- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Trenutno razmisljam o kupovini Lenovo IdeaPad S400.
Tehničke karakteristike:
Lenovo S400, 59-367010, Intel Pentium Dual-Core 987 1,40 GHz, 4096 MB, 14" 1366x768, SATA 500 GB, Free DOS, Intel HD Graphics, 1x 10/100 Ethernet,802.11b/g/n, HDMI 1, USB 2.0 2, USB 3.0 1, 1,8 kg, Boja siva
Cijena 2760kn
--------------------------------------------------------------------------
Interesira me njegov procesor (Intel Pentium Dual-Core 987 1,40 GHz), da li je dovaljan/jak sa svakodnevno gledanje YT@720p?
Laptop koristim sat-dva prije i nakon spavanja (kasnije se prebacim na PC) samo za pogledat par videa na YT, malo zujanja po forumu.
Nikakve zahtijevne radnje se ne bi na njemu izvodile.
Zahvaljujem unaprijed
Kako vam se čini ovaj? I općenito nekakva mišljenja i eventualno iskustva vezano uz Toshibe sa i7...
Hvala unaprijed.
imao sam slican laptop, toshiba l850-1f0 s i5 procesorom. Ukratko nakon kupovine prodao sam ga kroz dva tijedna. Kvaliteta izrade je dno dna, mizerija i užas. Oni laptop iz konzuma za 1900kn su najmanje duplo kvalitetniji. Laptop se sav uvija,savija kao da je od gume, a tipkovnica je neupotrebljiva od toliko savijanja. Stalno sam imao osjecaj da tipkajuci po tipkovnici cu probit do matične :) . Nisu stedili na komponentama ali zato na kvaliteti izrade su maximalno uštedili. Mislim da laptop u cijenovnom rangu od 5000kn bi trebao biti kvalitetniji.
Interesira me njegov procesor (Intel Pentium Dual-Core 987 1,40 GHz), da li je dovaljan/jak sa svakodnevno gledanje YT@720p?
Laptop koristim sat-dva prije i nakon spavanja (kasnije se prebacim na PC) samo za pogledat par videa na YT, malo zujanja po forumu.
I više nego dovoljan. Skroz okej dizajna je i kvalitete izrade kako smo i navikli od lenova. Pogledao bi još u tom rangu samsung series 3 (np350) i asus k55 ako nađeš. Ostale firme u low end laptope ne ulože baš puno truda.
Kako vam se čini ovaj? I općenito nekakva mišljenja i eventualno iskustva vezano uz Toshibe sa i7...
Hvala unaprijed.
imao sam slican laptop, toshiba l850-1f0 s i5 procesorom. Ukratko nakon kupovine prodao sam ga kroz dva tijedna. Kvaliteta izrade je dno dna, mizerija i užas. Oni laptop iz konzuma za 1900kn su najmanje duplo kvalitetniji. Laptop se sav uvija,savija kao da je od gume, a tipkovnica je neupotrebljiva od toliko savijanja. Stalno sam imao osjecaj da tipkajuci po tipkovnici cu probit do matične :) . Nisu stedili na komponentama ali zato na kvaliteti izrade su maximalno uštedili. Mislim da laptop u cijenovnom rangu od 5000kn bi trebao biti kvalitetniji.
Hvala ti na odgovoru. Činjenica je da su mu performanse i komponente više nego dobre, ali kako ih ovdje u Rijeci nemaju, jednostavno me zanima upravo ovo što si ti naveo, kakva je kvaliteta izdrade, tipkovnica, kućište, LCD... Pa je l' moguće da je baš tako loš?!
I više nego dovoljan. Skroz okej dizajna je i kvalitete izrade kako smo i navikli od lenova. Pogledao bi još u tom rangu samsung series 3 (np350) i asus k55 ako nađeš. Ostale firme u low end laptope ne ulože baš puno truda.
Ne bih uzimao 15.6" nego bi isao na neku manju i laksu varijantu, npr. 14".
Malo gledam i ovaj ASUS
PROCESOR:
Intel® Celeron® Processor B830 1,80 GHz
Intel® Smart Cache: 2 MB, 32nm
DDR3-1066/1333 MHz, Sandy Bridge
Koji je po vama bolji CPU:
5 | Intel Pentium 987 - 1,4 |
---|---|
1 | Intel Celeron B830 - 1,8 |
Dakle, kupujem ultrabook do 5 500 kn. Koristit ću ga za uređivanje dokumenata, statističke analize i ponekad gledanje filmova.
Važno mi je da ima dobru tipkovnicu, da nema problema s pregrijavanjem i da je baterija relativno trajna.
Surfao sam i pretraživao ponude te mi se nekako najviše svidio ovaj Samsung:
http://www.notebook.hr/product_info....ducts_id=19364
Ima li netko kakva iskustva s ovim ultrabookom i općenito Samsungom?
Osim toga, bilo kakvi prijedlozi su dobrodošli!
Hvala!
Trebala bi mi preporuka za laptop. Ugl je namjena za graficke programe i editiranje videa.
Moja idealna konfiguracija bi bila
6 ili 8gb ram uz mogucnost kasnije nadogradnje do 16gb rama,
hard disc 500gb (minimalno)
Monitor u rezoluciji Full HD / antiglare, no-gloss
Grafika Nvidia Gforce 650 2gb ram
procesor Intel i7
U svemu tome ja bi htjela proci naravno sto jeftinije.
Nesto najblize tome su ovi odabrani... Zanima me vase misljenje...jer npr razlika u cijeni DELL i Asus modela je velika
Dell Inspiron 17R SE
Asus N76VZ
Mountain 17 IVY
Moze i daljnja preporuka drugih modela.
Prvi AsusN76VZ ili drugi AsusN76VZ sa Win8 i BluRay, nisam siguran za prvi model ali drugi model ima dva slota za ugradnju HDD-a tako da se moze SSD simultano ubaciti.
Kakav je ovaj laptop
http://www.protis.hr/products/details/notebook-hp-pavilion-g72250sm-c4w38ea/63488
@ LloydStark, za samsung
nekoliko puta sam to ovdje već napisao. kupio sam dva. jedan i3, a jedan sa i5 procesorom. baterija dugotrajna, uopće se ne grije.
tipkovnica odlična, uopće izrada kvalitetna, prezadovoljan sam.
Kakav je ovaj laptop
http://www.protis.hr/products/details/notebook-hp-pavilion-g72250sm-c4w38ea/63488
Za te pare je dobar.
1 | Lenovo Ideapad S400 |
---|---|
2 | ASUS X301A |
planiram kupiti jedan od dolje navedenih laptopova sa i7 3630qm cpu-om pa me zanima koji je dobar i zašto baš taj
koristio bih ga za 3d, video i povremeno igranje,
svi su od 17.3" te sa nvidia gt 650m grafikom,
nije mi bitna cijena
3 | hp envy dv7 |
---|---|
0 | acer aspire v3 771g |
0 | toshiba satelite p875 |
7 | asus n76vj |
0 | dell inspirion 17Rr |
Pozdrav.Tražim prijenosnik za Autocad 2010,neke igre(tipa COD 6) i puno surfanja internetom.Malo sam gledao i našao ovaj Dell:http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-dell-inspiron-n5520-core-i3-3110m-dvdrw-dl-4gb-1000gb-radeon-hd-7670m-15-6-led-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-linux-srebrno&option=artikl&id_kategorija=01464005&id_artikl=014.640.028
Cijenom mi je prihvatljiv i odabrao bih ga zbog core i3 3110m procesora i grafičke hd7670m i to odvojene.Molim vas bili mi mogli reći dali će taj laptop zadovoljiti moje potrebe?
Da baš sam u dilemi... Ovaj prvi laptop ima core i3 a ovaj drugi core i5(oba dva imaju grafičku hd7670m).Zanima me bi li se isplatilo kupiti i5(i3 ima 2.4 gh a i5 ima 2.5) pa...
Da baš sam u dilemi... Ovaj prvi laptop ima core i3 a ovaj drugi core i5(oba dva imaju grafičku hd7670m).Zanima me bi li se isplatilo kupiti i5(i3 ima 2.4 gh a i5 ima 2.5) pa...
I nećeš baš osjetit razliku. Jedina razlika je turbo boost, dakle 3210m je zapravo 3.1ghz proc, dok je i3 2.4ghz proc.
mali ispravak, radi na 3,1ghz samo ako je jedna jezgra opterecena full, ako su obadvije opterecene onda radi na 2,5ghz.
Ima netko ideju ili mozda neki treci izbor?
Kupio bih nesto u ponedjeljak.
Koji god od ta dva uzmes dobro uzmes za te novce. Jedino Lenovo ima bolju tipkovnicu.
Ima netko ideju ili mozda neki treci izbor?
Kupio bih nesto u ponedjeljak.
Koji god od ta dva uzmes dobro uzmes za te novce. Jedino Lenovo ima bolju tipkovnicu.
Za Asus:
+ 2 god. garancije
+ WIn 8
+ bolji CPU?
Za Lenovo:
+ malo veci ekran (koja je razlika između 13.3" i 14"?)
+ kvalitetnija izrada (pogledao sam par videa na YT i Asus mi se cini losije napravljen)
KONČAR ND1411C 14" Core i3 procesor, 2 GB RAM, 250 GB HDD, nVidia grafička kartica
AKCIJA 2.499,00 kn
Imam končar nelu 5 i po godina i prezadovoljan sam sa laptopom kvalitetom izrade ekranom a pogotovo tipkovnicom (ima čudan raspored tipki ali je zakon)...Pošalji im upit da ti dadnu detaljnije specifikacije o tom laptopu čini se ok za nezahtjevne korisnike...
d core i5 uopće ne radi.:.. Pa onda je razlika 0.1 gh.Jesam li u pravu?
A ovo kakav je ovaj laptop(jel je dostupan i kakva je grafa)
Uskoro kupujem novo prijenosno računalo,koristio bih ga za Office,CAD,Catia,Rise Of Nations.
Trebao bih preporuku,cijena do MAX 4500kn.
Zanima me da li netko ima iskustva sa novom HP-ovom Probook serijom 4540s i 4740s,kakvo im je hlađenje?
U užem izboru su mi ovi:
http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.BE03E8F0-4F59-4497-BD3C-81CE96E4570E.aspx
http://www.protis.hr/products/details/notebook-hp-probook-4540s-c4y86ea--torba/63500
d core i5 uopće ne radi.:.. Pa onda je razlika 0.1 gh.Jesam li u pravu?
Turbo boost ti i 2 jezgre dize, ali ne do 3.1 nego do nekih 2.9GHz.
Do 3.1 ide samo sa 1 jezgrom.
Moj 2630QM je nominalne brzine 2.00GHz, ali turbo boost mu dize 4 jezgre do 2.6GHz, a jedna moze do 2.9GHz. Isto ide izmedju te dvije brzine ovisno da li dize 2-3 jezgre, ali vise nisam siguran do kuda.
Znači u prijevodu:s core i5 3210m surfam inrernetom i koristim 2.5 ghz i obje jezgre.Tad ubacim COD 6 i počinjem igrati pa procesor uključi Turboboost i podigne obje jezgre na 2.9 ghz.Tako funkcionira Turboboost?
Evo, ja imam i5 3210m i meni za surfanje internetom je svaka jezgra na oko 1.2 GHz, kad igram (npr. CoD6) mi je na oko 2.7GHz, na BO2 je 3.0-3.1 GHz
Znači da rezimiramo:core i5 3210m i grafička Radeon HD 7670m.Bili ta konfiguracija bila dosta za Autocad 2010,neke zahtjevnije igre(ali ne baš puno igranja) i naravno svakodnevno surfanje(Fejs,Youtube itd)?