1155 vs 2011 maticne,david i golijat?

poruka: 19
|
čitano: 2.966
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

kopam po netu i zbunjen sam, naime premda je barem kod nas? puno veci izbor za 1155 ploce ove 2011 uglavnom sve djeluju mocnije, jeli to zbog toga sto 2011 donosi nove tehnologije tipa 3.0usb i standarde tipa potrosnje pa se na to nakalemi jos sveukupne snage-mogucnosti ili je problem samo u ponudi nasih ducana. zanima me i gledam propusnost ploce, brzina rama i 3x i 4x sli i crossfire, najjaca ploca koju sam nasao za 1155 je http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_352&products_id=9940 no kod 2011 http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_364&products_id=10783 je jeftinija i pretpostavljam bolja. dali je potrebno ici po plocu van hrvatske ili je to zaista takav odnos u performansama i vani.

takodjer dali postoji neki nacin-oznaka kod ploce da se moze vidjeti raspodjela pcie 3.0 ulaza za graficku, raspodjela u smislu da su prvi i drugi ili prvi i cetvrti 3.0,to me zanima radi sli-a, da se iskoristi 3.0 a da bude razmak izmedju grafickih radi hladjenja, pretpostavljam da postoje neki duzi mostici za od prvog do cetvrtog utora? 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: 1155 vs 2011 maticne,david i golijat?
ako neces hostati bf3 server ili raditi animacije dinamike fluida toka(ili cega vec) dovoljan ti je lga1155 proc kao i5 2500k ili i7 2600k. ovi lga2011 procovi su cisti overkill za sve sto nisu serveri...
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
14 godina
neaktivan

Moj ti je savjet da uzmeš 1155 ploču i Intel Core i7 2600K. Nema te aplikacije koja će ga oznojiti.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Moj ti je savjet da uzmeš 1155 ploču i Intel Core i7 2600K. Nema te aplikacije koja će ga oznojiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
SaidSikiraX kaže...

potpisujem {#}

13 godina
neaktivan

zahvaljujem na odgovorima no nadam se da ce biti i koja recenica o tehnoloskoj strani tih maticnih ploca i utora. osim toga kako su naglo ukinuli 980x procesor mogu to i sa 2600k napraviti,sandy je samo pocetak nove "stedljive politike" a i kako dolazi ivy dolaze i novi standardi.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kolac kaže...

zahvaljujem na odgovorima no nadam se da ce biti i koja recenica o tehnoloskoj strani tih maticnih ploca i utora. osim toga kako su naglo ukinuli 980x procesor mogu to i sa 2600k napraviti,sandy je samo pocetak nove "stedljive politike" a i kako dolazi ivy dolaze i novi standardi.

980x su ukinuli zbog nove generacije(Sandy bridge) a i i7 2600k je ako se ne varam jaci od njega. sto se tice ploca, umjesto da cekas odgovore radije googlaj npr asus maximus IV extreme-z review. sigurno ima netko s nekom od ovih ploca ali nismo sveznalice. jednostavnije je biti siguran i pogledati neki review od nekoga tko je plocu imao u rukama i istestirao je :)

17 godina
kolac kaže...

pa iskreno da ti kažem i7 2600k će relativno skoro "ukinuti" kako ti kažeš,za 3-4 mjeseca dolazi ivy bridge.

ali to ipak nije razlog da ga ne kupiš.

po meni je i7 2600k overkill ako misliš na kompu igrati,jer sve što može i7 2600k u igrama napraviti može i i5 2500k,na i7 2600k se ide ako misliš nešto "korisno" raditi na kompu.

Mrzim cheatere iz dna duše
13 godina
neaktivan

hvala na savjetu. pretpostavljam da bi pci-e 3 imao dobrog utjecaja kod dvoglavih grafickih, koliko sam shvatio po recenzijama se smatra da dosadasnji pci-e malo koci takve karte. za 7970 su rekli da bas i nema razlike no nisam nasao testove sa dvoglavim kartama. osim toga ove 2011 redom podrzavaju znatno brzi ram. kako mogu biti jeftinije o_0. Vjerujem da u sli slucaju, dva pci-e 3 utora + razmak medju njima, znatno pomaze roku trajanja dvoglavih kartica, procesor je s tog gledista manje bitan.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kolac kaže...

hvala na savjetu. pretpostavljam da bi pci-e 3 imao dobrog utjecaja kod dvoglavih grafickih, koliko sam shvatio po recenzijama se smatra da dosadasnji pci-e malo koci takve karte. za 7970 su rekli da bas i nema razlike no nisam nasao testove sa dvoglavim kartama. osim toga ove 2011 redom podrzavaju znatno brzi ram. kako mogu biti jeftinije o_0. Vjerujem da u sli slucaju, dva pci-e 3 utora + razmak medju njima, znatno pomaze roku trajanja dvoglavih kartica, procesor je s tog gledista manje bitan.

a gle, neces dobit nis bolji komp s i7 3960x. samo bi potrosio puno para bezveze. da je stvarno tako velika razlika, ljudi bi sigurno pojurili u ducane i mahom uzeli nove ploce i procesore(barem u SAD-u). ali nije toliko bitno. ako su performanse dobre, bas i ne mogu biti bolje. jer vidim da te jos uvijek malo vuce na te LGA2011 procove. radije kupi i5 2500k, postenu maticnu i ostatak love ulupaj u neku dobru grafu.

14 godina

1 x Asrock Fatal1ty P67 Professional - Intel P67, ATX, 4xDDR3
1 x Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155
1 x MSI GTX 570 TwinFrozr III Power Edition OC, 1280MB GDDR5 320 bit

5.958,98Kn

Složeno u Adm-u nešto ovako kupiš i deri igrice na max postavkama

0 0 hvala 0
17 godina
Suddenly Psychotic kaže...
kolac kaže...

980x su ukinuli zbog nove generacije(Sandy bridge) a i i7 2600k je ako se ne varam jaci od njega. sto se tice ploca, umjesto da cekas odgovore radije googlaj npr asus maximus IV extreme-z review. sigurno ima netko s nekom od ovih ploca ali nismo sveznalice. jednostavnije je biti siguran i pogledati neki review od nekoga tko je plocu imao u rukama i istestirao je :)

Uh uh, nemojmo pretjerivati. Jedino ako misliš precizirati "jednak je u surfanju internetom" ili nije bolji u "prosječnom gamingu" inače 6 jezgri i 12 threadova

mi poprilično owna bilo što drugo. Ako nekog baš zanima, mogu napraviti neku recenzijicu i sa LGA2011 chipsetom pa usporediti sa iz 990x/980x, PhenomomX6 ili

i7 2600k... samo nebih instalirao igre, tako da eventualno neki standalone benchmark kad ulovim vremena i volje razšarafljivati i pripasavati da svaki stroj ima barem istu grafiku. 980x je prilično dugo carevao u performansama, a X58 chipset je posebno dugovječan na vrhu. Čak i sad, 4 godine nakon predstavljanja chipseta, samo SB-e pobjeđuje. Istina Z68 chipset od sb je napredan, srt je dobra funkcija, i za prosječnog korisnika - go for it! :)

kolac kaže...

...osim toga ove 2011 redom podrzavaju znatno brzi ram. kako mogu biti jeftinije o_0.

Ja ću ti reći: kod nas NEMA ništa za kupiti. Odkad su izašle, ovdje sam se raspitivao, može li se barem u HR uvesti srednja klasa npr.

asus sabertooth X79 - nula bodova. Ovezeno je par komada entry level matičnih i to je to. Za 1155 ih ipak ima gotovo svih

koje su predstavljene od proizvođača.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2011 21:16 (overhaul).
13 godina
neaktivan

da 980x je legenda i tim vise je grubo{#} da su ga tako ubili. no 2600k je tu negdje a stedljiviji je u vise segmenata. svi ti procesori drze sli pa treba gledati razliku u paketu, maticne ploce, a sto se maticnih tice nemogu se oteti dojmu da su ove 2011 znatno mocnije

0 0 hvala 0
17 godina
kolac kaže...

da 980x je legenda i tim vise je grubo{#} da su ga tako ubili. no 2600k je tu negdje a stedljiviji je u vise segmenata. svi ti procesori drze sli pa treba gledati razliku u paketu, maticne ploce, a sto se maticnih tice nemogu se oteti dojmu da su ove 2011 znatno mocnije

Ma nije štedljiviji. Daje po jezgri upravo onoliko koliko i troši po istoj. 980x mi se spušta na 700mhz a većina jezgri ode u off kad je idle surfanje, chipset ima nekakav gigabyteov power save mod

pa se spušta sve i svašta i konfa troši ko štedna žarulja, barem tako prikazuje wattmetar od te aplikacije.

Naravno, kad krene rendat a 6 jezgri više troši nego 4 ali i više daje na nekoj istoj frekvenciji, pa sam brže gotov. Evo sad mi renda i72600k i

na njemu jedva mogu micat mišem kad je zauzet. Da je i7 980x toliko veći potrošač, nebi ga mogao hladiti isti kuler ko i i7 2600k.

Naposljetku, rađeni su u istoj 32nm tehnologiji, pa je 6 jezgreni rastrošniji jedino i upravo za te dvije jezgre.

Meni osobno nije jasan SB-e: ogroman je procesor. Gotovo da viri ispod True120, a također ima tih 6 jezgri kao manji i stariji gulftown.

Valjda imaju skrivene 2 dodatne, pa ih čekaju aktivirati kad ustreba:)

14 godina
neaktivan
SaidSikiraX kaže...

imam navedenu kombinaciju i znoji se ko Zidane. Nema tog procesora koji se nece oznojiti kod 3d rendanja ili video obrade npr.

za pokretaca teme:

kupovina LGA 2011 potpuno je besmislena ako se na racunalu namjeravas igrati. i5 2500K i i7 2600k apsolutno su dovoljno jaki za 580 SLI/ 6970 CF a takve kombinacije su i prejake i nepotrebne za danasnje igre kojima je najcesce preporucena grafika 8800GT.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2011 9:48 (BlueMax).
13 godina
neaktivan
overhaul kaže...
kolac kaže...

Ma nije štedljiviji. Daje po jezgri upravo onoliko koliko i troši po istoj. 980x mi se spušta na 700mhz a većina jezgri ode u off kad je idle surfanje, chipset ima nekakav gigabyteov power save mod

pa se spušta sve i svašta i konfa troši ko štedna žarulja, barem tako prikazuje wattmetar od te aplikacije.

Naravno, kad krene rendat a 6 jezgri više troši nego 4 ali i više daje na nekoj istoj frekvenciji, pa sam brže gotov. Evo sad mi renda i72600k i

na njemu jedva mogu micat mišem kad je zauzet. Da je i7 980x toliko veći potrošač, nebi ga mogao hladiti isti kuler ko i i7 2600k.

Naposljetku, rađeni su u istoj 32nm tehnologiji, pa je 6 jezgreni rastrošniji jedino i upravo za te dvije jezgre.

Meni osobno nije jasan SB-e: ogroman je procesor. Gotovo da viri ispod True120, a također ima tih 6 jezgri kao manji i stariji gulftown.

e ovakvi postovi zlata vrijede. trgovina...marketing...cigani. dali bi molim te mogao ukratko reci koje prednosti, nacin na koji je jaca neka high end 2011 maticna od primjerice ove http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_364&products_id=10783

ja neznam ni gdje bi trazio neku high end plocu... 

14 godina
neaktivan
overhaul kaže...

SB-e ima dvije zakljucane jezgre, zakljucane navodno zbog previsokog TDP-a (150W) kad radi s njima.

PS-jos da ASRock izbaci UCC na X79 {#}

Ofc.
17 godina
kolac kaže...
overhaul kaže...
kolac kaže...

e ovakvi postovi zlata vrijede. trgovina...marketing...cigani. dali bi molim te mogao ukratko reci koje prednosti, nacin na koji je jaca neka high end 2011 maticna od primjerice ove http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_364&products_id=10783

ja neznam ni gdje bi trazio neku high end plocu... 

Hvala, e tu ploču neznam, mislim da je jedino što ju stavlja u skuplju "ligu" to što ju bundlaju sa relativno skupim hladnjakom i to naplaćuju.

Koliko zasada znam (ne pratim  više kad sam kupio ploču, pa je možda došlo do promjena) najbliže mjesto gdje se daju kupiti bolje ploče

je slovenija. I da, imaš ovdje po forumu izvještaja da su Gigabyte i to jači model, UD7 uspjeli spaliti overclockanjem, i da je GB ozdao

neki kontroverzni patch zbog kojeg neki tvrde da throttla OCanje, a neki da je sve oke i da se da ocati (iako su to pokazali sa 4 isključene i samo dvije Ocane jezgre)

... ispada da sam imao neku sreću pa poslušao kritike o tim Gb  pločama pa uzeo Asus... a za Asrock, MSi, neznam stvarno, ništa bolje nego svatko tko nagugla testove.

13 godina
neaktivan

Hvala, e tu ploču neznam, mislim da je jedino što ju stavlja u skuplju "ligu" to što ju bundlaju sa relativno skupim hladnjakom i to naplaćuju.

Koliko zasada znam (ne pratim  više kad sam kupio ploču, pa je možda došlo do promjena) najbliže mjesto gdje se daju kupiti bolje ploče

je slovenija. I da, imaš ovdje po forumu izvještaja da su Gigabyte i to jači model, UD7 uspjeli spaliti overclockanjem, i da je GB ozdao

neki kontroverzni patch zbog kojeg neki tvrde da throttla OCanje, a neki da je sve oke i da se da ocati (iako su to pokazali sa 4 isključene i samo dvije Ocane jezgre)

... ispada da sam imao neku sreću pa poslušao kritike o tim Gb  pločama pa uzeo Asus... a za Asrock, MSi, neznam stvarno, ništa bolje nego svatko tko nagugla testove.

hmm, a dali ti se cini, ovako po sturim specifikacijam da su spomenuta MSI-ova i ASUS-ova koju ti imas podjednake, oprosti na jadnom pitanju ali nema li ova MSi vecu propusnost i vise PCIe3?

ranije si spominjao neka testiranja CPU-a{#} nebi te tako daleko gnjavio ali kako ti se cini 3930k u usporedbui sa 980x i 2600k, ovo sto sam u googlu ulovio govori mi da je ubiti najveca prednost u ostalim kompatibilnim komponentama, a sam proc da i nije bas nesto...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice