda ne bi imal ovaj "X2 jadni proc za siromake" vec bi jahal na nekom sponzorskom barem Phenom II X4 ili X6 to sigurno jel fuckaj ga. Onda bi vjerojatno imal i bolju graficku kerticu, a ne ovu dx10 starudiju iz 2008 koju imam sad no kak danas najnovija Intel graficka rješenja još uvjek imaju dx10 ne bunim se baš puno jel.{#}{#}{#}

A ovo za nepotrebno nemoralno ponašanje, prebogatog Intela kaj iz tog kuta izgleda posebno zanimljivo jel radili su to prije a rade i danas vjerojatno ne bi bilo ništ cudno zato kaj mogu plačat penale boli ih đon no sljedeča kazna možda ne bude samo 1 milijardu Eura.{#}

http://www.reuters.com/article/2009/05/13/us-eu-intel-idUSTRE54C1SO20090513?feedType=nl&feedName=usbusinessearly

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 18:12 (rambox).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice