usb com

poruka: 4
|
čitano: 1.090
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
usb com
pitanje

2 sedmice star Samsung laptop R509 Windows vista  ne moze da prepozna kabal rs232 instalram cd od kabla ali ne prepoznaje ga tamo u device menageru stoji uzvicnik.Citao sam po nekim forumima da se treba igrat sa portovima ali ja pojma nemam.Ko god zna i moze pomoci unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: usb com

Kako to misliš da prepozna kabel??

Com port možeš inicijalizirati s 'open com1: 9600,n,8,1'

16 godina
neaktivan
usb com
autorov komentar

Imam sat resiver i preko ovog kabla punim kodove ali sad sam kupio novi komp gore naveden i stari kabal mi vise ne moze u novi komp.Kupio sam novi kabal rs232 i instalirao cd koji je doso uz kabal i nece da ga prepozna ako spojim resiver nec da prebaci kodove a u device menageru mi stoji uzvicnik.Mala napomea nisam bas vjest sa kompjuterima pa bi mi svaka pomoc dobro dosla.Gore sto si mi odgovorio malo detaljnije napisi sta kako hvala puno

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2009 16:07 (samsung).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: usb com

Ni jedan port ne prepoznaje kabel, kabel je samo 'produžetak' porta, ev. uređaj spojen na taj kabel.

Pri komunikaciji preko serijskog porta potrebno je isti 'otvoriti' ukoliko aplikacija koja želi komunicirati preko porta to već nije napravila.

Pa napraviš *.bat file i unutra napišeš 'open com1: 9600,n,8,1', spremiš i pokreneš, ili isto to napišeš u cmd.

Ako je to - to što te muči.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice