Ventilator na laptopu preglasan

poruka: 4
|
čitano: 2.143
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Laptop mi je odjednom počeo strašnu buku raditi, ne radi se o onom finom zujanju kao kad je pod opterećenjem već o nečemu što više liči na rad motora.

To je vjerojatno problem s ventilatorom, i mislim poslati laptop na servis, ali zanima me ima li još nešto što bi mogao probati prije nego ga odnesem? Konkretno, čišćenje laptopa - nikad nije čišćen, iskreno ni ne znam kako to napraviti. Može par savjeta, kako čistite laptop (bez rastavljanja), jel se može samo kompresorom propuhati kroz onaj jedan otvor iz kojeg izlazi vruć zrak, jel to uopće pametno, sl.?

0 0 hvala 0
14 godina

Najbolje ti je da ga servis očisti i zamjeni termalnu pastu, onda bi se ta buka ventilatora morala smanjit.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.8.2012 14:55 (Valentin17).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Ventilator na laptopu preglasan

Sto se tice propuhivanja kompresorom, ja osobno nebi preporucio. Pogotovo ne negdje vani (van kuce). Problem je u tome sto je takav zrak vlazan i prljav. Ako hoces probati nesto prije servisa i bez rastavljanja onda kupi onu "konzervu" sa stlacenim zrakom i s tim propusi kroz najveci otvor. Iako bi moglo biti i da ce to biti pre slabo ili ne djelotvorno. Onda ti jedio ostaje ili ga sam rastavljat ili nosit na servis.

Taj spray mozes kupizi u bilo kojem ducanu informaticke opreme:
http://www.e-kosarica.com/index.php?route=product/product&product_id=7374

http://www.telebit.hr/Fellowes-komprimirani-zrak--400ml--99778/p/182833401.aspx

Pravi programeri programiraju binarno!
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.8.2012 15:05 (Pentium100).
16 godina
neaktivan

Ma neću onda ništa pokušavati, svejedno hvala na savjetima. Ide on na servis.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice