Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.500
|
čitano: 14.391.171
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Acimer kaže...

da, sad sam, zahvaljujući 

review-u i ja skužio: dvd-drive se makne i tu se može stavit ssd. Onda ne trebam sad još dodatno ić u trošak za ssd. No super da ću moć eventualno u budućnosti ugradit ssd

svidja mi se taj N550JK, mislim da će na kraju on bit izbor. 

Kao i uvjek, na kraju se uvijek odlučim za skuplje od originalno predviđenog (facepalm)

U tom slučaju trebat će ti odd caddy za ugradnju umjesto optičkog uređaja. U njega prebaciš postoječi hdd a ssd instaliraš u utor od prijašnjeg hdd-a. 

15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Zhaba kaže...

Pozdrav, znima me koji je po vama bolji izbor izmedu ova dva laptopa: asus, toshiba. Isprobao sam slicnoga Asusa i svida mi se jako, ne grije se uopce, lagan je, i za moje potrebe super, samo me sada zanima da li se isplati dati cca 300kn vise za ovaj Toshibin laptop ili ne?

Evo ti usporedbe procesora pa odluci:

http://ark.intel.com/compare/79053,79049

http://www.cpu-world.com/Compare/718/Intel_Mobile_Celeron_N2920_vs_Intel_Mobile_Pentium_N3520.html

http://cpuboss.com/cpus/Intel-N3520-vs-Intel-N2920

Postoji i ASPIRE E1-510 sa n3520 procesorom sa nizom cijenom od toshibe isto sa 500gb hard diska kao i toshiba dok asus ima 750gb.

Ovo je najjeftiniji model za gotovinu: link - 2400kn Jedino sto mogu primjetiti razlicito od toshibe i asusa je sto ima gigabitni ethernet (10/100/1000, a ne 10/100) od cega ces imati koristi samo ako imas internet brzi od 100mpbs sto cist sumnjam da imas..

Znaci n3520 ima clock jezgre za skoro 25% veci od n2920 sto ce pomoci u programima koji koriste 1 i 2 jezgre, a takva je vecina. To se moze vidjeti i iz testova gdje vidis da za Passmark i Passmark(single core) je n3520 upravo za 20-25% bolji od n2920.

Stoga moj glas ide aceru sto se tice ulozeno/dobiveno, a ti mozes uzeti i toshibu ili pak asusa ako ti se vise svidjaju. Sto se tice grijanja mislim da neces fulati niti sa jednim modelom jer su to termalno stedljivi procesori (4.5W - max. 7.5W potrosnja).

Hvala, svida mi se taj Acer  i cijena je super, samo me je malo strah toga pregrijavanja, mogu to negdje tocno provjeriti?

Svi smo mi Chiteri u očima Noobova....
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.5.2014 10:43 (Zhaba).
11 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav,

dakle kupujem laptop u cjenovnom rangu 4.500 - 5.000kn. Proizvođač mi nije bitan toliko iako bi htio da je ASUS, HP ili Toshiba (zbog 2 godine garancije na sve - garancija se zove "No matter what" i čini se skroz ok, navodno što god da se dogodit laptopu oni priznaju pod garanciju).

Uvjeti:

15.6 ekran

8 GB rama (proširivo do 16GB)

Grafička kartica: 2 GB DD3

Procesor i5 (iako se baš ne kužim u ovo)

OS: Linux ili freedos jer ne želim davati dodatne novce za windowse koje mogu sam instalirati

Laptop ću koristiti isključivo za Adobe Creative Suite (Photoshop, Illustrator, Premiere, InDesign i ostalo), ali bi htio tu i tamo odigrati neku igru tipa Fife, PES-a, GTA-a i slično... Nije mi bitno da to ide na full detaljima već samo da ne trza.

Također, ja bi taj laptop spojio na Full HD monitor preko hdmi-a, a vidim da svi 15'6 laptopi imaju rezoluciju 1366x768, da li će na monitoru ta rezolucija može biti veća tj. Full HD?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

haha, ma ne nisam nikakav okorjeli gamer! pače, zadnjih godina ni nisam igrao ništa što zbog nedostatka vremena (posao), što zbog nedostatka hardvera. ova moja stara toshiba ne može podnijeti nikakvo igranje pošto nema grafičku. 

Tako da je 7300kn za laptop vjerojatno i previše s obizrom da se ni neću baš puno imati vremena igrat... al reko ajd kad kupujem nešto bolje radije uložim 1-1500k više pa da potraje sljedećih 4 godine - sad kad mogu tolko para bezbolno izdvojit. Pa da zaigram malo Watch Dogs i ne znam možda War of Roses, ili Elder Scrolls isl. 

Hm što se tiče tog y50... zvuči primamljivo no što znači uskoro? mjesec dana? možda bolje da ne izađe toliko skoro da još i više para ne potrošim {#}

14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
petar269 kaže...

Bok drustvo! Trebam preporuku laptopa od 3500-4000kn ...namjena- faks, gejming, youtube, filmovi ...

Ekran 15,6...on mi je dosta bitan ! I uz to da nije klasicno crn! Bijel ili sivkast :)

lenovo g510, crn ekran ali dobijes i 8gb ssd-a koji ubrzavaju ucitavanje programa koje najvise koristis do kapaciteta 8gb, 500gb vise harda od konkurencije, premium tipkovnica.

acer v5-552g, atraktivan izgled, laksi (ultrabook, tezak svega 2kg, lenovo tezak 2.6kg za usporedbu), valjda najbolji amd procesor za laptope, iako i dalje malo, ali samo malo slabiji od i3-4000m (ovdje se najvise misli na single core performanse), 2 zvucnika vise nego lenovo (dolby v4 surround system), touchpad ne tako dobar ali se dosta poboljsa ako uspjesno instaliras synaptics drivere. Review imas ovdje na forumu od kolege TheMentalist. Nema ssd, 500gb harda, ali ima 4gb rama sto je bolje za win8.1 i igrice. Inace ima support samo od win8 nadalje, dok lenovo ima sluzbeni support i za win7.

* nema dvd-rw citac

Asus X550LN-XO012D - najbolja graficka za igranje u rangu do 5000kn, ali zato dobijes slabiji procesor od ostala 2 suparnika. To je zapravo stedljiv ultra low voltage procesor s kojim ce ti baterija dulje trajati. Clock jezgri je 1.7Ghz sto ce u puno igara doprinijeti losijim performasama, ali se zato to uvelike kompenzira sa jacom grafickom tako da bi ovo mogao biti najbolji izbor za igranje. Ostale karakteristike: 4gb ram, 750gb hard disk, isto super zvucnici, isto atraktivan izgled, mrvu tezi od acera (2.24kg navodno). Da se razumijemo, opcenito se ne radi se o puno losijem procesoru nego malo slabijem od amda, a malo vise od i3-4000m. Jos nest, za ovaj laptop ti definitivno nece trebati notebook cooler, za acera u hard gejmanju ce ti vjerojatno trebati. Za lenovo nisam siguran.

Usporedbe procesora gledaj na cpuworld / cpuboss / intelovoj stranici

Usporedbe grafickih i bilocega dodatnog vezanog za laptop gledaj na notebookcheck.net (tamo ti je najslabija verzija hd 8750m, neznam za lenovo, ali u aceru ces sigurno dobiti bolju verziju, tako da slobodno mozes nadodati par fps na medium settingsima, dalje od medium settings nemozes ocekivati u tom cijenovnom rangu sa laptopom) te na game-debate.com

Sta znaci to da acer nema dvd rw citac. Sta mi je tocno onemoguceno?

Ne kradi! - vlada mrzi konkurenciju..
11 godina
petar269 kaže...

Sta znaci to da acer nema dvd rw citac. Sta mi je tocno onemoguceno?

Znaci da nema opticki citac, nebus mogo stavljat cd-e niti dvd-e u laptop, ali mozes kupiti eksterni, tj. vanjski opticki citac za 100 i nest kuna u ducanu koji se onda moze spajat bezicno ili zicno na laptop.

Glavni razlog zbog kojeg je citac izbacen je kako bi laptop bio tanji i vise prenosiv.

Ja bih na tvom mjestu isao na Asusa jer iako je procesor stedljiv i clock jezgri je ispod 2ghz (1.7) to je procesor mrvu slabiji od a10 5757m (link), a opet imat ces nesto dulji rad baterije s njim kada laptop nece biti ukopcan u struju. Po meni je pravo cudo kako se 840m graficka moze naci tako jeftino, dok laptop sa 850m se nadje najjeftiniji za 7300kn. Jedino sto bih guglao je koliko procesor osakacuje performanse u igricama, ali siguran sam da se ne radi o velikom fps u odnosu na a10 5757m ili i3-4000m od acera ili lenova. Btw. ta 840m grafa je isto jako stedljiva (najnovija nvidia maxwell arhitektura) pa moguce da u kombinaciji sa i3 4010u niti nebi dolazilo do znatnog pada performansi u igrama. Iako je asus tezi samo 0.2kg dobit ces opticki citac i vjerujem da nece biti nikakve potrebe za notebook hladnjakom/coolerom dok ce ti za acer definitivno trebati jedan za tesko gejmanje tako da se i tu stede novce. Jos jedna stvar koju bi guglao za svaki slucaj je koliko je tih ili glasan asus, ali ak je hladjenje dobro izvedeno, a mislim da je onda bi trebao biti tih (ak te zanima za acera, hladjenje je isto dobro izvedeno i prakticki necujno, jedino se hard disk cuje kad je u prostoriji sve ostalo necujno, ali pri visim temperaturama to nije vise isto kaokod asusa , tj. asus bi se trebao bolje nositi sa visim temperaturama).

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.5.2014 20:18 (The_Fichek).
13 godina
odjavljen

molim preporuku nekog lakseg prijenosnika do 5-5,5k(maks) za potrebe faksa, filmova i nekog ne tako zahtjevnog gejmanja

ekran moze 13.3 (jer za kucnu upotrebu bude spojen na veci monitor,a za prijenos mi je bolje da je ekran sto manji ali rezolucija moze Full HD), po mogucnosti da ima ssd

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.5.2014 20:59 (Zin8).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Zin8 kaže...

molim preporuku nekog lakseg prijenosnika do 5-5,5k(moze i malo vise ako treba) za potrebe faksa, filmova i nekog ne tako zahtjevnog gejmanja

ekran moze 13.3 (jer za kucnu upotrebu bude spojen na veci monitor,a za prijenos mi je bolje da je ekran sto manji ali rezolucija moze Full HD), po mogucnosti da ima ssd

Acer - Glossy, i5 4000m- trenutno najbolji procesor u tom cijenovnom rangu, GT750m - trenutno najbolji za cijenu od 5k kn

Acer - isto kao i predhodni, samo ima FullHD ekran, matt i 8GB RAMA

Lenovo

Jeli ti potreban baš 13" zaslon, jer ovi su veći.

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
13 godina
odjavljen
TheMenstalist kaže...

Vidim i to dosta veći. A nije da je potreban ali je preporucljiv posto bi htio da mi prijenosnik bude prijenosnik u punom smislu te rijeci. Imam doma jedan 17.3" i ne cini mi se ko nesto simpaticno za nositi cijeli dan po faksu :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.5.2014 20:59 (Zin8).
11 godina
neaktivan
Zin8 kaže...
TheMenstalist kaže...

Vidim i to dosta veći. A nije da je potreban ali je preporucljiv posto bi htio da mi prijenosnik bude prijenosnik u punom smislu te rijeci. Imam doma jedan 17.3" i ne cini mi se ko nesto simpaticno za nositi cijeli dan po faksu :D

Laptopi koje sam ti dao su najbolji po uloženo-dobiveno, ako želiš lako se nađe manji, ali slabiji.

Lenovo ThinkPad Edge E440 - solidan i3-4000M procesor, integrirana grafa, 4GB RAM, 500GB HDD 

ASUS - i5-4200U ( I5 4200U vs I3 4000M ),4GB RAM, 500GB HDD +16GB SSD, integrirana grafa  Win8 Pro - Solidan 14" laptop sa original windowsima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.5.2014 21:17 (TheMenstalist).
11 godina
neaktivan
enjoyordie kaže...

Pozdrav,

dakle kupujem laptop u cjenovnom rangu 4.500 - 5.000kn. Proizvođač mi nije bitan toliko iako bi htio da je ASUS, HP ili Toshiba (zbog 2 godine garancije na sve - garancija se zove "No matter what" i čini se skroz ok, navodno što god da se dogodit laptopu oni priznaju pod garanciju).

Uvjeti:

15.6 ekran

OS: Linux ili freedos jer ne želim davati dodatne novce za windowse koje mogu sam instalirati

Laptop ću koristiti isključivo za Adobe Creative Suite (Photoshop, Illustrator, Premiere, InDesign i ostalo), ali bi htio tu i tamo odigrati neku igru tipa Fife, PES-a, GTA-a i slično... Nije mi bitno da to ide na full detaljima već samo da ne trza.

Također, ja bi taj laptop spojio na Full HD monitor preko hdmi-a, a vidim da svi 15'6 laptopi imaju rezoluciju 1366x768, da li će na monitoru ta rezolucija može biti veća tj. Full HD?

Ako nije problem veći ekran i 6GB RAMA onda ovaj Acer - i5 4200M -procesor koji je dobar za taj cijenovni rang, 6GB RAM, 1000GB HDD, GT 750M jako dobra grafa ( To bi bilo za 5k kn)

Aspire V5 552G 

Lenovo G510 

Oba su 15.6", imaju iste grafe

Acer- amd quad core procesor do 3.5 GHZ

Lenovo - dual core procesor intel

14 godina

Pozz,imao sam Lenovo Z585. Tocnije radi se o ovome modelu:http://www.racunalo.com/test-lenovo-ideapad-z585-i-na-jeftinim-se-prijenosnicima-mogu-igrati-video-igre/ 

Moje zamjerke su na tipkovnicu koja je veoma bucna.Ventilator je isto bucan pri vecim opterecenjima(cak poslije ciscenja i stavljanja nove paste). 

Najvise zamjerki ide Lenovo supportu. Zadnji oficijalni driveri za win7 izdani su prije 2 godine. To mi ne bi prestavljalo problem da je Dual Graphics radio uredno sa novijim AMD-ovim driverima.

Niti jedan Catalyst nisam mogao instalirati bez greske,i da sve radi kako treba,cak niti na frisko instalirane windowse.

To su moja neka iskustva vezana uz taj model,za druge modele ne znam imaju li takve nedostatke. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Zhaba kaže...
The_Fichek kaže...
Zhaba kaže...

Pozdrav, znima me koji je po vama bolji izbor izmedu ova dva laptopa: asus, toshiba. Isprobao sam slicnoga Asusa i svida mi se jako, ne grije se uopce, lagan je, i za moje potrebe super, samo me sada zanima da li se isplati dati cca 300kn vise za ovaj Toshibin laptop ili ne?

Evo ti usporedbe procesora pa odluci:

http://ark.intel.com/compare/79053,79049

http://www.cpu-world.com/Compare/718/Intel_Mobile_Celeron_N2920_vs_Intel_Mobile_Pentium_N3520.html

http://cpuboss.com/cpus/Intel-N3520-vs-Intel-N2920

Postoji i ASPIRE E1-510 sa n3520 procesorom sa nizom cijenom od toshibe isto sa 500gb hard diska kao i toshiba dok asus ima 750gb.

Ovo je najjeftiniji model za gotovinu: link - 2400kn Jedino sto mogu primjetiti razlicito od toshibe i asusa je sto ima gigabitni ethernet (10/100/1000, a ne 10/100) od cega ces imati koristi samo ako imas internet brzi od 100mpbs sto cist sumnjam da imas..

Znaci n3520 ima clock jezgre za skoro 25% veci od n2920 sto ce pomoci u programima koji koriste 1 i 2 jezgre, a takva je vecina. To se moze vidjeti i iz testova gdje vidis da za Passmark i Passmark(single core) je n3520 upravo za 20-25% bolji od n2920.

Stoga moj glas ide aceru sto se tice ulozeno/dobiveno, a ti mozes uzeti i toshibu ili pak asusa ako ti se vise svidjaju. Sto se tice grijanja mislim da neces fulati niti sa jednim modelom jer su to termalno stedljivi procesori (4.5W - max. 7.5W potrosnja).

Hvala, svida mi se taj Acer  i cijena je super, samo me je malo strah toga pregrijavanja, mogu to negdje tocno provjeriti?

Nemas se sta brinut. Ne radi se o gaming laptopu nego onome za mediu i office. Procesor je valjda najstedljiviji moguci koji postoji, samim time ce se jako jako malo grijati, a opet ima cak 4 fizicke jezgre sto je fenomenalno ulozeno/dobivena stvar. Evo review da budes siguran. To su fenomenalne temperature s obzirom da je to testirano kad je laptop na sobnoj temperaturi.

Ono sto sam uocio iz tog reviewa je da acer ovdje ima TN a ne TFT LED matricu sto bi moglo biti lose. Malo pogledaj kakve su matrice zaslona na toj toshibi i asusu koje si linkao pa mozda na temelju tog presudi. Gledaj da imas cim vecu mogucu svjetlinu na laptopu, po mogucnosti osrednje kuteve gledanja (nemozes imat vrhunske jer se ne radi o IPS matrici) i da ti matrica bude LED TFT active matrix kako vec, uglavnom ovo prvo LED je najbitnije.

Btw evo ti review sa istim acerom samo 2920 procesorom kakav je u asusu da vidis kako se laptop malo teze nosi, ali i dalje super sa generacijom unazadnim intel procesorom.

11 godina
enjoyordie kaže...

Pozdrav,

Uvjeti:

15.6 ekran

HP ProBook 450 G1 - svi uvjeti zadovoljeni osim 8gb rama. Ovaj model sa 8gb rama se nadje ili sa slabijim pentium procesorom za manje para ili opet slabijim i3-4000m za vise para ili pak nepotrebnim windowsom tako da mislim da bi ti bilo pametno da si sam stavis 4gb rama u laptop ili pak zamolis ove u arhitehu ako bi kod njih kupovao rame da ti sami stave besplatno naravno.

Hladjenje je oke i izrada iako je plastika, ali za te pare nemres dobit vise..

Kolega Oldy ima probook 455 tako da za detalje o izradi, temperaturama i cemu vec pitaj njega.

Netreba zaboravit napomenut da dobijes nebljestav ekran i da je model malo kompaktniji od konkurencije jer ima malo vise utora.

i5-4200m je najbolji laptop i5 procesor trenutno, a 8750m solidna graficka pogotovo za neke igre koje su bolje optimizirane za nju.

Ako placas gotovinom, pa cak i na rate ovaj Dell 5537 bi ti se itekako mogao svidjeti iako je malo van budzeta.

Kao sto mozes vidjeti ima i7 procesor, ali to nije obican punokrvni i7 nego stedljivi. Nema 8 threadova nego 4 i samim time se ponasa kao i5 procesor. Ovdje je ok usporedba procesora. Detaljnije usporedbe: link1, link2.Ono sto dobijes s i7-4500u su jednake performanse kao i i5 samo sa manje potrosnje sto znaci da ce ti baterija dosta dulje trajati kada laptop nije ukopcan u struju.

Fenomenalna stvar ovdje je takodjer fullHD rezolucija, a dobis jos i 8850m grafu koja je 45% bolja od 8750m grafe. Ovdje je usporedba amd grafa. 8gb rama bez windowsa je takodjer ovdje tako da nemoras nist upgrejdat u startu. Kaj se tice izrade vjerujem da je ok i da mozes izguglat tocno kakva je isto kao i ja.

Samo kaj nisam zaboravio, radi se o dellu pa imas cak 3 god garancije (1 god kod hp-a).

Iz ovog zadnjeg linka malo prelistas dole i vidjet ces da su max. rezolucije obadviju amd grafickih 2560x1600 sto znaci da se upravo ta rezolucija salje preko HDMI kabela i da ces max. takvu rezoluciju moc imati na monitoru preko HDMI kabela povezanog sa laptopom. Max. rezolucije integrirane hd 4400 graficke i7-4500u procesora i hd4600 graficke i5-4200m procesora imaju istu tu max. rezoluciju tako da ce ti se one najvjerojatnije prve uposlit sa tim zadatkom kad ustekas HDMI kabel na monitor, a to je i bolje jer one trose manje nego radeon graficke, iako se ne radi o velikoj razlici (hd 4400 trosi najmanje, a obavit ce posao).

Znaci rezolucija ekrana laptopa nema nikakve veze s rezolucijom monitora.

Sto se tice 8750m grafe jos cu jednom citirati oldya jer je korisna informacija.

Oldy kaže...
Ja znam za tri 8750M.

Prva je sa notebookcheck znači core clock 775, memory clock 900, bandwith 28.8GB/s

U Aceru 552 je core clock 825, memory clock 900, bandwith 28.8GB/s

Kod mene u probooku 455 je core clock 825, memory clock 1000, bandwith 32GB/s

TO i budala vidi da nije isto. A sve one su 8750M

I sada slijedi ta GDDR5 u malo skupljim lapovima core clock 825, memory clock 1000, bandwith 64GB/s

Znaci u probooku 450 mozes ocekivati dosta dobru verziju 8750m tako da u ovom reviewu te graficke slobodno nadodas par fps na njihove rezultate za medium settings i nest vise za low settings.

Review 8850m grafe je tu. Neznam koja je verzija u Dell-u. Lista igrica sa fps-evima ti je skroz dole.

Zanimljiva stvar vezano za te grafe:

Other features of the 8700M / 8800M series include ZeroCore for reducing power consumption when the display is turned off and Power Gating to power down areas of the chip that are not used. PowerTune allows automatic overclocking and underclocking of the graphics card as long as the GPU is within its TDP limit. For example, the chip may be underclocked when running FurMark and OCCT, but will overclock in certain games like Lost Planet, Crysis or Resident Evil 5.

Tako da mozda i nije bitno koju ces dobiti dok got je ddr3 grafa posto se same clockaju kad su igrice u pitanju, iako je naravno bolje dobiti jacu verziju. Ko zna mozda te se i posreci pa dobijes gddr5 verziju, pogotovo sa tim dellom iako sumnjam.

Za ono sto si pitao da ti treba laptop mislim da ce te hp dobro posluziti iako bi trebao staviti taj paket rama dodatno pa bi te to sve skup doslo 4600kn ako placas gotovinom. Della bi platio 600kn vise, dobio bi FHD rezoluciju, 45% jacu grafu, vecu trajnost baterije bez gubitka performansi, 2 god vise garancije tako da mislim da je zapravo dosta dobra ulozeno/dobivena stvar. Jedino bi jos bilo dobro da se raspitas malo za izradu i temperature ako bi isao na dell za svaki slucaj i da si pogledas model prije kupovine koji got on bio.

Ako ces imat jos kakvih pitanja slobodno pitaj. Lp.

EDIT: jos neke alternative sa nvidia 740m grafickom:

Asus X550LB-XX013D - i7-4500u, 740m, 1tb hard, 8gb ram, HD reza - 4500kn

TOSHIBA Satellite L50-A-1DC - i5-4200m, 740m, 1tb hard, 6gb ram, HD reza + torba + win 8.1 - 4800kn, upitna "no matter what" gara

LENOVO IDEAPAD Z510 - isto kao toshiba samo bez torbe i windowsa, ali sa sshd diskom (1tb hard + 8gb ssd)

Neznam koliko je i je li uopce Adobe Creative Suite GPU zeljan performansi graficke kartice, ali ako mislis da bi nvidia mogla biti bolji odabir za tu svrhu preporocujem asusa kojeg sam linkao, isto dobar omjer ulozeno/dobiveno ako te nece smetati HD rezolucija. 740m je nesto jaca graficka od hd8750m u smislu gejmanja, ali samo zato sto je vise igrica optimizirano za nvidijnu graficku kaj se tice laptop grafickih nego radeon. Isto tako postoje neke igre u kojima 8750m rastura 740m (npr. popularna dota2). Toshibu i Lenovo sam vise stavio da vidis kaj se nudi od ostalih proizvodjaca za taj cijenovni rang.

Da zavrsim pricu preporocujem ovog zadnjeg Asusa ako ti ne smeta sto nije FHD rezolucija;  hp probook ako ti se vise svidja, tj. postoje igre u kojima 8750m ima prednost ispred 740m, zelis matt ekran HD rezolucije i malo vise prakticnih utora (npr. mic i audio utori odvojeni) i Dell ako zelis jos jacu graficku, FHD rezoluciju i cak 3 god garancije ali po malo visoj cijeni.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.5.2014 1:49 (The_Fichek).
15 godina

Pozdrav! Frend treba laptop za fakultet, youtube, igranje, uglavnom za sve!
Ima buđet 4200kn ali bi mogao ići do max. 4500kn.
Želi Intel novije generacije (npr i5),  15,6" ekran, i min. 4GB RAM.
(Kaže da AMD ne dolazi u obzir.)

Hvala unaprijed!

School for money!

0 0 hvala 0
11 godina
1995matej kaže...

Pozdrav! Frend treba laptop za fakultet, youtube, igranje, uglavnom za sve!
Ima buđet 4200kn ali bi mogao ići do max. 4500kn.
Želi Intel novije generacije (npr i5),  15,6" ekran, i min. 4GB RAM.
(Kaže da AMD ne dolazi u obzir.)

Hvala unaprijed!

Asus X550LB-XX013D - i7-4500u, nvidia 740m, 1tb hard, 8gb ram

HP ProBook 450 G1 - i5 4200m, 4gb ram, 750gb hard, radeon hd 8750m, matt (nebljestav) ekran 

LENOVO G510 - i5 4200 ne pise je li U ili M (m je jaca i mobilnija verzija, u je stedljiva i nezamjenjiva verzija, prema izbacenim ostalim rezultatima na nabavi.net pretpostavljam da se radi o 4200M)/6GB ram/sshd disk: 1tb + 8gb ssd/radeon hd 8750m

Asus X550LN-XX013H - i5 4200u, 4gb ram, 1tb hard,nvidia 840m + windows 8.1 64bitni (nema verzije ovog modela sa i5 procesorom bez windowsa)

Bitne karakteristike u odnosu na konkurenciju su podebljane, a graficke kartice ukosene i podvucene.

Sva 4 laptopa su HD rezolucije, za detalje o kvaliteti ekrana guglaj (bitno da je led, a ne tn matrica, sva 4 modela bi trebala imati vise manje osrednju kvalitetu ekrana sa led tft matricom), izrada je kod svih kvalitetna, za detalje guglaj. Za sve ostalo procitaj cijelu ovu stranicu ove teme jer sam svaki model vise manje detaljno opisao s tim da ti je lenovo iste izrade i sve kao i verzija sa i3 kao i ovaj zadnji asus. Znaci ako imas 2 ista modela, jedan sa i3 jedan sa i5 procesorom bice sve isto osim tih procesora.

Nanotebookcheck.netgledaj rezultate grafickih u igricama, njih sam isto vec linkao na ovoj stranici teme. Na game-debate laptop gpu usporedjuj performanse grafickih (ako usporedjujes nvidia vs radeon nece biti najvjerodostojnija usporedba jer nisu isti proizvodjaci).

Usporedbe procesora ugrubo gledaj nacpuboss, detaljno na cpuworld i ark intel.

To bi bilo to ako zeli i5 ili stedlljivi i7 koji se ponasa kao normalni i5. Moja osobna preporuka ide zadnje linkanom asusu ako se zeli cim vise naigrati. Jos jednom za detalje obavezno procitaj cijelu ovu stranicu foruma.

** Napomena: moze proci i dosta jeftinije ako uzme lenovo g510 sa i3-4000m procesorom koji je gotovo identican u performansama zadnje linkanom asusu sa i5-4200u: link usporedbe. i3 procesor bi trebao biti i vise nego dovoljan ako misli samo surfat, igrat se i radit u normalnim programima. Sve zapravo zavisi o tome kakvu graficku zeli ako je glavna namjena gaming.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.5.2014 14:01 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Pozz jel moze neki laptop za LOL,Dotu 2 i takve igre.I za buduce takve igre ako ce ih biti da se malo osiguram ;) Ako moze sto jeftinije i da je ekran 17".Thx!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav!

Molim preporuku za laptop koji bi bio za opću namjenu, no bitne su mi slijedeće stvari (a one se najčešće jedva ili nikako ne spominju na stranicama prizvođača):

- težina

- mat ekran

- što dulje trajanje baterije

Dakle, bitna mi je mobilnost i vidljivost ekrana, jer će često biti vani. Bitna mi je kvaliteta izrade, znači ne da mi krepa za 12 mjeseci kad istekne garancija. Cjenovni razred negdje do 5,5k kuna. Bez Windowsa, obavezno.

Ono što mi nije presudno je zasebna grafička, veličina HDD-a, količina RAM-a. Naravno, htio bi što bolje proći za svoje novce no ne nauštrb ona prva tri zahtjeva.

Pronašao sam neke primjerke sam, ali možda bi moglo i bolje:

http://goo.gl/RN5aWz

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10991

Za ovaj nisam siguran je li ekran mat, ali navodno u seriji 7 dolazi mat ekran.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_202&products_id=14269

Hvala na bilo kakvoj sugestiji!

11 godina
Ico1111 kaže...

Pozz jel moze neki laptop za LOL,Dotu 2 i takve igre.I za buduce takve igre ako ce ih biti da se malo osiguram ;) Ako moze sto jeftinije i da je ekran 17".Thx!

ACER Aspire V3-772G NX.M74EX.029  - review 750m

HP ProBook 470 G1 sa i3 / isti sa i5, +250gb hard, +4gb ram - sto se tice reviewa laptopa i graficke skrolaj malo gore na ovoj stranici i vidjet ces da sam detaljno pojasnio model samo 15.6" enjoyordie-u. Ovdje je sve isto samo 17.3". Btw. 8750m grafa je jako dobro optimizirana za dotu2, samim time i lol pa bi ovo mogla bit dobra opcija ulozeno/dobiveno.

11 godina
neaktivan

Hvala ti na trudu ali jel se moze nes za 3500 kn?Moze sa 15.6" ekranom posto vidim da je sa 17 dosta skuplje ako sam upravu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.5.2014 15:47 (Ico1111).
14 godina
neaktivan

Pozdrav, da li mislite da je ovo dobar laptop za potrebe tipa: gledanje filmova, skype, office, malo igranja sa photoshopom, za faks, te eventualno football manager :D

http://www.bug.hr/cijene/toshiba-prijenosno-racunalo-satellite-c50d-133/540669.aspx

0 0 hvala 0
11 godina
Ico1111 kaže...

Hvala ti na trudu ali jel se moze nes za 3500 kn?Moze sa 15.6" ekranom posto vidim da je sa 17 dosta skuplje ako sam upravu.

Da u pravu si, za 15.6" i za dotu2 kao prvu igru odlican odabir su prva 3 odabrana laptopa preporucena petru269, klik

Moja preporuka kao i tom petru da ides na asusa.

11 godina
neaktivan

Super frende hvala :)

12 godina
The_Fichek kaže...
 za detalje o kvaliteti ekrana guglaj (bitno da je led, a ne tn matrica, sva 4 modela bi trebala imati vise manje osrednju kvalitetu ekrana sa led tft matricom).

Svi imaju lošu TN matricu tako je to u svijetu laptopa, LED je vrsta pozadinskog osvijetljenja a ne tip matrice. 

11 godina
gumiflex kaže...

Pozdrav!

Molim preporuku za laptop koji bi bio za opću namjenu, no bitne su mi slijedeće stvari (a one se najčešće jedva ili nikako ne spominju na stranicama prizvođača):

- težina

- mat ekran

- što dulje trajanje baterije

Dakle, bitna mi je mobilnost i vidljivost ekrana, jer će često biti vani. Bitna mi je kvaliteta izrade, znači ne da mi krepa za 12 mjeseci kad istekne garancija. Cjenovni razred negdje do 5,5k kuna. Bez Windowsa, obavezno.

Ono što mi nije presudno je zasebna grafička, veličina HDD-a, količina RAM-a. Naravno, htio bi što bolje proći za svoje novce no ne nauštrb ona prva tri zahtjeva.

Pronašao sam neke primjerke sam, ali možda bi moglo i bolje:

http://goo.gl/RN5aWz

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10991

Za ovaj nisam siguran je li ekran mat, ali navodno u seriji 7 dolazi mat ekran.

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_202&products_id=14269

Hvala na bilo kakvoj sugestiji!

DELL 5537, isto kao i 7 serija koju si linkao ima matt ekran, samo ovaj model ima FHD rezoluciju! posto se radi o 15.6" primjerku. Review je ovdje U reviewu pise da je super za vani iako ima TN matricu, koja je nest kvalitetnija od ostalih TN matrica.

Model sam opisao i usporedio sa probook i asusom na ovoj istoj stranici foruma: klik

Za razliku od 7537 ovo je puno bolja ulozeno/dobivena stvar radi FHD rezolucije (inace skupocjena stvar na laptopu..), i7-4500u procesora, + 2gb RAM, +500gb hard disk, malo laksi (2.45kg u odnosu na 2.6kg..).

7537 ima 750m graficku, 5537 ima 8850m graficku. Razlike postoje najvise zbog razlicitih optimizacija proizvodjaca igre za radeon ili nvidiju. Rezultate si gledaj na notebookcheck.net ili skrolaj ovu stranicu na kojoj sam vec linkao te grafe.

Ako bas zelis mobilan laptop sa vrhunskim ekranom za po van preporocujem ti svoj acer v5-573g. Izgleda da ga je centro.hr nedavno stavio u ponudu, do tad je najjeftiniji primjerak bio u meni nepoznatom web ducanu bagira.hr Centro.hr je poznatiji ducan i za cijenu od 5800kn to bi vec mogla biti dobra prilika ako zelis savrsen matt FHD ekran za unutra i za po van. Uz to sve ostalo je super (ok hladjenje, necujan osim hard diska kojeg cujes samo u necujnoj prostoriji, 12gb rama, 750m grafa, sav od aluminija, jako lagan i tanak - 2kg, tanak 2.2cm). Jedina boljka mu je mozda malo slabiji i5 procesor  jer se radi o i5-4200u. Model isto tako nema opticki citac kako bi bio sto tanji.

Ovo U u imenu znaci da se radi o stedljivim procesorima zbog kojih ce laptop u radu puno dulje trajati kad je iskljucen iz struje sto bi tebi moglo biti korisno ako ces tolko koristit laptop za po van. I i7-4500u i i5-4200 su jednako stedljivi te se obadva ponasaju kao obican laptop i5 procesor (znaci taj i7 nema 8, nego 4 threada) samo sto je taj i7-4500u na razini i5-4200m dok je i5-4200u na razini i3-4000m. Za detaljnije usporedbe sam vec rekao puno puta na ovoj stranici: cpuboss, cpuworld, ark intel, Za graficke gledaj notebookcheck.net rezultate u igricama.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.5.2014 16:36 (The_Fichek).
11 godina
roby27 kaže...
The_Fichek kaže...
 za detalje o kvaliteti ekrana guglaj (bitno da je led, a ne tn matrica, sva 4 modela bi trebala imati vise manje osrednju kvalitetu ekrana sa led tft matricom).

Svi imaju lošu TN matricu tako je to u svijetu laptopa, LED je vrsta pozadinskog osvijetljenja a ne tip matrice. 

Da, ma mislio sam zapravo na TFT aktivnu matricu. Gluposti sam poceo pisati, previse zahtjeva x) Moram na pocinak malo :D

14 godina
neaktivan

Može li tko potvrditi/demantirati moje mišljenje o laptopu par postova iznad? također moj post :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Trebam laptop za otprilike 4000 kn (aj 250 kn više/manje),veoma poželjno da je 17.3" monitor.

Nikakav pentium ili celeron ne dolaze u obzir,AMD ili intel sasvim svejedno :D

Također potrebno mi je više od 500gb hard diska i volio bih da nije integrirana grafika.

Namjena je nekakvo normalno korištenje..tu i tamo koji "teži" program ili igra,operativni sistem nebitan,baterija mislim da je više/manje slična svim laptopima :P

Ovo je moj trenutačni odabir : Lenovo

il si bos,il si hadžija
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.5.2014 20:03 (rfbios).

0 0 hvala 0
12 godina
AtomicBomb kaže...

Pozdrav, da li mislite da je ovo dobar laptop za potrebe tipa: gledanje filmova, skype, office, malo igranja sa photoshopom, za faks, te eventualno football manager :D

http://www.bug.hr/cijene/toshiba-prijenosno-racunalo-satellite-c50d-133/540669.aspx

AtomicBomb kaže...

Može li tko potvrditi/demantirati moje mišljenje o laptopu par postova iznad? također moj post :D

Ovo su ti daleko bolji izbori klik klik a za FB menager bi trebala i integrirana intelova biti sasvim dovoljna 

12 godina
rfbios kaže...

Pozdrav!

Trebam laptop za otprilike 4000 kn (aj 250 kn više/manje),veoma poželjno da je 17.3" monitor.

Nikakav pentium ili celeron ne dolaze u obzir,AMD ili intel sasvim svejedno :D

Također potrebno mi je više od 500gb hard diska i volio bih da nije integrirana grafika.

Namjena je nekakvo normalno korištenje..tu i tamo koji "teži" program ili igra,operativni sistem nebitan,baterija mislim da je više/manje slična svim laptopima :P

Ovo je moj trenutačni odabir : Lenovo

Ako ti gaming nije najbitniji odnosno ako igraš starije naslove na low-med čisto dobar laptop.

za gt720m info ovdje 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice