Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.653
|
čitano: 14.601.670
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Edge kaže...

Jesam, ali nista ne kosta provjeriti par puta, ne kupuje se lap svaki dan. :D

n5520 je dobio dobre reviewove, i3 i 7670m se poigraju sa cadom kod vecine obicnih korisnika:

http://www.notebook.hr/product_info.php?products_id=16441

ako oces jaci procesor za te novce, onda ovako:

http://www.notebook.hr/product_info.php?products_id=0649539

Lenovo, sa istim procesorom (samo sta i5-ica ovaj takt od 2.4ghz, kad treba poveca na 3.1 ghz - intelova turbo boost tehnologija), al tu je losija grafika (ako si sta planirao gejmat i malo losiji laptop).

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
14 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Lp,

imam jedno pitanje, dali se isplati dati 800 kn više za ovaj u odnosu na ovaj laptop? (ovdje je razlika 1100 kn,ali nebih uzeo u links-u tako da je razlika 800 kn)

Hvala unaprijed!

ako sam ti pomogao slobodno stisni tipku HVALA ili TU ispod :)) mail: anto.grgic2@gmail.com ili grgaveliki7@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Grga123 kaže...

Lp,

imam jedno pitanje, dali se isplati dati 800 kn više za ovaj u odnosu na ovaj laptop? (ovdje je razlika 1100 kn,ali nebih uzeo u links-u tako da je razlika 800 kn)

Hvala unaprijed!

Nemožemo vidit prvi laptop. Al ako je drugi i5 plus 640m, isplati se, jer je 640m puno bolja od 630m.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
17 godina
neaktivan

Prošle su 4 godine od zadnje kupovine laptopa, nažalost ovaj je otišao jučer u povijest (zahvaljujući ultra lošem servisu  i usluzi kod ZEL-COS servisa! {#}) , pa bih trebao kupiti novi.

Pošto su 4 godine dug period, pogotovo za tehnologiju, moram priznati da me sve to pregazilo i da sam van svega.

Pošto se zasebne teme više nesmiju otvarati, morati ću pisati i ispitivati sve što me zanima u ovoj salati od postova.

-----------------------------------------------------------------------------

Prva stvar koja me zanima su procesori.

Kojeg procesora gledati prilikom kupovine?

Intel Dual Core 
Intel Pentium Dual-Core
Intel Core i3 
Intel Core i5 
Intel Core i7 

Da li je ovaj raspored zapravo i raspored po (jačini) i kvaliteti?

Da li je i5 najbolja opcija - uloženo/dobiveno?

(o radnom taktu ću kasnije ispitivati, prvo trebam znati koji procesor da uopće gledam)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
cecenac kaže...
Nesto kaže...

Pozdrav,
trebao bi mi laptop do 4000 kn,velicina ekrana ako moze 13.3'' ali moze i 12'', koristio bi se najvise za filmove i to ali da moze odvrtiti i PES ili FIFU,ako bi moglo da ima HDMI izlaz jer cu ga vecinom spajati na TV pa da ne moram uvijek vuci adapter sa sobom

Problem je sa tim malim laptopima sta su preskupi za svoju cijenu i imaju integrirane grafike u sebi, bolje ces se naigrat ako uzmes neki 15.6 sa grafikom do 4000 kuna.

hvala na odgovoru
znam za to da,ali za igranje imam stolni kompjuter koji je i vise nego dovoljno jak....
ima li ista te velicine da bi moglo PES ili FIFU pokretati? 

13 godina
neaktivan

Pozdrav, 

trebala bih preporuku za novi laptop do nekih 4000 kuna, 200-300 više manje. (išao bi na rate). 

Laptop mi uglavnom ne treba ni zašto posebno - muzika, internet, tu i tamo neka igrica možda eventualno (vrlo vjerojatno slabija, tek tako da mi ubije vrijeme ponekad), photoshop moguće.

Što se veličine ekrana tiče rado bih 17" zbog filmova i to, ali ako se za iste novce može dobiti bolji 15" i to može proći. Marka mi nije toliko bitna sve dok nije  HP zbog užasnog iskustva s trenutnim HP-om i loših feedbackova.

Trenutno u nekom užem izboru imam http://www.telebit.hr/NB-Dell-Inspiron-N7110--Intel-Pentium-B960-2-2GHz--4GB--500GB--17-3--1600x900--Intel-HD--Bt--Wl--WC--U3--HDMI--FreeDOS--/p/519324729.aspx i http://www.instar-informatika.hr/notebook-toshiba-satellite-c870-11k-b9604g500g17amd7610-akcija-raspolozivo-odmah/to-sat-c870-11k

Pa eto, je li neki od ta dva dovoljno dobar ili se ipak može dobiti nešto bolje za te novce?

Unaprijed hvala :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
furies kaže...

Pozdrav, 

trebala bih preporuku za novi laptop do nekih 4000 kuna, 200-300 više manje. (išao bi na rate). 

Laptop mi uglavnom ne treba ni zašto posebno - muzika, internet, tu i tamo neka igrica možda eventualno (vrlo vjerojatno slabija, tek tako da mi ubije vrijeme ponekad), photoshop moguće.

Što se veličine ekrana tiče rado bih 17" zbog filmova i to, ali ako se za iste novce može dobiti bolji 15" i to može proći. Marka mi nije toliko bitna sve dok nije  HP zbog užasnog iskustva s trenutnim HP-om i loših feedbackova.

Trenutno u nekom užem izboru imam http://www.telebit.hr/NB-Dell-Inspiron-N7110--Intel-Pentium-B960-2-2GHz--4GB--500GB--17-3--1600x900--Intel-HD--Bt--Wl--WC--U3--HDMI--FreeDOS--/p/519324729.aspx i http://www.instar-informatika.hr/notebook-toshiba-satellite-c870-11k-b9604g500g17amd7610-akcija-raspolozivo-odmah/to-sat-c870-11k

Pa eto, je li neki od ta dva dovoljno dobar ili se ipak može dobiti nešto bolje za te novce?

Unaprijed hvala :)

Pogledaj ovaj Toshiba.

14 godina
neaktivan
purple_girl kaže...
Intelovac123 kaže...

http://www.svijet-medija.hr/p/Inspiron-7520-N0303/39208

Ima li neko ovaj laptop da mi napise iskustva ...

Meni je također zapeo za oko, pa bi me isto zanimala iskustva, mišljenje ili sl.

Bit ću dosadna pa stoga ponavljam!{#}

13 godina
neaktivan

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=010000052177

odlučio sam da si vjerojatno ove godine kupim laptop pošto imam komp stari 6 godina a treba mi mobilnost i pristupačnost. lap bih koristio za gledanje HD filmova/serija, internet i povremeno igranje point 'n click igara kao i povremeno dekodiranje HD videa ili slaganje kratkih HD videa u nekom video programu.

znam da i3 procesor i nije baš za to ali prvenstveno mi treba za prvo troje navedeno a i važno mi je da tipkovnica bude kvalitetna što vjerujem kod HP-a nije problem nego sam čitao da baš imaju odlične tipkovnice a to mi je važno za duga tipkanja.

inače najjeftinije laptop sam pronašao za 3.613 kuna na SuperNet webshopu. ako ima netko bolji prijedlog do tog cijenovognog ranga (3500-3700kuna) samo neka stavi ponudu pa ću razmotriti no vjerujem da sa ovim laptopom nisam previše fulao. važno mi je da barem minimalno ima i3 procesor pošto sam prije čitao da su to odličnu procesori za laptope i manje se griju. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.8.2012 19:58 (FistOfNorth).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dobar dan! Kupujem prijenosnik do 4k kn..

prihvačam sve tvrtke..

Treba mi za: običnu kućnu uporabu(npr. plačanje računa,gledanje vijesti i mail-a,gledanje filmova,...) znači ništa zahtjevnoga..

HDMI bi bio poželjan da mogu spajat na tv..minimalno 500gb diska i 4gb ram-a

i da zaboravih,možete  mi reć koji su bolji procevi za prijenosnika

1. INTEL PENTIUM B960
  2. INTEL CORE I3 2350M
  3. AMD A4-3300

i grafulje:

1. AMD ATI HD6650 1GB
  2. NVIDIA GEFORCE 610M 2GB
  3. HD GRAPHICS 3000
  4. AMD RADEON HD 7610M 1GB
  5. HD7470 1GB

hvala! :)

http://lektireschwarzman.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.8.2012 20:43 (schwarz3108).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
schwarz3108 kaže...

Dobar dan! Kupujem prijenosnik do 4k kn..

prihvačam sve tvrtke..

Treba mi za: običnu kućnu uporabu(npr. plačanje računa,gledanje vijesti i mail-a,gledanje filmova,...) znači ništa zahtjevnoga..

HDMI bi bio poželjan da mogu spajat na tv..minimalno 500gb diska i 4gb ram-a

i da zaboravih,možete  mi reć koji su bolji procevi za prijenosnika

1. INTEL PENTIUM B960
  2. INTEL CORE I3 2350M
  3. AMD A4-3300

i grafulje:

1. AMD ATI HD6650 1GB
  2. NVIDIA GEFORCE 610M 2GB
  3. HD GRAPHICS 3000
  4. AMD RADEON HD 7610M 1GB
  5. HD7470 1GB

hvala! :)

HP Probook 4535s

Specifikacije:

Processor:AMD A6 3420M Quad Core 1,5 (turbo 2.4)

Ram:4GB DDR3

Hard Disk:750GB

Grafička Kartica:AMD HD 6520G2 Dual Graphics 1GB

Vrlo dobar laptop za tu cijenu,jedino je loše to što ima 12mj.garancije,ali garanciju je moguće produžiti.

14 godina
neaktivan

Kupujem laptop za 6k kuna
U oko mi je upao ovaj dell n5520 (poprilicno dobre specifikacije za tu cijenu, te garancija 3 god)

Ima li netko nekakav drugi prijedlog bio bih zahvalan

how much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?

0 0 hvala 0
14 godina
cecenac kaže...
gamer34 kaže...

A sta bi preporucili do 10k kuna posto bi ja vrlo rado neku kepler grafu (tipa gtx 660m,gt650m) ili neki radeon 7000.

Ovaj i nikoji drugi: http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=4052

Laptop bez mane.

Meni se taj asus nekak cini ne isplativ. Malo sam gledo po adm-u i ima laptopa za oko 8k koji su u rangu tog. Npr. acer aspire v3 ima za 8k 8gb rama i 650m koja je slicna ko 660m mislim da samo ima nizi takt 100 mhz,a za 9k vec ima full hd ekran i ssd. Prema tom meni se cini da ovaj nije isplatljiv jer ima samo 4gb rama, nema ssd, nema full hd i grafa mu nije nista puno jaca od 650m. Jedino ima dizajn i rog logo. Moze jos kakva preporuka?

17 godina
neaktivan

Što mislite o ova 2?

http://www.magazinrs.hr/prijenosno-racunalo-acer-v3-571g-53218g75maii/ACR-NX.RZPEX.007

http://www.analogbit.hr/product.asp?product=asus-n56vz-s3045-156-core-i5-3210-4gb-500gb-gt650-2gb-bt-hdmi-wi-fi-usb30-cam-&code=N56VZ-S3045

Isti procesor (i5 Mobile Processor 3210M)

Grafika kod Acera 640M, a ASUSa 650M

Memorija kod Acera 8GB, ASUS samo 4GB

Acer 750GB, ASUS samo 500GB

Acer 4400mAh, ASUS 5600mAh

Acer 1godina + 500kn za produljenje na 3 godine, ASUS 2 godine bez mogućnosti produljenja garancije

Acer 5000kn, Asus 6200kn - rzlika čak 1200kn

Da li kod Asusa plaćam samo grafičku i ime ili dobivam i kvalitetu i još nešto u odnosu na Acer što ja ne vidim?

Kod prošlog Acera mi je riknul punjač za godinu i pol (nije pokriveno garancijom), a za 2 godine je pukla plastika kod procesora (nije pokriveno garancijom), za 3,5godine riknula grafička (integrirana na matičnoj, 8600M GT), a i ZEL-COS servis za ACER je sranje, pa su to moji strahovi od Acera...

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 14:36 (cnys).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
cnys kaže...

Da li kod Asusa plaćam samo grafičku i ime ili dobivam i kvalitetu i još nešto u odnosu na Acer što ja ne vidim?

Dobijes, da. Kvalitetu izrade (aluminijsko kuciste), bolju tipkovnicu, matte ekran i superioran zvuk + onaj external subwoofer. 2 godine garancije ukljucene u cijenu takoder nisu zanemarive, s acerom bi je trebao platiti ako zelis. Sam odluci kojeg zelis s obzirom na razliku u cijeni.

17 godina
neaktivan
TheExaltedOne kaže...
cnys kaže...

Dobijes, da. Kvalitetu izrade (aluminijsko kuciste), bolju tipkovnicu, matte ekran i superioran zvuk + onaj external subwoofer. 2 godine garancije ukljucene u cijenu takoder nisu zanemarive, s acerom bi je trebao platiti ako zelis. Sam odluci kojeg zelis s obzirom na razliku u cijeni.

Platim 500kn produženje garancije s 1 na 3 godine i još sam uvijek 700kn u plusu i godinu dulje osiguran. Osim aluminijskog kućišta, koje je velika prednost radi boljeg hlađenja, ove druge stvari mi ne vrijede 700kn, a plus imam 1 godinu manje garancije u odnosu na Acer.

Prilikom prošle kupovine laptopa ('08.) upozoravali su me da Acer radi lošu plastiku i da puca. Upravo se to i meni dogodilo (uz sve ostale probleme koje sam imal), pa me zanima da li ASUS ima neke boljke na koje treba paziti?

Da li netko ima iskustva s ASUS laptopima?

A i gdje je ASUS Hrvatska web stranica? Nema je... {#}

13 godina
neaktivan

Ja imam upravo tog acera kojeg i ti zelis, nisam primjetila nikakve nedostatke, osim sto mi dizajnom bas nije nesto special, ali to je druga prica :D Koristila sam neki dan od frenda Asus K55VM i takoder je odlican, iako taj njegov ima i7 a moj i5, da ne znam, ne bih uocila razliku. O vezi kvalitete tj. ako te zanima koji ce dulje trajati, netko drugi ce ti sigurno bolje znati reci. Iako smatram da je to stvar srece, bilo koji se moze pokvarit.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
TheExaltedOne kaže...

Ja imam upravo tog acera kojeg i ti zelis, nisam primjetila nikakve nedostatke, osim sto mi dizajnom bas nije nesto special, ali to je druga prica :D Koristila sam neki dan od frenda Asus K55VM i takoder je odlican, iako taj njegov ima i7 a moj i5, da ne znam, ne bih uocila razliku. O vezi kvalitete tj. ako te zanima koji ce dulje trajati, netko drugi ce ti sigurno bolje znati reci. Iako smatram da je to stvar srece, bilo koji se moze pokvarit.

TheExaltedOne kaže...

Preporucila bih ti asus K55VM, uzela neki dan, super sam zadovoljna, bez nekih vecih zamjerki. Nemoj acera, kad vec neces koristiti za igre (on ima jacu grafu, a slabiji proc). Inace nemoj da ti se odluka temelji na jednom losijem iskustvu, toshiba je super i ja sam je htjela, ali nije bilo na raspolaganju pa... baci oko na L850-13R model, ako ti ne smeta bijela boja :P

Kojeg sad imaš?

Inače tog Acera sam našel upravo u tvojim postovima. Zbilja je dizajn nikud nikam.

Koji si OS stavila na Acera?

14 godina
neaktivan

Pošto se selim zbog faxa i sve odlucio sam se za kupnju laptopa, pa bih molio preporuku rang od 3500 do 4000kn. Laptop bi više manje koristio za filmove, fax ,a od igara jedino wow (što i nije nešto zahtjevno).

Hvala unaprijed

EDIT: Moguce i malo prekoracenje cifre ako se dobi nesto kvalitetnije

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 19:26 (Ravenclaw92).
13 godina
neaktivan

@cnys ; S frendom sam isla u shopping, on je uzeo asusa, a ja par dana kasnije acera jer Toshiba koju sam zapravo htjela nije bila raspoloziva i nisu znali kad dolazi, pa mi se nije dalo cekati. Provjeri ako je ima mozda u jos nekim shopovima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 16:58 (TheExaltedOne).

0 0 hvala 0
15 godina

Nesto ću od ovog dvoje uzeti ovih dana:

1. http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.67bfe84ca0c84d3da222a1b6c9d4f6ec.dell-inspiron-n5520-di5520i3-4-500vga7670-09.aspx

2. http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.bc685af0108a4fcfbf286dbf0c57e356.hp-probook-4530s-hp-torba-lw843ea.aspx

Usporedba ova dva modela ( da bude lakše)

što je bolje? Zasto je bolje? Garancija je velika razlika između ova dva. Molim vašu preporuku:

laptop bi se koristio: fax, surfanje, igranje tipa LoL, dayZ, malo programiranje i to je to

Još anketa za sve:

6 DELL
1 HP
League of Legends Nick (WEST): mp14 cro ( novi acc- dobio ga od jednog clana foruma.. hvala :))
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
null kaže...

Nesto ću od ovog dvoje uzeti ovih dana:

1. http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.67bfe84ca0c84d3da222a1b6c9d4f6ec.dell-inspiron-n5520-di5520i3-4-500vga7670-09.aspx

2. http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.bc685af0108a4fcfbf286dbf0c57e356.hp-probook-4530s-hp-torba-lw843ea.aspx

Usporedba ova dva modela ( da bude lakše)

što je bolje? Zasto je bolje? Garancija je velika razlika između ova dva. Molim vašu preporuku:

laptop bi se koristio: fax, surfanje, igranje tipa LoL, dayZ, malo programiranje i to je to

Još anketa za sve:

http://www.notebook.hr/product_info.php?cPath=2000_3087_3134&products_id=16441 ovo je bolje od oba, samo je problem cjena +400kn, 36mj garancija, hd 7670 koja mete sve, moze i puno zahtjevnije naslove, MOJA PREPORUKA {#} 

EDIT: ako nemas toliko love uzmi ovo: http://www.notebook.hr/product_info.php?cPath=2000_3087_3134&products_id=850957&osCsid=7e5258516c77e6f785031503fb684125 ima stariju grafulju 540m (isto odlicna), no garancija je 12mj

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 19:01 (1950Killer).
13 godina
neaktivan

Ljudi bok...ja bih trebao preporuke za laptop do  4500 kn , laptop mi treba za skolu ( office,programi za crtanje CAD,Catia i tak to) , za gledanje filmova,da mogu raditi dosta stvari odjednom,sa dobrom grafickom ( igram pes,cod,da mogu bez problema igrati gta iv ) , procesorom, RAM minimalno 4 gb, disk najmanje 500 gb , mogla bi i kamera te bi bilo dobro da je lijep dizajn ( volim bijele laptope).Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ova AMD graficka je dobra ? jer mislim da je Nvidia ili ATI bolja ... neznam bas pa mi ti reci {#} , i da li bi taj laptop sa tom grafickom mogao pokrenuti npr.  gta iv i da ne steka ? {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 21:49 (dino_pes13).
13 godina
protjeran

ja danas dosa u srbiju i kupio laptop ovaj platio 4700 kn predobar je ukucajte na zoutube msi ge 620 dx to je gaming laptop evo vam link predobro je ovamo prejeftini laptopi evo ljudi pogledajte http://www.laptopcentar.rs/product/MSI-GE620DX-602NL-W7HP-22201111

13 godina
neaktivan
dino_pes13 kaže...

ova AMD graficka je dobra ? jer mislim da je Nvidia ili ATI bolja ... neznam bas pa mi ti reci {#} , i da li bi taj laptop sa tom grafickom mogao pokrenuti npr.  gta iv i da ne steka ? {#}

Da, bolja je od vecine mid-range kartica, te sam uvjerena da bolje ne mozes dobiti za tu cijenu. GTA ne bi smio stekati.

13 godina
neaktivan

Odlučio sam se na kupovinu novog laptopa pa eto upao mi je u oko DELL inspirion samo se jos dvoumim između 5720 sa 17,3" ekranom i graf. Nvidia GeForce GT 630M 1GB ili 5520 sa 15,6" ekranom igraf. AMD Radeon HD 7670M 1GB. Ostale komponente su iste (logicki 5520 je nesto lakši zbog manjih dimenzija, ali to mi nije bitno).

Laptop mi treba za fax, programiranje, gledanje filmova, tu i tamo igranja. E sad dali mi se više isplati uzet laptop sa boljom grafičkom i manjim ekranom ili laptop sa većim ekranom i nešto slabijom grafičkom??? I kolika je zapravo stvarna razlika između te dvije grafičke? 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Asus K53SM-SX160

vs.

HP Pavilion dv6-6c01em

Je li poveća razlika u cijeni opravdana, ili kupnjom HP-a u biti najviše plaćam ime (i Diablo 3 {#})? Karakteristike su naizgled slične (barem ove od veće važnosti), premda Asus djeluje više fer time što nudi dvije godine garancije, a ne jednu kao što je slučaj kod HP-a. Treća varijanta je HP Pavilion dv6-6c02em, ali samo u slučaju da iz prve ruke dobijem info. da je navedeni Asus govno.  {#} Tu u temi vidim i mnoštvo drugih zvijeri, a najviše Dellova i Toshiba, pa ako imate kakav prijedlog koji konkurira ovim performansama (a možda i da je zvijer nešto jeftinija od ovog Diablo 3 Pavilliona), pucajte!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav,bio sam pitao i prije dan dva skoro istu stvar,ali doslo je do male promjene.... jos uvijek mi treba neki 13'' laptop koji bi mogao pokretati PES/FIFU (za sve drugo imam stolni) sljedece 2-3 godine na nekim medium high postavkama,a promjena je da cijena moze biti i visa,po mogucnosti do 7500 ako ne koliko god treba. hvala unaprijed

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice