Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.282
|
čitano: 13.658.148
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

ekipa ako može pomoć. nisam zahtjevan korisnik, lap mi služi za suranje download i najviše za gledanje filmova, ovaj stari HP (5 g) mi se bliži kraju pa razmatram kupnju novog. nemam puno para, max do 3.000 kn evo specifikacija:

-15.6" 

- i3 

- 4 GB RAM

- 500 GB HDD

- USB 3.0

- no OS (instalirao bih 7)

hvala unaprijed.

Po mudrosti Nestor, po genijalnosti Sokrat, po umjetnosti Vergilije. Zemlja pokriva, narod plače, Olimp ga ima
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 12:28 (glagoljica).

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
11 godina
roby27 kaže...

Nisam znao da postoji jako solidan jeftin laptop sa anti-glare ekranom, ali me roby jos jednom ugodno iznenadio, iako se ovaj laptop i prije preporucivao, ali nikad nisam gledo specifikacije.

Stvarno super prilika, savrseno za prosjecnog korisnika, pogotovo zenskog roda.

Ako ce mi sestra gledati laptop ovo cu joj definitivno preporuciti tako da fala i od mene.

Cak 83% ocijena na notebookcheck.net za relativno jeftin laptop, wow.

Znam da akcije na ekupi.hr ne traju vjecno, stoga preporuka za brzu kupovinu.

11 godina

To je odličan laptop i vec sam ga u par navrata preporučivao, u budućnosti samo ubaciti jos ssd na mjesto optike i za male novce odličan speedy laptop. 

13 godina
neaktivan
Pozdrav, ima li netko iskustva s ovim laptopom? Isplati li ga se kupiti? Model je acer-aspire-v3-772g-nx-m74ex Pronašao sam ga na Linksovim stranicama za tocno 5000hrk, i cini se kao izvrsni laptop za te novce.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 14:44 (Karabaja14).

0 0 hvala 0
13 godina

HP ProBook 470 G1

Intel Core i5 4200M 2.5GHz / Turbo @ 3.1GHz

8GB RAM

750GB HDD SATA

Intel HD4600 + HD8750M

17.3 (1600x900)

+  Torba

Po specifikacijama ovaj laptop mi je odličan za cijenu od 600€ (s obzirom kakve su cijene u BiH), 720/1080p filmovi neće predstavljati problem kao ni igranje League of Legends igre, mislim da dobar fps može izvući.

* E sad me zanima da li ovaj laptop pati od nekih nedostataka/mana.

I posjeduje li slobodno mjesto za dodatni SSD/HDD ???

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 15:01 (micr0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Hej ljudi.

Moj laptop iz 2008. je napokon izdahnuo i dao svoje pa mu trazim zamjenu.

Svaka pomoc je dobrodosla! 

Ono sto mi je bitno:

a) da je mobilan, tanak, i manji od 15.6 (14 inca je jos uvijek vise manje ok)
b) jaci i5 ili i7 procesor

c) ssd, ili barem hdd od 7200rpm s nekom malom ssd particijom za windowse/daw posto cu ga koristiti za audioprodukciju. kapacitet mi nije toliko vazan

d) ako je ikako moguce, da nema onu intel hd graficku koju lijepe na sve, a slabija je od one na mom starom laptopu. vjerojatno cu ga kaciti na neki eksterni monitor.

e) vise od 4gb rama, ili da barem postoji mogucnost nadogradnje jer ce mi pluginovi sve pojesti dok ne trepnem

Budzet je oko 8k. Ako postoji nesto sto je skuplje i fantasticno odgovara, ustedit cu jos :)

Strasno sam zapeo na Asus, vidio sam jedan dobar oglas i zanima me sto mislite:

http://www.njuskalo.hr/asus-prijenosnici/asus-zenbook-ux42vd-14-256gb-ssd-oglas-11304435 

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 16:34 (Philth).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

* E sad me zanima da li ovaj laptop pati od nekih nedostataka/mana.

I posjeduje li slobodno mjesto za dodatni SSD/HDD ???

Taj laptop ti je prezatvoren od dolje, pa zna biti problema sa zagrijavanjem.

Ako izvadiš Optički uređaj, kupiš ladicu i ugradiš SSD.

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
15 godina

Daj nemoj ljudima davati krive informacije.

Ako se laptop redovno čisti iznutra i zamjene se i paste nema nikakvih problema sa zagrijavanjem.

Jer ti možeš kao na svom Aceru imati brdo rupa odozdola a kada se lap zbog neodržavanja iznutra začepi onda ti iz vana neće pomoći 5 padova da rikne kad tad.

4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Lenovo G710, Intel Core i3 4000M 2,40 GHz, 4096 MB, 17,3'' 1600x900, SATA 1000 GB, Free DOS, NVIDIA Geforce 820M 2GB, DVD±RW DL, 1x 10/100, 802.11b/g/n,Bluetooth 4.0, HDMI 1, USB 2.0 2, USB 3.0 1, 2,9 kg, Boja crna JELI OVAJ LAPTOP DOBAR ZA IGRICE JELI BURZ ITD... MOLIM ODGOVOR HITNO HVALA UNAPRJED !!!!!!!!!!!!!!!! :)
jakov marketin
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
jedantamo kaže...
Lenovo G710, Intel Core i3 4000M 2,40 GHz, 4096 MB, 17,3'' 1600x900, SATA 1000 GB, Free DOS, NVIDIA Geforce 820M 2GB, DVD±RW DL, 1x 10/100, 802.11b/g/n,Bluetooth 4.0, HDMI 1, USB 2.0 2, USB 3.0 1, 2,9 kg, Boja crna JELI OVAJ LAPTOP DOBAR ZA IGRICE JELI BURZ ITD... MOLIM ODGOVOR HITNO HVALA UNAPRJED !!!!!!!!!!!!!!!! :)

Zavisi za kakve igre, generalno za igranje je loš, pogotovo noviji naslovi.

13 godina
neaktivan

Mozete li preporucit neki ultrabook sto bolji do 4000kn u RH. Jer bi htio to kupiti na ebayu ako se ne isplati tu u RH.

Ili da se moze kupit na njuskalu do 3000kn

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 21:08 (Dr.Weed).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Lijep pozdrav, 

trebam cudotvorno prijenosno racunalo {#} i bojim da ga ga necu tako lako naci. Zadnjih par godina trziste prijenosnika ne pratim intenzivno kao prije, pa mozda ce netko od vas azurnijih imati prijedlog koji je meni izmakao. 

Potrebe se mogu sumirati u sljedece: 

• Prijenosno racunalo - koje se zaista moze prenositi
  • Po mogucnosti s windozama (lijepo bi bilo 7 pro) ali s dostatnim i pogodnim HDD-om za dual boot win/linux, primarni OS bit ce linux
  • Koje ce sluziti za svakodnevni 10-12 satni rad
  • Pregledavanje interneta, odgovaranje na mailove, slaganja doc dokumenata i ppt prezentacija
  • Lagano progranimiranje i skriptiranje (bash, python, matlab, ponesto fortrana i c)
  • Povremeno (sat do dva dnevno, vikednom ne nuzno) intezivnije koristenja procesora (osnovne aplikacije + vizualizacijski paketi + numericki modeli, istodobno)

Iz navedenog zakljucujem da mi trebaju sljedece karakteristike prijenosnog racunala

• Veliki cvrsti disk ~ TB, brzina nije presudna
  • 8++ GB radne memorije,  iskustvo je pokazalo da 8 GB prolazi OK u kombinaciji sa SSD-om
  • Procesor ... neznam. Multitasking je cool, ali bio bi sretniji sa jednom jezgrom od 7 GHz nego sa 8 jezgri po 1 GHz {#} 
  • Ugodna tipkovnica, tipkam oko 6 sati dnevno (po mogucnosti bez light show opcija)
  • 15'' - 17'' monitor u koji se moze gledati po suncu (jer stol u sobi mi je do prozora) i 8++ sati u komadu. Preciznost boja nije faktor. Privatnost nije presudna.
  • Dugotrajnost! Jednom kada sve slozim sto mi treba, ne zelim u sljedece 3-4 godine mijenjati stvari. Vecina garincija je 1-2 godine. Pa bi produljena garancija u startu bila zanimljiva stavka
  • Audio sustav i kamera su nebitni, video sustav je bitan. Za vizualizaciju matrica nuzna je "vanjska" graficka kartica. Usporedbe radi, na racunalu koristim Radeon HD 7870 2GB, a HD 2500 na i5-3570 nije mogla odraditi posao (gle cuda).
  • nije presudan ali ukupan dojam i izgled, takodjer su parametri (kako i ne bi bili kad u tu kutiju moram gledati vecinu vremena dok sam budan)

Cijena, do 8500 kn (akcijske cijene nisu opcija). 

Trenutno koristim Lenovov T500 star 4 godine, taj sluzi sada samo za gledanje filmica na internetu. Volim Lenovo, svidja mi se Dell, postujem HP (ali izgubio sam se u moru ponude koju imaju).

Svi prijedlozi su dobrodosli. 

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav !

Molim preporuku za laptop koji bi služio največim dijelom za rad u građevini, projektiranje, AutoCad i sl.Naravno i za pogledat poneki film i ostalo, ali me igrice ne zanimaju.

Molio bih preporuku za barem tri uređaja sa početnom najnižom cijenom pa gore do nekih 5000kn(ako može)

Pretpostavljam da je procesor i grafička presudna+memorija.

Molim savjet

LP

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

Trazim laptop za igre (ne hardcore gaming) do 5.5k da nema OS i da je ekran veci od 15.6 znaci 17, 18 incha

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
micr0 kaže...
jedantamo kaže...

Zavisi za kakve igre, generalno za igranje je loš, pogotovo noviji naslovi.

jeli mi možeš preporučit neki da ima najmanje 2.30 ghz i najmanje 5 gb ram i da je grafika dobra i da ga ima kupiti ili naručiti u hrv..

jakov marketin
12 godina

Ima neki ok laptop do 3500, samo za gledanje filmova i internet..ako je negdje neka kacija..i da je 15"6

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2014 17:53 (X-Plosiv).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
X-Plosiv kaže...

Ima neki ok laptop do 3500, samo za gledanje filmova i internet..ako je negdje neka kacija..i da je 15"6

http://www.instar-informatika.hr/notebook-dell-inspiron-3521-156-intel-core-i3-3217u-intel-hd-4000-graphics-4gb-ddr3-ram-500gb-hdd-3-god/DI3521I3-4-500-VGA4000-09

Sasvim dovoljno za navedene stvari {#}

15 godina

Pozdrav svima :)

Imam priliku kupiti Asus Zenbook UX32A za 4000kn, koji dolazi sa i3 2367M, pa me zanima jel netko koristio laptop s takvim procesorom na dulje vrijeme? Kako se ponaša? Sviđa mi se kod ovoga osvjetljena tipkovnica, sam izgled, mat ekran. Izbacio bi njegov HDD s kojim dolazi i zamjenio sa 128GB SSD-om, pa se nadam bi to pomoglo u svakodnevnom radu...

usput: Kupuju li se uopće stvari kao hdd iz laptopa? To je 240GB+24GB ssd (cache) verzija, pa me zanima kakve su cijene toga? Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2014 18:12 (SebaOS).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav, nešto u rangu ovog ili bolje? Do nekih 2800-3000kn ništa posebno, filmovi, internet, office. 

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/toshiba-prijenosno-racunalo-satellite-c55-a-1rn-pscgae-06301uy4-pscjge-006006g5-pscjge-00600fy4-156__5674901

Let it be

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jel zna itko jel ima u RH za kupit Z710 sa i7 sa backlit tipkovnicoma.

Sta je po vama bolji izbor z710 i7 ili hp 470 g1 sa i7?

0 0 hvala 0
11 godina
micr0 kaže...
X-Plosiv kaže...

http://www.instar-informatika.hr/notebook-dell-inspiron-3521-156-intel-core-i3-3217u-intel-hd-4000-graphics-4gb-ddr3-ram-500gb-hdd-3-god/DI3521I3-4-500-VGA4000-09

duzda kaže...

Pozdrav, nešto u rangu ovog ili bolje? Do nekih 2800-3000kn ništa posebno, filmovi, internet, office. 

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/toshiba-prijenosno-racunalo-satellite-c55-a-1rn-pscgae-06301uy4-pscjge-006006g5-pscjge-00600fy4-156__5674901

Mislim da za sada bitku za gledanje filmova i surfanje dobiva na ovoj stranici vec komentiran Lenovo B590 koji je trenutno na akciji u ekupi.hr radi anti-glare ekrana, jako dobre tipkovnice i touchpada, 1tb hard diska u odnosu na 500gb konkurencije, i3 3110M procesora koji je bolji od dellovog i malo bolji od toshibinog u performansama.

Neznam za ova 2 druga modela, ali prema ovome Lenovo ima jako dobre temperature te je lagan za odrzavanje.

Jedina boljka bi mogla biti TN matrica u odnosu na TFT matrice dellovog monitora i pretpostavljam toshbininog ako im TrueBite to znaci, ali mislim da to nije tolki problem ako se u obzir uzme da lenovo ima anti-glare ekran u odnosu na konkurenciju.

Ako sam sto zaboravio napomenut ili postoji neka caka vjerujem da ce me kolega Roby ispraviti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2014 21:44 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
mike1957 kaže...

Pozdrav !

Molim preporuku za laptop koji bi služio največim dijelom za rad u građevini, projektiranje, AutoCad i sl.Naravno i za pogledat poneki film i ostalo, ali me igrice ne zanimaju.

Molio bih preporuku za barem tri uređaja sa početnom najnižom cijenom pa gore do nekih 5000kn(ako može)

Pretpostavljam da je procesor i grafička presudna+memorija.

Molim savjet

LP

ACER Aspire V3-772G

HP 470 G1

zboks kaže...

Pozdrav,

Trazim laptop za igre (ne hardcore gaming) do 5.5k da nema OS i da je ekran veci od 15.6 znaci 17, 18 incha

ACER Aspire V3

HP 470 G1

Lenovo Z710 

X-Plosiv kaže...

micr0 kaže...
X-Plosiv kaže...

To je sasvim dovoljno za to, a ako tražiš nešto bolje onda G510 .

SebaOS kaže...

Pozdrav svima :)

Imam priliku kupiti Asus Zenbook UX32A za 4000kn, koji dolazi sa i3 2367M, pa me zanima jel netko koristio laptop s takvim procesorom na dulje vrijeme? Kako se ponaša? Sviđa mi se kod ovoga osvjetljena tipkovnica, sam izgled, mat ekran. Izbacio bi njegov HDD s kojim dolazi i zamjenio sa 128GB SSD-om, pa se nadam bi to pomoglo u svakodnevnom radu...

usput: Kupuju li se uopće stvari kao hdd iz laptopa? To je 240GB+24GB ssd (cache) verzija, pa me zanima kakve su cijene toga? Hvala!

Ne znam baš koliko ćeš biti zadovoljan sa tim procesorom, evo ti  usporedba sa i3 4000M koji dolazi u laptopima u tom cijenovnom rangu. 

duzda kaže...

Lenovo B590 bi bio bolji izbor.

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
11 godina
Dr.Weed kaže...

Jel zna itko jel ima u RH za kupit Z710 sa i7 sa backlit tipkovnicoma.

Sta je po vama bolji izbor z710 i7 ili hp 470 g1 sa i7?

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=999000108271

U ovom slučaju Lenovo Z710, full hd reza, sshd, fino ima pristup ispod poklopca svim najvažnijim komponentama, čak i ventilatoru za perolako održavanje. 

Hlađenje tiho i vrhunski odrađeno što se i vidi po heatpipovima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 0:32 (roby27).
11 godina
Philth kaže...

Hej ljudi.

Moj laptop iz 2008. je napokon izdahnuo i dao svoje pa mu trazim zamjenu.

Svaka pomoc je dobrodosla! 

Ono sto mi je bitno:

a) da je mobilan, tanak, i manji od 15.6 (14 inca je jos uvijek vise manje ok)
b) jaci i5 ili i7 procesor

c) ssd, ili barem hdd od 7200rpm s nekom malom ssd particijom za windowse/daw posto cu ga koristiti za audioprodukciju. kapacitet mi nije toliko vazan

d) ako je ikako moguce, da nema onu intel hd graficku koju lijepe na sve, a slabija je od one na mom starom laptopu. vjerojatno cu ga kaciti na neki eksterni monitor.

e) vise od 4gb rama, ili da barem postoji mogucnost nadogradnje jer ce mi pluginovi sve pojesti dok ne trepnem

Budzet je oko 8k. Ako postoji nesto sto je skuplje i fantasticno odgovara, ustedit cu jos :)

Strasno sam zapeo na Asus, vidio sam jedan dobar oglas i zanima me sto mislite:

http://www.njuskalo.hr/asus-prijenosnici/asus-zenbook-ux42vd-14-256gb-ssd-oglas-11304435 

Slobodno si gledaj tog Asus-a, odlična kvaliteta izrade, tanak i jos pod garancijom 2 godine, jako močan hardver za ultrabook klasu. Za te novce se svakako isplati, jedino da je barem nesto veca rezolucija. Vecina ultrabookova ti dolazi sa intelovom grafikom a cijene su dosta skuplje....svakako si provjeri koliko max stane rama u njega prije kupovine, to je kod ultrabookova rak rana.  

omniaphim kaže...

Lijep pozdrav, 

trebam cudotvorno prijenosno racunalo {#} i bojim da ga ga necu tako lako naci. Zadnjih par godina trziste prijenosnika ne pratim intenzivno kao prije, pa mozda ce netko od vas azurnijih imati prijedlog koji je meni izmakao. 

Potrebe se mogu sumirati u sljedece: 

• Prijenosno racunalo - koje se zaista moze prenositi
  • Po mogucnosti s windozama (lijepo bi bilo 7 pro) ali s dostatnim i pogodnim HDD-om za dual boot win/linux, primarni OS bit ce linux
  • Koje ce sluziti za svakodnevni 10-12 satni rad
  • Pregledavanje interneta, odgovaranje na mailove, slaganja doc dokumenata i ppt prezentacija
  • Lagano progranimiranje i skriptiranje (bash, python, matlab, ponesto fortrana i c)
  • Povremeno (sat do dva dnevno, vikednom ne nuzno) intezivnije koristenja procesora (osnovne aplikacije + vizualizacijski paketi + numericki modeli, istodobno)

Iz navedenog zakljucujem da mi trebaju sljedece karakteristike prijenosnog racunala

• Veliki cvrsti disk ~ TB, brzina nije presudna
  • 8++ GB radne memorije,  iskustvo je pokazalo da 8 GB prolazi OK u kombinaciji sa SSD-om
  • Procesor ... neznam. Multitasking je cool, ali bio bi sretniji sa jednom jezgrom od 7 GHz nego sa 8 jezgri po 1 GHz {#} 
  • Ugodna tipkovnica, tipkam oko 6 sati dnevno (po mogucnosti bez light show opcija)
  • 15'' - 17'' monitor u koji se moze gledati po suncu (jer stol u sobi mi je do prozora) i 8++ sati u komadu. Preciznost boja nije faktor. Privatnost nije presudna.
  • Dugotrajnost! Jednom kada sve slozim sto mi treba, ne zelim u sljedece 3-4 godine mijenjati stvari. Vecina garincija je 1-2 godine. Pa bi produljena garancija u startu bila zanimljiva stavka
  • Audio sustav i kamera su nebitni, video sustav je bitan. Za vizualizaciju matrica nuzna je "vanjska" graficka kartica. Usporedbe radi, na racunalu koristim Radeon HD 7870 2GB, a HD 2500 na i5-3570 nije mogla odraditi posao (gle cuda).
  • nije presudan ali ukupan dojam i izgled, takodjer su parametri (kako i ne bi bili kad u tu kutiju moram gledati vecinu vremena dok sam budan)

Cijena, do 8500 kn (akcijske cijene nisu opcija). 

Trenutno koristim Lenovov T500 star 4 godine, taj sluzi sada samo za gledanje filmica na internetu. Volim Lenovo, svidja mi se Dell, postujem HP (ali izgubio sam se u moru ponude koju imaju).

Svi prijedlozi su dobrodosli. 

Ovako onda:

Asus N550JV-CN325H gotovo riješenje bez ssd-a, pozeljno bi bilo kupiti odd caddy pa ugraditi na mjesto optike

ili ako si avanturista

Asus N550JV-CN324 u tom slučaju si sam upgrejdaš ram, kupiš si win8.1 na dvd-u za nekih 700kn, ssd bi bio poželjan, odd caddy...

uglavnom lufta sa lovom imaš do 8,5k da to sve pokupuješ i staviš na svoje mjesto, jedino si obavezno provjeri support za linux kako stoje sa driverima, ne koristim linux tako da tu nisam doma. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 1:21 (roby27).
16 godina

Pozdrav,

Razmišljam o nabavci novog laptopa i pretragom review-a došao sam do modela Asus N550-JV koji uz pravi podmodel (8+ GB RAM-a) ima skoro sve karakteristike koje tražim.

No, onda sam vidio da je u igri i njegov nasljednik N550JK kojeg kod nas još nema u prodaji. Ima li netko informaciju kada bi se mogao pojaviti u MP?

Glavna odlika mu je bolja grafička (850M u usporedbi sa 750M na modelu JV). A slijedom toga gledao sam i ostale modele koji su dobavljivi, a imaju bolji GPU, pa sam došao do modela:

ASUS G56JR-CN142D

Razlika u cijeni nije jako velika, a izgleda da je 760M ipak dosta jači GPU. Ili?

Može li netko iz prve ruke reći nešto o modelu Asus G56JR? Kvaliteta izrade, tipkovnica, grijanje, baterija?

0 0 hvala 0
11 godina
mmesh kaže...

Pozdrav,

Razmišljam o nabavci novog laptopa i pretragom review-a došao sam do modela Asus N550-JV koji uz pravi podmodel (8+ GB RAM-a) ima skoro sve karakteristike koje tražim.

No, onda sam vidio da je u igri i njegov nasljednik N550JK kojeg kod nas još nema u prodaji. Ima li netko informaciju kada bi se mogao pojaviti u MP?

Glavna odlika mu je bolja grafička (850M u usporedbi sa 750M na modelu JV). A slijedom toga gledao sam i ostale modele koji su dobavljivi, a imaju bolji GPU, pa sam došao do modela:

ASUS G56JR-CN142D

Razlika u cijeni nije jako velika, a izgleda da je 760M ipak dosta jači GPU. Ili?

Može li netko iz prve ruke reći nešto o modelu Asus G56JR? Kvaliteta izrade, tipkovnica, grijanje, baterija?

Prema ovome:

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-850M.107795.0.html

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-760M.92068.0.html

http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=2090&gid2=1245&compare=geforce-gtx-850m-2gb-gddr5-vs-geforce-gtx-760m

Rekao bih da je 850m bolji izbor, u nekim igricama je slabiji nekih 3 fps na medium od 760m, ali se vidi da u nekima rastura 760m, npr. u igri metro:last night i opcenito se vidi da je jaca 850m cim se pojacaju settings na high i ultra.

GPU boss mislim da nije ni blizu vjerodostojan sto se tice usporedbi grafickih kartica koliko ove stranice tako da nebih gledao njihovih par testova u kojima se zakljucuje da je 760m bolja od 850m.

Ako ces kupiti ovog sa 850m probaj nabaviti onog sa gddr5 verzijom graficke.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 12:44 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Pozdrav!

Molim preporuku za laptop za bratovu curu. Laptop ce koristiti za rad u officeu (word, excel), internet i gledanje filmova. Cijena do 3500 kn za gotovinu, 4000 na rate.

Preferira Acer laptop bijele boje (acer je imala do sad i bila je zadovoljna njime, bijela boja ima prednost, ali ako se moze dobiti neki puno bolji ne mora biti ni acer ni bijeli :D)

Po mogucnosti neka trgovina iz Varaždina radi eventualnog popravka pod garancijom.

ono sto sam nasao na internetu i prije u ovoj temi, cini mi se da toshiba najvise zadovoljava uvjete:

http://www.alpha-m.hr/index.php?content=proizvodi&id=95140

http://www.ekupi.hr/Toshiba-prijenosno-racunalo-Satellite-C55-A-1P2-PSCGLE-00800FY4-357191.aspx

http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=23713

http://www.ekupi.hr/Lenovo-B590-59-389068-i3/4GB/1TB/IntelHD/HDMI/USB-30-%28NB-59389068%29-prijenosno-racunalo-398884.aspx

http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=25175

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-acer-aspire-e1-572g-nx-mfgex-013-core-i5-4200u-dvdrw-dl-4gb-500gb-radeon-hd-8670m-15-6-led-lan-kamera-hdmi-usb-3-0-linux-srebrno&option=artikl&id_artikl=014.650.068

Hvala na odgovoru (ili vise njih)!

Edit, sad sam naisao i na ovo, izgleda mi nerealna cijena sa win 8 ukljucenim. Gdje je caka????

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-lenovo-g510-59-390420-core-i3-4000m-dvdrw-4gb-1000gb-8gb-ssd-gma-hd-4600-15-6-led-lan-bt-kamera-windows-8-crno&option=artikl&id_artikl=014.620.075

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 14:13 (auker).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

U potrazi sam za laptopom do 6000 kn. Može i 100-200 kn više ako je baš nešto ono vele vele bolje i baš se isplati... Kupujem na firmu, tako da mora bit u trgovini i sve po špagi.

Zagledao sam se bio u ACER V5-573G, ali sam onda shvatio da ima samo dvije jezgre... Sve ostalo mi je idealno...

Preferiram 15.6", ali neću zamjerit ni ako bude 17.3". Uvjet je FullHD rezolucija, ispod toga ne idem.

E sad, koristio bi ga za video obradu najviše, ali i koju partiju PES-a ili FIFE.

Nije problem ni pričekati sad do kraja mjeseca ako će nešto doć novo bolje ili slično... Ima li tko kakav prijedlog?

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx

0 1 hvala 0
11 godina
auker kaže...

Pozdrav!

Molim preporuku za laptop za bratovu curu. Laptop ce koristiti za rad u officeu (word, excel), internet i gledanje filmova. Cijena do 3500 kn za gotovinu, 4000 na rate.

Preferira Acer laptop bijele boje (acer je imala do sad i bila je zadovoljna njime, bijela boja ima prednost, ali ako se moze dobiti neki puno bolji ne mora biti ni acer ni bijeli :D)

Po mogucnosti neka trgovina iz Varaždina radi eventualnog popravka pod garancijom.

...

Edit, sad sam naisao i na ovo, izgleda mi nerealna cijena sa win 8 ukljucenim. Gdje je caka????

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-lenovo-g510-59-390420-core-i3-4000m-dvdrw-4gb-1000gb-8gb-ssd-gma-hd-4600-15-6-led-lan-bt-kamera-windows-8-crno&option=artikl&id_artikl=014.620.075

Mislim da bi joj bio i vise nego dostatan lenovo g590, a do 3500kn najbolji model bi bio g510, iako mislim da bi tu bio bacen novac za njenu svrhu jer ce za 600kn dobiti neznatno jaci procesor (jako malena razlika) te 8gb ssda, a za 600kn se ionako moze kupit puno bolji ssd i ugraditi u laptop, za tu preporuku pitati roby-a. Razlika izmedju g510 i 590 je i u integriranoj grafickoj, koja mislim da nebi bas nista znacila u smislu gledanja filmova, videja i takvih stvari, ali za svaki slucaj najbolje cekati jos necije misljenje.

Kao sto je vec receno g590 dolazi sa anti-glare (nebljestavim) ekranom TN matrice, sto je nekom prednost radi anti-glare, a nekom mozda mana radi TN matrice, iako se i za razliku izmedju TN matrice i TFT matrice koja je cesca treba malo raspitati, ali mislim da njoj to nista nece znaciti. Nebljestav ekran je inace rijetkost u tom cijenovnom rangu.

Sto se tice cake sa zadnjim modelom, nema cake, g510 se moze nabaviti za 250kn jeftinije (gledaj nabava.net), links je ocito na popularan model stavio win8 kako bi vise ljudi kupovalo kod njih. Meni je frend dao windowse na usbu pa neznam di ih naci besplatne da rade 100%, sto se toga tice ovaj forum je pravo mjesto za pitati takvo sto, ali na odgovarajucoj temi ili nekome na PM.

Sto se tice bijele boje, mislim da je bolje ici na crnu posto lenovo tuce konkurenciju u tom cijenovnom rangu po pitanju performansi po mom misljenju.

Edit: nije g590 nego b590

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2014 21:42 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice