Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.653
|
čitano: 14.602.964
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Kol'ko su isplativi Chromebook uređaji?
Imam desktop za igre i sve što treba malo više snage, al' mislim da će mi dobro doći za školu/faks zbog on-the-go programiranja, rada s Arudinom etc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

pozdrav svima, prije tjedan dana sam pitao za preporuku za laptop za brata i fino ste mi pomogli, no sad mi je sestra rekla da si želi kupiti laptop, e sad ona je malo starija i radi tako da ima i nešto novaca više, i ona sad želi sebi uzeti neki appleov laptop. znam da joj laptop ne treba za posao, nego isključivo za surfanje, i gledanje filmova i serija. ima li ikakvog smisla da uzima MAC? gledala si je i neki DELL, al si je onda našla mac koji je jeftiniji od tog della i sad bi taj, osobno mislim da joj je bolje uzeti dell i držat se windowsa, šta vi kažete?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Buđet, dijagonala, rezolucija... ajmo malo življe!

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
PoloMarko kaže...

Buđet, dijagonala, rezolucija... ajmo malo življe!

pitat ću je pa ću napisati, više me zanimalo šta kažete općenito na apple laptope, hoće se ona uopće znati služiti njime, ima prosječno, čak ispodprosječno znanje o radu na računalu

10 godina
neaktivan

Jedini problem kod ovog asusa je glossy ekran.strava

11 godina

Gauta

Velika razlika, sigurno se isplati dati vise za Acer radi malo vise od 2x jaceg procesora (dobro vidis); 20-40, tj. cca 30% jace grafe; bolje izrade, boljeg IPS ekrana, svjetlece tipkovnice, M.2 utora za SSD.  17.3" Acer Nitrou je cijena pala, a tom Asusu cijena porasla u zadnje vrijeme.

sytex

Ekran nije glossy, nego matt ilitiga AG (anti-glare) sto se vidi iz "Opis artikla". K550JX je najjaci laptop za igranje u tom rangu, dok je taj Probook najlosiji laptop za igranje u tom rangu radi entry Radeon grafe. Probook kupuju ljudi kojima je prvenstveno bitna cim cvrsca izrada ili ciljano gledaju HP..

Cansee

Super su, ak neznas di s novcima..

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2015 19:50 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
Uhh,sorry preskoci slucajno,moja greska.
11 godina

Ma nema problema. Lovi tog Asusa, ako zelis najbolje za gaming i opcenito performanse. Nema sanse da ce ista bolje doc jos neko vrijeme.

10 godina
Eto ti srece krenem kupit Dell Inspiron 5558/Core i3 zbog dobre garancije kad ono nema ga vise od danas za kupit u linksu :))))
Bas sam baksuz....sta mislite oce li opet bit u prodaji.Naime na svim drugim mjestima je oko 3400kn

0 0 hvala 0
11 godina

Pozdrav!

Neka pitanja bi imao za one iskusnije...

1. Dal' je velika razlika između 15.6 i 17.3 incha po dijagonali s obzirom na umor očiju.

2. Tko je tko kod laptopa po brednovima? Dal' mi to neko može približiti, analogono automobilnskoj industriji, gdje je poznato da je Rumunj Dacia "lošiji" od Germana Golf?

3. Trebao bih laptop za aplikacije poput MS Visual Studia i Autocada za učenje kao nisam pri svojem stolnom računalu, al' ne bih davao više od 2500-3000? Optimalno bi bilo oko 2000 kunića.

Što uzeti?

Neka preporuka?

Panzerkampfwagen
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
1. Ne vjerujem da dijagonala cini veliku razliku kod umora ociju. Vise je stvar u kvaliteti prikaza, svjetlini, frekvenciji osvježavanja.
2. Osobno nisam ucio razliku na taj nacin. Jedino znam da Dell ima laptope s najduzim garancijama (po 5 godina).
3. Visual studio jos kako tako ali za autocad ces morati izdvojiti koju kunu vise. Sumnjam da ga mozes ležerno koristiti sa laptopom od 2000kn. Treba ti dosta rama i jak procesor ako ces raditi neki projekt.
11 godina

Slazem se sa Sammyem, samo bih ga malcice ispravio/nadopunio.

1. Frekvencija osvjezavanja na svim laptop monitorima osim najskupljim je 60Hz. Onih sa flicker-free tehnologijom jos nazalost nema, dok je kod desktop monitora flicker-free matrica postala normala (takvi nemaju apsolutno nikakvo titranje ekrana sto je bilo klasicno kod CRT monitora, a ostalo i u novim monitorima, samo nevidljivo oku).

2. Dell regularno dolazi sa 3g jamstva, sto je za god vise od ostalih, a 4/5god jamstva sad nudi dost ducana na raznorazne brandove.

3. Od 2000kn se tek javljaju laptopi tako da nemozes puno ocekivati od istih. Eh sada, ako mi pricamo o nezahtjevnim stvarima u CADu, podrazumijevam 2D te nist vise posebno zahtjevnim (programiranje, MS visual studio i to nije zahtjevno) onda moze proci jedan laptop od najjeftinijih:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=hp+3825u sa +3g jamstva u Ekupi.hr za +300kn od pocetne cijene, sa +4g jamstva u Instaru, Mikronisu za 2500, 2600kn. Procesor u njemu se ponasa kao i3U, a razlika je sto ima -1MB L3 Cache i ne podrzava AES, AVX, AVX2, F16C and FMA3 instrukcije. SSE2 instrukcije koje su najbitnije za CAD podrzava. 

Za vece performanse od i3U/3825U ranga se moras dobro protegnuti. i5U koji je neznatno jaci od i3U ide od 3500kn, a osjetno jaci laptop bi bio K550JX sa i5-4200H. Laptopi sa i7U su slabiji od istog, znaci i7U je zapravo laptop i5. Slobodno pitaj, ako ce te kaj mucit i napisi, ako mozda ides na FSB jer mi se cini da ides.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 12:07 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan

Pozdrav, 

Trebao bih pomoć oko odabira novog laptopa. Koristio bih ga za obradu fotografija, surfanje, gledanje filmova, možda pokoja ne toliko zahtjevna igrica te pokoji program za reproduciranje glazbe (gitare, klavijature). Nije potrebno da dolazi s Windowsima(iako bi bilo poželjno) Cijenovni rang bi bio oko 3000kn, isključivo putem WebShopa. Zasad imam dva zapikirana pa bih molio za mišljenje.

1. http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-asus-x554la-xx1180d-core-i3-5005u-dvdrw-4gb-1000gb-hd-graphics-5500-15-6-led-hd-g-lan-bt-microsd-kamera-hdmi-usb-3-0-dos-crno&option=artikl&id_artikl=014.660.101

2. http://mondo.hr/cistimo-police/tehnika/hp-250-j4t55ea-i3-4gb-hdd750gb-nvidia-freedos-15-6.

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
10 godina
Kao sto mozes mozda bidit u prijasnjim postovima.Imam isti problem ali mislim da ti je 1.odabir asus je dobar a za drugi bi trebao ubaciti DELL Inspiron 5558 / Core i3 4005U, DVDRW, 4GB, 500GB, HD Graphics 4400

I ja se mislim kojeg od ova dva koja sam sad ovdje naveo.Mislim da je nesto sitno u konfiguraciji boljo asus dok samo kuciste i jamstvo ide u prednost dell

0 0 hvala 0
12 godina

Pozzz...Trebala bi mi preporuka nekakvog laptopa do 4000 kuna.Hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Endymon kaže...

Pozzz...Trebala bi mi preporuka nekakvog laptopa do 4000 kuna.Hvala :)

Dijagonala, rezolucija, svrha.... 

12 godina

Ah neznam kakva diagonala,15,6 incha valjda? Jer nemam iskustva sa prijenosnim racunalima.Ugl ne trazim full gamerski laptop(niti se ne nadje za 4000).Ali nekakva vasa misljenja sta bi bilo dobro.

http://www.futura-it.hr/katalog/prijenosna-racunala/notebook/hp-prijenosna-racunala/hp-nb-j4u30ea/ 

Ovako nesto?

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 16:48 (Endymon).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Ako ni sam ne znaš što želiš, kako bi mi tek trebali znati?

No ovaj ti je za sada best buy

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=574G+IPS

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Nisam FSB, nego FPZ(Promet) sam završio, pa eto mora se malo profilirati u nekim znanjima.

Radim kao noćni portir, pa bi mi prijenosnik dobrodošao da ubijem vrijeme na poslu u korisne svrhe,odnosno kada nisam  pri svojem stolnom računalu.

Više bi radio stvari u 2D, nego u 3D.

Tvoju i od iSammy sam si poruke arhivirao, da budu tu pri ruci kada ću donijeti konačnu odluku.

Ajmo reći, da će mi procesor i 4GB RAM memorije biti dovoljno za pokretanje stvari, a pitanje je sada meni više dijagonale (15.6 ili 17 incha). Autonomija baterije mi ne igra isto tako veliku ulogu.

Vidim da dosta spominjete to, produljenje jamstva. Dal' je to doista toliko bitno?

Dal' su laptopi što se tiče kvarova toliko osjetljiviji od stolnih računala(gdje je u mojem slučaju uvijek prvo odlazilo napajanje)?

Znači, Dell je majka kod laptopa?

Što velite za Toshibe i Acere, ili pak HP?

Raspitujem se da znam za što dajem svoje novce, da ne bih plaćao "mačka u vreći" u nekim segmentima po raznim kriterijima(odnosno, kupio 17'' laptop slabog brenda).

E, još pitanje...dal' imam kakvih problema kod spajanja laptopa na monitor stolnog računala, ili je to pis of kejk?

Eto, još jednom hvala, The_Fichek, te iSammyu.

Panzerkampfwagen
12 godina
Nemogu reci da ne igram igre,ali nisam niti neki gameri(barem ne vise).Ali volim zaigrati tu i tamo Elite Dangerous i Metro.Nadam se da ovaj Pc sto si preporucio,bi trebao biti dovoljan.
11 godina

PzKpfw

Ne, nema majke kod laptopa, gledamo ulozeno/dobiveno omjere. Rijetko koji laptop se kuri kao nekad u jeftinom/srednjem rangu jer 99% njih dolazi sa U stedljivim procesorima, bilo od Intela ili AMDa. Nekakvo osjetno grijanje u tom rangu dolazi od zasebne grafe, koja ti kolko vidim ne treba (nisi spomenuo igrice, no mozes dobiti laptop sa zasebnom grafickom u tom rangu samo spomeni..). Tako da grijanje uglavnom vise nije problem o kojem got brandu pricali i to je ono najbitnije po meni. Eh sad, kad ce se sto pokvarit je po meni stvar srece, tj. nesrece. Sve vise ducana nudi nekakve akcije sa kojima u startu imas produljeno jamstvo pa je to isto nekakav faktor, a Dell bez tih akcija ima za 1god dulje jamstvo od drugih brandova koji nisu na akciji. Opcenito, bilosta od Della u HR regularno ima 36mj jamstva.

Da zavrsimo slucaj. Ti bi htio 17.3" laptop, a nebi ga htio, ako mislis da ces izgubiti nekakve specifikacije naspram 15.6" za iste novce? Drugo, odluci se za onu zasebnu graficku, tj. bi li htio igrati nekakve igrice na laptopu (ne mislim na flash)? Trece, bi li htio matt ili glossy ekran, makar, ako bi isao na 17.3" nemozes puno birati jer mislim da svi 17.3" u tom rangu imaju glossy, odnosno zrcalni ekran. Nekom smeta, nekom pase, zavisi u kakvom okruzenju radis, sa kolko svjetlosti jer ce se ona reflektirat od glossya, od matt ekrana ne. Matt ekran kako kod kojeg laptopa malo zagusi boje, a glossy ih malo istakne..

Endymon

Metro 2033 ces moci, Metro Last night cca 30fps na 1366x768 rezi na medium detaljima, ako bi isao na jaci model sa i3-5005U procesorom. Fora kod v3-574g je sto je jedini laptop u HR sa IPS ekranom sve do cca 5300kn. Za jace gaming performanse gledaj K550JX, sa FHD rezom od 4940kn, bez FHD od 4680kn.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 20:40 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Koliko para toliko muzike ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Može li mi netko preporučiti neki laptop, bitno mi je da je 17 inča i da je do 5000 kn.

Većinom bi ga koristio za gledanje filmova, internet,  malo i igrice.

Ne kužim se baš previše u specifikacije, volio bih da su zvučnici ok i da su dobre performanse

Sviđaju mi se svijetleće tipkovnice, no to mi nije nužno.

Nebitno mi je ima li preinstaliran OS.

0 0 hvala 0
11 godina

Evo ti 2 opcije i 4 prijedloga:

1)1920x1080p rezolucija, a slabija, no i dalje dost solidna graficka (940M=840M):

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=+F751LN-T4043D

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=E5-772G-57RD

2)1600x900 rezolucija i cca 80% jaca graficka:

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=16738 (jedini ispod 5000kn), sira ponuda: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ASUS+K751LX+i5

2*)Mozes loviti i starije modele, posto je 850M u praksi isto sto i 950M (isti chipovi, minorne razlike u clocku, ista prica sa 940M i 840M):

+2GB i 7200rpm za istu cijenu novijeg modela https://www.uzishop.hr/prijenosna-racunala/3525-asus-x751lk-90nb0771-m00450.html

Sira ponuda, mozda dodje koji dostupan makar sumnjam: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ASUS+X751LKB 

Kako taj iz Linksa i iz Harvey Normana imaju FHD rezu i 8GB RAMa te sa ocuvanim starim cijenama su super best buyevi, no problem je sto je vjerojatno dostupan samo ovaj iz Harveya i to ide dobro iznad budzeta. Izguglo sam: X751LKB-T4098D i X751LKB-T4140D i vidio jos ovo od konkretnih ponuda: http://www.pin-computers.hr/article.php?id=2054&PHPSESSID=123adcb8e8988d39a458140b45ae876b , a u Instaru pise da je model sa i7 u dolasku sto je itekako interesantno jer je cijena 5300kn. Mozda tipfeler. Svemu u svemu tu se mozes samo nadati, lako moguce da vise nigdje nece doc taj model. Tolko sam toga sam napisao za tog Asusa jer je malo steta kupit ga bez FHD reze, kad znas da 950M/850M mogu hrpu igrica izgurat na FHD rezi (nove, ali ne najnovije.., guglaj grafe pa ces vidjet rezultate)

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 23:35 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

Pozdrav :) Znam da će mi se javiti mac hejteri ali evo napista cu. Planiram kupiti MacBook pro 13 (non-retina). i5 proc, 4gb rama i HDD 500gb ili 256gb ssd. Eh sada, ako mi netko ponudi lap sa isto/više rama kojem baterija drzi 6-8 sati wifi/browser rada, razuvjerite me ... nekako mi se mac cini klasa iznad. Služi mi za obradu fotografija, pisanje i surfanje, ne igram igrice i povremeno programiram.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Trebam čisto informativno pomoć. Dali bi za 3700-3800 a može i niža cijena mogao kupiti laptop koji će služiti za gledanje filmova (1080p,720p) surfanje internetom.... Laptop neka bude bez OS-a jer na njega ću staviti Ubuntu ili neku drugu linux distribuciju . Od igrica ću možda igrati OpenArena, nexuiz i ostale koje se nalaze u software centru. Najbitnija stvar mi je da može reproducirati bilo koji video bez ikakvog trzanja i da za ovu namjenu služi nekoliko godina. Te ako može kratki osvrt.

Pravedni Osvetnik Zorro
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koliko ti je važna baterija?
10 godina
neaktivan

pa neznam. Ja bi taj laptop vecinom imao priključen na struju, a sad da baterija traje nekoliko sati. ali najvažnije su mi stvari koje sam gore  naveo. da radi brzo da ama bš nikakvi filmovi ne trzaju i da me drži za ove potrebe par godina. znaci 3700-3800 ako se za tu najmjenu može dobit jeftinije isto sam zadovoljan

Pravedni Osvetnik Zorro
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice