Uzasno spori laptop

poruka: 29
|
čitano: 7.436
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Uzasno spori laptop

Imam laptop star 5 godina i u zadnje vrijeme mu se pogorsalo stanje.

Kada upalim laptop on sve to ucita i ono kada pise welcome to moze trajati cijeli dan a nekada odmah otvori.

Zvucnici su mi crkli onak losi im je zvuk.

Upravo radim defragmentacija diska pa dali mi mozete reci sto jos da napravim.

Da spustim sistem pa da ga opet podignem na windows 7.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2014 9:56 (karlo125).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Uzasno spori laptop
karlo125 kaže...

- Reinstall i sve iz početka.

Official Windows 7 SP1 ISO Download Links (English)

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D
14 godina
neaktivan
karlo125 kaže...

Kada upalim laptop on sve to ucita i ono kada pise welcome to moze trajati cijeli dan a nekada odmah otvori.

Kad je zadnji put ciscen od prasine? Koja je konfiguracija?

Dell Precision M6600
12 godina
neaktivan

Kako misliš očistiti ga od prašine?

Konfiguracija je:

Windows 7 Ultimate 32-bit SP1

Intel pentium T2060 1.60Ghz

1,00 GB DDR2 265Mhz

Matična Intel Corporation CAPELL VALLEY(NAPA) CRB (U2E1)

Grafička Generic PnP Monitor (1280x800 60Hz)

Intel Mobile Intel 945 Express Chipset Family (Toshiba)

93GB TOSHIBA MK1032GSX ATA Device (SATA)

Optical Driver MATSHITA DVD-RAM UJ-850S ATA Device

Da ga ja stavim na windows xp pa sam miran.

12 godina
neaktivan
Uzasno spori laptop

win7 ne ide nikako na 1gb rama...najmanje 2gb bi trebalo da ne šteka u aplikacijama

fra Krsto Narkoman
Moj PC  
0 7 hvala 1
14 godina
neaktivan
karlo125 kaže...

Kako misliš očistiti ga od prašine?

iznutra, ako ga nisi nikad otvarao onda je bolje da ga odneseš negdje u servis na čišćenje ... cijene čišćenja laptopa se kreću oko 50-ak kuna 

i stavi Windows XP {#}

Keep calm because Valar Morghulis !!!
11 godina
neaktivan
karlo125 kaže...

Laptop star 5 godina ne bi smio biti tako spor. Trebao bi ti raditi sasvim normalno za sve osim zahtjevnije (novije) 3D igre. Radi li ti možda bolje ako iskopčaš napajanje (tj. na bateriji)? To može biti problem kod nekih HP-ovih laptopa. Ako nije napajanje, potroši koju stotku kuna na još gigu memorije, stavi dobar stari XP koji je i dalje najkompatibilniji sustav i uživaj.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 0:44 (Yo Momma).
14 godina
Noxer kaže...
cijene čišćenja laptopa se kreću oko 50-ak kuna 

- Tko to čisti za 50 kn? Molim link s cjenikom.

- Prije će biti 250 kn, a ne 50.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 7:42 (Valentin17).
14 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...

200kn, u Linksu. Ispod toga nema...

15 godina
Uzasno spori laptop

Evo ja ti očistim za 100-150kn. :) zavisi koliko je kompliciran za rastaviti...

HTC 8X :)
Moj PC  
0 2 hvala 1
14 godina
Deawood kaže...
Valentin17 kaže...

200kn, u Linksu. Ispod toga nema...

- Upravo tako, znao sam to, zato me je začudilo ovo za 50 kn, a znam da nema nigdje za 50 kn garant, barem ne neki službeni servis.

kratos091 kaže...

Evo ja ti očistim za 100-150kn. :) zavisi koliko je kompliciran za rastaviti...

- A gle, ja ako se zainatim, ja očitim bilo koji, bez obzira kompliciran ili jednostavan, besplatno, i čistio sam ih more za badave.

- Ali mi ovdje govorimo o licenciranim servisima, ne ovome radu po doma.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 8:20 (Valentin17).
11 godina
neaktivan
Uzasno spori laptop

Neka čovjek prvo skine neki od onih programčića za provjeru temperature procesora. Ako je u normalnim vrijednostima, onda njegov

problem usporavanja neće riješiti čišćenje prašine. Također je pitanje ima li uopće uključen throtling.

2 0 hvala 1
14 godina
Uzasno spori laptop

- Nakon 5 godina, sigurno ima tu svega, od prašine preko virusa, smeća u win, do možda i kvara

HDDa.

1 0 hvala 0
14 godina
karlo125 kaže...

Provjeri temperature, sa memtestom RAMe, sa HD Tune provjeri HDD. Ak je sve u redu onda reinstall Windowsa

15 godina
neaktivan
Uzasno spori laptop

Ako je HP-ov, možda je problem u napajanju, ako je kabel u prekidu laptop postane neupotrebljivo spor. Probaj ga pokrenuti s drugim napajanjem ili samo na bateriju ako je nakon 5 godina još uvijek živa.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Moj lap očistili za 55 kuna {#} , prije je sat vremena servisa bio 110 kuna , sad su povećali na 125 ... znači koštalo bi te ok 62 kune 

http://www.ishop.hr/servis 

P.S. markenting vas je pojeo , gledate samo "popularne" trgovine i servise {#} "you should think outside the box"

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 12:41 (Noxer).
14 godina
Noxer kaže...
P.S. markenting vas je pojeo , gledate samo "popularne" trgovine i servise {#} "you should think outside the box"

- Ništa nas nije pojelo, samo mi treba neki krelac da mi brlja po laptopu, pa onda otkine nešto, pa idu kemijanja s ljepljenjem

i sl., ne hvala, to meni nije potrebno, radije dam više, pa se posao odradi kako se spada.

- ps. ja taj posao radim sam, tko god me traži, ovo gore napisano je samo moje mišljenje.

14 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

- Ništa nas nije pojelo, samo mi treba neki krelac da mi brlja po laptopu, pa onda otkine nešto, pa idu kemijanja s ljepljenjem

i sl., ne hvala, to meni nije potrebno, radije dam više, pa se posao odradi kako se spada.

- ps. ja taj posao radim sam, tko god me traži, ovo gore napisano je samo moje mišljenje.

Bravo , popljuj čovjeka koji ima svoj servis i trgovinu više od deset godina bez ikakvih problema i nazovi ih krelcima koji trgaju stvari u svom servisu.

Takvi kao ti i zaslužuju cjenu od 250 kuna za čišćenje !!{#}

15 godina
neaktivan
Noxer kaže...

Upravo to, kad ljudi vide jeftino odmah misle da je neka budala, bolje im je odnijeti u "servis" za 300 kuna više da ti usput pokradu ispravne dijelove i ubace šrot. Znamo frend i ja iz vlastitih iskustva sa modifikacijom konzola.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.3.2014 23:05 (blagus).
11 godina
neaktivan
Noxer kaže...
Valentin17 kaže...

Moj lap očistili za 55 kuna {#} , prije je sat vremena servisa bio 110 kuna , sad su povećali na 125 ... znači koštalo bi te ok 62 kune 

Za pola sata možeš očistiti jedino sam svoj laptop koji poznaješ, i to bez mijenjanja termalne paste. Servisu će sigurno trebati sat vremena da provjeri na jubitou kako se uopće predmetni laptop otvara i kako se dolazi do hladnjaka te da obavi kompletan posao. Dakle, za pošteno obavljen posao s promjenom paste sigurno će naplatiti sat vremena. A traljavo može obaviti posao i sam. (Iako ti "traljavi" poslovi samo s ispuhivanjem komprimiranim zrakom mogu riješiti sve probleme pregrijavanja za idućih par godina). Samo velim, ako ti servis veli da im treba pola sata da ti očiste laptop, šerafciger u ruke i obavi to sam jer oni neće ništa bolje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 0:01 (Yo Momma).
14 godina
neaktivan
Yo Momma kaže...
Noxer kaže...
Valentin17 kaže...

Za pola sata možeš očistiti jedino sam svoj laptop koji poznaješ, i to bez mijenjanja termalne paste. Servisu će sigurno trebati sat vremena da provjeri na jubitou kako se uopće predmetni laptop otvara i kako se dolazi do hladnjaka te da obavi kompletan posao. Dakle, za pošteno obavljen posao s promjenom paste sigurno će naplatiti sat vremena. A traljavo može obaviti posao i sam. (Iako ti "traljavi" poslovi samo s ispuhivanjem komprimiranim zrakom mogu riješiti sve probleme pregrijavanja za idućih par godina). Samo velim, ako ti servis veli da im treba pola sata da ti očiste laptop, šerafciger u ruke i obavi to sam jer oni neće ništa bolje.

ima laptopa koji se ociste u 15 minuta i manje. Evo pogledaj moj iz potpisa kak se otvara :), od novih mi pada napamet lenovo g510, g500 i sva ostala ekipa navedena u istom manualu. Hrpetina business klase se cisti skidanjem straznjeg poklopca, hp elitebook, probuk 6xxx. Ono kaj sigurno ne skodi na svakom laptopu je nakon 5 godina je ocistiti isti.

A sto se tice "sporosti" laptopa koji je tempa posta -

a) 1gb rama. Premalo za danasnje standarde. Ako zelis javi se na PM imam plocice od 512 mb ddr2 rama koje stoje, poklonim ti jednu ako je preskupo ti dat 80kn za 1gb plocicu. Cak niti necu naplati svoju standardnu cijenu intelektualnih usluga (1 zdeni radler) :)

b) ako imas istu instalaciju windowsa bilo bi zgodno ili da se informiras kako iste ocistiti od nepotrebnih bedastoca koje su se kroz godine nakupile ili instaliras friški windows XP, za tipkanje u wordu ce biti i vise nego dosta. Makar s 2gb rama ja bi ipak stavio win7 32 bitnu, neku "sporost" u odnosu na XP na laptopima poput tvojega nisam primjetio.

c) nadogradnje: osim stavljanja jos jednog modula od 1gb rama mozes razmisliti i o nadogradnji procesora, s obzirom da je pentium s 533 fsb unutra moja pretpostavka je da bi jedini upgrade procesora isplativ bio ako nadjes sljedece: T2400, T2500, T2600, za nijedan od navedenih ne bi dao preko 150kn iz razloga što se isiti na ebayu mogu nac za 10-15$. 

Za sva pitanja moze tu, a i na pm!

Sretno!

Dell Precision M6600
15 godina
neaktivan
Yo Momma kaže...

A zašto ne bi netko mogao za pola sata to obaviti? Pa nismo mi ogromno tržište sa 75000 modela i proizvođača laptopa da za svako servisiranje moraš gledati YT da bi znao kako se otvara. Kod nas ima par proizvođača, od svakog par serija. Uglavnom je kod svakog proizvođača sličan princip na svakom modelu, a unutar pojedine serije još sličnije. Otvoriš ih 4-5, npr. Acerovih Aspirea i već ti rastavljanje i sastavljanje postane automatizam. A i jednom kad ih dovoljan broj otvoriš, više ti niti nije problem otvoriti neki nepoznati model.

Primjer: za prvi RGH na mojoj konzoli (XBox 360) sam potrošio 2 dana po 12 sati posla. Danas više vremena izgubim dok čekam da se pročita NAND nego što lemim čip i instaliram FSD.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 10:15 (blagus).
14 godina
Uzasno spori laptop

Pozdrav. Ajd provjeri u task manager-u jel ti koji svchost maže resurse procesora? Ako da, isključi win update i trebalo bi biti ok. 1GB je malo ali uz manje modifikacije os-a može radit jako dobro. I sam čistim lapce jer radim u jednom servisu s mobitelima i računalima pa iz prve ruke znam da nije svaki jednak za raskopat. Kod jednih je heatsink prvi ispod poklopca, a kod nekih je zadnji pa sve vadim van. zna se dogodit da se od pregrijavanja grafika ili čipset odleme ali radi sve dok ne odšarafim hladnjak, pa ti stranki objasni di je problem i zašto sad ne radi a radio je kad su ga donjeli na čišćenje. Naravno, to je naš problem i onda slijedi reparacija ploče, reflow ili reball. Ovisi kolko je ozbiljno. Uglavnom, čišćenje naplaćujemo 180kn i mislim da to nije puno. Lako je sam sebi ili poznaniku očistit laptop za badava, ali kad ti kroz ruke prođe stotinjak komada, shvatiš da nema pravila i da se znaju dešavati čudne stvari.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dax-lax kaže...

zna se dogodit da se od pregrijavanja grafika ili čipset odleme ali radi sve dok ne odšarafim hladnjak, pa ti stranki objasni di je problem i zašto sad ne radi a radio je kad su ga donjeli na čišćenje.

Toga je i mene strah uvijek s obzirom da isključivo fuširam, ali na svu srecu mozes otprilike ocekivat kod kojih serija se to dogadja. Ima neka serija s nDivijama kaj su rikavale ko krepane kokosi i opcenito modeli di je tdp kod gpu-a preveliki zalogaj za hladnjak.

Dell Precision M6600
14 godina
neaktivan
Uzasno spori laptop

Nadam se da sam u dobroj temi:)

Imam laptop Toshiba Satellite, amd turion 64 x2 tl-60 2.00 gza, ram 2.00 gb, staro oko 6 god, Windows Vista, sporo mi sve otvara a posebno internet stranice, Mozilu koristim, antivirusni Avira sve super kao nema virusa, stalno updetam kaj god traži, nije ni prije bio nekaj brz, ali sad..... može neka prva pomoć, hvala vam unaprijed :)

0 0 hvala 0
14 godina
sandrak1 kaže...

Nadam se da sam u dobroj temi:)

Imam laptop Toshiba Satellite, amd turion 64 x2 tl-60 2.00 gza, ram 2.00 gb, staro oko 6 god, Windows Vista, sporo mi sve otvara a posebno internet stranice, Mozilu koristim, antivirusni Avira sve super kao nema virusa, stalno updetam kaj god traži, nije ni prije bio nekaj brz, ali sad..... može neka prva pomoć, hvala vam unaprijed :)

malware bytes

16 godina

previše je mogućih soft uzroka, od uobičajenih toshibinih utilsa nadalje...

- današnji browseri koriste VGA slično kao za igre, flash i ostalo je vrlo zahtijevno.

- 2GB je dovoljno ako je sistem optimalno podešen (bez nepotrebnih dodataka ili npr skype, i sl. soft koji čući u trayu bez da ga koristitš). Otvori TaskManager, pogledaj količinu zauzetog-slobodnog RAMa.

- Jednostavan test, upališ u safe modu i vidiš kako računalo reagira, neće radit internet i sl, ali time eliminiraš neki drugi uzrok npr problem s diskom ili pregrijavanje, to mogu biti uzroci uz 6godina za očekivati. Ako nije čišćen podljednjih godinu dana, svakako treba provjeriti temp. i počistiti otvore (otvoriti..).

- Avira vjerojatno radi OK, MBAM i S&D su dobri čistaći malwarea, to nisu virusi nego baš smeće-paraziti. Surfanjem se nakupi stotine pluginova, adonsa, toolbarova. To sve troši resurse i često nepotrebno čitavo vrijeme je tu. Stotine searcheva kao Ask, dodatci playera kao BS, itd itd..

- sam HW nije preslab, ali Turion je inače malo čudan. Pitanje dali je od početka imao sve potrebne drivere i same brzine jer je to teško opisiv pojam dok ne koristiš neko drugo referentno računalo ili jednako koje recimo radi dvostruko brže.. Ponekad je 'generalka' potrebna, tj clean install, ali samo ako imaš sve potrebno, install, key, driveri, ... iskustvo i volje/vrijeme. Na karaju možda ispadne jednako.

- provjera temperature i čišćenje od prašine su 'redoviti servis', kao i scan s MBAMom.

- možda bi bilo zgodno... probaj neki liveOS, upravo je izašao ubuntu 14LTS, skineš, snimiš na DVD najnižom brzinom i bootaš, vidiš kako radi i tad odlučiš.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.4.2014 23:41 (ihush).
14 godina
neaktivan

Hvala puno na odgovoru, uglavnom servisirao se za tih 6 godina nekoliko puta i preinstaliravao, unatrag godinu dana baš i nije, scan s mbam-om sam radila, probat ću ovo s liveOS ak budem znala to napraviti, maknut ću skype, ask i druge stvari kaj mi ne trebaju.... probala sam jučer slowpcfighter, kao pronašao je 700 i nešto raznih pogrešaka, besplatno uklonio 25 pogrešaka, za ostalo bi rebalo kupiti program ..., čini mi se da je nakon toga malo bio brži, ne znam jel valja kaj taj slowpcfighter. Svakako hvala na opširnom odgovoru{#}

16 godina

-i opet radiš istu grešku, instaliraš smeće da bi ga se riješila.. Ne može neka generička app znati dali tebi treba ili ne spomenuti Ask, nije problem Ask, problem je stotine takvih ''Askova'' koji kao mravi na kraju pojedu slona. Direktna posljedica su performanse. Usporedi sportski auto, nema ništa,.. jer je lakši i brži samo ono što je potrebno. Svaka (pristojna) aplikacija ima opcije za vrijeme instalacije i kasnije, za podešavanje npr dali se pali s OSom ili ne, kao i razno smeće koje free ugl uvaljuje, ali zato treba čitati prije 'klikanja-next' jer sve što se dodatno nudi je VIŠAK-nepotrebno (neki njihov interes-zarada, zato je app free). Flash uvjek uvaljuje chrome, Ask se uvaljuje sa stotinu free appsa... jednostavno te nepotrebne stvari odznačiš i ne isnstaliraš jer nisu potrebne (to je njihov 'trik' i računaju da prosječan juzer to ne zna).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.4.2014 9:16 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice